Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Στο Λονδινο δεν ζεις ευκολα οσα και να βγαζεις σε μια πολη της Αγγλιας βρισκεις μια χαρ σπιτι.Στο Λονδινο ολοι συγκατοικουν..

Παρτε μια γκαρσονιερα στο εσεξ http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-28379526.html?showcase=true

Kαι σας την βρηκα και ημιεπιπλομενη με ατομικη θερμανση και φαινεται και καινουρια. Να δουμε τι αλλο θελετε :P

lol

Κι εγώ μπορώ να σου βρω γκαρσονιέρα στη Λιβαδειά με 150 ευρώ το μήνα. :P

• Απαντ. 228
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eνα σωρο σπιτια βρηκα στην Αγγλια γυρω στα 500 - 700 ευρω και βρηκα και στο Λονδινο τελειως επιπλωμενο με 500 αλλα πραγματι ειναι υποπτο τι περιοχη θα ειναι.. ετσι απο περιεργεια. Δεν εχω παει Λιβαδεια. Τι να σου πω..

Eδω..

http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-43731098.html?showcase=true.. και επιπλομενο, περιοχη μην ρωτατε τι υπαρχει γυρω δεν ξερω..

Δημοσ.

pw=per week
http://www.gumtree.com/flats-and-houses-for-rent-offered/london?sort_by=price
τεσπα οσους ξερω στο λονδινο ειναι σε πολυ καλη φαση .2 χιλ ε δεινουν για σπιτι (notting hill+city )Αυτο στο city κοντα 100τμ 5ετιας.
καλα και ενας αλλος που χε αγορασει απο παλια εχει κανει την τυχη του...
----------------------------
εγω θα το ξαναπω δεν ειναι μονο το ενοικιο-διαβιωση αλλα και η φορολογια.αν ακομη και η αγγλια εχει χαμηλοτερη φορολογια απο μας τοτε τον κλεγανε..
καποιος στο φορουμ(τοξο?τουφας?) θυμαμαι ειχε πει χωρις να εχει καποια υψηλη θεση ειχε παρει δανειο για σπιτι και του βγαινε λιγο παραπανω απο ενοικιαση...

Δημοσ.

Και 1500 ευρω να επαιρνε .. οταν ξαφνικα σε μια μερα κατεληξε ενα απλο τοστ να κανει 6 ευρω.. επρεπε να τους ριξει φασκελο..κλ το Λονδινο δεν ειναι να το εχεις ως μεση περιοχη. Οι τιμες ειναι για γελια και για κλαμματα. Διαβαζα τις προαλλες οτι πιο πολυ συμφερει να μεταναστευσεις. Να ζεις σε διπλανη χωρα και να πηγαινοερχεσαi στην δουλεια σου παρα να πληρωνεις νοικι,,

Ακριβώς αυτό έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός, ο εργαζόμενος έχει πολύ μεγαλύτερο μισθό αλλά και τα υλικά αγαθά είναι πιο ακριβά να αποκτηθούν, οπότε στην ουσία μιλάμε για εικονική αύξηση.  

Δημοσ.

Α , ναι; Λεω και εγω .. γιατι τα υπολοιπα σπιτια στο Λονδινο γυρω στα 700 με 800.. ειναι πιο τσιμπημενα. Μου αρεσε ο καναπες και δεν την προσεξα την λεπτομερια ¨Π

Δημοσ.

Και 1500 ευρω να επαιρνε .. οταν ξαφνικα σε μια μερα κατεληξε ενα απλο τοστ να κανει 6 ευρω.. επρεπε να τους ριξει φασκελο..κλ το Λονδινο δεν ειναι να το εχεις ως μεση περιοχη. Οι τιμες ειναι για γελια και για κλαμματα. Διαβαζα τις προαλλες οτι πιο πολυ συμφερει να μεταναστευσεις. Να ζεις σε διπλανη χωρα και να πηγαινοερχεσαi στην δουλεια σου παρα να πληρωνεις νοικι,,

Ακριβώς αυτό έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός, ο εργαζόμενος έχει πολύ μεγαλύτερο μισθό αλλά και τα υλικά αγαθά είναι πιο ακριβά να αποκτηθούν, οπότε στην ουσία μιλάμε για εικονική αύξηση.

για αυτο εγω προτεινω να το γυρισουμε στον κομμουνισμο να παιρνουν ολοι τα ιδια να εχουμε αφθονια αγαθων και υψηλο βιοτικο επιπεδο οh wait ... Sent from my ipad4 using Insomnia
Δημοσ.

για αυτο εγω προτεινω να το γυρισουμε στον κομμουνισμο να παιρνουν ολοι τα ιδια να εχουμε αφθονια αγαθων και υψηλο βιοτικο επιπεδο οh wait ... Sent from my ipad4 using Insomnia

στην ελλαδα επειδη γαμαμε σα λαος,εχουμε παρει τα σκατα του κομμουνισμου τα σκατα του καπιταλισμου και τωρα προσφατα τα σκατα του φασισμου,και τα ενωσαμε και βγηκε αυτο που τρωμε καθε μερα στη μαπα.

• Like 5
Δημοσ.

Είχαμε παραγωγή αμιγώς ελληνικών ηλεκτρικών οικιακών συσκευών (izola, pitsos, eskimo κ.τ.λ.), οι οποίες και αξιόπιστες σε βάθος χρόνου αποδείχθηκαν και επιλέχθηκαν από πάρα πολλά ελληνικά νοικοκυριά (η γιαγιά μου στο χωριό, έχει ψυγείο izola - μονόπορτο, με εσωτερική κατάψυξη - το οποίο δουλεύει ακόμα...)

Είχαμε εγχώρια συναρμολόγηση ηλεκτρονικών συσκευών και προϊόντων - τής τότε - τεχνολογίας, ξένων οίκων (τηλεοράσεις π.χ. - θυμάσαι τις nordmende, thomson-brandt, voxson κ.α. ; Εγώ τις θυμάμαι καλά, διότι τις πουλούσα στη δουλειά μου) , τα οποία είχαν σημαντικότατες πωλήσεις, όντας αρκετά φθηνότερα από τα απ' ευθείας εισαγόμενα.

Είχαμε γραμμές εγχώριας συναρμολόγησης αυτοκινήτων (nissan, renault, citroen, ίσως και άλλες που δε θυμάμαι πλέον), χάρη στην ύπαρξη των οποίων, ένας προσγειωμένος - και όχι καλαμοκαβαλημένος - άνθρωπος, μπορούσε να αγοράσει αρκετά φθηνά ένα ι.χ. που θα κάλυπτε τις ανάγκες του (τα τελευταία «ελληνικά» nissan sunny & cherry, ήταν μια χαρά αμαξάκια, για όποιον δεν ήταν ψώνιο και, αρκετά απ' αυτά, τα έχει κόσμος ακόμα σε λειτουργική κατάσταση).

Για να μην αναφερθώ στις θέσεις εργασίας που προσέφεραν οι προαναφερθείσες γραμμές παραγωγής.

Όντως, ο όγκος βιομηχανικής παραγωγής δεν ήταν μεγάλος, αλλά αναλογικά με το μέγεθος τής χώρας μας, κάθε άλλο παρά ασήμαντος ήταν.

Είχαμε επίσης και προϊόντα επιπέδου βιοτεχνίας (πολλά...) και δεν εισάγαμε ...σπίρτα από το Πακιστάν (το οποίο, ως γνωστόν, ανήκει στην ...ευρωπαϊκή ένωση, οπότε μας βγαίνουν φθηνά...) και κωλόχαρτο από την Ινδία (επίσης μέλος, μην ξεχνιόμαστε...)

Όσο για το παράδειγμα της σύγχρονης τηλεόρασης, που μπορούσες να αγοράσεις φθηνότερα, απ' όσο πριν την είσοδο στην Ε.Ε., συμφωνώ. Τότε, στις αρχές, μπορούσες και, ακόμα και σήμερα, σου κοστίζει φθηνότερα απ' όσο θα σού κόστιζε αν ήσουν εκτός Ε.Ε. Σήμερα όμως, με μισθό στα €500,00, ποιος δίνει ένα μηνιάτικο για τηλεόραση; Για να τρώει τι μετά; Εκτός κι αν αρκείται στην ...Full H.D θέαση, εκπομπών μαγειρικής.

Τι να πω, ρε παιδιά; Ίσως να ήμουν η πιο τρανταχτή εξαίρεση αλλά, μετά από 20 χρόνια εργασίας «μέσα στα πράγματα», ακόμα και με το προνόμιο των ειδικών εκπτώσεων που είχα, σύγχρονη τηλεόραση, για να απολαμβάνω τις ταινίες μου όπως γουστάρω, κατάφερα να πάρω στη ...Γεωργία! Από το 2002 είμαστε στο ευρώ, έχουμε χεστεί στη ...ραγδαία βελτίωση τού βιοτικού μας επιπέδου(!), κάθε χρόνο μειώνονται οι αποδοχές, αυξάνονται οι φόροι και ακριβαίνουν ακόμα και τα είδη πρώτης ανάγκης (είναι ανέκδοτο να μιλάμε πλέον για ...είδη πολυτελείας, έτσι; ) κι έρχεται ...2014! Τι Βουλγαρία και τρίχες...τα σώβρακα τής πήραμε! 

Ρε κουμπαρε, κανεις δε διαφωνει σε αυτα, αλλα ολες αυτες οι εταιριες (εκτος της πιτσος που αλλαξε ονομα), εκλεισαν απο μονες τους πολυ πριν την ελευση του ευρω, δεν ηταν η ενοποιηση αυτο που τις χαλασε

Οσο για τα αυτοκινητα, τι διαφορα στην τιμη ειχε ενα νισσαν ελληνικης συναρμολογησης με ενα τογιοτα, με ενα μιτσουμπισι; σχεδον καμμια.

Τριτο παραδειγμα, της τηλεορασης... μια καλη τηλεοραση τοτε ειχε πανω απο 150-200 χιλιαρικα, και ειχες ελαχιστο μισθο ιδιωτη τα 100-120 χιλαιρικα. Μεχρι πριν την κριση επιανες μια 32αρα στα 400 ευρω, και ειχες μισθο 700 τουλαχιστον. Ακομη και σημερα με τα 580 παλι μια 32αρα εχει μισο μισθο.

Μακαρι βεβαια να συνεχιζαμε να ειχαμε οχι μονο αυτες, αλλα και αλλες τοσες εταιριες κατασκευης - συναρμολογησης ακομη και σημερα (ποσες θεσεις εργασιας...) αλλα οπως ειπα και πριν αυτες δεν εκλεισαν λογω του ευρω και της ενοποιησης, εκλεισαν πολυ νωριτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Όσο street food θέλεις υπάρχει, κυρίως στην Αθήνα.

Από τις καντίνες σε Χαμοστέρνας, Μαβίλης, Χίλτον, Βουλιαγμένης μέχρι σαντουιτσάρες από κοτοπουλάδες, burger από τίμια μαγαζάκια (π.χ. Αμαμ στην Άνω Γλυφάδα) και πολλά καροτσάκια με βρώμικο έξω από γήπεδα, συναυλίες, θέατρα, σινεμά κλπ.

Όχι
Δημοσ.

Ρε κουμπαρε, κανεις δε διαφωνει σε αυτα, αλλα ολες αυτες οι εταιριες (εκτος της πιτσος που αλλαξε ονομα), εκλεισαν απο μονες τους πολυ πριν την ελευση του ευρω, δεν ηταν η ενοποιηση αυτο που τις χαλασε

Οσο για τα αυτοκινητα, τι διαφορα στην τιμη ειχε ενα νισσαν ελληνικης συναρμολογησης με ενα τογιοτα, με ενα μιτσουμπισι; σχεδον καμμια.

Τριτο παραδειγμα, της τηλεορασης... μια καλη τηλεοραση τοτε ειχε πανω απο 150-200 χιλιαρικα, και ειχες ελαχιστο μισθο ιδιωτη τα 100-120 χιλαιρικα. Μεχρι πριν την κριση επιανες μια 32αρα στα 400 ευρω, και ειχες μισθο 700 τουλαχιστον. Ακομη και σημερα με τα 580 παλι μια 32αρα εχει μισο μισθο.

Μακαρι βεβαια να συνεχιζαμε να ειχαμε οχι μονο αυτες, αλλα και αλλες τοσες εταιριες κατασκευης - συναρμολογησης ακομη και σημερα (ποσες θεσεις εργασιας...) αλλα οπως ειπα και πριν αυτες δεν εκλεισαν λογω του ευρω και της ενοποιησης, εκλεισαν πολυ νωριτερα.

Σαφώς και δεν έκλεισαν με την ενοποίηση οι εταιρίες, αλλά αρκετά χρόνια νωρίτερα. Το να κλείσουν όμως - όπως και το να μηδενιστεί κάθε έννοια παραγωγής στην Ελλάδα, βιομηχανικής ή άλλης - ήταν σκόπιμο, μελετημένο και προαποφασισμένο, προκειμένου να βρεθούμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα, η οποία θα γίνει πολύ χειρότερη τα επόμενα χρόνια.

Δεν πρόκειται για πίστη σε άλλη μια «θεωρία συνωμοσίας», πρόκειται για ρεαλιστική εκτίμηση, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου. Το χάλι, βολεύει κάποιους λίγους - ντόπιους και ξένους - οι οποίοι θα πλουτίσουν ακόμα περισσότερο, εις βάρος των πολλών. Η «βουλγαρο-κινεζο-ποίηση» τής Ελλάδας, ήταν και παραμένει ο τελικός σκοπός: Ακόμα μια χώρα μεταξύ των τόσων, με φθηνό εργατικό δυναμικό και απαξιωμένη αγορά γης και ακινήτων, προκειμένου να «επενδύσουν» ανέξοδα κάποια κοράκια και κάποιοι άλλοι να μιλήσουν μετά για «ανάπτυξη».  

Το χάλι που ζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, καθώς και αυτό που θα ακολουθήσει, δεν ήταν τυχαίο. Κάποιοι κερατάδες, εκμεταλλευόμενοι προφανώς και τη σάπια νοοτροπία τού βολεψάκια Έλληνα, πόνταραν και επένδυσαν σ' αυτό.

Όσο για τα παραδείγματα: Δεν έχεις άδικο, αλλά παραβλέπεις - θεωρώ εκ παραδρομής - κάποιους πολύ σημαντικούς παράγοντες, όπως π.χ. ότι επί εποχής μισθών τής τάξης των 100-150 χιλιάδων δραχμών, δεν πλήρωνες χρυσά ακόμα και τα καθημερινά βασικά αγαθά, όπως κάνεις σήμερα. Ακόμα λοιπόν κι αν έφευγε ο μισός μισθός σου για νοίκι και λογαριασμούς, με τα υπόλοιπα ζούσες. Όχι πολυτελώς, όχι με κρεπάλες, αλλά ζούσες. Και τη βολτίτσα σου έβγαινες και το εκάστοτε ανθρώπινο κέφι σου μπορούσες να ικανοποιήσεις, σε λογικά πλαίσια. Σήμερα, με €580,00 βασικό και €250,00 στην καλύτερη περίπτωση μόνο για νοίκι, τα υπόλοιπα σε βγάζουν μέχρι το τέλος τού μήνα, τη στιγμή που οι τιμές ακόμα και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, αμέσως μετά την αλλαγή τού νομίσματος έφτασαν ακόμα και στο δεκαπλάσιο; 

Τότε, έστω και με λίγο ζόρι, ο μέσος μισθωτός που ήθελε να ...ξεχαρμανιάσει αγοράζοντας π.χ μια «καλή» τηλεόραση, μπορούσε να το κάνει με μικρές θυσίες, αφού τα βασικά ήταν φθηνότερα. Σήμερα μπορεί; Θυμίζω δε αυτό που είπα και πριν: από το 2002 που μπήκαμε στο ευρώ και ...ανέβηκε το βιωτικό μας επίπεδο (μη χέσω...), μέχρι το 2014, έχει παρέλθει μια ντουζίνα χρόνια. Στα πόσα χρόνια είναι λογικό να αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε, την ύπαρξη λάκκου στη φουκαριάρα τη φάβα; 

Ο σχολιασμός μου επικεντρώνεται στην πλήρη απαξίωση τής ποιότητας ζωής επί δραχμής και στην τόσο εύκολη ωραιοποίηση τού ευρώ. Τι να μού πει εμένα το γεγονός, ότι μια τηλεόραση π.χ. έχει την ίδια τιμή στην Ελλάδα και στο Βέλγιο, όταν πρέπει να ζήσω με το 1/4 τού μισθού ενός Βέλγου και με κόστος βασικών αγαθών και υπηρεσιών, ίσο ή και υψηλότερο;

Ανέφερα την προσωπική μου εμπειρία: Ο τελευταίος μου μισθός επί δραχμής, ήταν κάτι λίγο λιγότερο από 200 χιλιάρικα, έδινα 70 χιλιάδες ενοίκιο και με τα υπόλοιπα περνούσα μια χαρά. Είχα πάντα τα ποτά μου στο σπίτι, αγόραζα πραγματάκια πού γούσταρα κάθε τόσο, γέμιζα το σπίτι μου με προμήθειες από super market, έβγαινα έξω χωρίς να αγχώνομαι, τουλάχιστον μια-δυο φορές το δεκαήμερο και καβάτζωνα και λεφτά για τις διακοπούλες του καλοκαιριού. Με τον τελευταίο μου μισθό επί ευρώ να είναι €700,00, τα ξέχασα όλα αυτά κι ακόμα δεν είχαμε «κρίση». Η ουσία δε βρίσκεται στο αν συνεχίζει η τηλεόραση να κοστίζει μισό μισθό, όπως κόστιζε και τότε. Η ουσία βρίσκεται στο ότι το κόστος διαβίωσης - το να φας, να αντιμετωπίσεις τα έξοδα τού σπιτιού σου και να μην ψοφήσεις απ' το κρύο με άλλα λόγια - έγινε δυσβάστακτο.

Δεν ξέρω αν θα είχαμε ούτως ή άλλως πτωχεύσει, ακόμα και με παραμονή στη δραχμή- λογικά ναι, αφού το όργιο του δανεισμού και τής κρατικής σπατάλης είχε αρχίσει ήδη - αλλά ξέρω ότι η είσοδος στο ευρώ δεν αποτέλεσε θεραπεία. Αντιθέτως, επιτάχυνε την καταστροφή. Σίγουρα δε, δεν επρόκειτο για μονόδρομο. Είπα πριν περί τίνος επρόκειτο...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-38824084.html  Aυτο δεν εχει ωραιο καναπε αρα δεν εντυπωσιαστηκα.. ειδα την τιμη σωστα. Εχει διαφορες τιμες αμα ψαξεις..

η εδω..

http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-41284342.html?showcase=true

για το 1ο Sharing with the Landlord(ιδιοκτητη)and one other male Tenant(ενοικιαστη)+2 cats.

για το 2ο χρεωνει και Tenant’s Administration charges μαλλον και καλα διαχειρηση 100 ή 150λιρες δηλ. κοντα 850ε για ~30τμ δεν ειναι και ευκαιρια ουτε επιπλα ειναι αυτα!!

+οτι κανενα απο τα 2 δεν δηλωνει οτι στην τιμη ειναι και οι λογαριασμοι...

αφου ειπαμε οτι η φορολογια ειναι μικροτερη απο το gr μπουρδελοκρατος .δειτε στο λινκ το εκει οαεδ(dss)τι benefits δεινει σε ανεργο ή απλα χαμηλου εισοδηματος!!!

http://www.totaljobs.com/careers-advice/unemployment-advice/unemployment-benefits-how-to-claim

και σεις καθεστε και ασχολειστε με τους γυρους...υπαρχει ποτε περιπτωση να εχει η ελλαδα τετοια κοινωνικη προστασια?

------------------------------------------------------------

@πουρνaras @deesnider

εννοειται ρε παιδια οτι ηταν και ειναι σχεδιασμενα να κλεινουν βιομηχανιες και μαγαζια...

τα περισσοτερα εκλεισαν απο τα παμε  γσεε αδεδυ συνδικατα(που ειναι ολα πολιτικα) ,αλλα με τις μιζες-επιχορηγησεις ,μηδεν δανεισμος και τελος φορολογια (εκτος της φορολογησης σαν επιχειρηση ,στα καυσιμα+αεριο,ρευμα προστιμο π.χ. ικα 10χιλ ανασφαλιστων,κτλ)

http://kavvathas.com/2010/05/24/%CE%B7-20%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CF%83/ http://www.pamehellas.gr/index.php/2012-10-02-15-06-17/2652-ta-ergostasia-den-ta-kleinoun-oi-ergates(το χρησιμοποιω γιατι γραφει τα εργοστασια και μονο) http://elnewsgr.blogspot.gr/2012/01/blog-post_5047.html(το σκηνικο με την ελληνικη ζαχαρη και την ε.ε.Με την αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2005 η καλλιέργεια της περιορίζεται ουσιαστικά στην λωρίδα Λονδίνου- Πράγας. Τότε έγινε συμφωνία να μειωθεί η παραγωγή  στην Ελλάδα από 320.000 τόνους σε 158.000 τόνους τον χρόνο.)

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...