Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη θα μου κλεψεις κατι που μου ανηκει και ολα καλα ? 

Απο τη στιγμη που δεν αντιδρας, αλλα και δεν σε νοιαζει τι εγινε με την ποεριουσια σου;

Δεν ξερω ποιος ειναι ο απωτερος σκοπος του νομου, και τι ειχε οντως στο μυαλο του ο νομοθετης, ισως ο ινσομνιακ να εχει δικιο, ανακυκλωση, αφου εχεις ενα κομματι γης και το αφηνεις αναξιοποιητο, αλλα και δε σε νοιαζει καν τι απεγινε, δινει το δικαιωμα σε οποιονδηποτε αλλον να το αξιοποιησει.

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που δεν αντιδρας, αλλα και δεν σε νοιαζει τι εγινε με την ποεριουσια σου;

Δεν ξερω ποιος ειναι ο απωτερος σκοπος του νομου, και τι ειχε οντως στο μυαλο του ο νομοθετης, ισως ο ινσομνιακ να εχει δικιο, ανακυκλωση, αφου εχεις ενα κομματι γης και το αφηνεις αναξιοποιητο, αλλα και δε σε νοιαζει καν τι απεγινε, δινει το δικαιωμα σε οποιονδηποτε αλλον να το αξιοποιησει.

Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται αυτο εδω για νομιμη αποδοχη σου ζητανε 1000 χαρτια και παει ο αλλος και το δηλωνει οπως γουσταρει τεσπα.

BTW τα 20 χρονια ισχυουν για τον νομιμο κατοχο, αν πχ πεθανει τοτε ο κληρονομος εχει αλλα 20 χρονια και επισης ΔΕΝ χανεις ποτε το δικαιωμα να διεκδηκησεις οτι νομιμα σου ανηκει, πας δικαστικα και το δηκαστηριο αποφασιζει στο τελος.

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται αυτο εδω για νομιμη αποδοχη σου ζητανε 1000 χαρτια και παει ο αλλος και το δηλωνει οπως γουσταρει τεσπα.

BTW τα 20 χρονια ισχυουν για τον νομιμο κατοχο, αν πχ πεθανει τοτε ο κληρονομος εχει αλλα 20 χρονια και επισης ΔΕΝ χανεις ποτε το δικαιωμα να διεκδηκησεις οτι νομιμα σου ανηκει, πας δικαστικα και το δηκαστηριο αποφασιζει στο τελος.

Οχι, τα 20 ισχυουν για αυτον που καταπατει, οχι για αυτον που το εχει. Η χρησικτησια του καταπατητη, οχι χασιμο του ιδιοκτητη.

Προφανως και τα δικαστηρια εχουν τον τελευταιο λογο. Ακομη και μιλημενη χρησικτησια να γινει παλι σε δικαστηριο παει.

(μιλημενη εννοω, πχ . στη δικη μας περιπτωση, ο παππους μου ειχε ενα οικοπεδο στο χωριο, απο το '40 χωρις ομως χαρτια, πεθανε, διαθηκη μηδεν. Ο πατερας μου σε αυτο το οικοπεδο, εχει μεσα σπιτι απο το '80 ). Για να μην μπλεξουν με κληρονομιες κλπ αφου χαρτια δεν υπηρχαν, αλλα ολοι ηξεραν τινος ειναι. απλα με 2 μαρτυρες (και με ομοφωνια των αδερφων), δηλωσε στο δικαστηριο οτι το εχει για 30 χρονια με χρησικτησια).

Δημοσ.

Οχι, τα 20 ισχυουν για αυτον που καταπατει, οχι για αυτον που το εχει. Η χρησικτησια του καταπατητη, οχι χασιμο του ιδιοκτητη.

Προφανως και τα δικαστηρια εχουν τον τελευταιο λογο. Ακομη και μιλημενη χρησικτησια να γινει παλι σε δικαστηριο παει.

(μιλημενη εννοω, πχ . στη δικη μας περιπτωση, ο παππους μου ειχε ενα οικοπεδο στο χωριο, απο το '40 χωρις ομως χαρτια, πεθανε, διαθηκη μηδεν. Ο πατερας μου σε αυτο το οικοπεδο, εχει μεσα σπιτι απο το '80 ). Για να μην μπλεξουν με κληρονομιες κλπ αφου χαρτια δεν υπηρχαν, αλλα ολοι ηξεραν τινος ειναι. απλα με 2 μαρτυρες (και με ομοφωνια των αδερφων), δηλωσε στο δικαστηριο οτι το εχει για 30 χρονια με χρησικτησια).

Και αμα υπαρχει κληρονομος τι γινετε και το μαθει μετα απο 20 χρονια ?

Πχ ο παππους παιρνει ενα κτημα και το γραφει στον εγγονο .

Δημοσ.

Και αμα υπαρχει κληρονομος τι γινετε και το μαθει μετα απο 20 χρονια ?

Πχ ο παππους παιρνει ενα κτημα και το γραφει στον εγγονο .

Ωραια, το εγραψε, αν θεωρησουμε οτι ο εγγονος ειναι ακομη νεογνο, ο παππους (ή οι γονεις του παιδιου μιας και ειναι διαχειριστες μεχρι την ενηλικιωση του μικρου), δεν πρεπει καπου καπου να πηγαινει να ελεγχει το κτημα; Μπορει να εγινε σεισμος και το κτημα να εγινε λιμνη :) 

Δημοσ.

Ωραια, το εγραψε, αν θεωρησουμε οτι ο εγγονος ειναι ακομη νεογνο, ο παππους (ή οι γονεις του παιδιου μιας και ειναι διαχειριστες μεχρι την ενηλικιωση του μικρου), δεν πρεπει καπου καπου να πηγαινει να ελεγχει το κτημα; Μπορει να εγινε σεισμος και το κτημα να εγινε λιμνη :)

Ακραιο σεναριο αν ο παππους πεθανει και ειναι ο μονος συγγενης τι γινετε ?

Επισης στην εφορεια πως το δηλωνεις εγω θελω σαν νομιμος κληρονομος να κανω αποδοχη και τρεχω σχεδον ενα μηνα.

Δημοσ.

Ακραιο σεναριο αν ο παππους πεθανει και ειναι ο μονος συγγενης τι γινετε ?

Επισης στην εφορεια πως το δηλωνεις εγω θελω σαν νομιμος κληρονομος να κανω αποδοχη και τρεχω σχεδον ενα μηνα.

Ρε συ, απο οπου και να το ψαξεις ειναι ελεγμενο.

Ακραιο σεναριο; Αν ο εγγονος ειναι ανηλικος θα παει σε ιδρυμα, αρα μετα την ενηλικιωση του (που δε γινεται να ξεπερασει τα 20 χρονια), παλι πρεπει να ρυθμισει τα της κληρονομιας του. Αν ειναι ηδη ενηλικος, δε θα ελεγξει τι σκατα του αφησε ο παππους; Δε θα παει να δει; Μπορει ο παππους να του ειχε και μια αυθαιρετη βιλα μεσα :)

Δημοσ.

Ρε συ, απο οπου και να το ψαξεις ειναι ελεγμενο.

Ακραιο σεναριο; Αν ο εγγονος ειναι ανηλικος θα παει σε ιδρυμα, αρα μετα την ενηλικιωση του (που δε γινεται να ξεπερασει τα 20 χρονια), παλι πρεπει να ρυθμισει τα της κληρονομιας του. Αν ειναι ηδη ενηλικος, δε θα ελεγξει τι σκατα του αφησε ο παππους; Δε θα παει να δει; Μπορει ο παππους να του ειχε και μια αυθαιρετη βιλα μεσα :)

Ο Παππους παιρνει το κτημα για να κτηση αργοτερα σπιτι στον γιο του, μετα απο 3-4 χρονια ο γιος παντρευεται και κανει παιδι.

Γινετε τροχαιο και πεθαινει ο γιος και ο πατερας απο την στεναχωρια πεθαινει και αυτος.

Αρα αν ο εγγονος ειναι μικρος 3+18 παμε στα 21.

Αλλα εκτος απο αυτο το ακραιο σεναριο μπορει καποιος να ηταν υοθετημενος που στεκει πιο πολυ και να το μαθει μετα απο 20 χρονια ή να ειναι σε καποια κλινικη με σοβαρα ψυχολογικα προβληματα κλπ ή να ειναι στην φυλακη κλπ 

Επισης πως το δηλωνεις στην εφορεια ?

Δημοσ.

Ο Παππους παιρνει το κτημα για να κτηση αργοτερα σπιτι στον γιο του, μετα απο 3-4 χρονια ο γιος παντρευεται και κανει παιδι.

Γινετε τροχαιο και πεθαινει ο γιος και ο πατερας απο την στεναχωρια πεθαινει και αυτος.

Αρα αν ο εγγονος ειναι μικρος 3+18 παμε στα 21.

Αλλα εκτος απο αυτο το ακραιο σεναριο μπορει καποιος να ηταν υοθετημενος που στεκει πιο πολυ και να το μαθει μετα απο 20 χρονια ή να ειναι σε καποια κλινικη με σοβαρα ψυχολογικα προβληματα κλπ ή να ειναι στην φυλακη κλπ 

Επισης πως το δηλωνεις στην εφορεια ?

Σε αυτες τις περιπτωσεις αρμοδια ειναι τα δικαστηρια, ουτως η αλλως και την πρωτη φορα (ο καταπατητης) στο δικαστηριο θα παει να το ζητησει και παλι η αποφαση ειναι εφεσιμη.

Το πως το δηλωνεις, ποιο;

Δημοσ.

Σε αυτες τις περιπτωσεις αρμοδια ειναι τα δικαστηρια, ουτως η αλλως και την πρωτη φορα (ο καταπατητης) στο δικαστηριο θα παει να το ζητησει και παλι η αποφαση ειναι εφεσιμη.

Το πως το δηλωνεις, ποιο;

Το κτημα στο υποθηκοφυλακιο και στην εφορεια, εγω ας πουμε τωρα τρεχω και θελουν 1000 χαρτια.

Τι θα πει ο αλλος εχω ενα κτημα, πως το αποκτησες κυριε ?

Υ.γ

Αυτο που λεει με τους συγγενης ισχυει με ολους πχ 4 ξαδερφια ή μεχρι αδερφια αντε 1α ξαδερφια οτι δηλαδη σε αυτη την περιπτωση χρησικτησιας θελει εγγραφη ενημερωση.

Δημοσ.

Το κτημα στο υποθηκοφυλακιο και στην εφορεια, εγω ας πουμε τωρα τρεχω και θελουν 1000 χαρτια.

Τι θα πει ο αλλος εχω ενα κτημα, πως το αποκτησες κυριε ?

Υ.γ

Αυτο που λεει με τους συγγενης ισχυει με ολους πχ 4 ξαδερφια ή μεχρι αδερφια αντε 1α ξαδερφια

Το ιδιο τρεξιμο θα εχει κι αυτος, και αντι για συμβολαιο θα εχει αποφαση δικαστηριου. 

Δημοσ.

Το ιδιο τρεξιμο θα εχει κι αυτος, και αντι για συμβολαιο θα εχει αποφαση δικαστηριου. 

αρα θα πρεπει να  υπαρχει αποφαση δηκαστηριου, εμενα ομως δεν θα με ειδοποιησει το δικαστηριο ?

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Kαλημερα

χρειαζομαι απαντηση απο ειδημων η παθων... ολες οι σοβαρες απαντησεις δεκτες

λοιπον: πετερας με τρεις γιους και μια κορη...

κορη παντρευεται παιρνει μεριδιο απο την περιουσια σε μετρητα

πατερας εχει δυο σπιτια το ενα σε σταδιο τουβλα πανω απο ισογειο που ειναι η πρωτη κατοικια.

μεγαλος γιος κληρονομει το πατρικο του πατερα απο γιαγια(τριτο σπιτι)

πατερας συμφωνει με ολα τα παιδια οτι τα δυο σπιτια μενουν στους μικρους γιους

στο μεταξυ υπαρχει αυθαιρετο ημιυπογειο το οποιο οι δυο μικροι γιου με δικη τους δαπανη το μετετρεψαν σε σπιτι μετα απο αιτημα του πατερα ωστε να μπει ο καθενας στο δικο του. 

μεσαιος γιος παιρνει τον ημιτελη οροφο και με δικες του δαπανες το αποπερατωνει και μενει μεσα.

στον μικρο γιο μενει το ισογειο ο οποιος με δικη του δαπανη προχωρα σε ολικη ανακαινηση του ισογειου. 

πατερας τωρα μετανιωσε (χηρος και με ψυχολογικα, εμπεριστατομενα παιρνει αγωγη με συνταγη γιατρου) και θελει να παρει πισω τα σπιτια των δυο μικρων γιων. τι πρεπει να κανουν οι γιοι ωστε να ειναι καλυμμενοι??

σημειωση!

ο πατερας ανεργος με μειωμενη συνταξη 350ευρω, την τελευταια 5ετια συντηρειται απο τους δυο μικρους γιους δεν συμμετεχει σε κανενα λογαριασμο παγιων εξοδων σπιτιου του(ημιυπογειου) και παιρνει και εξτρα χρηματα απο τους δυο μικρους γιους αφου τα 350 δεν τον φτανουν

τι πρεπει να κανουν οι γιοι? να προεβουν σε χρησικτησια(υφισταται χρησικτησια σε αυτη την περιπτωση τα χρονια ειναι λιγοτερα απο 10)? ή να το αφησουν ετσι και αν πατερας οντως παει να κανει με τα σπιτια κατι εις βαρος των δυο γιων τοτε να τον αντικρουσουν νομικα.??

• Super Moderators
Δημοσ.

Απο τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημος τίτλος (δεν έχουν πάει σε συμβολαιογράφο για μεταβιβάσεις) και δεν εχει παρέλθει εικοσαετία, δεν υφίσταται χρησικτησία.

Προσωπική μου γνώμη: εφ'όσον τα παιδιά τα έχουν βρει μεταξύ τους, κάθονται μέσα και αγνοούν τον πατέρα. Με 350 ευρω ο πατέρας ούτε έξω από το δικαστήριο δεν θα φτάσει, ποσό μάλλον να κάνει αγωγή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...