Galatea Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά! Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τον desktop μιας καλής φίλης. Το σύστημα: Mobo: Site: ASUS M/B P5QC,S775,P45 CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 2x2GB RAM (Kingston) HDD: Seagate 1T PSU: Seasonic 500w ss-500eT GPU: ATI Radeon HD 5400 Τα συμπτώματα: Κατά καιρούς, το pc κόλλαγε σε σημείο να "στρώνει" μόνο με reboot από την ίδια. Ύστερα, σε ανύποπτους χρόνους, έκλεινε και έκανε boot από μόνο του. Ώσπου προχθές, έκλεισε δια παντός. Τώρα η αντίδρασή του όταν θέτεται σε λειτουργία είναι να ανοίγουν fans + leds για 5 δεύτερα, κλείνουν όλα και ξανανοίγουν. Όμως, δεν δίνεται κανένα σήμα στο monitor ούτε ακούγεται beep από τη μητρική. Τι έκανα: Clear CMOS Δοκιμή με άλλη κάρτα γραφικών Δοκιμή με άλλο hdd Δοκιμή χωρίς hdd Αλλαγή θέσεων RAM Καθαρισμός ψύκτρας (ήταν καθαρό το εσωτερικό της μονάδας) και τοποθέτηση φρέσκιας thermal paste. Σχολαστικός έλεγχος πυκνωτών. Δεν φάνηκε κάτι "ύποπτο". Και...δεν άλλαξε τίποτα. Και...έρχομαι ταπεινά να ζητήσω ιδέες/συμβουλές. ΠΛΙΙΙΙΙΖ Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2013 από Galatea
ssns Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Προβλημα μητρικης ή psu!!δοκιμασε με αλλο psu οπως ειπε και ο evo 1
Antwni Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δεν θέλω να γίνω κακός, αλλά μάλλον πέθανε η μητρική... Άλλο psu όπως είπαν τα παιδιά και βγάλτα όλα εκτός κουτιού. Το speaker είναι συνδεδεμένο έτσι? Χωρίς ram πάνω ή gpu βαράει μπιπ η μητρική? Πριν ακουγόντουσαν μπιπ?
Galatea Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ναι... Αυτή τη στιγμή το μόνο διαθέσιμο είναι ένα του 2003 350w.... Δεν θέλω να γίνω κακός, αλλά μάλλον πέθανε η μητρική... Άλλο psu όπως είπαν τα παιδιά και βγάλτα όλα εκτός κουτιού. Το speaker είναι συνδεδεμένο έτσι? Χωρίς ram πάνω ή gpu βαράει μπιπ η μητρική? Πριν ακουγόντουσαν μπιπ? Το speaker είναι συνδεδεμένο, με ram, χωρίς ram etc no beep, no beep at all. Όσο για τα beep, δεν θυμάται τι γινόταν, νομίζει ότι ακουγόταν beep.
Antwni Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Dead... Βγάλτα όλα εκτός κουτιού μπας και...
dragonborn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Προβλημα μητρικης ή psu!!δοκιμασε με αλλο psu οπως ειπε και ο evo Συμφωνώ. Για την μητρική, κοίτα αν υπάρχουν πουθενά φουσκωμένοι πυκνωτές ή πυκνωτές με διαρροή.
MaxPayne Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 απο τα μπιπ θα καταλαβεις το προβλημα..αλλα και γω μητρικη θεωρω
Galatea Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Νάδα... Ωραία... Οπότε ξεκινά η αναζήτηση νέας μητρικής. Με 775 και DDR2, πως σας φαίνεται κάτι τέτοιο; http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526015 Συμφωνώ.Για την μητρική, κοίτα αν υπάρχουν πουθενά φουσκωμένοι πυκνωτές ή πυκνωτές με διαρροή. Έχω τσεκάρει ήδη...
ssns Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Νάδα... Ωραία... Οπότε ξεκινά η αναζήτηση νέας μητρικής. Με 775 και DDR2, πως σας φαίνεται κάτι τέτοιο; http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526015 Έχω τσεκάρει ήδη... ΟΥΤΕ ΚΑΝ η μητρικη που εδειξες.Οχι οτι δεν σου κανει αλλα θεωρω πολλα τα 73ευρο που εχει για socket 775 και ddr2 μιας και με τα ιδια λεφτα πας και σε νεωτερα socket. κοιταξε πρωτα αν βρεις καποια μεταχειρισμενη με λιγοτερα χρηματα 1
Galatea Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 ΟΥΤΕ ΚΑΝ η μητρικη που εδειξες.Οχι οτι δεν σου κανει αλλα θεωρω πολλα τα 73ευρο που εχει για socket 775 και ddr2 μιας και με τα ιδια λεφτα πας και σε νεωτερα socket. κοιταξε πρωτα αν βρεις καποια μεταχειρισμενη με λιγοτερα χρηματα Ναι, αλλά απ'ό,τι βλέπω (διορθώστε με αν κάνω λάθος), η cpu 775 χρειάζεται.
Antwni Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ακριβή. Το πλαίσιο την είχε 60 ευρώ (και πάλι ακριβή αλλά εντάξει) αλλά δεν την έχει πλέον... Στη θέση σου θα κοιτούσα για κάτι μεταχειρισμένο, αλλά θέλει ψάξιμο και υπομονή... Δεν έχω δει κάτι καλό (καλή τιμή δηλαδή) από εδώ μέσα στις αγγελίες ακόμα... Στο καινούργιο είσαι πιο σίγουρος... Ναι, αλλά απ'ό,τι βλέπω (διορθώστε με αν κάνω λάθος), η cpu 775 χρειάζεται. Yeap. Και αν έχει αυτόν τον επεξεργαστή που έγγραψες...σπέρνει...
Galatea Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ακριβή. Το πλαίσιο την είχε 60 ευρώ (και πάλι ακριβή αλλά εντάξει) αλλά δεν την έχει πλέον... Στη θέση σου θα κοιτούσα για κάτι μεταχειρισμένο, αλλά θέλει ψάξιμο και υπομονή... Δεν έχω δει κάτι καλό (καλή τιμή δηλαδή) από εδώ μέσα στις αγγελίες ακόμα... Στο καινούργιο είσαι πιο σίγουρος... Ναι, δε θα πάμε σε κάτι μεταχειρισμένο. Όχι λόγω ...σνομπισμού, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει μια εγγύηση, είναι αμαρτία να την αφήσει πάλι. Και το συστηματάκι της είναι συμπαθητικό για απλή χρήση.
dragonborn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Είχα πάρει παρόμοια μητρική (ddr2 , 775) με 40ευρώ (καινούρια!). Αν θυμάμαι καλά, από το ίδιο μαγαζί κιόλας. Ρίξε μια αναζήτηση και στον skroutz. Επίσης δοκίμασε, βρες κάπου άλλο PSU. Μην πάρεις μητρική τσάμπα και τελικά φταίει το PSU. Δηλαδή θέλω να πω, σιγουρέψου πρώτα.
ssns Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δυστυχως δεν κανεις λαθος!775 θελει ο επεξεργαστης.Υπαρχει και αυτη: http://www.skroutz.gr/s/286281/Asrock-G41M-GS3.html 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα