Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τους συνφορουμίτες . Έπεσε στα χέρια μου το παραπάνω λάπτοπ για επισκευή επειδή σερνόταν. Το μηχάνημα είχε πανω vista και σαν  πρώτη κίνηση υπολόγιζα να βάλω win 7. Μπαίνω και στην σελίδα της εταιρίας να δω για drivers και σαν το διάολο βλέπω και ποιο νέα έκδοση στο bios. Ε ας την κάνω λ΄'εω πρώτα αυτή. Ξεκινάει λοιπόν η διαδικασία και ξαφνικά μου πετάει μπλέ οθόνη. Περιμένω κανά 10λέπτο φθσικά δεν υπήρξε καμία αλλαγή, και το σβήνω. Το ξεκινάω και πλέον το μηχάνημα δεν μπουτάρει. Ανάβει το λαμπάκι του για 3-4 δευτερόλεπτα ακούγετε ο σκληρός και μετά το μηχάνημα επανεκινεί ουσιαστικά ξανακάνοντας  ακριβώς το ίδιο πράγμα συνέχεια αν το αφήσω. Δεν ανάβει τίποτα άλλο.

Έχει καμιά ιδέα κανείς συνφορουμίτης ή το κλαίμε; Γιατί μιλάμε και για ακριβό μηχανάκι.

Δημοσ.

Κανε μια προσπαθεια που θα σου πω. Βγαλε μπαταρια και ρευμα και κρατα πατημενο το power για περιπου 1-2 λεπτα, μετα προσπαθσε να το ξεκινησεις μονο με ρευμα χωρις την μπαταρια.

Δημοσ.

Χαιρετώ τους συνφορουμίτες . Έπεσε στα χέρια μου το παραπάνω λάπτοπ για επισκευή επειδή σερνόταν. Το μηχάνημα είχε πανω vista και σαν  πρώτη κίνηση υπολόγιζα να βάλω win 7. Μπαίνω και στην σελίδα της εταιρίας να δω για drivers και σαν το διάολο βλέπω και ποιο νέα έκδοση στο bios. Ε ας την κάνω λ΄'εω πρώτα αυτή. Ξεκινάει λοιπόν η διαδικασία και ξαφνικά μου πετάει μπλέ οθόνη. Περιμένω κανά 10λέπτο φθσικά δεν υπήρξε καμία αλλαγή, και το σβήνω. Το ξεκινάω και πλέον το μηχάνημα δεν μπουτάρει. Ανάβει το λαμπάκι του για 3-4 δευτερόλεπτα ακούγετε ο σκληρός και μετά το μηχάνημα επανεκινεί ουσιαστικά ξανακάνοντας  ακριβώς το ίδιο πράγμα συνέχεια αν το αφήσω. Δεν ανάβει τίποτα άλλο.

Έχει καμιά ιδέα κανείς συνφορουμίτης ή το κλαίμε; Γιατί μιλάμε και για ακριβό μηχανάκι.

Βig mistake,δεν χρειαζεται να γινει αν δεν ειναι αναγκη,στην εσχατη μονο δηλαδη.

Θα πρεπει να βρεις το bios απο το εξωτερικο και να το κολλησει καποιος που ξερει.

Δημοσ.

To bios ποιας εταιριας ειναι?

Αν ειναι Insyde H2O οπως εχω διαβασει οτι εχουν πολλα Sony Vaio, εχεις πολλες ελπιδες να το επαναφερεις, τουλαχιστον στο δικο μου Acer που εγινε η ιδια βλακεια, χρειαστηκε να τοποθετηθει το αρχειο του BIOS σ'ενα USB stick, και με Fn+Esc και πατωντας το Power, επανηλθε.

Δημοσ.

Aν βρεις τον τροπο να το επαναφερεις,αν και εφοσον γινεται,τοτε αποφευγεις να κολλησεις καινουργιο τσιπ.

Αν οχι,η αλλαγη του ειναι μονοδρομος,αλλιως πετας το board

Δημοσ.

Για επαναφορα απο στικακι εχω διαβασει σε αρκετα μοντελα αλλα οχι σε vaio

Φυσικα ευχομαι να το διαβασω εδω!

Δημοσ.

To bios ποιας εταιριας ειναι?

Αν ειναι Insyde H2O οπως εχω διαβασει οτι εχουν πολλα Sony Vaio, εχεις πολλες ελπιδες να το επαναφερεις, τουλαχιστον στο δικο μου Acer που εγινε η ιδια βλακεια, χρειαστηκε να τοποθετηθει το αρχειο του BIOS σ'ενα USB stick, και με Fn+Esc και πατωντας το Power, επανηλθε.

Νομίζω οτι αυτό είδα όταν δούλευε στην αρχή ( πριν βάλω τα μαγικά μου χεράκια).

Βασικά αύριο θα το πιάσω πάλι στα χέρια μου στη δουλειά. Να δοκιμάσω να πατήσω το τα ίδια πλήκτρα;

Εσένα φίλε μου τι σου έκανε όταν απέτυχε το bios update;

Για δες αυτό http://www.bios-mods.com/bios-recovery/award-bios-recovery/ μην βρεις καμιά ακρη...

http://www.wimsbios.com/forum/topic9320.html

και γενικώς για το bios update στα vaio http://opennomad.com/content/flashing-vaio

Ψιλοαπελπίζομαι με ότι διαβάζω, θα δούμε αύριο και στην πράξη

Δημοσ.

Νομίζω οτι αυτό είδα όταν δούλευε στην αρχή ( πριν βάλω τα μαγικά μου χεράκια).

Βασικά αύριο θα το πιάσω πάλι στα χέρια μου στη δουλειά. Να δοκιμάσω να πατήσω το τα ίδια πλήκτρα;

Εσένα φίλε μου τι σου έκανε όταν απέτυχε το bios update;

Σε εμενα, απλα ανοιγε (επαιρνε ρευμα) αλλα δεν εκανε τιποτα, μαυρη οθονη.

Βασικα... μην απελπιζεσαι, σιγουρα καποιος αλλος με Vaio εχει παθει το ιδιο και πιστευω θα υπαρχουν οδηγιες για την επαναφορα, εφοσον ειναι Insyde H2Ο.

Θα σου πω εγω τι εκανα (τις οδηγιες τις βρηκα στο net):

1. Κατεβασα το εκτελεσιμο .exe για BIOS update και το αποσυμπιεσα, ωστε να τραβηξω το αρχειακι που κανει το update.

2. Μετανομασα το αρχειακι και του εδωσα ενα συγκεκριμενο ονομα και επεκταση αρχειου.

3. Φορμαρισα ενα φλασακι σε FAT32 και εβαλα χυμα το αρχειο μεσα.

4. Εβγαλα ρευμα, συνεδεσα το στικακι, πατησα Fn+Esc και κρατωντας πατημενα τα πληκτρα, εβαλα την τροφοδοσια και το ανοιξα.

5. Αρχισε να δουλευει εντονα το ανεμιστηρακι και σε 2-3 λεπτα εκανε μονο του reboot και ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ.

Ξαναλεω οτι εφοσον ειναι Insyde H2O, καπου θα υπαρχουν οι αντιστοιχες οδηγιες για Vaio...

Δημοσ.

Καλημέρα συνφρουμίτες, δυστυχώς υπάρχει μόνο exe αρχείο για το bios, το οποίο δεν αποσυμπιέζει κάπου το αρχειάκι.

Οπότε δεν βλέπω να γίνεται κάτι. 

Δημοσ.

Κατεβασα απο περιεργεια το αρχειο του BIOS για να δω τι γινεται.

Ειναι Insyde τελικα. :-)

Το uniextract δεν θα κανει κατι, αλλα αν τρεξεις το .exe και φτασεις μεχρι το σημειο πριν πατησεις το update, θα σου εχει αποσυμπιεσει τα αρχεια, στον προσωρινο φακελο χρηστη.

Σε Windows 7 ειναι ο "C:\Users\username\AppData\Local\Temp".

Σε εμενα εκει μεσα δημιουργηθηκε ενα μακρυναρι με ονομα "{68F90643-42D4-4F6D-B019-D43142CE94DF}",

και μεσα ειναι τα αρχεια...

Σημειωση: Ο προσωρινος φακελος σβηνεται αν κλεισεις το παραθυρο του updater.

2r599a0.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ψάχνω για την αλληλουχία των πλήκτρων σε vaio αλλα δεν...

Και απο οτι είδα το ψάχνουν και άλλοι αλλά το ερώτημα έχει μείνει αναπάντητο.

Θα ψαχτεί το σκ με ηρεμία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...