Joshua21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 φυσικα και το εισοδημα παιζει ρολο, και γιατι ο μισθος του υπαλληλου που δουλευει μικρυνε,αρα εχει μικροτερο κοστος η επιχειρηση Ξεχνάς όμως να συνυπολογίσεις σχεδόν όλα τα υπόλοιπα... μειωμένος τζίρος λόγω κρίσης, μεγαλύτεροι φόροι κτλ.
saya Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 δουλευω 12ωρες σχεδον καθε μερα. το μεσημερι τρωω σε εστιατοριο προσεχοντας να ειναι κατι υγειηνο κι οχι μακαροναδες και πιτσες και για το βραδυ εχω εχω παντα κρεας η ψαρι και λαχανικα στην καταψυξη τα οποια θελουν 10-15 λεπτα για να γινουν. η καραμελα δουλευω 10 ωρες αρα τρωω πιτογυρα ειναι ακυρη. Aναλογα το πιτογυρο.. αν φας τορτιγια με σουβλακι χωρις πατατες με σως γιαουρτιου .. μια χαρα διαιτα κανεις.
Bspus Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Γιατι μπορει να μην προλαβαινει να μαγειρεψει αν δουλευει 10ωρο πχ και ζει μονος του..αναγκαστικα ετσι αναγκαζεται να μην φαει απο εξω και να αρκεστει σε κατι προχειρο..πχ ψωμι και τυρι..ετσι ομως κοβεται και η δουλεια του φαστφουντ στην Σαλονικη ειχαμε ηδη κλεισιματα μεγαλων καταστηματων.. Αν το κανει αυτο για εκτεταμενο χρονικο διαστημα θα καταληξει οχι απλα υπερβαρος αλλα και με πολλαπλα προβληματα υγειας. Ειδικα αν ειναι και καποιας ηλικιας 30+ που δεν ειναι πια παιδι Μπορει καποιοι να το θεωρουν ξεφτιλα, αλλα και το μαγειρευτο φαγητο της μαμας, εστω και σε πακετο που θα κρατησει 2-3 μερες μεχρι την επομενη επισκεψη ειναι μια λυση. Αν δεν γινεται, μια αλλη λιγο πιο ακριβη ειναι τα μαγειρεια που εχουν καπως καλυτερο φαγητο. Τουλαχιστον για ενα βασικο γευμα. Δεν μπορεις να βαζεις συνεχεια σκουπιδια στον οργανισμο σου 1
saya Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Παιδια αν ξερεις να τρως μπορεις να φας και απο εξω χωρις να παχυνεις. Πχ ενα σαντουιτς με κοτοπουλο.. και λαχανικα. Μια πιτσα μαργαριτα ατομικη και οχι χοντρη.. μια σαλατα που δεν ζητας λαδια και σως. Μπορω να γινω συμβουλος διατροφης ανετα..
pournaras Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ναι αλλα με 500 ευρω μισθο εχει ο αλλος να σκαει 5 ευρω το βραδυ? απο τα λιγα μαθηματικα που ποτε δεν εμαθα μαλλον ασυμφορο Γιατι μπορει να μην προλαβαινει να μαγειρεψει αν δουλευει 10ωρο πχ και ζει μονος του..αναγκαστικα ετσι αναγκαζεται να μην φαει απο εξω και να αρκεστει σε κατι προχειρο..πχ ψωμι και τυρι..ετσι ομως κοβεται και η δουλεια του φαστφουντ στην Σαλονικη ειχαμε ηδη κλεισιματα μεγαλων καταστηματων.. Δε γινονται και τα δυο. Αν παιρνεις 500 ευρω μισθο και δουλευεις 10 ωρες και πανω τη μερα και μενεις και μονος σου και δεν εχεις συγγενεις να σε ταιζουν-στεγαζουν, τοτε εισαι τραγικη εξαιρεση, και το πρβλημα δεν ειναι το αν θα φας εξω, αλλα το αν θα επιζησεις γενικοτερα. Σε μια τετοια περιπτωση δεν εχεις καν στο μυαλο σου το φαι απ' εξω, ακομη και τα μισα λεφτα να εκανε, εχεις στο μυαλο σου να παρεις απο κανα λιντλ μακαρονια με 20-30 λεπτα και να τη βγαλεις καθαρη μεχρι και αν ορθοποδησεις. 2
saya Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Eιπα εγω το αντιθετο; Εννοειται οτι δεν θα φας απεξω. Αρα θα μειωθει η πελατεια..
evabb Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 ποσο σου κοστιζει το φαι στο εστιατοριο και ποσο θα σου κοστιζε το πιτογυρο? 4.5 €
Ntinaras Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ξεχνάς όμως να συνυπολογίσεις σχεδόν όλα τα υπόλοιπα... μειωμένος τζίρος λόγω κρίσης, μεγαλύτεροι φόροι κτλ. και αφου εχεις μειωμενο τζιρο τι πιο εξυπνο να αυξησεις τις τιμες ωστε να απο 50 πελατες να πας στους 5 ε?
qsis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 δουλευω 12ωρες σχεδον καθε μερα. το μεσημερι τρωω σε εστιατοριο προσεχοντας να ειναι κατι υγειηνο κι οχι μακαροναδες και πιτσες και για το βραδυ εχω εχω παντα κρεας η ψαρι και λαχανικα στην καταψυξη τα οποια θελουν 10-15 λεπτα για να γινουν. η καραμελα δουλευω 10 ωρες αρα τρωω πιτογυρα ειναι ακυρη.Οι γυναίκες θέλετε και σαφώς μικρότερη ποσότητα φαγητού να χορτασετε οπότε για ότι αν μιλάμε μιλάμε για μικρότερο κόστος
Joshua21 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 και αφου εχεις μειωμενο τζιρο τι πιο εξυπνο να αυξησεις τις τιμες ωστε να απο 50 πελατες να πας στους 5 ε? Ο τρόπος με τον οποίο θα καταφέρει(ΑΝ το καταφέρει βέβαια) ο κάθε μαγαζάτορας να παραμείνει βιώσιμη η επιχείρηση του, είναι άλλο θέμα από αυτό που συζητάμε. Εγώ απλά ήθελα να επισημάνω το λάθος στο σκεπτικό σου.
The_Colonel Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Αγαπητοί συμφορουμιστες.. το θέμα έχει εκτροχιαστεί λίγο ...Ο λόγος που άνοιξε το θέμα αυτό (όπως φαίνεται και στο topic) δεν εχει να κανει απλά με τιμές των επιχειρήσεων εστίασης αλλα κυρίως στην πολιτική τους.Δηλαδή την ανύπαρκτη ποιότητα και προσπάθεια να γίνουν καλύτεροι σε συνδυασμό με το αντίτιμο που ζητάνε (και όχι απλά η τιμή σαν τιμή μπούργκερ υπάρχουν σίγουρα και με 1,5 ευρώ κάπου σε όλη την ελλάδα όπως είπε ένας φίλος το θέμα είναι τι μπούργκερ παίρνεις με 1,5 ευρώ.. και τι μπούργκερ παίρνεις με 10 ευρώ που είμαι σίγουρος ότι το πρώτο θα είναι απαίσιο και το δεύτερο με δεκαπλάσια τιμή θα είναι απλά λίγο καλύτερο και ούτε καν πενταπλάσια καλύτερο)είμαι σίγουρος ότι στα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα τα αφεντικά δεν ενδιαφέρονται καν για το πως να κάνουν το προϊόν τους πιο δελεαστικό και νόστιμο και μπορεί καν να μην το τρώνε και να μην ξέρουν τι γεύση έχει..Τέλος γιατί κανένας δεν σκέφτηκε να παίρνει καλά υλικά και να τα πουλάει με μικρό κέρδος στοχεύοντας στην κατανάλωση ειδικά σε αυτόν τον χώρο αν έχεις κάτι νόστιμο δελεαστικό που έρχεται γρήγορα στο σπίτι σου και σου κάνει και καλο στην υγεία σε σωστή τιμή σίγουρα θα πουλήσει... η κάνω λάθος?Γιατί να είναι όλοι άρπακόλατζίδες? ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία?γιατι κανένας δεν σκέφτεται τον πελάτη? στο κάτω κάτω θα έχει κέρδος αν το κάνει..ξεκινάς μια επιχείρηση και λες θα κόψω από τα πάντα μπας και βγάλω μια δεκάρα..γιατί δεν ξεκινάς μια επιχείρηση λέγοντας θέλω να γίνω ο καλύτερος στον χώρο μου έστω στην γειτονιά μου και να ακούγεται το όνομα μου. τόσο απλό. θέλει και λίγο ενδιαφέρον και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι είναι ερασιτέχνες χωρίς να έχουν την παραμικρή θέληση να βελτιωθούν.να περιμένεις pizza της πλακας 50 λεπτά να έρθει που την πληρώνεις 14 ευρώ (και τα υλικά + έξοδα και φόροι ) να είναι 5 maximumνα σου βάζουν το ζεστό φαγητό στην ίδια σακούλα με το παγωμένο αναψυκτικό.. να σου βάζουν χαλια υλικά και να σε χρεώνουν χρυσαφι.. αυτό είναι το κυρίως θέμα του topic.προσοχή στην ποιότητα και παρασκευή, σημασία στον πελάτη και λίγο R&D θέλει το πράγμα τίποτα παραπάνω. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2013 από The_Colonel
Ntinaras Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Τέλος γιατί κανένας δεν σκέφτηκε να παίρνει καλά υλικά και να τα πουλάει με μικρό κέρδος στοχεύοντας στην κατανάλωση ειδικά σε αυτόν τον χώρο αν έχεις κάτι νόστιμο δελεαστικό που έρχεται γρήγορα στο σπίτι σου και σου κάνει και καλο στην υγεία σε σωστή τιμή σίγουρα θα πουλήσει... η κάνω λάθος? γιατι οπως ξαναγραψα οι μισες επιχειρησεις ειναι φαγαδικα οταν εχεις τοσα πολλα μαγαζια που πουλανε φαι,και ο καλυτερος να εισαι,τοσο μεγαλη πελατεια δε θα χεις ποτε.
SpirtouLisS Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 αυτο με το κρυο αναψυκτικο χυμα μεσα στη σακουλα με το ζεστο φαι ξαναπέστε το. Ο μόνος λόγος που γινεται ΦΥΣΙΚΑ είναι για να εξοικονομηθουν τα 2-3 cent που στοιχίζει η μια σακουλα παρα το γεγονος ότι πουλανε το αναψυκτικο 1.5 ευρω με 300% κερδος Μετα μην απορείτε γιατι το φαγητό αυτο καθ'εαυτο δεν ειναι ποιοτικο, ενω θα μπορουσε να είναι, ούτε γιατί ειναι ακριβό, ενω βαση ποιοτητας θα επρεπε να ειναι φθηνοτερο. Το να πουλάς ποιοτικό φαγητο σημαινει αυτοματα ότι τα εξοδα είναι περισσότερα, και επειδη ο κοσμος γενικότερα που ψαχνει κατι γρηγορο, κρινει μόνο απο την τιμη (και ας τον πηγαινει αιμα πολλες φορες), συνήθως το ιδιο το συστημα σε κανει να κανεις ότι κανουν οι αλλοι προσπαθωντας να αρπαξεις κατι απο τη μερίδα της αγορας. Παντως θα συμφωνησω με τον τοπικ σταρτερ οτι το φαγητο στην ελλαδα βασει ποιοτητας ειναι ακριβουτσικο...στην πλειονοτητα του 1
Dark_son20 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Τέλος γιατί κανένας δεν σκέφτηκε να παίρνει καλά υλικά και να τα πουλάει με μικρό κέρδος στοχεύοντας στην κατανάλωση ειδικά σε αυτόν τον χώρο αν έχεις κάτι νόστιμο δελεαστικό που έρχεται γρήγορα στο σπίτι σου και σου κάνει και καλο στην υγεία σε σωστή τιμή σίγουρα θα πουλήσει... η κάνω λάθος? http://www.oneman.gr/keimena/diaskedash/oneman_food/to-hot-hot-burger-bar-espase-to-fragma-toy-trendy.2450406.html άνοιξε πριν 4-5 μήνες στο σύνταγμα, τιμές από 2 έως 4 euro. Γεύση και ποιότητα στην κορυφή. Δεν σταματάει να έχει κόσμο ποτε. κάποιοι το πιάνουν το νόημα απλά είναι λίγοι 1
pournaras Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Αγαπητοί συμφορουμιστες.. το θέμα έχει εκτροχιαστεί λίγο ... Ο λόγος που άνοιξε το θέμα αυτό (όπως φαίνεται και στο topic) δεν εχει να κανει απλά με τιμές των επιχειρήσεων εστίασης αλλα κυρίως στην πολιτική τους. Δηλαδή την ανύπαρκτη ποιότητα και προσπάθεια να γίνουν καλύτεροι σε συνδυασμό με το αντίτιμο που ζητάνε (και όχι απλά η τιμή σαν τιμή μπούργκερ υπάρχουν σίγουρα και με 1,5 ευρώ κάπου σε όλη την ελλάδα όπως είπε ένας φίλος το θέμα είναι τι μπούργκερ παίρνεις με 1,5 ευρώ.. και τι μπούργκερ παίρνεις με 10 ευρώ που είμαι σίγουρος ότι το πρώτο θα είναι απαίσιο και το δεύτερο με δεκαπλάσια τιμή θα είναι απλά λίγο καλύτερο και ούτε καν πενταπλάσια καλύτερο) είμαι σίγουρος ότι στα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα τα αφεντικά δεν ενδιαφέρονται καν για το πως να κάνουν το προϊόν τους πιο δελεαστικό και νόστιμο και μπορεί καν να μην το τρώνε και να μην ξέρουν τι γεύση έχει.. Τέλος γιατί κανένας δεν σκέφτηκε να παίρνει καλά υλικά και να τα πουλάει με μικρό κέρδος στοχεύοντας στην κατανάλωση ειδικά σε αυτόν τον χώρο αν έχεις κάτι νόστιμο δελεαστικό που έρχεται γρήγορα στο σπίτι σου και σου κάνει και καλο στην υγεία σε σωστή τιμή σίγουρα θα πουλήσει... η κάνω λάθος? Γιατί να είναι όλοι άρπακόλατζίδες? ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία? γιατι κανένας δεν σκέφτεται τον πελάτη? στο κάτω κάτω θα έχει κέρδος αν το κάνει.. ξεκινάς μια επιχείρηση και λες θα κόψω από τα πάντα μπας και βγάλω μια δεκάρα.. γιατί δεν ξεκινάς μια επιχείρηση λέγοντας θέλω να γίνω ο καλύτερος στον χώρο μου έστω στην γειτονιά μου και να ακούγεται το όνομα μου. τόσο απλό. θέλει και λίγο ενδιαφέρον και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι είναι ερασιτέχνες χωρίς να έχουν την παραμικρή θέληση να βελτιωθούν. να περιμένεις pizza της πλακας 50 λεπτά να έρθει που την πληρώνεις 14 ευρώ (και τα υλικά + έξοδα και φόροι ) να είναι 5 maximum να σου βάζουν το ζεστό φαγητό στην ίδια σακούλα με το παγωμένο αναψυκτικό.. να σου βάζουν χαλια υλικά και να σε χρεώνουν χρυσαφι.. αυτό είναι το κυρίως θέμα του topic. προσοχή στην ποιότητα και παρασκευή, σημασία στον πελάτη και λίγο R&D θέλει το πράγμα τίποτα παραπάνω. Οπως σε ολα τα επαγγελματα, και σε αυτο υπαρχουν και σωστοι και κακοι επαγγελαμτιες. Δε βλεπω καπου διαφορά. Οποιος ασχολειται με το ετοιμο φαγητο (ως πελατης), προφανως και θα ψαχτει, θα βρει τα καταλληλα καταστηματα και θα πορευτει αναλογα. Τωρα αν ο αλλος βγαινει για να φαει ενα πιτογυρο η ενα μπεργκερ μια φορα το χρονο, εκει λογικο ειναι να παιξει ρουλετα, οπως γινεται σε ολες τις συναλλαγες μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα