Jethro Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά, Θα ήθελα λιγο την βοηθεια σας για να κανω το εξης, (εχω φτασει σε ενα μπακαλιστικο σημειο το οποιο δεν ειναι αρκετα λειτουργικο) Εχω δυο λιστες προς συγκριση...η πρωτη εχει de facto αριθμους, στη δευτερη στηλη τους προσθετο εγω λιγους λιγους ανα διαστηματα (μου ερχονται με μαιλ) οι οποιοι περιεχονται στη πρωτη στηλη. Η δευτερη στηλη ειναι στην ουσια ελεγχος για αν εχουν επιστραφει καποια πραγματα συμφωνα με την πρωτη. Θελω να γραφει σε μια τριτη στηλη, αφου πεταω ανα καιρους στη δευτερη στηλη τους κωδικους που δεχομαι, να συγκρινει τους κοινους και σε μια τριτη στηλη να μου γραφει ΟΚ παραδειγμα Παραδειγμα η Α ειναι η ντε φακτο λιστα και η Β αυτη που πεταω τους αριθμους Α Β Γ 123 123 οκ 456 987 789 987 οκ
gamanos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Αν κάνεις ομοειδή-αύξουσα ταξινόμηση ανά στήλη, θα πάρεις Α Β 123 123 456 789 987 987 οπότε απλά και άκοπα, όπου έχεις στη στήλη Β καταχώριση , είσαι οκ.( αφού είναι επιστροφές οι τιμές μπορεί να είναι μόνο από τη στήλη Α) Αν δεν ισχύει αυτό που λέω στο παράδειγμα σου, γράψε δυο λόγια παραπάνω. edit: τώρα που το βλέπω, το 987 θα πάει κάτω από το 123 , όπως στο παράδειγμά σου, αλλα και πάλι, όπου έχεις καταχώριση στη β είσαι οκ. Κάνεις και μια ταξινόμηση κατά στήλη γ, με δεύτερο επίπεδο τη β και σου βγαίνει χαρτί.
Jethro Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δεν βλεπω να κανει ομοειδη ταξινόμηση, πως κανει ? (ταξινομηση υπαρχει, ομοειδη δεν βλεπω) excel 2010 ! Αν κάνεις ομοειδή-αύξουσα ταξινόμηση ανά στήλη, θα πάρεις Α Β 123 123 456 789 987 987 οπότε απλά και άκοπα, όπου έχεις στη στήλη Β καταχώριση , είσαι οκ.( αφού είναι επιστροφές οι τιμές μπορεί να είναι μόνο από τη στήλη Α) Αν δεν ισχύει αυτό που λέω στο παράδειγμα σου, γράψε δυο λόγια παραπάνω.
gamanos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δες καταρχάς το edit μου. δεν υπάρχει ομοειδής ταξινόμηση, το χρησιμοποίησα σε περίπτωση που δε σου αρκεί μια αύξουσα ή φθίνουσα ταξινόμηση για κάποιο λόγο. To point είναι πώς αν τα δεδομένα στις στήλες Α και Β είναι ομοίως ταξινομημένα, θα σου βγει αυτό που θές. Υπάρχουν βέβαια και τα φίλτρα, μαζί με τα if αλλά αυτά θέλουν πιο βαριές γνώσεις από τις δικές μου και μάλλον δεν είναι το κατάλληλο section εδω (μπλα μπλα) .
Physics_Rulez Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Έστω τα δεδομένα σου στις στήλες Α και Β Θα πας στο κελί C1 και θα γράψεις =if(A1=B1;"ok";"Υπάρχει διαφορά") και θα την τραβήξεις προς τα κάτω. Αν κατάλαβα καλά αυτό θες. Εκτός αν οι τιμές στις στήλες Α και Β είναι μοναδικές και θέλεις να τις συγκρίνεις αντίστοιχα με τις μοναδικές (ίσες με της στήλης Α) τιμές.
Jethro Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δεν λειτουργει γιατι μου βγαζει στα ενδιαμεσα κενα τα νεα ταξινομημενα..η τριτη στηλη εχει εντολη =IF(ISNUMBER(B3);"ok") Έστω τα δεδομένα σου στις στήλες Α και Β Θα πας στο κελί C1 και θα γράψεις =if(A1=B1;"ok";"Υπάρχει διαφορά") και θα την τραβήξεις προς τα κάτω. Το προβλημα ειναι οτι εχω μαζικους κωδικους και για να συγκριθουν θα πρεπει να τα βαλω εγω εναν εναν διπλα σε αυτους που ταιριαζουν..το θεμα ειναι να τους βαλω χυμα και να μου γραψει οκ στη τριτη στηλη οτι εχει επιστραφει αυτος ο κωδικος
Physics_Rulez Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Άρα οι τιμές στη στήλη Α πχ είναι μοναδικές. Δεν υπάρχουν διπλότυπα. Αλλιώς πως θα ξέρεις αν η τιμή έχει "κλείσει" έτσι δεν είναι;
Praetorianos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Ταξινομηση την Α και Β στηλη αλφαβητικα. Μετα στη Γ ψαχνεις την function VLOOKUP για να κανεις τον ελεγχο που θες. Πιο αναλυτικα, το πρωτο argument θα ειναι ο αριθμος/κελι στη Β στηλη, δευτερο argument η Α στηλη ολοκληρη. Αυτο θα σου επιστρεφει στη Γ στηλη τον αριθμο του προιοντος αν εχει επιστραφει, αλλιως θα παιρνεις #N/A error. Μετα αν θες μπορεις να βαλεις και ενα IFERROR "Δεν εχει επιστραφει" να κανεις το Excel πιο user friendly.
Jethro Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Παράδειγμα Θελω να κανω copy paste απο το μαιλ 5597244, 5597254 χυμα..στη δευτερη στήλη, στη τριτη στηλη θελω να γραψει "οκ" αλλα στην ιδια σειρα με του εκάστοτε αριθμου της Α στηλης ή να κανει αυτοματα αντιστοίχηση τους αριθμους που του πεταω με ταξινομηση και να βαζει στην στηλη Β αντιστοιχα με το κελη της Α (ωστε μετα να ναι πιο ευκολη η εντολη που θα σειρω) Α Β Γ 5597238 5597239 5597244 5597244 ΟΚ 5597240 5597246 5597247 5597251 5597254 5597252 5597254 ΟΚ 5597258 5597260
DrLo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 An κατάλαβα καλά δε θες να συγκρίνεις Α-Β στην ίδια γράμμή αλλά αν έχει "υπάρχει" το αντίστοιχο Α στη B γράφεις στο C1 =IF(ISERROR(MATCH(A1;B:B;0));"";"OK") και το τραβάς κάτω 2
DhZou Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 ή απλά: στο C1 =COUNTIF(B:B;A1) και σου επιστρέφει πόσες φορές βρίσκει το Α1 στη στηλη Β οπότε κάνεις και έλεγχο για διπλοεγγραφές.
Praetorianos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Ισχυει, σωστος ο DrLo. Η δικη μου μεθοδος σου δινει το ΟΚ στην ιδια σειρα με τον αριθμο στην Β στηλη, οχι στην Α. Νομιζα οτι θες να βλεπεις μπαμ μπαμ αν οι αριθμοι που πετας στην Β στηλη υπαρχουν στην Α. Τωρα που εξηγησες, το MATCH σε βολευει καλυτερα.
DrLo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Επίσης θα σε συμβούλευα να αλλάξεις 2 πράγματα 1ον Αντί για κενό όπου η εγγραφή στην Α δεν υπάρχει στην Β να υπάρχει κάτι άλλο (πχ ένα αστεράκι η μία παυλα). Αυτό θα κάνει τον πίνακα πιο ευανάγωστο και θα διαβάζεται πιο γρηγορα 2ον Να αλλάξεις θέση στις στήλες Β και C ... o ο έλεγχος να γίνεται δηλαδή στην Β H Α θα έχει πάντα περισσότρες (ή έστω ίσες) εγγραφές με την C Αν "τραβήξεις" μια φορά τη φόρμουλα του "Β1" (πλέον) κάτω μέχρι τη τελευταία εγγραφή της Α στήλης δε θα χρειάστεί να το ξανακάνεις. Όποτε συμπληρώνεις μια εγγραφή στην Α το Excel θα συμπληρώνει αυτόματα τη φόρμουλα στο διπλανό Β κελί. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος έτσι όπως τα έχει τώρα (με τη φόρμουλα στο C) αυτό δε θα γίνεται (το excel δε βλέπει σαν "μπλόκ" την Α και C στήλη) και θα πρέπει να έχεις το νού σου να συμπληρώνεις/τραβάς παρακάτω την στήλη C. 1
Jethro Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Επίσης θα σε συμβούλευα να αλλάξεις 2 πράγματα 1ον Αντί για κενό όπου η εγγραφή στην Α δεν υπάρχει στην Β να υπάρχει κάτι άλλο (πχ ένα αστεράκι η μία παυλα). Αυτό θα κάνει τον πίνακα πιο ευανάγωστο και θα διαβάζεται πιο γρηγορα 2ον Να αλλάξεις θέση στις στήλες Β και C ... o ο έλεγχος να γίνεται δηλαδή στην Β H Α θα έχει πάντα περισσότρες (ή έστω ίσες) εγγραφές με την C Αν "τραβήξεις" μια φορά τη φόρμουλα του "Β1" (πλέον) κάτω μέχρι τη τελευταία εγγραφή της Α στήλης δε θα χρειάστεί να το ξανακάνεις. Όποτε συμπληρώνεις μια εγγραφή στην Α το Excel θα συμπληρώνει αυτόματα τη φόρμουλα στο διπλανό Β κελί. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος έτσι όπως τα έχει τώρα (με τη φόρμουλα στο C) αυτό δε θα γίνεται (το excel δε βλέπει σαν "μπλόκ" την Α και C στήλη) και θα πρέπει να έχεις το νού σου να συμπληρώνεις/τραβάς παρακάτω την στήλη C. Σε αγαπώ. Αυτό ήθελα. Μια ακομα προσθηκη, θελω να προσθεσω αλλη μια στηλη που θα βαζω εκει παλι χυμα αλλους κωδικους, γινεται να προστεθει στην συναρτηση αλλιως αν βρει εναν κωδικα απο την D να βαλει return αντι για οκ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα