redhotstef Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 εξαρταται που θα τα μοιραζεις αν ειναι απλα να τα αφηνεις στα γραμματοκιβωτια οκ αν θες να μπαινεις μεσα η να τα μοιραζεις στα φαναρια το θεωρω λιγο τραγικο Το εχουν κανει λιγο μοδα τωρα τελευταια και στις αγγελιες ζητανε για διανομη μονο πορτα πορτα, στις περισσοτερες που εψαξα. Επισης δεν δινουν ουτε 3 ευρω για αυτη την διαδικασια. Ξεφτυλα τελειως.. 1
^Dagon^ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Παιδιά, εγώ έχω διαφημιστική εταιρεία που αναλαμβάνει διανομές οπότε ίσως είμαι από τους πιο κατάλληλους για πληροφορίες. Θα έλεγα τα εξής: 1) Πριν την κρίση οι αμοιβές ήταν καλές για χαρτζηλίκι αφού οι περισσότερες εταιρείες πλήρωναν 5 ευρώ την ώρα (η City Press έδινε και 6) με την διανομή να διαρκεί συνήθως 4 ώρες (20 ευρώ αμοιβή). Με το βούλιαγμα όμως της αγοράς αυτά συμπιέστηκαν πολύ ακολουθώντας αναγκαστικά τις πεσμένες τιμές που δίνουμε στους πελάτες. Οι περισσότεροι πλεόν δίνουν 3 ευρώ την ώρα οπότε όπως καταλαβαίνετε η δουλειά απευθύνεται σε ανθρώπους με ανάγκη. Εγώ προσπαθώ να κρατήσω όσο το δυνατόν ένα σχετικά αξιοπρεπές επίπεδο (τηρουμένων των αναλογιών) έστω και αν κερδίζω λιγότερο και πληρώνω 15 ευρώ για 4 ώρες (από 20 προ κρίσης) γιατί θεωρώ τα 12 ξεφτίλα. Το κακό για εμάς είναι ότι έχουν βγει στην γύρα πολλοί απατεώνες που τάζουν λαγούς με πετραχήλια και δίνουν τιμές της τάξης των 20 ευρώ ανά 1000 φυλλάδια στους διαφημιζόμενους (που φυσικά δεν βγαίνει - πετάνε τα φυλλάδια οι ίδιοι, ούτε καν οι διανομείς). Δηλαδή δίνουν χαμηλή τιμή για να πάρουν την δουλειά αλλά μετά ισχυρίζονται ότι χρειάζονται περισσότερα φυλλάδια για την ίδια έκταση οπότε ο πελάτης όχι μόνο δεν κερδίζει αλλά χάνει κιόλας γιατί πληρώνει και τσάμπα εκτύπωση. 2) Αν η εταιρεία είναι σοβαρή, πιστέψτε με, ο επόπτης ξέρει πολύ καλά πόσα φυλλάδια χρειάζονται για το κάθε κομμάτι στον χάρτη και είναι αδύνατο να τους κοροϊδέψεις. Π.χ. αν ο τομέας χρειάζεται 1500 φυλλάδια και εσύ μοιράσεις 1000 θα σε καταλάβουν (για μικρές διαφορές βέβαια, 100-150 φυλλάδια, είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή η ατασθαλία αλλά είναι και ασήμαντο το 'όφελος' για τον διανομέα, οπότε δεν έχει νόημα). 3) Η Δέλτα Ποστ είναι όντως ελεεινή, όχι μόνο τώρα αλλά και πριν την κρίση. Δεν φταίνε οι επόπτες αλλά η εταιρεία - πάντα πλήρωνε τα λιγότερα απ' όλους και είχε τις χειρότερες συνθήκες εργασίας. Πλέον δίνουν 2,30 ευρώ την ώρα! Το 'ναζί' που είπε κάποιος δεν είναι υπερβολή. 4) Προσωπικά δεν αναλαμβάνω διανομές πόρτα πόρτα γιατί δεν αξίζει το ρίσκο. Καταρχάς απαγορεύεται η είσοδος και αυτό γιατί το λέει ο νόμος, όχι τα απαγορευτικά των ενοίκων (η διανομή όμως επιτρέπεται ακόμα και αν τα βάλεις μέσα ρίχνοντάς τα κάτω από την κεντρική πόρτα και ας γράφουν ότι θέλουν οι ένοικοι). Μπορείς να μπλέξεις πολύ ασχημα από τέτοια διανομή, γι' αυτό κι εγώ προτιμώ να χάνω κάποιες δουλειές για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όσον αφορά τους διανομείς, λίγοι είναι εκείνοι που δέχονται να μοιράσουν πόρτα πόρτα αφού το μπινελίκωμα πάει σύννεφο, γι' αυτό και υπάρχουν τόσες σχετικές αγγελίες. Γενικώς η αγορά έχει τα χάλια της, με ότι αυτό συνεπάγεται... 6
redhotstef Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Θα σου πω το αλλο φιλε... Εταιρια διανομης με ιστοσελιδα στο ιντερνετ λεει.. "ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ...........(...)... σε διαμερίσματα d2d = από 45€ τα 1.000 φυλλάδια!! " Για να μοιρασει πορτα πορτα 1000 φυλλαδια ο διανομεας θα του παρει περιπου 4-5 ωρες, και αν..! Επισης πληρωνεται μονο για 6 ωρες, και οποια υπερωρια κανει (για να μπορεσει να ξεφορτωθει τα φυλλαδια) δεν θα τη πληρωθει. Το μεγιστο που θα πληρωθει ο διανομεας (για 6 ωρες δουλειας (κανονικα πανω απο 1000 φυλλαδια)) ειναι 15 ευρω! Το αφεντικο ομως βγαζει απο τον πελατη 45 ευρω! Του μενουν δηλαδη 30 ευρω, και το μονο που κανει ειναι να καθετε αραχτος στο γραφειο, και να παιρνει τα διπλασια απ οσα παιρνει αυτος που ξεκωλιαζεται. Τελειωσε. Θα ανοιξω τετοια επιχειρηση. Υγ. Τα παραπανω ειναι αληθη, μπορω να στειλω σε οποιον θελει με Pm το site της εταιριας. 1
Ahigh_forvalue Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Θα σου πω το αλλο φιλε... Εταιρια διανομης με ιστοσελιδα στο ιντερνετ λεει.. "ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ...........(...)... σε διαμερίσματα d2d = από 45€ τα 1.000 φυλλάδια!! " Για να μοιρασει πορτα πορτα 1000 φυλλαδια ο διανομεας θα του παρει περιπου 4-5 ωρες, και αν..! Επισης πληρωνεται μονο για 6 ωρες, και οποια υπερωρια κανει (για να μπορεσει να ξεφορτωθει τα φυλλαδια) δεν θα τη πληρωθει. Το μεγιστο που θα πληρωθει ο διανομεας (για 6 ωρες δουλειας (κανονικα πανω απο 1000 φυλλαδια)) ειναι 15 ευρω! Το αφεντικο ομως βγαζει απο τον πελατη 45 ευρω! Του μενουν δηλαδη 30 ευρω, και το μονο που κανει ειναι να καθετε αραχτος στο γραφειο, και να παιρνει τα διπλασια απ οσα παιρνει αυτος που ξεκωλιαζεται. Τελειωσε. Θα ανοιξω τετοια επιχειρηση. Υγ. Τα παραπανω ειναι αληθη, μπορω να στειλω σε οποιον θελει με Pm το site της εταιριας. το θεμα ειναι οτι καποιοι θα πανε και με τοσα και με λιγοτερα μην σου πω να μοιραζουν φυλλαδια, αρα γιατι να αναιβασει τα λεφτα χαζος ειναι?τετοιες δουλειες ειναι ο εξευτελισμος του ανθρωπου,να παιρνεις 3 ευρω την ωρα για περπατας μεσα στο νταλα ή στο κρυο και να σε βριζουν κιωλας,καλυτερα να μην εχω λεφτα και να ραζω σπιτι μου να κανω οτι θελω..για φοιτητη να σπαταλαει το χρονο και την ορεξη του ετσι ειναι απλα κριμα.. οπως ειπε και καποιος 'ο χρονος δεν ειναι χρημα ,ο χρονος ειναι ζωη" τωρα αν τα λεφτα τα χρειαζεσαι για επιβιωση και δεν εχεις κατι αλλο να κανεις,εγω θα δουλευα οσο λιγοτερο μπορουσα για να βγαλω μονο τα απαραιτητα 2 1
^Dagon^ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Θα σου πω το αλλο φιλε... Εταιρια διανομης με ιστοσελιδα στο ιντερνετ λεει.. "ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ...........(...)... σε διαμερίσματα d2d = από 45€ τα 1.000 φυλλάδια!! " Για να μοιρασει πορτα πορτα 1000 φυλλαδια ο διανομεας θα του παρει περιπου 4-5 ωρες, και αν..! Επισης πληρωνεται μονο για 6 ωρες, και οποια υπερωρια κανει (για να μπορεσει να ξεφορτωθει τα φυλλαδια) δεν θα τη πληρωθει. Το μεγιστο που θα πληρωθει ο διανομεας (για 6 ωρες δουλειας (κανονικα πανω απο 1000 φυλλαδια)) ειναι 15 ευρω! Το αφεντικο ομως βγαζει απο τον πελατη 45 ευρω! Του μενουν δηλαδη 30 ευρω, και το μονο που κανει ειναι να καθετε αραχτος στο γραφειο, και να παιρνει τα διπλασια απ οσα παιρνει αυτος που ξεκωλιαζεται. Τελειωσε. Θα ανοιξω τετοια επιχειρηση. Υγ. Τα παραπανω ειναι αληθη, μπορω να στειλω σε οποιον θελει με Pm το site της εταιριας. Είναι λάθος να κρατάει μια διανομή πάνω από 5 ώρες. Οι διανομείς κουράζονται και η ποιότητα της δουλειάς πέφτει, ακόμα και αν είναι 100% ευσυνείδητοι. Το 90% των διανομών μου κρατάει 4 ώρες (ένας έμπειρος μπορεί να τελειώσει γρηγορότερα αλλά πληρώνεται κανονικά αφού είναι λάθος να τιμωρείς την ικανότητα). Τα 45 ευρώ που λες είναι όντως η τιμή για διανομή πόρτα πόρτα αλλά προ κρίσης. Τώρα κάποιοι υπόσχονται 35 ευρώ που αμφιβάλλω αν βγαίνει. Επίσης, στις διανομές πόρτα πόρτα, πέρα από το ότι φεύγουν πολύ πιο αργά τα φυλλάδια, ο επόπτης μπορεί να εποπτεύει το πολύ 4 άτομα, αφού πρέπει να τους έχει από κοντά. Χρειάζονται επομένως περισσότεροι επόπτες, που κοστίζουν 40 ευρώ έκαστος (η Δέλτα Ποστ νομίζω δίνει 35).
geo01 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 έχει κάνει η γυναίκα μου διανομή (αφού ήταν το μόνο που μπορούσε να βρει) και τα ξέρω. τρέξιμο, φωνές, ήλιος στο κεφάλι, κούραση και αμοιβή άστα να πάνε. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. εκεί που δεν συμφωνώ είναι ότι από τη μία βρίσκεις ως "ρουφιάνους" και "ναζί" αυτούς που σε τσεκάρουν (ίσως να έχεις δίκιο) αλλά από την άλλη έχεις κάνει και διατριβή στο πως να ξεφορτωθείς τα εναπομείναντα φυλλάδια για τα οποία σε πληρώνουν, έστω και χάλια (μήπως και αυτός είναι ο λόγος που σε τσεκάρουν;;; ) βέβαια μπορεί άνετα να ξεκινήσει μια συζήτηση του στυλ: "τα πετάω γιατί είστε καταπιεστικοί είμαστε καταπιεστικοί γιατί είδαμε ότι τα πετάς ναι αλλά τα πετάω γιατί δεν μου αρέσει να με ελέγχουν μα σε ελέγχουμε γιατί τα πετάς κλπ" τελικά η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;;; με μια διαφορα..(σημαντικοτατη!) παρουσιαζεις τις δυο μεριες σαν να ναι ισες. η αναλογια ομως ειναι ως εξης: το αφεντικο λεει στον δουλο, σε μαστιγωνω επειδη κανεις λαθη(μικρα εννοειται..). ο δουλος λεει κανω λαθη για να σε εκδικηθω που με μαστιγωνεις.. -μα σε μαστιγωνω επειδη κανεις λαθη. τελικα οι δουλοι κανουν τα αφεντικα ή τα αφεντικα τους δουλους? οποιο κι απ τα δυο και να ισχυει οι δυο μεριες δεν ειναι ισες, κι απ την μερια τους η καθε μια εχει δικιο...! δυστυχως, τα αφεντικα υπαρχουν και σημερα, οι δουλοι υπονοουνται..! κι οσον αφορα τα προστιμα πιστεψε με, το να δουλεεις μισο μηνα τσαμπα ως προστιμο για ενα μικροπαραπτωμα, που ειναι φυσιολογικο να γινει στην ροη της δουλειας (που ισχυει σε καποιες εταιριες) ειναι ισαξιο ενος μαστιγωματος..! (μικροπαραπτωμα εννοω το να αφησεις ενα φυλλαδιο παραπανω απ το προβλεπομενο σε μια πολυκατοικια και καποιες εταιριες σε βαζουν να υπογραψεις συμφωνητικο οτι θα εχεις 100Ε προστιμο για τετοιο παραπτωμα ενω σε πληρωνουν 10ε/1000 φυλλαδια! το Ναζι που ειπε καποιος ανταποκρινεται..!)
zianna Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 με μια διαφορα..(σημαντικοτατη!) παρουσιαζεις τις δυο μεριες σαν να ναι ισες. η αναλογια ομως ειναι ως εξης: το αφεντικο λεει στον δουλο, σε μαστιγωνω επειδη κανεις λαθη(μικρα εννοειται..). ο δουλος λεει κανω λαθη για να σε εκδικηθω που με μαστιγωνεις.. -μα σε μαστιγωνω επειδη κανεις λαθη. τελικα οι δουλοι κανουν τα αφεντικα ή τα αφεντικα τους δουλους? οποιο κι απ τα δυο και να ισχυει οι δυο μεριες δεν ειναι ισες, κι απ την μερια τους η καθε μια εχει δικιο...! δυστυχως, τα αφεντικα υπαρχουν και σημερα, οι δουλοι υπονοουνται..! κι οσον αφορα τα προστιμα πιστεψε με, το να δουλεεις μισο μηνα τσαμπα ως προστιμο για ενα μικροπαραπτωμα, που ειναι φυσιολογικο να γινει στην ροη της δουλειας (που ισχυει σε καποιες εταιριες) ειναι ισαξιο ενος μαστιγωματος..! (μικροπαραπτωμα εννοω το να αφησεις ενα φυλλαδιο παραπανω απ το προβλεπομενο σε μια πολυκατοικια και καποιες εταιριες σε βαζουν να υπογραψεις συμφωνητικο οτι θα εχεις 100Ε προστιμο για τετοιο παραπτωμα ενω σε πληρωνουν 10ε/1000 φυλλαδια! το Ναζι που ειπε καποιος ανταποκρινεται..!) Γιατί δεν περίμενες να έρθει ο Οκτώβρης να συμπληρωθεί η τετραετία πριν τον quotάρεις;Τις ίδιες πιθανότητες να πάρεις απάντηση θα είχες και τότε...
Στεφανος123 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Εγγραφη εχθες. 1ο ποστ σε τοπικ του '13. Δε περιγραφω αλλο.
louilouiCK Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Πριν κλείσει το topic έχω τις εξής απορίες1) Έχει βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση με το μεροκάματο; ή πάλι 3 ευρώ η ώρα;2) Τελικά πληρώνεσαι όσες ώρες δουλεύεις ή προσυμφωνημένες ώρες ; γιατι διάβασα για άτομα που πληρώθηκαν για 4 ώρες αλλά κάνανε 6 ώρες για να μοιράσουν τα φυλλάδια και δεν το κατάλαβα αυτό... αφού κάνανε 6 ώρες για να μοιράσουν τα φυλλάδια δεν θα έπρεπε να πληρωθούν για 6 ώρες;3) 8ωρη εργασία δεν υπάρχει;4) Αυτό περισσότερο σχόλιο του redhotstef πιο πάνω για τα 45 ευρώ τα 1000 φυλλάδια.. δεν έβαλες φίλε μου μέσα όμως το κόστος εκτύπωσης 1000 φυλλαδίων καθώς και τα όποια λειτουργικά έξοδα (νοίκι γραφείο ηλεκτρικό κτλ.. ) οπότε δεν τα τσεπώνει όλα το αφεντικό .
ILIAS GR Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Όσο και αν σου φανεί περίεργο, διαφημιστικά φυλλάδια μοίραζα από 8 ετών! Άλλες εποχές βέβαια και ίσος όχι οι κίνδυνοι που διατρέχουν σήμερα οι νέοι. Τώρα στο χρηματικό…. Θα σου πω κάτι, το 0 είναι πολύ κακό! Έστω και με 1 ευρώ να αμείβεσαι είναι καλό και εσύ βάζεις κάτι στην τσέπη σου και ελαφρύνεις κάποιον που σε συντηρεί (αν υπάρχει). Γι` αυτό λεβέντη μου μη ρωτάς κανέναν, ότι μπορείς να κάνεις κάντο, είναι πολύ δύσκολες εποχές για όλους μας….
Zerg13 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Αξιζει μονο αν εισαι εσυ η πηγη, οχι για υπαλληλος, κανε την δικη σου εταιρεια, μαυρη στην αρχη.
web_assasin Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 ποιος ακριβως πληρωθηκε 3-4 ευρω την ωρα για φυλλαδια? μη λετε μαλακιες,τοσα δεν παιρνουν ουτε οι σερβιτοροι πλεον. και οχι,δεν αξιζει η δουλεια. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 2€ την ώρα πρέπει να είναι για 4 ώρες. Αυτό μας είχαν πει με ένα φίλο όταν είχαμε πάει και σηκωθήκαμε να φύγουμε.
Pablo_Hasan Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 2€ την ώρα πρέπει να είναι για 4 ώρες. Αυτό μας είχαν πει με ένα φίλο όταν είχαμε πάει και σηκωθήκαμε να φύγουμε. lol, και υποθέτω μαύρα;
newmail115 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Υπάρχουν ακόμα εταιρείες που δίνουν 3 ευρώ την ώρα αλλά δυστυχώς χωρίς εργόσημο, οπότε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός μεγάλου προστίμου αν σε σταματήσει κάποιος. Εκτός αυτού υπάρχουν και εταιρείες που δίνουν απο 2,3 εώς 2,8 ευρώ την ώρα, μαζί με το εργόσημο φυσικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα