Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το συγκεκριμενο θεμα δε το ανοιγω για να παρω καποια απαντηση.Απαντηση ισως δεν υπαρχει,οποτε το ξεκιναω σαν αφορμη για συζητηση.

Γυρισα σπιτι πριν λιγο και ηταν καποιος θειος μου περιμενοντας με να επιστρεψω.Με το που με βλεπει,μου ζητησε δυο ευρω για να βαλει βενζινα στο μηχανακι του να επιστρεψει στο σπιτι του.Οσο κι αν δυσανασχετησα και οσο και αν προσπαθω να κανω οικονομια (εχω 70 ευρω για να περασω δε ξερω και γω ποσο μεχρι την επομενη μισθοδοσια), δε μπορεσα να του το αρνηθω γιατι πολυ απλα σκεφτηκα οτι αν δε του δωσω εγω,τοτε ισως κανεις αλλος να μη του δωσει και δε το λεω αυτο για να φανω καλος και συμπονετικος.Με αφορμη λοιπον αυτο,αναρωτηθηκα για πολοστη φορα το εξης.Ο θειος μου ειναι 60 ετων.Δουλευε οικοδομες μα τωρα εδω και καιρο δουλεια δε βρισκει ουτε για πλακα.Επιδομα δε παιρνει πια απο τον οαεδ οποτε δεν εχει εσοδα απο πουθενα.Φυσικα στην ιδια ακριβως κατασταση ειναι ΠΟΛΛΟΙ ανθρωποι στην Ελλαδα.Πριν συνεχισω να γραφω πρεπει να σας πω οτι ξερω οτι πολλοι απο σας θα σκεφτουν το εξης:Ας βρει μια δουλεια.Ευτυχως η δυστυχως ανηκω στους ανθρωπους που πιστευουν οτι ο θειος μου δε μπορει να βρει δουλεια γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει.Κι αν ο θειος μου τελικα βρει τοτε πολλοι μα παρα πολλοι ανθρωποι ακομα δε θα βρουν ειδικα στην Ελλαδα του 2013.Αναρωτιεμαι λοιπον μα πραγματικα αναρωτιεμαι ,ενας ανθρωπος σαν το θειο μου τι να περιμενει στη ζωη του;Που να ελπιζει;Που να απευθυνθει;Πως να ζησει;

Ξερω πως του εχουν κοψει το ρευμα.Δεν εχει πανω του ουτε ενα ευρω οποτε δε μπορει να αγορασει τιποτα!

Αναρωτιεμαι λοιπον πως μπορει ενα κρατος να φηνει εναν πολιτη του σ αυτη τη κατασταση.Ειναι σα να του λεει "Δε με νοιαζει.Πεθανε".

Ολο αυτο εμενα μου ακουγεται χωρις καμια λογικη.Δηλαδη η εννοια πολη η εννοια κρατος δε συμπεριλαμβανει και την ευθυνη της εξασφαλισης διαβιωσης των πολιτων του;

Φανταζομαι τον εαυτο μου στη θεση του και απελπιζομαι μονο με τη σκεψη.

Περιμενω τις αποψεις σας.

Ευχαριστω!

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τίποτα. Έχω την εντύπωση  ότι κατά βάθος η Ελλάδα, μοιάζει πολύ στην Αμερική. Άμα σου κάτσει η φάση είσαι καλά, αν όχι πεθαίνεις. Μόνο που εδώ οι ευκαιρίες να σου κάτσει είναι ελάχιστες και στημένες.

Δημοσ.

και ερχονται μετα οι συνομοσιολογιες και σου λενε ο σκοπος ειναι η μειωση πληθυσμου(περα απο τα οικονομικα)...οχι σε φαση δεν εχουν να φανε αλλα να μην εχουν να πληρωσουν τα φαρμακα τους...

http://www.xe.gr/search?Item.master_type=114588&System.item_type=xe_stelexos οχι σε αυτες που λενε για εξωτερικο συνηθως ειναι απατη

ή βαλτου μια αγγελια προσφορας εργασιας

Δημοσ.

Εφόσον ο θείος σου εργαζόταν νόμιμα ως οικοδόμος και έχει συμπληρώσει τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης, δικαιούταν να κάνει αίτηση συνταξιοδότησης από τα 58 του. Παίζει κάτι άλλο;

• Like 2
Δημοσ.

προφανως και θα του λειπουν ενσημα...

υπαρχει δυνατοτητα να βρει οσα ενσημα λειπουν αλλα αφου δεν εχει λεφτα τι κανει?!

Δημοσ.

Εφόσον ο θείος σου εργαζόταν νόμιμα ως οικοδόμος και έχει συμπληρώσει τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης, δικαιούταν να κάνει αίτηση συνταξιοδότησης από τα 58 του. Παίζει κάτι άλλο;

Παλιότερα ήταν της μόδας οι οικοδόμοι να απαιτούν σε μετρητά την αξία των ενσήμων, ή να τα πουλάνε σε πολύ χαμηλότερη τιμή σε τρίτους. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο έχει παιχτεί και σε αυτή τη περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.

Παλιότερα ήταν της μόδας οι οικοδόμοι να απαιτούν σε μετρητά την αξία των ενσήμων, ή να τα πουλάνε σε πολύ χαμηλότερη τιμή σε τρίτους. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο έχει παιχτεί και σε αυτή τη περίπτωση.

τιποτα δεν εχει παιχτει.Ο θειος μου δεν ειχε συνεχεια δουλεια ακομα και σε καλες εποχες.Αλλα φαινεται οτι δεν εχετε μπει στο θεμα.Το θεμα δεν ειναι ο θειος μου.Το θεμα ειναι οι ανθρωποι στην ιδια κατασταση με εκεινον

Δημοσ.

Ανεκδοτα λες;

Ξερεις πολλούς που εργαζονταν σε οικοδομές και γενικά ελαιοχρωματιστες, ελ.επαγγελματιες που τα δηλωναν στην εφορία;

Εγω κανεναν, ολοι μαυρα τα επαιρναν και σημερα κλαιγονται γιατι δεν εχουν δουλεια/συνταξη κλπ. Σορυ, αλλά κατι τετοιους δε τους λυπάμαι.

Ο πατερας μου και ποσοι άλλοι υπάλληλοι, ειναι μαλάκες δλδ;

• Like 2
Δημοσ.

Το θεμα ειναι οι ανθρωποι στην ιδια κατασταση με εκεινον

Ε τι πιο λογικό τότε από το να ψάξουμε να βρούμε τι φταίει και μερικοί άνθρωποι έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση με εκείνον?

• Like 1
Δημοσ.

Προφανως κοινωνικη πολιτικη πλεον δεν παιζει. Και δεν φταινε μονο οι κυβερνησεις γι`αυτο φταινε και οι

κακομαθημενοι ΔΥ και συνταξιουχοι γι`αυτο και εξηγουμαι. Αν πει η εκαστοτε κυβερνηση σε μισθοτους

και συνταξιουχους που εχουν εισοδημα ανω των 1700~2000 ευρω το μηνα ξερεις τι θα σου κοψω

200-300 ευρω για να τα δοσω σε ενα φουκαρα σαν τον θειο του παιδιου που δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ, οι

εργαζομενοι-συνταξιουχοι θα τσινησουν αγρια και θα βγουν και οι φαιδροι αντιδραστικοι να φωναζουν

για τις μνημονιακες πολιτικες κτλ κτλ. Ασε που αν πανε να τα βαλουν με τιποτα βαρβατους κρατικοδιαιτους

αυτοι θα κατεβασουν εναν διακοπτη και γεια σας...

Με συγχωρειτε αλλα δεν νοειται να υπαρχει μισθος η συνταξη στο δημοσιο ανω των 2000 ευρω οσο

υπαρχουν οικογενειες που δεν εχουν κανεναν εργαζομενο η ακομα και κανενα εισοδημα. Ενταξει

φταιει και το μνημονιο και ολα αλλα δεν διαχειριζομαστε καθολου δικαια τα οικονομικα μας και εχουν

μεινει τοσος κοσμος στο περιθωριο.

Δημοσ.

Ατομα που εργάζονταν σε δύσκολες, επικίνδυνες και ανθυγιεινες συνθήκες όπου άλλοι δεν ήθελαν να πανε, όχι 2000 αλλα 20000 θα πρέπε να παίρνουν. Το ότι έχουμε κρίση δε σημαίνει πως θα μειώσουμε και την αξία του έργου του καθενός.

Οσο για το θέμα, προτείνω επιμονή και συνεχή προσπάθεια και φυσικά μην ακούτε μουφες ότι έξω ειναι καλύτερα και θα κάνετε ζωαρα... Παντού υπάρχουν δυσκολίες.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.
Ατομα που εργάζονταν σε δύσκολες, επικίνδυνες και ανθυγιεινες συνθήκες όπου άλλοι δεν ήθελαν να πανε, όχι 2000 αλλα 20000 θα πρέπε να παίρνουν. Το ότι έχουμε κρίση δε σημαίνει πως θα μειώσουμε και την αξία του έργου του καθενός.

Εγω δεν εξεταζω αν αξιζει να παιρνει ο αλλος 2000 η 4000 ευρω το μηνα απλα λεω οτι μπορει να ζησει με μια περικοπη της ταξης των 300 ευρω, ομως για εναν ανεργο τα 300 αυτα ευρω ειναι θεμα ζωης η θανατου.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οι ανθρωποι στην ιδια κατασταση με εκεινον

Για να συνεχίσουμε τη συζήτηση όμως, θα πρεπει να ξέρουμε για ποια κατάσταση μιλάμε. Ειναι η κατάσταση αυτών που δούλευαν μια ζωή φορο&εισφοροδιαφεύγοντας; Αν ναι, δεν έχω να πω κάτι.

Ο θείος σου έζησε χρυσές εποχές, που υπήρχε μεγαλύτερη ζήτηση στην οικοδομή (στα εργατικά) από οτι προσφορά. Γιατί δεν έβρισκε δουλειά;

Εκτός κιαν αναφέρεσαι στη γενικότερη σημερινή "κατάσταση", η οποία δεν ήρθε εξ ουρανού, αλλά δημιουργήθηκε απο τις πράξεις και την απραγία της γενίας... του θείου σου.

Αν θέλεις λοιπόν γίνε πιο συγκεκριμένος. Αν πρόκειται για τόπικ περί γενικής κλάψας και "πουτάνα κενωνία" κτλ.. πάω και στο καφενείο του χωριού μου.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τουλ.οταν συμμετεχετε σε παρομοιες κουβεντες να ξερετε τι πετατε...

η συνταξη και το εφαπαξ ειναι πληρωμενο απο τους υπαλληλους+εργοδοτες ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.(κατι που δεν ισχυει σε πολλες χωρες που δεν εχουν δημοια υγεια)τα ποσα αυτα ειναι μικροτερα απ οσα θα ειχαν τωρα αν τα βαζαν στην ακρη!!!!

υπαρχουν εξαιρεσεις που ναι βγαλαν συνταξη εφαπαξ μεγαλυτερη απ οτι δειναν αλλα ειναι αυτοι που κλαιγονται τωρα σαν μη βολεμενοι!

ελπιζω τουλ.να ειστε απλα μαθητες ή φοιτητες και να μην δουλευετε ωστε να μην ξερετε το παραπανω!

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Ο θειος μου δεν ειχε συνεχεια δουλεια ακομα και σε καλες εποχες.

Αρα δεν φταιει η ελλαδα του 2013.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...