Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι εγγυημένες όπως οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ(υποτιθεται).Σε περίπτωση που αποφασιστεί κουρεμα,φόρος ή όπως αλλιώς το βαφτίσουν και αποφασίσουν να συμπεριλάβουν το περιεχόμενο των θυρίδων (ως private wealth),τότε ανοίγουν παρουσία εισαγγελέα.Αυτά απο έρευνα που έκανα,όπως επίσης οτι και σε ξένη τράπεζα να τα βάλεις κι εκεί μπορουν να τα κουρέψουν.

Μιας κι έκανες έρευνα, μπορείς να γράψεις πηγές/links κτλ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tο κουρεμα των καταθεσεων ειναι θεμα πολιτικης αποφασης .Δεν ξερω εαν θα γινει η' οχι ξερω ομως πως εαν κριθει αναγκαιο  υπαρχει η νομοθετικη φορμουλα για να γινει π.χ αντι για "κουρεμα" να βαφτιστει φορολογηση καταθεσεων  .Ακομα και οι θυριδες δεν ειναι 100% εξασφαλισμενες σε ακραιο σεναριο μπορει να ανοιχτουν  παρουσια δικαστικου λειτουργου γιατι το περιεχομενο του ειναι απορρητο  και να φορολογηθουν  μονο τα μετρητα που μπορει να υπαρχουν εκει μεσα.

Για την χωρα μας συγκεκριμενα ,εφοσον οι μεταρρυθμισεις που καθε σοβαρo κρατος θα εκανε ανεξαρτητως μνημονιου και κυριως   σε περιβαλλον χρεωκοπιας οπως ενδεικτικα: απολυση ΔΥ,ανοιγμα κλειστων επαγγελματων,καταπολεμηση φοροδιαφυγης κ.α δεν προχωρουν λογω αδυναμιας του πολιτικου προσωπικου υπολογιζοντας το πολιτικο κοστος εξαιτιας της αρνησης μεγαλου τμηματος του εκλογικου σωματος να αποκτησει επαφη με την πραγματικοτητα και με τις ευθυνες που του αναλογουν (οι οποιες ειναι τεραστιες στα δημοκρατικα πολιτευματα).

Και με δεδομενο την καθυστερηση και τον σχετικα μεγαλο αριθμο κοκκινων στεγαστικων δανειων ειναι  η μονη ΤΕΛΙΚΗ λυση εαν εφαρμοστει.

Δηλαδη  η' τα σπιτια  θα κατασχεσουν (και πολυ καλα θα κανουν με τις προυποθεσεις που θετει ο νομος φυσικα ) η' τις καταθεσεις.Επαναλαμβανω μιλαμε για ακραιο αλλο οχι απιθανο σεναριο το οποιο θα ερθει πιο κοντα στο να συμβει σε περιπτωση ατυχηματος στο οποιο ειμαστε εξαιρετικα επιρρεπεις λογω διεθνων συγκυριων η' λογω ανωριμοτητας και γενικης ανικανοτητας απο μεγαλη μεριδα του ελληνικου λαου να κρινει την κατασταση με ορθολογικα κριτηρια και οχι με το θυμικο οπως εκανε ιστορικα.

Για να μην μπερδευονται μερικοι εδω μεσα που τελουν υπο πληρη συγχυση ,κουρεμα καταθεσεων και μαλιστα αγριας μορφης θα γινοταν ΣΙΓΟΥΡΑ  σε περιπτωση επιστροφης στην δραχμη. Οπως επισης και  απαξιωση της αξιας των ακινητων σε ποσοστο εξωφρενικο ,οι λογοι νομιζω ειναι αυτονοητοι δεν χρειαζεται να τους αναλυσω.

Επεξ/σία από Snoob
  • Like 11
Δημοσ.

Στο τελος μου φαινετε θα καταληξουμε σε κατι που ελεγε ενας καθηγητης μου:

"Τα μονα σιγουρα λεφτά ειναι αυτα που εχετε φαει".

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικη μου αποψη ειναι πως ΑΝ γινει κουρεμα (ή οπως αλλιως θελετε πειτε το φορολογηση, εκτακτη συνδρομη κλπ) ΔΕΝ θα γινει μονο πανω απο 100000. Θα γινει απο το πρωτο ευρω ή ισως πανω απο ενα μικρο ποσο π.χ. 10000.

Και αυτο για τον εξης απλο λογο.

Μετα τα γεγονοτα της Κυπρου θεωρω πως υπαρχουν πολυ λιγοι που εχουν πανω απο 100000 σε ενα λογαριασμο.

Εστω οτι εχει καποιος 200000 ευρω. Ξεροντας λοιπον αυτος τι εχει γινει στην Κυπρο πρεπει να ειναι βλακας να αφησει 200000 στο ονομα του. Θα τα σπασει. Δηλαδη θα βαλει 50000 στο ονομα του, 50000 στη γυναικα του και απο 50000 στα παιδια του π.χ.

Εφοσον λοιπον γινει κουρεμα πανω απο 100000 αυτον δεν τον ακουμπαει τιποτα.

Εγω πιστευω ομως θα φαει το κουρεμα ή φορολογηση ή... απο το 1ο ευρω ή απο ενα μικρο ποσο γιατι οι ανωθεν προφανως το γνωριζουν αυτο...

Θα σου πω κάτι,μετα απο 34 χρόνια εργασίας και 2 παιδιά που σπούδασα και έμειναν άνεργα έμεινα με 10.000 ευρώ στην τράπεζα.Με αυτον τον θησαυρό λοιπον καλούμαι να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου.Ναι λοιπόν,λεφτά υπάρχουν...

Topic starter νομιζω μας δουλευεις. Τετοιο θεμα δεν ανοιγει για 10000 ευρω.

Το κουρεμα καιει τους εχοντες αρκετα και οχι κερματα. Γιατι 10000 ειναι κερματα. Αντε και να φας κουρεμα 10% και να χασεις 1000 ευρω. Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι. Για αυτο θες να μας πεις αγχωνεσαι?

Δεν σε ''κατηγορω'' ή σου την μπαινω που μπορει να εχεις ξερω εγω 50000 ή 100000 καταθεσεις, αλλα μην υποβαθμιζεις την νοημοσυνη μας πως σε επιασε το αγχος για τα 10 χιλιαρικα που εχεις στην ακρη...

Δημοσ.

Το κουρεμα καιει τους εχοντες αρκετα και οχι κερματα. Γιατι 10000 ειναι κερματα. Αντε και να φας κουρεμα 10% και να χασεις 1000 ευρω. Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι. Για αυτο θες να μας πεις αγχωνεσαι?

Δεν σε ''κατηγορω'' ή σου την μπαινω που μπορει να εχεις ξερω εγω 50000 ή 100000 καταθεσεις, αλλα μην υποβαθμιζεις την νοημοσυνη μας πως σε επιασε το αγχος για τα 10 χιλιαρικα που εχεις στην ακρη...

Δηλαδή, αν αύριο-μεθαύριο σου έρθει το κράτος και σου πει "Μεγάλε, σου παίρνω με το έτσι θέλω 1000 ευρώ από τις αποταμιεύσεις σου", να υποθέσω ότι θα τους τα δόσεις με μεγάλη σου ευχαρίστηση γιατί σου βαραίνουν τις τσέπες. Μιας που είσαι τόσο χουβαρντάς, να σου στείλω το εκκαθαριστικό μου να μου το πληρώσιες γιατί ζορίζομαι; Μην ανησυχείς, είναι κάτω από 1000 ευρώ, δηλαδή ψίχουλα για εσένα.

• Like 3
Δημοσ.

Προσωπικη μου αποψη ειναι πως ΑΝ γινει κουρεμα (ή οπως αλλιως θελετε πειτε το φορολογηση, εκτακτη συνδρομη κλπ) ΔΕΝ θα γινει μονο πανω απο 100000. Θα γινει απο το πρωτο ευρω ή ισως πανω απο ενα μικρο ποσο π.χ. 10000.

Και αυτο για τον εξης απλο λογο.

Μετα τα γεγονοτα της Κυπρου θεωρω πως υπαρχουν πολυ λιγοι που εχουν πανω απο 100000 σε ενα λογαριασμο.

Εστω οτι εχει καποιος 200000 ευρω. Ξεροντας λοιπον αυτος τι εχει γινει στην Κυπρο πρεπει να ειναι βλακας να αφησει 200000 στο ονομα του. Θα τα σπασει. Δηλαδη θα βαλει 50000 στο ονομα του, 50000 στη γυναικα του και απο 50000 στα παιδια του π.χ.

Εφοσον λοιπον γινει κουρεμα πανω απο 100000 αυτον δεν τον ακουμπαει τιποτα.

Εγω πιστευω ομως θα φαει το κουρεμα ή φορολογηση ή... απο το 1ο ευρω ή απο ενα μικρο ποσο γιατι οι ανωθεν προφανως το γνωριζουν αυτο...

Πρεπει να εχεις λαθος εκτίμηση για τα διαθέσιμα, ενας που εχει 10000 ευρω και χάσει τα 1000 ειναι για αυτόν πλήγμα πχ αν ειναι άνεργος (και οχι μονον) και πρέπει με αυτα να περάσει καποιο χρονικό διάστημα, μεσα στο άγχος και την μιζέρια.

Τώρα αν κάποιος εχει 1.000.000 και του πάρουν 100000 τοτε μάλλον πρέπει να χεστεί η φοράδα στο αλώνι, γιατι προφανώς αυτος δεν εχει πρόβλημα επιβίωσης.

• Like 2
Δημοσ.

Μάλλον εδω μέσα υπάρχουν πολλοί πλούσιοι αλλιώς δεν εξηγείται.Δεν ξέρω αν έχεις δουλέψει στην ζωή σου αλλά το να χάσω 1000 ευρώ απο τα 10.000 είναι πλήγμα,ακόμα και να χάσω 100 ευρώ είναι πλήγμα.Αυτά τα ...κέρματα είναι για στήριξη σε μια κοινωνία οπου τώρα δουλεύεις με 200 ευρώ(ο γιος μου όταν εψαχνε) για τάχα 4ωρη δουλειά,για μια ώρα κρίσιμη να πάω στο νοσοκομείο τώρα που θέλει και εισιτήριο να πληρώσεις,εφορίες,πετρέλαια και και και.Δεν ξέρω που ζεις αλλά μάλλον είσαι πλουσιος για να λες χεστηκε η φοράδα στο αλωνι αν χάσεις 1000 ευρω,τι λέμε τώρα.

Μιας κι έκανες έρευνα, μπορείς να γράψεις πηγές/links κτλ;

Δεν ξέρω να βάλω links ψάξε για θυρίδες και ασφάλεια,κούρεμα και θυρίδες κλπ και θα δεις.

Δημοσ.

Μάλλον εδω μέσα υπάρχουν πολλοί πλούσιοι αλλιώς δεν εξηγείται.Δεν ξέρω αν έχεις δουλέψει στην ζωή σου αλλά το να χάσω 1000 ευρώ απο τα 10.000 είναι πλήγμα,ακόμα και να χάσω 100 ευρώ είναι πλήγμα.Αυτά τα ...κέρματα είναι για στήριξη σε μια κοινωνία οπου τώρα δουλεύεις με 200 ευρώ(ο γιος μου όταν εψαχνε) για τάχα 4ωρη δουλειά,για μια ώρα κρίσιμη να πάω στο νοσοκομείο τώρα που θέλει και εισιτήριο να πληρώσεις,εφορίες,πετρέλαια και και και.Δεν ξέρω που ζεις αλλά μάλλον είσαι πλουσιος για να λες χεστηκε η φοράδα στο αλωνι αν χάσεις 1000 ευρω,τι λέμε τώρα.

Δεν ξέρω να βάλω links ψάξε για θυρίδες και ασφάλεια,κούρεμα και θυρίδες κλπ και θα δεις.

Θα βάλω εγω :P

http://www.newmoney.gr/article/22343/katashesi-kai-stis-thyrides-gia-hrei-sto-dimosio

και χιλιάδες άλλα λινκ

http://www.newmoney.gr/article/22343/katashesi-kai-stis-thyrides-gia-hrei-sto-dimosio

• Like 1
Δημοσ.

Όπως και να έχει αν έχεις 10.000 ευρώ και χάσεις τα 1000, όσο δύσκολα και να τα βγάζεις, θα τα βγάλεις πιο γρήγορα από ότι ένας πλούσιος θα βγάλει τα 100.000 ευρώ που έχασε από το 1.000.000 ευρώ που είχε σε καταθέσεις.

Δημοσ.

Όπως και να έχει αν έχεις 10.000 ευρώ και χάσεις τα 1000, όσο δύσκολα και να τα βγάζεις, θα τα βγάλεις πιο γρήγορα από ότι ένας πλούσιος θα βγάλει τα 100.000 ευρώ που έχασε από το 1.000.000 ευρώ που είχε σε καταθέσεις.

Διαφωνώ.Για να βγάλει κάποιος 1000000 σε αυτην τη ζωη με τον ιδρωτα του αποκλειεται.Με επενδύσεις κτλ κάνουν εκατομμύρια και μπορουν κάλλιστα σε μία μέρα να αντισταθμίσουν την απώλεια.Πόυ νομίζεις οτι χρωστάμε?Στους επενδυτέσ

Δημοσ.

Διαφωνώ.Για να βγάλει κάποιος 1000000 σε αυτην τη ζωη με τον ιδρωτα του αποκλειεται.Με επενδύσεις κτλ κάνουν εκατομμύρια και μπορουν κάλλιστα σε μία μέρα να αντισταθμίσουν την απώλεια.Πόυ νομίζεις οτι χρωστάμε?Στους επενδυτέσ

Για την ακριβεια τωρα το μεγαλυτερο μερος του χρεους ανηκει   στα  Eυρωπαικα κρατη δηλαδη στους  φορολογουμενους  πολιτες αυτων των κρατων εκει ακριβως χρωσταμε.Σε ιδιωτες -επενδυτες ηταν πριν τα psi 1-2 .

Δημοσ.

Πιο εύκολα βγάζει ένας φτωχός 1000 ευρώ από ότι ένας πλούσιος 100.000 ευρώ. Μια μεσαία επιχείρηση δεν βγάζει 100.000 ευρώ παραπάνω σε μια μέρα που να χτυπιέται. Τώρα κάποιοι που παίζουν δις και είναι πάμπλουτοι πίστεψε με θα ξέρουν μήνες πριν για το κούρεμα :P

• Like 1
Δημοσ.

Η εγγυηση των 100000 νομιζω ισχυει εως το τελος του 2014.Δεν νομιζω ομως οτι η οποιαδηποτε κυβερνηση τωρα η μελλοντικα θα τολμησει να κουρεψει τις ελαχιστες καταθεσεις που εχουν απομεινει.Φαγαν τα λεφτα του χρηματιστηριου το 1999 το μεγαλυτερο εγκλημα στην ιστορια της Ελλαδας και δεν τιμωρηθηκε κανεις.Παιξαν τα λεφτα των ταμειων στο χρηματιστηριο για να κρατησουν τον δεικτη και τα χασαν και αυτα με αποτελεσμα να καταρευσουν τα ταμεια.Φαγαν τα ομολογα και δεν τιμωρηθηκε κανεις.Κουρεψαν μισθους,συνταξεις και μας οδηγησαν στην ανεχεια.Ανεργια,φτωχεια,αυτοκτονιες η καθημερινοτητα του Ελληνα.Η Ιρλανδια βγαινει απο το μνημονιο και εμεις παμε για πολλοστη φορα για πτωχευση και νεα μετρα.

Ενα ακομη τεραστιο οικονομικο εγκλημα ειναι που χαρισαν την Αγροτικη Τραπεζα που μονο τα ακινητα της αξιζουν δισσεκατομυρια ευρω στην κυριολεξια και δεν τιμωρηθηκε κανεις.Εχουμε πολλες χιλιαδες αυτοκτονιες απο τοτε που μπηκαμε στο μνημονιο.Ο καθε Ελληνας εχει λιγες οικονομιες στην ακρη για ωρα αναγκης,για τα γεραματα,για μια αρρωστια κτλ, ας τολμησουν αν εχουν τα @@ να τα κουρεψουν και τοτε πιστευω οτι ο λαος θα ξεσηκωθει,θα ειναι η σταγονα που θα ξεχειλισει το ποτηρι.

Δημοσ.

Η εγγυηση των 100000 νομιζω ισχυει εως το τελος του 2014.Δεν νομιζω ομως οτι η οποιαδηποτε κυβερνησει τωρα η μελλοντικα θα τολμησει να κουρεψει τις ελαχιστες καταθεσεις που εχουν απομεινει.Φαγαν τα λεφτα του χρηματιστηριου το 1999 το μεγαλυτερο εγκλημα στην ιστορια της Ελλαδας και δεν τιμωρηθηκε κανεις.Παιξαν τα λεφτα των ταμειων στο χρηματιστηριο για να κρατησουν τον δεικτη και τα χασαν και αυτα με αποτελεσμα να καταρευσουν τα ταμεια.Φαγαν τα ομολογα και δεν τιμωρηθηκε κανεις.Κουρεψαν μισθους,συνταξεις και μας οδηγησαν στην ανεχεια.Ανεργια,φτωχεια,αυτοκτονιες η καθημερινοτητα του Ελληνα.Η Ιρλανδια βγαινει απο το μνημονιο και εμεις παμε για πολλοστη φορα για πτωχευση και νεα μετρα.

Ενα ακομη τεραστιο οικονομικο εγκλημα ειναι που χαρισαν την Αγροτικη Τραπεζα που μονο τα ακινητα της αξιζουν δισσεκατομυρια ευρω στην κυριολεξια και δεν τιμωρηθηκε κανεις.Εχουμε πολλες χιλιαδες αυτοκτονιες απο τοτε που μπηκαμε στο μνομονιο.Ο καθε Ελληνας εχει λιγες οικονομιες στην ακρη για ωρα αναγκης,για τα γεραματα,για μια αρρωστια κτλ, ας τολμησουν αν εχουν τα @@ να τα κουρεψουν και τοτε πιστευω οτι ο λαος θα ξεσηκωθει,θα ειναι η σταγονα που θα ζεχειλισει το ποτηρι.

Kαι αφου ισχυουν ολα αυτα που λες γιατι η Ιρλανδια βγαινει απο το μνημονιο? εκει γιατι ηταν  καλο και εδω ειναι κακο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...