Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ε τωρα και συ φρέσκα...θεωρω την πιτα μέχρι 2€ είναι καλά, αν είναι καλή. παραπάνω δε δικαιολογείται δε πα ναχει και χαβιαρη. αυτο που δε δικαιολογώ είναι το σαντουιτσ. 4-5€ είναι ληστεία.

700 δρχ για ένα σουβλάκι, δεν νομίζω ότι είναι καλά. 

• Like 2
  • Απαντ. 228
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πόσα χρονια πρει να περάσουν για να σταματησουμε να τα κανουμε ολα δραχμές?

• Like 6
Δημοσ.

γκουυυυυυχ για πες μου τι ακριβως νοικιαζεις με 600 ευρω στην αθηνα να σου πω τι νοικιαζεις στις βρυξελλες.

Στη τιμή περιλαμβάνονται νερά κοινόχρηστα και δημοτικά τέλη;

Δημοσ.

Στη τιμή περιλαμβάνονται νερά κοινόχρηστα και δημοτικά τέλη;

Όχι. Για στούντιο σε καλή περιοχή θα φτάσεις το 700άρι με νερό και κοινόχρηστα και ρεύμα.

Αν πας σε κακή περιοχή, θα βρεις στούντιο και με 400 συν τα υπόλοιπα.

Δημοτικά τέλη πληρώνεις μια φορά τον χρόνο, είναι έξτρα αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Όσα χρειαστούν για να έχουμε τιμές που είναι λογικές, όπως η νέα τιμή με το μέτρο της διατίμησης για το νερό. 

Δημοσ.

Ενώ ας πούμε όταν ο μισθός είναι 1200 ανετότατα βάζεις το ενοίκιο στα 850 το μήνα (σε μέτρια προς καλή περιοχή) με ένα δωμάτιο. Συν άλλα 200 τα κοινόχρηστα, συν άλλα 100 για τηλέφωνο, ίντερνετ, τηλεόραση και σταθερό, συν άλλα 50 το ρεύμα, συν όποια διαφορά στα εκκαθαριστικά στο τέλος του χρόνου. Μια χαρά τα βγάζεις πέρα αν έχεις να σου δανείζουν για να φας, αλλιώς πας να μείνεις σε χειρότερη περιοχή, ή σε στούντιο των 20 τετραγωνικών ή με συγκάτοικους.

Φιλε ενας με μισθο 1200 δε προκειται να νοικιασει σπιτι στα 850. Θα βολευτει με κατι πολυ φτηνοτερο.

200€ κοινοχρηστα?? μαλλον σε κλεβει ο διαχειριστης σου.

100€ πληρωνεις για ιντερνετ-τηλεφωνο? 25 εβαλε τωρα η wind και 20 αν δε κανω λαθος εχει η hol.

H τηλεοραση ειναι τσαμπα. Ξεχασες τα χαρατσια.

Δημοσ.

Μην το βλεπεις τοσο απλα. Επι δραχμης εστω οτι πληρωνες 300-350 δραχμες για ενα πιτογυρο. Σημερα πληρωνεις 700. Επι δραχμης ομως, ολες οι πρωτες υλες κατασκευης του πιτογυρου, ρευματα, νερα, ενοικιο εφορια, φπα, δημοτικα τελη κλπ, ηταν κι αυτα στη μεση, και παρακατω.

Αρα αυτο που εχει σημασια, για το καθε φαγαδικο και για την τιμη που εχει τα φαγητα του, ειναι το αν ποσοστιαια ειχε τοτε μεγαλυτερο κερδος ή σημερα.

Σιγουρα ο μισθος επεσε, η ανεργια ειναι στα υψη, η ζωη μας γενικα ειναι κατα διαολου, αλλα, το να απαιτησω ας πουμε να κατεβει η τιμη του πιτογυρου (λογω κρισης), τη στιγμη που τιποτε απο τα παραπανω δεν επεσε, οσο και να το θελω δε θα γινει.

Φιλε ενας με μισθο 1200 δε προκειται να νοικιασει σπιτι στα 850. Θα βολευτει με κατι πολυ φτηνοτερο.

100€ πληρωνεις για ιντερνετ-τηλεφωνο? 25 εβαλε τωρα η wind και 20 αν δε κανω λαθος εχει η hol.

H τηλεοραση ειναι τσαμπα.

Εχει wind και hol στο Βελγιο;

• Like 5
Δημοσ.

Oταν λεμε κακη περιοχη; Τι εννοεις; Γκετο; Μαχαιρωνονται στον δρομο; Η απλα λαικη συνοικια;

Να νομίζεις ότι αντί για Βρυξέλλες ξαφνικά διακτινίστηκες σε αράβικη χώρα. Βέλγο δεν βλέπεις, όλο Μαροκάνους, Τούρκους, Πακιστανούς, Ινδούς, φερετζέδες, κτλ. Καλά οι περισσότεροι δεν σε πειράζουν, αλλά έχει και μυαλά που νομίζουν ότι ζουν σε άλλη χώρα. Εγώ άντρας είμαι, βράδυ σκιάζομαι που λέει και η μάνα μου να περπατήσω εκεί. Και μετά τον Νοέμβρη, 5μιση το απόγευμα έχει ήδη βραδυάσει στις Βρυξέλλες, ενώ στις 8 το πρωί είναι ακόμα βράδυ, ο ήλιος στις 8μιση αρχίζει να φαίνεται. Ή η περιοχή στον βόρειο σιδηροδρομικό σταθμό με τις πόρνες στις βιτρίνες, πολύ κακόφημη, να νοικιάσεις εκεί γύρω.

Οι καλές περιοχές είναι αυτές που στην πλειοψηφία δεν το βλέπεις αυτό το πράγμα.

Στις μέτριες, είναι μοιρασμένα τα πράγματα.

H τηλεοραση ειναι τσαμπα. Ξεχασες τα χαρατσια.

Οι τιμές και τα ενοίκια και τα έξοδα που έβαλα είναι Βρυξελλών.

Και το ποστάρισμα ήταν ψιλοειρωνικό, γιατί είπες ότι είναι ακριβά τα ενοίκια στην Ελλάδα ενώ εμάς του εξωτερικού δεν μας έρχονται ακριβά λόγω υψηλότερου βασικού.

• Like 1
Δημοσ.

καπως ετσι εκανα κι εγω το λαθος και υπολογισα τον μισθο μου σε δραχμες και εβλεπα αστερακια.

Να νομίζεις ότι αντί για Βρυξέλλες ξαφνικά διακτινίστηκες σε αράβικη χώρα. Βέλγο δεν βλέπεις, όλο Μαροκάνους, Τούρκους, Πακιστανούς, Ινδούς, φερετζέδες, κτλ. Καλά οι περισσότεροι δεν σε πειράζουν, αλλά έχει και μυαλά που νομίζουν ότι ζουν σε άλλη χώρα. Εγώ άντρας είμαι, βράδυ σκιάζομαι που λέει και η μάνα μου να περπατήσω εκεί. Και μετά τον Νοέμβρη, 5μιση το απόγευμα έχει ήδη βραδυάσει στις Βρυξέλλες, ενώ στις 8 το πρωί είναι ακόμα βράδυ, ο ήλιος στις 8μιση αρχίζει να φαίνεται. Ή η περιοχή στον βόρειο σιδηροδρομικό σταθμό με τις πόρνες στις βιτρίνες, πολύ κακόφημη, να νοικιάσεις εκεί γύρω.

Οι καλές περιοχές είναι αυτές που στην πλειοψηφία δεν το βλέπεις αυτό το πράγμα.

Στις μέτριες, είναι μοιρασμένα τα πράγματα.

Οι τιμές και τα ενοίκια και τα έξοδα που έβαλα είναι Βρυξελλών.

Και το ποστάρισμα ήταν ψιλοειρωνικό, γιατί είπες ότι είναι ακριβά τα ενοίκια στην Ελλάδα ενώ εμάς του εξωτερικού δεν μας έρχονται ακριβά λόγω υψηλότερου βασικού.

σημερα μας ελεγε μια συναδελφος που ζει στο botanique (χουχ ξερεις τωρα οι πουτανες 15 λεπτα ειναι) οτι την νυχτα γινοταν μαχη κανονικη κατω απο το σπιτι της, πολλα ατομα ε; οχι 2 τυπαδες να παιζουν μπουνιες.

• Like 1
Δημοσ.

καπως ετσι εκανα κι εγω το λαθος και υπολογισα τον μισθο μου σε δραχμες και εβλεπα αστερακια.

σημερα μας ελεγε μια συναδελφος που ζει στο botanique (χουχ ξερεις τωρα οι πουτανες 15 λεπτα ειναι) οτι την νυχτα γινοταν μαχη κανονικη κατω απο το σπιτι της, πολλα ατομα ε; οχι 2 τυπαδες να παιζουν μπουνιες.

Καλά, botanique ιδίως βράδυ δεν είναι και ό,τι το καλύτερο....

Madou λίγο πιο πέρα, όρια με scarbeek, gare du nord 10 λεπτά περπάτημα...

Δημοσ.

Καλά, botanique ιδίως βράδυ δεν είναι και ό,τι το καλύτερο....

Madou λίγο πιο πέρα, όρια με scarbeek, gare du nord 10 λεπτά περπάτημα...

ναι εγω το ξερω αυτη ομως ειναι και ασχετη και τσιφουτα.

Δημοσ.

Μην το βλεπεις τοσο απλα. Επι δραχμης εστω οτι πληρωνες 300-350 δραχμες για ενα πιτογυρο. Σημερα πληρωνεις 700. Επι δραχμης ομως, ολες οι πρωτες υλες κατασκευης του πιτογυρου, ρευματα, νερα, ενοικιο εφορια, φπα, δημοτικα τελη κλπ, ηταν κι αυτα στη μεση, και παρακατω.

Κι όμως αυτό δεν ισχύει. Πριν το euro το σουβλάκι είχε 350-400δρχ (1,17€). Την επόμενη ημέρα που καθιερώθηκε το νέο νόμισμα αμέσως το ίδιο προϊόν έκανε 1.5€ με 1.6€ (545δρχ). . Δηλαδή γύρο στο 40% πάνω στην τιμή, έτσι απλά. Όπως ακριβώς έγινε και με το μπουκαλάκι του νερού. Από 50δρχ πήγε 50λεπτά  (170δρχ), δηλαδή 340% αύξηση σε μια μέρα.!!! Στην Ιταλία έχει σήμερα γύρω στα 20λεπτά...

Σίγουρα τα κόστη έχουν αυξηθεί, αλλά ναι βάση των μισθών στην Ελλάδα, το fast food είναι υπερτιμολογημένο πλέον.

• Like 1
Δημοσ.

παιδια το θεμα μας ειναι τα φαστ φουντ και το γρηγορο φαγητο, οχι οι καφετεριες. εγω σας εβγαλα εκτος θεματος με την αστοχη αναφορα μου για τον καφε στο βελγιο εγω επιχειρω να μας ξαναβαλω εντος

Και τι μισθο εχουν στο Βελγιο?

βασικος μισθος καθαρα ειναι στα 1200. πτυχια και μεταπτυχιακα πανε επιπλεον. να δεις ομως και τα ενοικια να σου φυγει ο πατος. με τα λεφτα που δινω εδω για ενα στουντιακι στην ελλαδα παιρνω διαμερισματαρα σε κυριλε περιοχη.

Κι εδω τα ενοικια δεν ειναι χαμηλα.

γκουυυυυυχ για πες μου τι ακριβως νοικιαζεις με 600 ευρω στην αθηνα να σου πω τι νοικιαζεις στις βρυξελλες.

Κοιταξε, το ακριβο-φτηνο ειναι σχετικο. Δε θα το δεις σαν ενα νουμερο σκετο. Αλλη σημασια εχει ενα νουμερο εδω, αλλη σημασια το ιδιο νουμερο αλλου. 600€ για τον ελλαδα ειναι σημαντικο, για το λουξεμβουργιανο μπορει να ειναι τριχες.

Οταν ο μισθος ειναι 900€ το μηνα δε μπορεις να βαλεις ενοικιο 800€.

Ευτυχώς στρουμφάκι που προσπαθείς να τους ξαναβάλεις on-topic. Πιάσαμε τα ενοίκια μετά τους καφέδες. Γενικότερα σε τέτοιες εποχές που ζούμε στην Ελλάδα το θεωρώ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να τρώς έξω. Τουλάχιστον τίμησε τη λέξη πολυτέλεια και φάε κάπου καλά κι όχι σε γυράδικα. Τώρα που είπα γυράδικα ρε παίδες, αυτό το τζατζίκι που βάζουν από κουβάδες μπετονιέρας, εμένα μου αφήνει μια γεύση-μυρωδιά ΒΑΛΒΟΛΙΝΗΣ, ναι σαν κι αυτή που παίρνουν τα κιβώτια. Ξέρει κανείς ακριβώς τι παίζει;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...