ikaruga24 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 μονο το σουβλακι ειναι φτηνο στην ελλαδα αν παω να φαω ενα μπεργκερ,για να χορτασω θελω 10 ευρω χαλαρα. Οχι δεν ειναι μονο το σουβλακι στην Ελλαδα. Μια απλη μακαροναδα (ας πουμε ναπολιτανα ετσι για το παραδειγμα) την εχω πληρωσει εξω και 10 ευρω σε μαγαζι μαλιστα που ειναι πολυ μακρια απο το να θεωρειται πρωτη κλασση και εννοειται οτι εχω πετυχει πολυ ακριβοτερα. Ακομα και εδω στην Κυπρο οι τιμες ειναι ευρωπαικου επιπεδου και οχι Ελληνικου και ειδικα αν σκεφτει καποιος τη διαφορα κοστους και φορολογιας ειναι εξωφρενικα φθηνα στην Ελλαδα σε σημειο που να αναρωτιεσαι πως γινεται να τα βγαζουν περα τα μαγαζια αυτα (αστο, ηδη ξερεις πως). Εκτος Ελλαδας για να βγεις και να φας ενα πληρες φαστ φουντ γευμα χρειαζεσαι με ανεση το λιγοτερο ενα 15ευρω για ενα σχετικα φθηνο μεγαζι. Στην Ελλαδα μπορεις να φας καλα σε ενα -καλο- μαγαζι με ανεση με ενα 10ευρω (συμπεριλαμβανομενου το νερακι σου που στην Ελλαδα αν θες πινεις και απο τη βρυση). 1
gatokoritso Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 @@ φαι του δρομου υπαρχει στην ελλαδα. Εκτος αν λες τα 15 σουβλατζιδικα με ακριβως τα ιδια προιοντα σε καθε τετραγωνικο κοντα στο σπιτι μου(αποσταστη 5 λεπτα το πολυ) εχω: 3 σουβλατζιδικα 3 μαναβικα(για σαλατουλα στα γρηγορα) 4 φουρνους με σαντουιτσ,τυροπιτες, γλυκα 2 μαγαζια με καφε,σαντουιτς,πιτες 1 ντονατζαδικο 1 μπουγατσαδικο και δεν πιανω τα σουπερμαρκετ με ετοιμο φαι. οι τιμες απο 1,50 μεχρι 4 ευρω και εισαι αρχοντας.δεν ειναι και ΑΑΑ ποιοτητα αλλα ειναι φαι και αμα πεινας ειναι μια χαρα.μετα αν ψαχνω κατι καλυτερο πεταγομαι στο κεντρο που εκει εχουν ανοιξει αρκετα οκ μαγαζια.
Toufas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Φαγητο του δρομου = μαγαζια? http://www.streetfeastlondon.com/#!video/cj56 1
gatokoritso Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 α εχουμε και τετοια αρκετα.απλα δεν ειναι μονο φαι ειναι τριημερες γιορτουλες οπου πουλανε και ρουχα και διαφορα μπιχλιμπιδια.περσι ειχα παει στο γκαζι σε ενα τετοιο δεν θυμαμαι πως τα λενε.
Toufas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Πανηγυρια λες? Το θεμα ειναι οτι οι καντινες ειναι μαφια, δεν μπορω εγω να βγαλω μια αδεια και να παω να κανω αυτη την δουλεια.
DrLo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Φαγητο του δρομου = μαγαζια? http://www.streetfeastlondon.com/#!video/cj56 Εντάξει ρε Τούφα ... αμα είναι να συγκρίνουμαι την Αθήνα ή τα προάστιά της με το Λονδίνο όπου ζουν 500 διαφορετικές φυλές με χιλιάδες διαφορετικές συνταγες ή είδη φαγητού στο χέρι, ναι δεν υπάρχει σύγκριση ... μιλάμε πάντα τηρουμένων των αναλογιών. 2
Ntinaras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Οχι δεν ειναι μονο το σουβλακι στην Ελλαδα. Μια απλη μακαροναδα (ας πουμε ναπολιτανα ετσι για το παραδειγμα) την εχω πληρωσει εξω και 10 ευρω σε μαγαζι μαλιστα που ειναι πολυ μακρια απο το να θεωρειται πρωτη κλασση και εννοειται οτι εχω πετυχει πολυ ακριβοτερα. Ακομα και εδω στην Κυπρο οι τιμες ειναι ευρωπαικου επιπεδου και οχι Ελληνικου και ειδικα αν σκεφτει καποιος τη διαφορα κοστους και φορολογιας ειναι εξωφρενικα φθηνα στην Ελλαδα σε σημειο που να αναρωτιεσαι πως γινεται να τα βγαζουν περα τα μαγαζια αυτα (αστο, ηδη ξερεις πως). Εκτος Ελλαδας για να βγεις και να φας ενα πληρες φαστ φουντ γευμα χρειαζεσαι με ανεση το λιγοτερο ενα 15ευρω για ενα σχετικα φθηνο μεγαζι. Στην Ελλαδα μπορεις να φας καλα σε ενα -καλο- μαγαζι με ανεση με ενα 10ευρω (συμπεριλαμβανομενου το νερακι σου που στην Ελλαδα αν θες πινεις και απο τη βρυση). δηλαδη 10 ευρω για μακαρονια ειναι λιγα?
Toufas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Εντάξει ρε Τούφα ... αμα είναι να συγκρίνουμαι την Αθήνα ή τα προάστιά της με το Λονδίνο όπου ζουν 500 διαφορετικές φυλές με χιλιάδες διαφορετικές συνταγες ή είδη φαγητού στο χέρι, ναι δεν υπάρχει σύγκριση ... μιλάμε πάντα τηρουμένων των αναλογιών. http://www.youtube.com/watch?v=yclxwCfCwnc συγκρινε τη με οποια θες 1
gatokoritso Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Πανηγυρια λες? οχι καλεεε.πιο ευρωπαικες καταστασεις.
ikaruga24 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 δηλαδη 10 ευρω για μακαρονια ειναι λιγα? Το αναποδο ειπα, 10 ευρω μακαρονια εξω απλη συνταγη ειναι απολυτα -φθηνη- φυσιολογικη τιμη. Στην Ελλαδα 10 ευρω μακαροναδα μονο αστακο/γαριδομακαροναδα αν θα βρεις ή σε περιεργα σημεια (οπως κατι Olympus plaza) οπου εκει οι τιμες ειναι ποιο ανεβασμενες. Σε καμια των περιπτωσεων ομως "ακριβες". Ακριβες για ελληνικα δεδομενα βαση ανταγωνισμου ναι αλλα οχι ακριβες γενικα σιγουρα. Μην ακουω ομως οτι η Ελλαδα εχει ακριβο φαγητο, ελεος δηλαδη. Δεν θα ξεχασω οταν ειχα ανεβει Αουξμπουρχτ και σταματησα με τον πατερα μου σε ενα burger on the road και πληρωσαμε 4.5 ευρω για ενα burger μεγεθους Goodys και 2 ευρω το μισολίτρο νερο. Σχεδον 20 ευρω για 2 νερακια και 3 burger και μου λες εσυ τωρα οτι στην Ελλαδα εχουμε ακριβο φαγητο? 2
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 φυσικά και έχουμε ακριβό φαγητό. Όταν το ντόνερ κεμπάμπ χρεώνεται γύρω στις 5ς £ μαζί με πατάτες (plus garlic sause + μαγιονέζα + τριμμένο τυρί) αλλά οι πατάτες μπαίνουν σε λαδόκολα και είναι σαν 2 - 3 μερίδες δικές μας, τότε τα 3.5€ είναι ακριβά για ΕΝΑ σουβλάκι/σάντουιτς + πατάτες. Όταν σε πλανόδιο που φτιάχνει burger δίνεις 1.5 £ για ένα burger, τότε τα 2€ για το σουβλάκι/σάντουιτς είναι ακριβά. Όταν δύο γενναία κομμάτια πίτσα έχουν 3 - 4 € από supermarket στην Ρώμη, τότε έχουμε ακριβό φαγητό στην Ελλάδα. Επίσης, πόσο έχει (πλέον) η μερίδα η πατάτες από πατατατζίδικο στο Βερολίνο; Μπορεί να πει κανείς; Για Βέλγιο, δεν συζητάμε... οι τύποι εκεί παίζει να έχουν πιο ακριβό φαγητό από Ελλάδα... 2
mary Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Τα fast food ειναι ακριβα? Στην Ελλαδα? Χα! Κανε κανενα βημα να πας καπου εκτος Ελλαδας και ελα να μου πεις αν ειναι τα fast food (και γενικα το φαγητο) ακριβο στην Ελλαδα. Αν μη τι αλλο ειμαστε απο τους φθηνοτερους σε οτι αφορα το φαγητο και μην ξεχναμε και το κοστος του νερου οπου υπαρχουν αρκετες χωρες που θα σου κοστισει το μισολιτρο κανα 2ευρω ετσι για να σου ταρακουνησει λιγο το νευρικο σου συστημα. Ακριβο φαγητο στην Ελλαδα = μυθος. Sooooo true! Πήγαν οι γονεις μου Βοσνια και δαλματικές ακτές και πλήρωναν το μισό λίτρο 2 ευρώ. Επαθα σοκ οταν το άκουσα!Ομως, ο μάγκας ο οδηγος ειχε αγορασει καμια 500 μισόλιτρα νερά και τα πουλαγε 0,5 ευρώ, οσο και στην Ελλαδα δλδ....
ikaruga24 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 φυσικά και έχουμε ακριβό φαγητό. Όταν το ντόνερ κεμπάμπ χρεώνεται γύρω στις 5ς £ μαζί με πατάτες (plus garlic sause + μαγιονέζα + τριμμένο τυρί) αλλά οι πατάτες μπαίνουν σε λαδόκολα και είναι σαν 2 - 3 μερίδες δικές μας, τότε τα 3.5€ είναι ακριβά για ΕΝΑ σουβλάκι/σάντουιτς + πατάτες. 3.5 euro στην Ελλαδα για ενα σουβλακι/σαντουιτς παιζει να ψαξεις πολυ για να βρεις καθως το 90% χρεωνει απο 1.5 εως 2.5 ευρω το ενα. Που στο διαολο πηγες εσυ και βρηκες 3.5 ευρω το κομματι δεν μπορω να καταλαβω. Όταν σε πλανόδιο που φτιάχνει burger δίνεις 1.5 £ για ένα burger, τότε τα 2€ για το σουβλάκι/σάντουιτς είναι ακριβά. Και λιγο ειναι τα 2 ευρω για ενα καταστημα. Μιλαμε για μη βιωσιμη επιχειρηση με τετοιες τιμες εκτος και αν την δουλευεις εντελως μονος και εχεις μια τρυπα για καταστημα. Όταν δύο γενναία κομμάτια πίτσα έχουν 3 - 4 € από supermarket στην Ρώμη, τότε έχουμε ακριβό φαγητό στην Ελλάδα. Οταν στην Ελλαδα μπορω και αγοραζω πιτσες ολοκληρες με 3 - 4 ευρω τοτε σιγουρα δεν εχουμε ακριβο φαγητο στην Ελλαδα. 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Όταν μάθεις να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος τότε θα είναι καλύτερα. Επίσης, 3 - 4 € πίτσα στην Ελλάδα, πού; Και τι πίτσα; Ατομική από τυροπιτάδικο; Ακόμα, οι πλανόδιοι στις λαϊκές πόσο χρεώνουν το καλαμάκι/σουβλάκι; Το σάντουτις με σουβλάκι; Οι καντίνες; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα