Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυο must βιβλια για αρχη ειναι αυτα

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598 ισως το πληρεστερο για αρχαριους

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1765

Στην Αθηνα της φωτορυπανσης θα δεις ελαχιστα,αν και υπαρχουν ειδικα φιλτρα anti light pollution δεν κανουν και θαυματα

Οι αστροφωτογραφιες ειναι ενα λιγο δυσκολο σπορ,πρεπει να εχεις πολυ καλη,και ακριβη μηχανη DSLR Πχ Cannon κατα προτιμηση και SLR κανει με υψηλο ISO(+8000)και αισθητηρα CMOS κατα τη γνωμη μου για αξιοπρεπεις φωτογραφησεις,ενα declacer για πατημα κουμπιου απο αποσταση για αποφυγη κραδασμων,και Τ-Ring T-Adapter 1,25" η 2" αναλογα τον εστιαστη,για προσαρμογη στο τηλεσκοπιο.Aυτα για πλανητικες φωτο.Για φωτογραφησεις DSO θελεις διοπτρικο τηλεσκοπιο τυπου ED APO για κοντινους γαλαξιες-νεφελωματα.Απο κει και περα το χαος,εννοω οικονομικα καθως λεπτομερειες και πιο μακρινα αντικειμενα ανεβαζουν την διαμετρι και την τιμη(καταπολυ) και θες κατοπτρικα RC(Ritchey Chretien).Πανακριβα.

Θα χρειαστεις κι ενα ζευγαρι κυαλια,για εντοπισμο και καλυτερη παρατηρηση εκτος κι αν σκεφεσαι να παρεις ρομποτικο(Go To) τηλεσκοπιο που συνηθως εχουν στη μνημη τους παρα πολλα(ορισμενα ως και 100000)ουρανια αντικειμενα και τα εντοπιζουν αυτοματα,βλεπε MEADE σειρα LX(κορυφαια) η CELESTRON NEX STAR.

Κατα την γνωμη μου παλι ενα Dobsonian της ORION UK οχι USA(κορυφαια  οπτικα)χωρις αυτοματισμους κλπ και πολυ πιο φθηνα,λογω ακριβως της ελλειψης αυτοματισμων ειναι το πιο ενδεδειγμενο.Πχ ενα δεκαιντσο ρομποτικο εχει κοντα στα 3χιλιαρικα(και βαλε) ενω ενα 14ιντσο Dobson της ORION γυρω στα 1800(ειναι ακριβο σπορ).

Δες διαφορεσ στις τιμες

http://www.astroshop.eu/telescopes/10/m,Meade

http://www.astroshop.eu/telescopes/10/m,Orion

Πολυ καλα σαιτ,που διοργανωνουν κατα καιρους(ειδικα τον χειμωνα που η παρατηρηση ειναι καλυτερη)βραδιες ερευνητη και εξορμησεις ειναι αυτα

http://www.astrovox.gr/

http://www.astronomia.org.gr/

ΥΓ.Για αρχη ενα καλο νευτωνειο

Επεξ/σία από darkheretic
  • Like 2
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει και το courseera διάφορα μαθήματα αστρονομίας.

Νομιζω πως το καλυτερο μαθημα ειναι εκει εξω,Παρνων,Κιθαιρων.. :) :) :)

The Truth Is Out There!P

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω πως το καλυτερο μαθημα ειναι εκει εξω,Παρνων,Κιθαιρων.. :) :) :)

The Truth Is Out There!P

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο!  :-)

• Like 2
Δημοσ.

αχαααα γι' αυτό θέλει να κάνει λαχανόκηπο στην ταράτσα στο άλλο θέμα ο zoran.

καταπιάνεται με ακριβό σπορ (τηλεσκόπια, φωτογραφικές, κλπ) και κάπως πρέπει να τα χρηματοδοτήσει.

"εδώ οι καλές ντομάτες. πάρτε απ' το zoran" :-)

• Like 1
Δημοσ.

<p>Κι εγώ έχω φάει κόλλημα με τη συγκεκριμένη ταινία και θα ήθελα να είμαι στη θέση της πρωταγωνίστριας, κυρίως για το ότι ήτανε στην έρευνα, τρομερό πράγμα η έρευνα!</p>

<p>Πως μπορεί κάποιος άσχετος με την αστρονομία, να διαβάσει, να μάθει, να γίνει αστρονόμος κ να συμμετέχει σε έρευνες κλπ. Ήδη γνωρίζω για τους planet hunters και παίρνω μέρος!</p>

Αγαπάμε αστρονομία <3

Ψάξου λίγο και στο Φυσικό Αθήνας (Πανεπιστημιούπολη). Στο πρόγραμμα σπουδών τους έχει σχετικά μαθήματα που μπορείς να πας να παρακολουθήσεις. Επίσης κατά καιρούς κάνουν εκδηλώσεις κ διοργανώνουν βραδιές παρατήρησης με τηλεσκόπιο.

Αποστολή από το GT-S5300 με τη χρήση Insomnia App

• Like 2
Δημοσ.

Αγαπάμε αστρονομία <3

Ψάξου λίγο και στο Φυσικό Αθήνας (Πανεπιστημιούπολη). Στο πρόγραμμα σπουδών τους έχει σχετικά μαθήματα που μπορείς να πας να παρακολουθήσεις. Επίσης κατά καιρούς κάνουν εκδηλώσεις κ διοργανώνουν βραδιές παρατήρησης με τηλεσκόπιο.

Αποστολή από το GT-S5300 με τη χρήση Insomnia App

Δωρεάν είναι η παρακολούθηση;

Δημοσ.

Ρε παιδιά μου ήρθε μια φλασιά, όπως στο New Μεξικό έχουν αυτό το VLA με τα ραδιοτηλεσκόπια, δεν θα μπορούσαμε κ εδώ στην Αθήνα να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεράστια τσιμεντένια πλάκα (έτσι φαίνεται από ψηλά) από τις ταράτσες μας, για να δημιουργήσουμε κ εδώ μια συστοιχία ή έστω κ ένα ραδιοτηλεσκόποιο τεραστίου μεγέθους;

Ίσως να λέω βλακείες, μάλλον όχι "ίσως" αλλά σίγουρα λέω βλακείες, όμως όπως οι PlanetHunters χρησιμοποιούν αμέτρητους χρήστες για αξιολόγηση των ευρημάτων του Κέπλερ, έτσι κ εάν ενωθούμε σε άλλο επίπεδο ίσως έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Τι λέτε; Εγώ θα την διέθετα πάντως τη δική μου ταράτσα για ένα τέτοιο έργο!

¨Ενα τηλεσκόπιο, σαν αυτά που περιέγραψε ο darkheretic προηγουμένως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κυάλια; Nα το στήσω για παράδειγμα στην Ακρόπολη για να δω εάν υπάρχει κανείς πάνω στο Καζίνο της Πάρνηθας; Γίνεται;

Δημοσ.

Ρε παιδιά μου ήρθε μια φλασιά, όπως στο New Μεξικό έχουν αυτό το VLA με τα ραδιοτηλεσκόπια, δεν θα μπορούσαμε κ εδώ στην Αθήνα να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεράστια τσιμεντένια πλάκα (έτσι φαίνεται από ψηλά) από τις ταράτσες μας, για να δημιουργήσουμε κ εδώ μια συστοιχία ή έστω κ ένα ραδιοτηλεσκόποιο τεραστίου μεγέθους;

[...]

Μου φαίνεται πως τελικά κάτι φύτεψες στην ταράτσα σου και είναι καλό :Ρ

Εδώ ένα μποστάνι ήθελες και σου λέγαν ότι είναι βαρύ και θες να βάλεις 200 τόνους ; Καλά, χώρια όλα τ άλλα που συνεπάγονται. Το πολύ κεραία κινητής να βάλεις αν έχει κανα βύσμα.

Δημοσ.

Φυσικά δεν λέω για κανονικό ραδιοτηλεσκόπιο, αλλά για ένα αυτοσχέδιο, ελαφρύ με υλικά που μπορεί να βρεί ο καθένας μας! Σίγουρα όχι κεραία κινητής κλπ. By the way, έχουν ακτινοβολία τα ραδιοτηλεσκόπια;

Δημοσ.

Είναι δέκτες, οπότε δεν εκπέμπουν ακτινοβολία.

Πάντως αν θες για τον χαβαλέ του θέματος και μόνο, μ ένα googling εμφανίζονται αρκετές οδηγίες για το πώς να κατασκευάσεις το δικό σου ραδιοτηλεσκόπιο.

Δημοσ.

Θεωρητικά πάντα... εάν κοιτάξει κανείς στις ταράτσες των πολυκατοικιών στην Αθήνα θα δεί πως είναι γεμάτες με δορυφορικές κεραίες κλπ. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ραδιοτηλεσκόπιο εάν όλες αυτές συνδέονταν και λειτουργούσαν σαν ένα array, όπως για παράδειγμα το VLA στο Νέο Μεξικό;

Δημοσ.

Χα χα καλο θα μπορουσε να γινει,καποιες "τρελαμενες" πολεις στο Αμερικα το εχουν κανει ηδη.Εδω αν χασει καποιος το γκολ του Μεσι επειδη το πιατο στα ξαφνικα κοιταξε τις Πλειαδες θα εχουμε θεμα.

Το αλλο που ειπες για Ακροπολη και Παρνηθα,σε ολα τα τηλεσκοπια το ειδωλο ειναι αντεστραμενο γιατι εκει πανω δεν εχει καμμια σημασια αυτο,οποτε θα τα βλεπεις τουμπα.Υπαρχουν βεβαια αντιστροφεις οποτε.....

Τωρα για το ακριβο.Δεν ειναι και τοσο,ενα καλο Νετωνειο για αρχη εχει γυρω στα 200 ευρω με μεγιστο magni X150-180.Η αυτο το κορυφαιο για αρχαριους Dobsonian(ανακυρηγμενο τρεις φορες στα 10καλυτερα τηλεσκοπια για αρχαριους).

http://www.astroshop.eu/orion-dobson-telescope-n-114-910-skyquest-xt4-5-classic-dob/p,13768

Φυσικα υπαρχουν τηλεσκοπια που κοστιζουν οσο ενα διαμερισμα.

Ακριβες ειναι οι αστροφωτογραφησεις,δυστηχως.

Δημοσ.

1. Ποιές πόλεις το έχουν κάνει αυτό στο Αμέρικα;

2. Εφόσον οι περισσότεροι θέλουν να δουν το Μέσι κ την παρέα του οκ, οι υπόλοιποι όμως που είμαστε ενθουσιώδεις κλπ. δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα τέτοιο array;

3. Πρέπει να είμαστε κοντά;

4. Πως θα επικοινωνούν όλα αυτά τα μίνι ραδιοτηλεσκόπια;

5. Ώχ τώρα συνειδητοποίησα πως δεν γίνεται να γίνει αυτό στις πόλεις, γιατί υπάρχει ραδιορύπανση (θόρυβος από ράδιο, tv, κινητά, μου το ανέφερε άλλος γνώστης που ρώτησα)

6. Κάθε τηλεσκόπιο έχει το δικό του αντιστροφέα, ή μπορώ να πάρω έναν για όλα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...