Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προς τον TS: Δε νομίζω πως υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να σου το φορτώσει ο οποιοσδήποτε, χωρίς την συγκατάθεση σου. Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις όμως, είναι να επισκεφτείς κάποιον δικηγόρο για να είσαι σίγουρος. 

Off topic:

Αυτή η χαλαρότητα στο να παρανομούμε, όταν δεν μας συμφέρει κάτι, μ' αφήνει πραγματικά άναυδη.

Δημοσ.

όταν λεω ελαδδα είμαστε ενοώ είναι μην μπλέξεις με υπηρεσίες και με μερικά πραγματικά λαμογια σε αυτες.. και δεν ειναι τοσο απλό το

παρανομούμε όταν δεν μας συμφέρει.. θα ήταν καλύτερα να τα στάζαμε σε μερικους υπαλήλους για να "βολευτεί η κατάσταση?" ή να τα χάναμε επιδη οι παπούδες τα κάνανε σκατά και μερικοί άλλοι ενώ πληρώθηκαν να θέλουν να τα πάρουν πίσω?? ε όχι

Δημοσ.

@gigisoni παραθυράκια έχουν βαφτίσει τις παρανομιες οι ίδιοι οι δικηγόροι για την κονόμα και να ευχαριστούν τον κάθε πελάτη. Ειναι γνωστά πράγματα αυτα...

Τοσα χρόνια εμπειρικά αυτό εχω καταλάβει. Το νομικό πλαίσιο είναι ετσι που ευνοεί την ημιπαρανομια.

Για μενα ακόμη και η επικύρωση ανώμαλης (οποτε τους σηκώνεται χρονικά) είναι μια τοπ μαιμουνια με τις ευλογίες του κράτους. Και αλλα πολλά.

Δημοσ.

το να πληρωνεις πολλα λεφτα αερα για μεταβιβαση ειναι κατι που με τρελενει...να πληρωσεις τις εργατοωρες για υπαλληλους που ασχοληθηκαν το δεχομαι αλλα για αερα?!?!?!

τεσπα για αυτον που ρωτα τι παιζει..παρε το χαρτι που θα σου στειλει και τραβα σε εναν δικηγορο εστω συμβολαιογραφο που γνωριζεις θα βρουν ακρη με το τι παιζει...

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Abusάρω το θέμα του φίλου λέφτερ μήπως και πάρω κάποια ιδέα γιατί έχουνε μπλεχτεί μπούτια. Δεν έχει να κάνει με χρησικτησία αλλα με κληρονομικά.

Παππούς πεθαίνει προ 30ετιας. Αφήνει πατρικό μηδαμινής αντικειμενικής αξίας στο χωριό. Χωρίς διαθήκη.

Κληρονόμοι εξ αδιαθέτου 2 αδέρφια και η γυναίκα του παππού (γιαγιά).

Δεν γίνεται ποτέ επίσημα αποδοχή κληρονομιάς. Θεωρητικά εφόσον πέρασαν πολλά τετράμηνα απο το 1980 είχε γίνει σιωπηρή αποδοχή και απο τους τρείς.

Ένας εκ των αδερφών δυστυχώς προσφάτως πεθαίνει. Δεν έχει παιδιά σκυλιά, τίποτα.

Τώρα για να γίνει επίσημη αποδοχή λαμβάνεται υπ'όψιν στην αποδοχή και ο θανών ή επειδή η επίσημη αποδοχή γίνεται σήμερα και πλησιέστεροι εν ζωη συγγενείς είναι μόνο η γιαγιά και ένας γιός μοιράζεται σε αυτούς;

Δεν αφορά scam/δόλο ή οτιδήποτε. Είναι δυστυχώς χαζοδιαδικαστικά post mortem.

Και ναί έχω πάρει πολλούς δικηγόρους, ο καθένας με διαφορετική άποψη. Γι αυτό και το θέτω και εδώ.

Αν υπήρχε και τίποτα απο ΑΚ ή Κληρονομικό να διευκρινίζει το παραπάνω θα ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Abusάρω το θέμα του φίλου λέφτερ μήπως και πάρω κάποια ιδέα γιατί έχουνε μπλεχτεί μπούτια. Δεν έχει να κάνει με χρησικτησία αλλα με κληρονομικά.

Παππούς πεθαίνει προ 30ετιας. Αφήνει πατρικό μηδαμινής αντικειμενικής αξίας στο χωριό. Χωρίς διαθήκη.

Κληρονόμοι εξ αδιαθέτου 2 αδέρφια και η γυναίκα του παππού (γιαγιά).

Δεν γίνεται ποτέ επίσημα αποδοχή κληρονομιάς. Θεωρητικά εφόσον πέρασαν πολλά τετράμηνα απο το 1980 είχε γίνει σιωπηρή αποδοχή και απο τους τρείς.

Ένας εκ των αδερφών δυστυχώς προσφάτως πεθαίνει. Δεν έχει παιδιά σκυλιά, τίποτα.

Τώρα για να γίνει επίσημη αποδοχή λαμβάνεται υπ'όψιν στην αποδοχή και ο θανών ή επειδή η επίσημη αποδοχή γίνεται σήμερα και πλησιέστεροι εν ζωη συγγενείς είναι μόνο η γιαγιά και ένας γιός μοιράζεται σε αυτούς;

Δεν αφορά scam/δόλο ή οτιδήποτε. Είναι δυστυχώς χαζοδιαδικαστικά post mortem.

Και ναί έχω πάρει πολλούς δικηγόρους, ο καθένας με διαφορετική άποψη. Γι αυτό και το θέτω και εδώ.

Αν υπήρχε και τίποτα απο ΑΚ ή Κληρονομικό να διευκρινίζει το παραπάνω θα ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ.

Για να καταλάβω την ερώτηση:

1. Πεθαίνει ο παππούς, κληρονομείται από 2 αδέλφια και μία σύζυγο. ΟΚ μέχρι εδώ.

2. Πεθαίνει ο ένας αδελφός. Σύμφωνα με τον ΑΚ, κληρονομείται κατ'αρχήν από τα παιδιά και τη σύζυγο. Παιδιά έχει; Σύζυγο έχει; 

3. Το ερώτημα μπορείς να το ξαναδιατυπώσεις;

Δημοσ.

Ναι sorry προσπάθησα να το αναλύσω και το μπέρδεψα περισσότερο.

2.Δεν έχει παιδιά και σύζυγο (διαζευγμένος).

3.Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι εφόσον δεν έγινε ποτέ επίσημα αποδοχή κληρονομιάς, αν η αποδοχή που θα γίνει τώρα θα γίνει με τα δεδομένα της σιωπηρής αποδοχής(παρέλευσης 4μηνου) του 1980 ή με σημερινά.

Υπάρχει δηλαδή κάπου στα χαρτιά ο Θανών εφόσον δεν έκανε ποτέ αποδοχή πρίν απο το θάνατο του; Πρέπει να συμπεριληφθεί στην επίσημη αποδοχή ή αυτή αφορά μόνο τη γιαγιά και τον ένα γιό πλέον ώς οι μόνοι ζωντανοί συγγενείς του Παππού τη στιγμή της αποδοχή;

For clarity: Ο θανών είχε ένα δάνειο(μικρό) και όλοι οι συγγενείς ακόμα και στις πιο κάτω τάξεις θα κάνουν αποποίηση μιας και δεν υπάρχει λόγος αποδοχής και θέλουμε να δούμε αν τον "πηδάει" η αποδοχή στην κληρονομιά του Παππού, εφόσον γίνεται σήμερα, ώστε να μη μπλεχτεί το ποσοστό του στο σπίτι με τράπεζες etc. Να ξαναπώ μιλάμε για μηδενική αντικειμενική αξία.

Η ιδιοκτησία είναι στο όνομα του παππού (υπάρχει τίτλος) που πέθανε προ 30 ετίας.

Μάλλον τα μπέρδεψα ακόμα περισσότερο, αλλα εδώ είμαστε για διευκρινήσεις. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Αυτό σε αντιδιαστολή με την περίπτωση του "απλού" καταπατητή, για τον οποίο τα χρόνια χρησικτησίας αρχίζουν και μετράνε αμέσως.

Προφανώς, θέλεις συμβουλή δικηγόρου, αλλά μου φαντάζει τελείως τρελό να αποφαίνεται δικαστήριο για υπόθεση του Εγγονού χωρίς αυτός να εκπροσωπείται.

Συγνωμη μπορει ενας ξενος να σου παρει οικοπεδο που σου ανηκει με χαρτια μηχανικου, υποθηκοφυλακειου, που το δηλωνεις στην εφορια ?

Νομιζω οτι αυτο ισχυει μονο για γη που ανηκει στο δημοσιο.

Δημοσ.

Συγνωμη μπορει ενας ξενος να σου παρει οικοπεδο που σου ανηκει με χαρτια μηχανικου, υποθηκοφυλακειου, που το δηλωνεις στην εφορια ?

Νομιζω οτι αυτο ισχυει μονο για γη που ανηκει στο δημοσιο.

Έστω αγροτεμάχιο σου Χ τετραγωνικών έρχομαι εγώ και βάζω τα σύνορα σε Χ-1 τετραγωνικά προς το δικό σου οικόπεδο και βάζω και μια ελιά μεγαλωμένη, στα πέρνω τα τετραγωνικά και χωρίς καλά καλά να πέρασει 20ετία άμα λάχει να ουμ.

Δημοσ.

Έστω αγροτεμάχιο σου Χ τετραγωνικών έρχομαι εγώ και βάζω τα σύνορα σε Χ-1 τετραγωνικά προς το δικό σου οικόπεδο και βάζω και μια ελιά μεγαλωμένη, στα πέρνω τα τετραγωνικά και χωρίς καλά καλά να πέρασει 20ετία άμα λάχει να ουμ.

Αφου ρε αδερφε εχω τοπογραφικο απο μηχανικο πως θα με φας ?

Δημοσ.

Αφου ρε αδερφε εχω τοπογραφικο απο μηχανικο πως θα με φας ?

Ας εχεις, αυτο σημαινει χρησικτησια, οτι εγω πριν 20 χρονια, βρηκα ενα κομματι γης (ακομη κι αν αποτελειται απο το μισο δικο σου, ολοκληρο του διπλανου, και 1/4 του παραδιπλα), το εφραξα, το καθαρισα, φυρεψα πατατες, και γενικα, το δουλευα επι 20 χρονια ΧΩΡΙΣ να ερθει καποιος απο εσας ολα αυτα τα χρονια να με ενοχλησει, χωρις καποιος απο εσας να παει με το τοπογραφικο στην αστυνομια και να ζητησει να με διωξουν.

Δημοσ.

Ας εχεις, αυτο σημαινει χρησικτησια, οτι εγω πριν 20 χρονια, βρηκα ενα κομματι γης (ακομη κι αν αποτελειται απο το μισο δικο σου, ολοκληρο του διπλανου, και 1/4 του παραδιπλα), το εφραξα, το καθαρισα, φυρεψα πατατες, και γενικα, το δουλευα επι 20 χρονια ΧΩΡΙΣ να ερθει καποιος απο εσας ολα αυτα τα χρονια να με ενοχλησει, χωρις καποιος απο εσας να παει με το τοπογραφικο στην αστυνομια και να ζητησει να με διωξουν.

Δηλαδη θα μου κλεψεις κατι που μου ανηκει και ολα καλα ? 

Δημοσ.

Δηλαδη θα μου κλεψεις κατι που μου ανηκει και ολα καλα ? 

Εφόσον δεν αντιδράσεις τόσα χρόνια, ο άλλος δικαιούται να σ'το πάρει. Έτσι χάσαμε εμείς μέρος της γης μας στο χωριό (ευτυχώς μόνο 2 στρέμματα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...