Funny Jo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα παίδες! Θα ήθελα να ρωτήσω τι τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας υπολογιστής στον οποίο θέλω να δουλέψω photoshop, illustrator κλπ. Η χρήση του θα είναι κυρίως αυτή.. Μου προτείνετε να πάρω κάτι έτοιμο ή πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να το φτιάξω εγώ; Υ.Γ. Είμαι σχετικά αρχάριος σε θέματα hardware γι αυτό HEEELP.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
TheELF Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Από την λάθος πλευρά το σκεφτεσαι το πρόβλημα,πες πόσα λεφτά διαθέτεις να σου πούμε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις,για να τρέξεις αυτά τα προγράμματα σε γενικές γραμμές δεν θέλεις τίποτα ιδιαίτερο. Το θέμα είναι τι θα κάνεις με αυτά, αν επεξεργάζεσαι π.χ. τεράστιες φωτογραφίες,μακέτες και γενικά μεγάλα projects θα χρειαστείς πολύ μνήμη,όσο καλύτερο επεξεργαστή θα έχεις τόσο ποιο γρήγορα θα τελειώνει τους υπολογισμούς του κτλ. Και με πολύ μικρό Η/Υ μπορείς να κάνεις δηλαδή την δουλειά σου απλά θα «ταλαιπώρησε» περισσότερο. Πάντα όταν διαλέγεις μόνος σου τα κομμάτια φτιάχνεις Η/Υ που είναι περισσότερο στα μέτρα σου,τα έτοιμα πολλές φορές δεν αξίζουν τα λεφτά τους.
mikelamar Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Τις απαιτήσεις θα τις βρεις στην ιστοσελίδα της Adobe αλλα απο εκεί και πέρα εκ πείρας μιλώντας αν έπαιρνα νέο υπολογιστή θα έβαζα i5 με 64bit λειτουργικό κ το ελάχιστο 8gb dd3 1600 αν κ καλύτερα τα 16gb ειδικά τώρα με τις νέες λειτουργίες 3D και φυσικά μια πολύ δυνατή κάρτα γραφικών κοντά στα 200-250€ Τώρα δουλεύω σε ενα core 2 duo στα 3.0 με 8gb στα 1333 κ μια πολύ παλιά κάρτα στα 512 αλλα όταν πρόκειται για πιο σύνθετα project ζορίζεται πολύ και μερικές φορές κολλάει. Ανάλογα βέβαια κ το επίπεδο σου ως χρήστης. Όσο πιο προχωρημένος είσαι τόσο πιο δυνατό υπολογιστή θα χρειαστείς. Sent from my iPhone using Insomnia
Funny Jo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! 2. 3D δεν δουλεύω καθόλου.. Τώρα τα λεφτά που διαθέτω είναι γύρω στα 700 € ( τώρα και με την κρίση τα μαζεύουμε όπως μπορούμε..).. Γενικά δουλεύω με μεγάλα αρχεία και νοιώθω ότι ζορίζεται λίγο το μηχάνημα.. Απλά ακούω διάφορες "συμβουλές" για το τι πρέπει να βελτιώσω τεχνικά και μερικές είναι άσχετες μεταξύ τους.. πχ μερικοί λένε θέλεις καλή κάρτα γραφικών..(και δεν έχω καλή).. Γι αυτό σας ρωτάω..Το θέμα μου είναι να κάνω τη δουλειά μου σχετικά άνετα και όχι σε κάθε φιλτράκι να περιμένω 5 λεπτά..
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Με την ευκαιρία πες μας και τι έχεις τώρα..
JoEone Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Εκτός των αλλων:πολύ RAM(οσο περισοτερη μπορεις) και ξεχωριστο/γρήγορο scratch disk Απο το blog της Adobe : http://blogs.adobe.com/crawlspace/2012/10/how-to-tune-photoshop-cs6-for-peak-performance.html
Funny Jo Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Λοιπόν έχω: Pentium Dual Core στα 2.2 GHz, 4 GB ram, 500 GB σκληρό, N Vidia Ge force G 105 M.. Αυτά στο λάπτοπ.. Στον desktop έχω Intel Core Duo στα 2.93 GHz, 2 GB ram, 1 TB σκληρό, κάρτα γραφικών της μητρικής (intel chipset... κάτι τέτοιο).. Συγγνώμη αν λέω κάτι λάθος, αλλά είμαι αρχάριος..... Τι θα προτείνατε να κάνω; Επίσης η απορία μου είναι η εξής: σε τι βοηθάει πχ ο επεξεργαστής, ή η μνήμη ή ο άλλος σκληρός;; Σε ποια διαδικασία; Τέλος τι είναι το scratch disk?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα