pournaras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Παιδια μην το παλευουμε χωρις λογο, εργασιες γινονται εργατικα μηχανηματα λειτουργουν. Αν ηταν παρανομος ο θορυβος τους θα ηταν απαγορευμενα απο την αγορα. Για σκεφτειτε στο διπλα ακριβως οικοπεδο, να τυχει να εχει βραχο μεσα του, και να ξεκινησει ο ιδιοκτητης οικοδομη και να πρεπει να τον σπασει με το "σφυρι". Μιλαμε για πολλαπλασια ενταση θορυφου, παρεα με ενα μονιμο "σεισμο" σε ολο το σπιτι, και αυτο αναλογα και τον καιρο, μπορει να παρει και 2-3 μηνες, α και ξεκινημα στις 7 το πρωι, και οχι στις 9 η 10. Τι θα πουμε τοτε; Να μην κανει οικοδομη ο γειτονας γιατι μας ενοχλει ο θορυβος; (Το παραπανω μου εχει τυχει, εμας ο λοφος που μενουμε ειναι ενας ενιαιος βραχος, και το χειροτερο, τοτε δεν υπηρχε αποχετευση και ο τυπος βαραγε 4 μηνες για να σκαψει θεμελια και βοθρο. Σκεψου να γυρνας 5-6 το πρωι απο νυχτερινη δουλεια, και 7 να ξεκιναει η επελαση...)
thessalonikios28 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 ετσι ειναι αυτα φιλε.θα κανεις υπομονη μεχρι να τελειωσουν την δουλεια τους.αυριο μεθαυριο μπορει να χρειαστει το δικο σου σπιτι τετοιου ειδους εργασιες οποτε θα κανουν οι αλλοι υπομονη.δανεικα ειναι αυτα.
lepaterious Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Τι να πω και εγω που στην Θεσσαλονικη εκει που ειχα μεινει αποφασισαν ολοι οι ιδιοκτητες να αναβαθμισουν τα διαμερισματα τους για να τους κανει καλυτερη τιμη ο εργολαβος και γινοταν καθε μερα τριτος παγκοσμιος ακουγες κομπρεσερ απο πανω απο διπλα απο κατω απο πισω απο που ηθελες 8 το πρωι με τρεις βαραγανε..Αφου δεν κατεληξα σε ψυχιατρειο παλι καλα.....Και μεχρι να τελιωσουν ενα διμηνο περιπου εμεινα σε εναν φιλο μου...Φιλε μου κανε υπομονη γιατι πρωτον ο ιδιοκτητης θα σε γραψει στα παλια του τα παπουτσια και δευτερον δεν θα βρεις ακρη....τωρα βρηκε τα λεφτα τωρα θα το φτιαξει....
MauMaus Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 φιλε μου ναι μεν εχουν δικιο σε ολα οσα σου λενε , δε μπορεις να κανεις τιποτα παρα μονο υπομονη κτλ. ομως εγω σε καταλαβαινω απολυτα ! εζησα την ιδια κατασταση σε πολυκατοικια χωρις καθολου μονωση ! κλανεις κ σε ακουνε οι διπλα .. σκεψου τι τραβηξα ..
Alchemist` Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 οποτε εν ωρα ΜΗ κοινης ησυχιας προβλεπετε να σου γ@μανε το σπιτι και να σου δημιουργουν προβληματα πονοκεφαλων ενω τρεμει ολο το σπιτι? κομπλε. (no offence) Εγώ πάντως θα ήθελα να σε δω την ημέρα που θα πάθεις μια ζημία, π.χ. στα υδραυλικά και θα αλλάζεις πλακάκια, ή θα κάνεις μία ανακαίνιση-αναπαλαίωση και θα αναγκαστείς να φέρεις εργάτες στο σπίτι σου... Θα τους αφήσεις να δουλεύουν μισή ώρα την ημέρα για να μην ενοχλείς? Ή πριν ξεκινήσεις θα τοποθετήσεις στους τοίχους, τα πατώματα και τα ταβάνια σου ηχομωνοτικά υλικά? Κάτι μπορεί να του έτυχε του ανθρώπου και να πρέπει να το φτιάξει, θα τον πούμε και καραγκιόζη? Εφόσων δεν το κάνει σε ώρες κοινής υσηχίας, υπομονή απλά, ανθρώπινο είναι το θέμα.
omghi2u Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Eγω ειμαι ισογιο. δεν εχει τιποτα αλλο απο κατω. no offense taken.
deesnider Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 deesnider δεν έχεις άδικο (πέρα του οτι ίσως να είναι και παράνομο με βάση την αποπάνω φήμη) αλλά βάλε και εσύ τον εαυτό σου στη θέση του OT. Ή, ακόμα χειρότερα, στη θέση ενός ηλικιωμένου ενοίκου, ενός φοιτητή, ενός νέου ζευγαριού με μωρά, οτιδήποτε. Ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε τουλάχιστον να προειδοποιήσει, αν όχι να συζητήσει, με τους ενοίκους προτού ξεκινήσει τις εργασίες. Στη θέση τού ανθρώπου έχω βρεθεί, όπως - φαντάζομαι - και πολλοί από μας. Ανυπόφορη κατάσταση είναι, δε λέει κανείς όχι. Απλώς το βλέπω ρεαλιστικά το θέμα: Τι μπορώ να κάνω, εκτός από υπομονή; Σχετικά με την προειδοποίηση: Εκτός τής πιθανότητας να προέκυψε ξαφνικά η ανάγκη για τις συγκεκριμένες εργασίες - όποτε και η όποια καθυστέρηση τής έναρξής τους να δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα - πρακτικά, ποιο είναι το όφελος από αυτή; Εντάξει, δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης είναι αν μη τι άλλο ευγενικός. Η ενόχληση και ο θόρυβος θα λιγοστέψουν, ή θα είναι πιο εύκολο να τα αντιμετωπίσουν οι άλλοι ένοικοι; Σχετικά δε με τη συζήτηση: Να συζητήσει τι ακριβώς; Το αν θα πραγματοποιήσει τις εργασίες που πρέπει; Να διαπραγματευθεί π.χ., το αν θα αποκαταστήσει κάποιες ζημιές στο διαμέρισμα και να ξεκινήσει τις εργασίες αφού πάρει έγκριση; Αν δεν πάρει; Θα μείνει με σπασμένες σωλήνες, υγρασία, κατεστραμμένα πλακάκια και πατώματα, καλωδιώσεις πού χρήζουν άμεσα αλλαγής, ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο; Μήπως τελικώς το βλέπουμε κάπως εγωιστικά το όλο ζήτημα; Αν π.χ. είμαι στο ισόγειο και γίνονται έργα στο δρόμο, ακριβώς έξω από την πόρτα μου, με κομπρεσέρ και τα σχετικά, θα πάω να βάλω χέρι στο συνεργείο; Υπάρχει έστω και 1% να σταματήσουν; Στο γείτονα τότε, με ποια λογική το κάνω;
gigisoni Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Eγω ειμαι ισογιο. δεν εχει τιποτα αλλο απο κατω. no offense taken. Κι εμένα η του ισογείου έκανε ολική ανακαίνιση στο διαμέρισμά της κάποια χρονάκια πριν, μια χαρά την άκουγα κάθε μέρα που γυρνούσα 8 το πρωί από την δουλειά και αναγκαστικά κοιμόμουν στις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ. Την μέρα μετά το ξενύχτι της δουλειάς γυρνούσα για ψώνια, καφέ, επισκέψεις, περπατούσα, κτλ κτλ γιατί ο θόρυβος δεν ήταν ανεκτός με τίποτα. Δυο μήνες το μαρτύριο. Θα κανεις υπομονή και θα το υποστείς.
Prof_Chaos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 σίγουρα είναι ενοχλητικό αλλά τι γίνεται όταν κι εσύ κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνεις κάποια εργασία; Το θέμα είναι να γίνεται τις νόμιμες ώρες..
LOULATRANS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 κομπρεσερι που βαραει σε μπετο,κουδουναει ολους τους οροφους ,δεν πα να σαι στον 10 και αυτο στο υπογειο?θα το νιωσεις.... το ζητημα ειναι αν αυτο προκαλεσει αποκοληση σοβα του κατω οροφου,σε μεταγενεστερο χρονο........τι κανεις τοτε?επιτρεπεται ?και αν ναι,μεχρι τι ισχυ πρεπει να ειναι το μηχανημα?
chillbill Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 κομπρεσερι που βαραει σε μπετο,κουδουναει ολους τους οροφους ,δεν πα να σαι στον 10 και αυτο στο υπογειο?θα το νιωσεις.... το ζητημα ειναι αν αυτο προκαλεσει αποκοληση σοβα του κατω οροφου,σε μεταγενεστερο χρονο........τι κανεις τοτε?επιτρεπεται ?και αν ναι,μεχρι τι ισχυ πρεπει να ειναι το μηχανημα? χαιρετίσματα..!! Πρέπει να φέρεις μηχανικό τώρα, να κάνει καταγραφή και έγγραφο ότι με μελέτη δική του δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο ταβάνι/σπίτι σου αυτή τη στιγμή, να βγάλει και φωτό, και ΑΝ αργότερα γίνει κάτι να φέρεις πάλι τον μηχανικό, να επιβεβαιώσει τη ζημιά, να κάνει μια εκτίμηση/μελέτη ότι φταίει το κομπρεσέρ του από πάνω σύμφωνα με τη γνώμη του ως ειδικός, να βγάλει νέες φωτό, πας στο δικαστήριο και κάνεις μήνυση και περιμένεις. Ενδιαμεσα, ΠΡΙΝ γίνει η ζημιά, μπορείς να κάνεις και μια μήνυση προκαταβολικά για να καταγραφεί ότι "το'δα να'ρχεται!" Γιατί έγραψα "χαιρετίσματα" στην αρχή? Κάναμε παρόμοια κάτι στην πολυκατοικία μας, γιατί χτίζαν νέο κτίριο δίπλα, βρήκαν βράχους πολλούς και βάζαν εκρηκτικά ψιλοδίπλα στη δική μας και σκάγαν αβέρτα!! Και σκέψου για ΤΕΤΟΙΟ θέμα που σου λέω, με όλα τα παραπάνω..και τελικά μας λεν "άκρη δεν πρόκειται να βγει εύκολα, στα δικαστήρια θα είστε για 10 χρόνια και ακόμη και με φωτό κτλ, στην κρίση του δικαστή είναι το τι θα κάνει, λεφτά θα φάτε κτλ" και τελικά αποσύραμε τη μήνυση..
balander10 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Τα γράψαν τα πιο πολλά τα παιδιά από πάνω. Μπορείς να πας να πεις μια καλημέρα και να ρωτήσεις πόσες μέρες ακόμα θέλουν για να τελειώσουν τις εργασίες επίσης ώστε να έχεις μια ιδέα και να κάνεις ένα πρόγραμμα πχ κάνε δουλειές το πρωί τράβα για τίποτα ψώνια κανά καφέ κλπ. Δεν κρατάνε πολλές μέρες αυτές οι αργασίες συνήθωες.
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Εκεινο που πρεπει, σιγουρα να πας και να δεις, ειναι: το τι ακρβως κανουν εκει..!Εχει συμβει, π.χ. σε αποκατω μου 3-4αρι, να σπασουν/αφαιρεσουν: ολους τους εσωτερικους τοιχους του, πλην μπανιου! Μηχανικος δεν ειμαι βεβαια, αλλα εαν ολοι καναμε χαλαρα το ιδιο, δεν θα υπηρχε κανενα απολυτως προβλημα-κινδυνος?Δυο οροφους απο πανω μου, σε οροφοδιαμερισμα, αφαιρεσαν/εσπασαν (?) εντελως τις σωληνωσεις του καλοριφερ τους με αποτελεσμα ολοι οι αποκατω να πλημμυριζουμε!! Μονη "λυση" που βρηκα: εκλεισα αναγκαστικα το δικο μου καλοριφερ...Ολα αυτα εννοειται (sic) διχως τιποτα = καμια απολυτως αδεια, μελετη απο μηχανικο, κ.λπ.Εκ των υστερων, ειδικα στη 2η περιπτωση, μετανοιωσα που δεν παιξαμε ξυλο αμεσα τοτε!
REDODIN7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Για σκεφτειτε στο διπλα ακριβως οικοπεδο, να τυχει να εχει βραχο μεσα του, και να ξεκινησει ο ιδιοκτητης οικοδομη και να πρεπει να τον σπασει με το "σφυρι". Μιλαμε για πολλαπλασια ενταση θορυφου, παρεα με ενα μονιμο "σεισμο" σε ολο το σπιτι, και αυτο αναλογα και τον καιρο, μπορει να παρει και 2-3 μηνες, α και ξεκινημα στις 7 το πρωι, και οχι στις 9 η 10. Τι θα πουμε τοτε; Να μην κανει οικοδομη ο γειτονας γιατι μας ενοχλει ο θορυβος; Τι μου θυμησες τωρα, στην καβαλα που ημουν φοιτητης τα τελευταια χρονια εμενα σε ανηφορα και επειδη η πολη ειναι ολο πετρα και κακο μου ειχε τυχη αυτο και δεν την παλευα καθολου. Μαλιστα ηταν εξεταστικη ενα μηνα δεν την παλεψα με τιποτα μετα ευτηχως ηταν καλοκαιρι και εφυγα και ηρεμησα. Παντως ασχετα αν επιτρεπεται θα επρεπε να βγαινει μια ανακοινωση να ενημερωνει τον κοσμο, αν πχ ηταν καποιος ηλικιομενος με καρδια και παθαινε τιποτα τι θα γινοταν.
liopyr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Νομίζω είστε όλοι υπερβολικοί. Άκου υπομονή! Είναι οφθαλμοφανές πως ο από πάνω κάνει σκόπιμα φασαρία. Τα κάνουν αυτά οι από πάνω συνέχεια, λόγω κόμπλεξ αποπανότητας. Άλλωστε τα πλακάκια αφαιρούνται με ξεσκονόπανο, και οι τοίχοι πέφτουν με μυγοσκοτώστρα. Τα κομπρεσέρ παράγουν ηχητική βία, την οποία φυσικά καταδικάζουμε μαζί με όλες τις άλλες. 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις