omghi2u Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Καλημερα σε ολους. Εδω και 3 μερες οι απο πανω εχουν φερει εργατες και βαρανε με κομπρεσερ τα πατωματα. αρχιζουν απο τις 9 και μεχρι τις 3 πρεπει η να φευγουμε απο το σπιτι ή να φευγουμε απο το σπιτι. δεν υπαρχει αλλη λυση. μιλαμε για πονοκεφαλος χοντρος. δεν μπορεις να μιλησεις αν δεν αρχισεις να φωναζεις, τοιχοι και πατωματα τριζουν. ακομα και με τα σενχαιζερ ακουστικα μου που εχουν ηχομονοση και με φουλ μουσικη τα κομπρεσερ μου διαπερνανε τα αυτια. δεν ξερω για ποσα db ηχου μιλαμε αλλα ο θορυβος ειναι εκκωφαντικος. σε σημειο να σε ποναει το κεφαλι σου και να θες να φυγεις απο το σπιτι για να ηρεμησεις. τι γινετε για αυτο? παω στους μαστορες επανω να μιλησω? μιλαω στον καραγκιοζη τον ιδιοκτητη ? αστυνομια? παω πανω με καμια σουβλα και τους κανω καινουριους?
pournaras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δεν μπορεις να κανεις τιποτε. Εργασιες κανουν σε νομιμες ωρες. Ο ιδιοκτητης γιατι ειναι καραγκιοζης; 6
gamanos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ο αποπάνω έπρεπε απλά να σε ενημερώσει και να ζητήσει την κατανόησή σου. Μπορεί το προβλημα μάλιστα να επηρρεάζει άμεσα και εσένα. Οι μάστορες δεν φταίνε σε κάτι, εφόσον βαράνε σε ώρα ΜΗ κοινής ησυχίας. Ξέρεις πόσοι μπορούν να γλιτώσουν μεροκάματα, βαρώντας λίγο ακόμα και αναγκάζονται και πάνε και την άλλη μέρα ( βεζίνες, στησίματα, μεροκάματα) σεβόμενοι τον αποκάτω; Μίλα με τον αποπάνω, πες του χωρίς μανούρα ότι έπρεπε να σε ενημερώσει, σε έχει σκίσει και πότε προβλέπεται να τελειώνουν. Επίσης μην τραυματίσεις τα αυτιά σου με τέρμα εντάσεις. Προσπάθησε να λείπεις . 1
omghi2u Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 οποτε εν ωρα ΜΗ κοινης ησυχιας προβλεπετε να σου γ@μανε το σπιτι και να σου δημιουργουν προβληματα πονοκεφαλων ενω τρεμει ολο το σπιτι? κομπλε.
gamanos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Οπότε αν πρέπει να γίνουν εργασίες, θα γίνουν το πρωί που ο περισσότερος κόσμος λείπει, το μεσημέρι που γυρίζει να ξεκουραστεί, το απόγευμα που οι περισσότεροι είναι σπίτι ή το βράδυ που κοιμούνται; Αν έχουν σπάσει τίποτα σωλήνες νερού ή καλοριφέρ, να ασχοληθεί να τις φτιάξει ή να τα λέτε αγκαλίτσα πέφτοντας ο όροφος; Είναι μαλακία το καταλαβαίνω, εδώ στο δίπλα ή απέναντι σπίτι παίζουν κομπρεσέρ και τρελαίνεσαι, πού να σου κάτσει η στραβή και να δουλεύεις και νύχτα, αλλά αυτά δυστυχώς είναι μες στο παιχνίδι της κοινωνικής συμβίωσης. 6
omghi2u Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 http://vocaroo.com/i/s1t62lwrJciX εντζοι 4
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Αν πρεπει να γινουν εργασιες στο διαμερισμα θα γινουν και κανεις δεν μπορει να τους απαγορεψει να τις κανουν επειδη το κομπρεσερ ειναι ενοχλητικο. Ιδιαιτερα δε, οταν αυτες οι εργασιες γινονται στις προβλεπομενες ωρες. Εξαλλου προκειται για προσωρινη κατασταση και οχι μονιμη, αρα υπομονη, θα αντεξεις. Μην ξεχνας οτι και το σπιτι που μενεις εσυ τωρα, για να χτιστει, προκαλεσε ενοχλησεις/στραβοξυπνητουρια/πονοκεφαλους σε ολους τους γειτονες για πολλους μηνες. 1
damastes Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 ρώτα τον ιδιοκτήτη, έχουν τουλάχιστον άδεια εργασιών μικρής κλίμακας από την πολεοδομία;
Socratis_g Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 απλά κάνεις υπομονή φίλε. είναι απάλευτη η κατάσταση αλλά δε μπορείς να κάνεις κάτι. Το έχω ζήσει 2 φορές, είναι απλα τραγικό. το μόνο που έχει υποχρέωση είναι αν σου κάνει κάποια ζημιά στο σπιτι, να στη φτιάξει. επίσης αν ο ιδιοκτήτης ήταν λίγο ανθρωπος και όχι πίθηκος, θα επρεπε να σας ενημερώσει και να σας ρωτήσει αν έχετε κάποιο σημαντικό λόγο, για να ξεκινήσει τις εργασίες του. πχ μπορεί να έδινες εξετάσεις, να είχε γεννήσει η κοπέλα σου κτλ κτλ. 1
PCharon Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ε, θα γίνουν οι εργασίες και τέλος. Μια φορά στο τόσο μπορεί να συμβεί αυτό. Όταν έχεις αγοράσει/νοικιάσει διαμέρισμα κι όχι μονοκατοικία είναι αυτονόητο πως δεν αγοράζεις/νοικιάζεις την απόλυτη ηρεμία κι ανεξαρτησία. Όσον αφορά στο κομπρεσέρ, νομίζω πρέπει να κάνουν διάλειμμα κάθε κάποια λεπτά, όχι να το παίρνουν μονοκόμματα. Είναι το μόνο που μπορείς να απαιτήσεις. Βασικά νομίζω κομπρεσέρ αέρος δεν επιτρέπεται καν σε πολυκατοικίες, νομίζω. Δε ξέρω κιόλας αν εννοείς κρουστικό αέρα ή κάποιο μικρότερο ηλεκτρικό κρουστικό (πιθανόν με κάτι τέτοιο να αφαιρούν πχ πλακάκια). Προτείνω ωτοασπίδες μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες, κανά € κάνουν. Υ.Γ. Ενδιαφέρον, σχετική νομοθεσία για πηγές θορύβου: http://ixoripansi.gr/?page_id=85
Arcanaloth Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Είναι ό,τι χειρότερο αυτή η φάση, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όλοι τα έχουμε περάσει κατά καιρούς, ξενερώνει η ζωή σου, κάνεις υπομονή, κάποτε τελειώνουν. 1
deesnider Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 οποτε εν ωρα ΜΗ κοινης ησυχιας προβλεπετε να σου γ@μανε το σπιτι και να σου δημιουργουν προβληματα πονοκεφαλων ενω τρεμει ολο το σπιτι? κομπλε. Δε λέει κανείς ότι δεν είναι ενοχλητικό, αλλά αφενός είναι κάτι πρόσκαιρο, με το οποίο πρέπει αναγκαστικά να συμβιβαστείς, αφετέρου, εφόσον δε γίνεται σε ώρες κοινής ησυχίας, δεν είναι παράνομο. Κάποιες εργασίες, καλώς ή κακώς, είναι αδύνατο να γίνουν χωρίς θόρυβο. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση τού ιδιοκτήτη τού πάνω διαμερίσματος: αν στο δικό σου διαμέρισμα εμφανίζονταν βλάβες ή ζημιές, η αποκατάσταση των οποίων απαιτούσε χρήση θορυβωδών εργαλείων, θα τις άφηνες έτσι;
akpe Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Αν δεν κάνω τραγικό λάθος, σύμφωνα με τη νομοθεσία ακόμα και τις ώρες εκτός κοινής ησυχίας ο θόρυβος δεν πρέπει να ξεπερνά κάποια ντεσιμπέλ. Διαβάζω για 45dB αλλά προς το παρόν δεν έχω βρει ακόμα κάποια solid πηγή. Αυτό ισχύει σίγουρα για μουσικά όργανα, κέντρα διασκέδασης, μουσική γενικά, δεν ξέρω όμως αν περιορίζεται μόνο εκεί.Το ψάχνω στα γρήγορα και επανέρχομαι deesnider δεν έχεις άδικο (πέρα του οτι ίσως να είναι και παράνομο με βάση την αποπάνω φήμη) αλλά βάλε και εσύ τον εαυτό σου στη θέση του OT. Ή, ακόμα χειρότερα, στη θέση ενός ηλικιωμένου ενοίκου, ενός φοιτητή, ενός νέου ζευγαριού με μωρά, οτιδήποτε. Ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε τουλάχιστον να προειδοποιήσει, αν όχι να συζητήσει, με τους ενοίκους προτού ξεκινήσει τις εργασίες.
PCharon Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δε κάνεις λάθος και νομίζω το όριο για τις κατοικημένες περιοχές είναι τα 50dBA. Όμως, όταν γίνονται εργασίες, δεν ισχύει αυτό.
tsifotis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Θα συμφωνησω με τους αποπανω. Αναγκαιο κακο αλλα νομιμο, χρειαζεται υπομονη, τιποτε αλλο. Οσο για το να συζητησει συζητησει ο ιδιοκτητης με τους αλλους ενοικους, τι ακριβως να συζητησει; υπαρχει περιπτωση να δωσουν ολοι την ευλογια τους; και αν οχι; πχ καποιος λεει οτι εχει μια κατακοιτη μανα που δεν αντεχει τους θορυβους; τι γινεται; λες "ας κανει υπομονη κανα δυο μηνες;" ή ακυρωνεις τις εργασιες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις