zoranb Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Όταν κάποιος από Αυστραλία θέλει να στείλει ένα μεταχειρισμένο κινητό (το κινητό του) το οποίο βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, στην Ελλάδα, υπάρχει περίπτωση να πληρώσει ο παραλήπτης τελωνείο ή κάτι άλλο σχετικό;
makfil Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Όταν κάποιος από Αυστραλία θέλει να στείλει ένα μεταχειρισμένο κινητό (το κινητό του) το οποίο βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, στην Ελλάδα, υπάρχει περίπτωση να πληρώσει ο παραλήπτης τελωνείο ή κάτι άλλο σχετικό; Έχεις διαβάσει το σχετικό οδηγό της υπογραφής μου και, επομένως, γνωρίζεις ότι όταν εισάγουμε οποιοδήποτε αντκείμενο, καινούργιο ή μεταχειρισμένο, από τρίτη χώρα, όπως η Αυστραλία, πρέπει να εί,αστε προετοιμασμένοι ότι θα πληρώσουμε τουλάχιστον ΦΠΑ. Στον κανόνα αυτό παρατηρούνται, βέβαια, εξαιρέσεις που έχουν σχέση είτε με τον τρόπο αποστολής (πχ ταχυδρομείο) είτε με διάφορα τρυκ που έχουν αναφερθεί πολλές φορές.
zoranb Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) 1. Πως μπορώ να υπολογίσω το ΦΠΑ ενός μεταχειρ. κινητού; 2. Ποιά είναι η υπηρεσίαπαό την οποία μπορώ ναμάθω περισσότερα; 3. Και τέλος πάντων, είμαι στο εξωτερικό κ ξεχνάω στο ξενοδοχείο το κινητό μου και μου το στέλνουν, θα πρέπει να πληρώσω ΦΠΑ; Υπάρχει λογική σε αυτό; Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2013 από zoranb
Joshua21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δεν απαντάει κανείς γιατί δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις σε αυτά που ρωτάς. 1. Το τελωνείο υπολογίζει το ΦΠΑ και το δασμό που θα πληρώσεις, το ύψος τους θα είναι ανάλογο με την αξία που θα το εκτιμήσει ο τελωνειακός υπάλληλος. Συνήθως τα εκτιμούν με αξίες ότι νάναι. 2. Στο τελωνείο μπορείς να απευθυνθείς, αν και βάζω στοίχημα ότι δεν θα μάθεις και πολλά. 3. Όχι δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Οκ? 1
zoranb Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 thanx Joshua. Το τηλέφωνο του τελωνείου ποιό είναι, είναι αυτό στην Καραγιώργη Σερβίας;
Joshua21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Φαντάζομαι πως είναι το τελωνείο στα Σπάτα, τηλέφωνο δεν ξέρω.
zoranb Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Στο αεροδρόμιο εννοείς; Εάν έρθει με καράβι το κινητό; Kάποιος μου έλεγε πως δεν τα στέλνουν με αεροπλάνο γιατί περιέχει μπαταρία το κινητό κ μήπως το κάνουν για θέματα ασφαλείας;
Joshua21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ε αν έρθει με καράβι, στο τελωνείο Πειραιά φαντάζομαι...
kage Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 αν μπορεις να αποδειξεις οτι ειναι δικο σου δηλ.με χαρτια π.χ. αποδειξη αγορας στο ονομα σου κτλ.δεν εχεις προβλημα ή οτι το εστειλες για σερβις. εγω νομιζω οτι αντι για καραβι απλα το στελνουν με αλλη εταιρεια που ειναι πιο ελαστικη στο θεμα μπαταριες,υγρα κτλ.
zoranb Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Αυτό με το ΦΠΑ δεν είναι περίεργο (και μην μου πεί κάποιος πως ναι είναι ), οκ να πλερώσω το ΦΠΑ, αλλά ΦΠΑ που να αντιστοιχεί σε ποιά αρχική τιμή;
Joshua21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Αυτό με το ΦΠΑ δεν είναι περίεργο (και μην μου πεί κάποιος πως ναι είναι ), οκ να πλερώσω το ΦΠΑ, αλλά ΦΠΑ που να αντιστοιχεί σε ποιά αρχική τιμή; Ok, δεν είναι περίεργο, ντάξ? Όσο για το άλλο που ρωτάς έχω απαντήσει ήδη: 1. Το τελωνείο υπολογίζει το ΦΠΑ και το δασμό που θα πληρώσεις, το ύψος τους θα είναι ανάλογο με την αξία που θα το εκτιμήσει ο τελωνειακός υπάλληλος. Συνήθως τα εκτιμούν με αξίες ότι νάναι. 1
zoranb Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Σόρι φίλε, μου διέφυγε! Εφόσον όλα είναι τόσο ρευστά τα πράγματα στο θέμα αυτό με τους τελωνιακούς και δεν υπάρχει κάποια "γραμμή" γιατί κάνουμε οι πολίτες κάποιο επίσημο παράπονο να οριοθετηθούν τα πράγματα κλπ.
kage Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) μα δεν κανουν κατι παρανομο.ο καταλογος cif απλα εχει πολλους κωδικους-ειδη απλα επειδη δεν θελουν να ταξινομησουν βαση τιμολογιου(να χουν βαλει χαμηλο τιμολογιο)φτιαξαν και εναν καταλογο cif-ας πουμε εργοστασιακη τιμη =αξίας+ναύλου+aσφάλεια - βαλε μετα και μεγαλη φορολογια ταξινομησης στην ελλαδα και τον κλεγανε με αυτα που βγαινουν να πληρωσεις... το οριο εχει χαθει χρονια τωρα...φορολογια παντου και παντα υψηλη=fail http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=1121 Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2013 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα