therock Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Επειδη καποια στιγμη οποτε βρω την ευκαιρια θα με ενδιεφερε να ταξιδεψω Αμερικη, αλλα δεν εχω βγει εκτος Ευρωπης, οποτε δεν εχω ζησει διαφορα ωρας μεγαλυτερη απο +/- 3, τι παιζει με αυτα τα ταξιδια? Ειναι καλυτερο να φευγεις πρωι, μεσημερι η βραδυ απο Αθηνα? Εστω οτι φυγεις με μεσημεριανη πτηση, θα φτασεις Αμερικη μεσημερι. Αλλα εσυ θα νυσταζεις γιατι στην ουσια το βιολογικο σου ρολοι θα αντιλαμβανεται βραδυ. Οποτε κοιμασαι εναν και καλα μεσημεριανο ο οποιος για σενα θα ναι νυχτερινος υπνος, και το βραδυ προσπαθεις να πιασεις 8ωρο? Η το τραβας σερι και κοιμασαι στο δικο τους βραδυνο ρολοι? Αν απο την αλλη φυγεις βραδυ, και κοιμηθεις τις ωρες του ταξιδιου, ναι μεν θα σαι ξεκουραστος σχετικα αλα θα φθασεις βραδυ και θα νιωθεις δρακουλας. Εν ελη ποιος ειναι ο σωστος τροπος αντιμετωπισης?
tsifotis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα με το τζετ λαγκ οσο τα ακους εκτος αν γενικοτερα εισαι δυσκολος στα ταξιδια. Πρωτα πρωτα εχει σημασια αν θα πας απευθειας, πόσο μακρυά, ποσες ωρες διαφορα ζώνης, αν κοιμασαι ευκολα (σε θεση αεροπλανου, καθισμα αιθουσας αναμονης), εαν υπαρχει μεγαλης διαρκειας τρανζιτ (πχ αθηνα λος αντζελες μεσω αλλης πολης και να περιμενεις εκει κανενα δεκάωρο). Γενικα καλό είναι να υπολογιζεις τα σχεδια σου με τετοιο τροπο ωστε να μπορεσεις να ακολουθησεις κατευθειαν τον βραδινο υπνο της πολης που επισκεπτεσαι. Απο την αλλη οσα πλανα και να κανεις πχ υπνο στο αεροπλανο μπορει να προκυψει ενα μωρο που σκουζει ή μια φλυαρη γειτονικη παρεα , όπως και μια πτηση με πολλες ωρες καθυστερηση και να έρθουν όλα τούμπα. Οπως και να έχει, μην του δινεις πολλη σημασια του θεματος jet lag. Μονο εσυ μπορεις να ξερεις βεβαια, αφου δοκιμασεις. Άλλους ενα δεκαωρο συνδυασμου αεροπλανο/αεροδρομια τους σκοτωνει ενω αλλοι ενα εικοσαωρο το περνανε αερα.
akpe Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μιας και θα πετάξεις προς Αμερική, καλύτερα να φύγεις μεσημέρι για να φτάσεις εκεί μεσημέρι αλλιώς δράκουλας, το είπες και μόνος σου. Ρίχνεις έναν γρήγορο (ακόμα και δίωρο) υπνάκο στο ταξίδι, και όταν φτάσεις κρατιέσαι μέχρι το βράδυ.
headbanger Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 όταν έρχομαι Καναδά δεν έχω θέμα.. όταν φτάνω ελλάδα είναι που είμαι σαν ζόμπι.
Fotis13 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δεν εχω ποτε jet lag δεν ξερω καν πως ειναι και εχω κανει μερικα υπερατλαντικα.
tsakonas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μαδριτη-Μπουενος Αιρες 13 ωρες, βραδυ φυγαμε 10 και φτασαμε πρωι 8-10 δε θυμαμαι ακριβως...το μονο lag που ειχα ηταν οταν χαζευα τις αργεντινες ... Το καλυτερο ειναι να πετας βραδυ για να κοιμασαι 3
dreamercon Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Το πρόβλημα πάντα είναι όταν ταξιδεύεις προς την ανατολή. Τότε έχεις πρόβλημα jet lag.
cris41 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Αμερικη που; Αλλο Νεα Υορκη που ειναι κοντα και αλλο Μαιαμι που ειναι τερμα κατω πχ. Στο πηγαινε ταξιδευα σερι μερα(ειχαμε φυγει απο ελλαδα 6 το πρωι για Λονδινο και απο εκει με ανταποκριση για Φλοριντα) και στο ελα ολο νυχτα. Τη πρωτη μερα θα εισαι καπως μεχρι να συνηθισεις αλλα εγω δεν ειχα προβλημα. Πλεον εχουν και WiFi αρκετες εταιριες και περναει η ωρα.
parasaser Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 9+ ώρες περίπου δεν υπάρχει περίπτωση να μην κοιμηθείς στο αεροπλάνο ακόμα και μέρα να είναι στην τοπική χώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα