Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

post-82828-0-34029700-1383044890_thumb.jpg

στο παραπάνω σχέδιο φαίνεται το δίκτυό μου

το θέμα μου είναι, ότι ενώ στο switch στην θέση 4 ότι συσκευή και να βάλω παίρνει αυτόματα ip από το ΖΤΕ στην θέση 1, στο switch στην θέση 7 δεν παίρνει καμία συσκευή ip

το παρακάτω link λέει για τις συνδέσεις
http://wiki.ubnt.com/AirOS_3#Basic_Wireless_Settings

μπορείτε να εντοπίσετε που κάνω το λάθος;

Κώστας

Δημοσ.

Eπειδη παει καιρος απο τοτε που εκανα κατι παρομοιο και δεν ειμαι 100% βεβαιος οτι τα θυμαμαι ολοσωστα (καθοτι ειχα παιδευτει μεχρι να δουλεψει):

Πρεπει να βγαλεις εντελως το switch στη θεση 4 και να ανεωσεις την 2η θυρα του litestation με την LAN1 θυρα του powerstation.

Ρυθμισεις στο litestation:

Tab advanced, τσεκαρεις το POE passthrough.

Tab Network: Management Interface: Bridge 0 και στατικες IP απο κατω με σωστο subnet mask και σωστη gateway+dns IP (αυτην του zte).

Ρυθμισεις στο powerstation:

CAT5 στo LAN0 interface που ερχεται απο το LAN1 του litestation

Tα υπολοιπα ομοιως με παραπανω, αλλα με κλειστο το POE passthrough

Aυτο που δε θυμαμαι ειναι σε ποιες θυρες των ubnt βαζεις cat5 και με τι συνδεσμολογια. Κανε δοκιμες.

Δημοσ.

Για σταθερές διευθύνσεις συμφωνώ κι εγώ.

Δεν χρειάζεται Passtrough κλπ. και να βγει εκτός το switch στη θέση 4, διαφορετικά πως θα έχουν σύνδεση οι υπολογιστές σε αυτήν;

Η σύνδεση όπως την έχει στο σχέδιο μια χαρά είναι, απλά πιστεύω ότι είναι θέμα ρυθμίσεων στα 2 PowerStation2.

Δώσε ένα screenshoot από το Network Tab και των 2.

Δημοσ.

Στο σχεδιο δεν διευκρινιζει αν στο σημειο 4 ενωνονται υπολογιστες. Εγω οπως το αντιλαμβανομαι με το 4, κανει αναμεταδοση απο το σημειο 2 στο σημειο 6 που δεν εχουν οπτικη επαφη μεταξυ τους. Αν ενωνε συσκευες στο σημειο 4 φανταζομαι οτι θα επελεγε ρουτερ για διαφορους λογους. Αν οντως ενωνει, ναι χρειαζεται το switch. Αλλιως παει με passthrough γιατι ειναι μπλεξιμο με το switch (στις 2 ωρες εγω δεν βρηκα λυση με switch παντως και χρειαστηκα αλλη μιση ωρα+googling για να το κανω να δουλεψει με passthrough).

Δημοσ.

Γράφει "στο switch στην θέση 4 ότι συσκευή και να βάλω παίρνει αυτόματα ip από το ΖΤΕ στην θέση 1", που σημαίνει ότι εκεί υπάρχουν συσκευές που συνδέονται ενσύρματα στο switch και έχουν κανονικά πρόσβαση στο Internet παίρνοντας αυτόματα διεύθυνση από τον DHCP του ΖΤΕ (θέση 1).

Άρα η πρώτη ζεύξη μεταξύ των θέσεων 2 & 3 δουλεύει σωστά και το πρόβλημα υπάρχει στην άλλη ζεύξη μεταξύ των θέσεων 5 & 6.

• Like 1
Δημοσ.

Γράφει "στο switch στην θέση 4 ότι συσκευή και να βάλω παίρνει αυτόματα ip από το ΖΤΕ στην θέση 1", που σημαίνει ότι εκεί υπάρχουν συσκευές που συνδέονται ενσύρματα στο switch και έχουν κανονικά πρόσβαση στο Internet παίρνοντας αυτόματα διεύθυνση από τον DHCP του ΖΤΕ (θέση 1).

Ναι, μπορει να το κανει για πειραματισμο, οταν ειδε οτι δεν δουλευει κατι στο link, anyway. Την απορια αυτη μπορει να μας τη λυσει ο ιδιος για να προχωρησουμε αναλογως.

Άρα η πρώτη ζεύξη μεταξύ των θέσεων 2 & 3 δουλεύει σωστά και το πρόβλημα υπάρχει στην άλλη ζεύξη μεταξύ των θέσεων 5 & 6.

Δεν εχει να κανει σε τιποτα η ζευξη 5-6 γιατι το προβλημα εντοπιζεται πριν απο αυτην στο σημειο 4.

Eπιμενω και λεω ξανα, γιατι εχω αντιμετωπισει ολοιδιο προβλημα στο παρελθον με ιδιες συσκευες, οτι το προβλημα εντοπιζεται στην επικοινωνια των 3-4-χ.

Εβαζα το καλωδιο απο το 3 πανω στο pc και δουλευαν ολα ρολοι. Εβαζα το καλωδιο του ubnt στο switch και το pc επισης στο switch και δεν επιανα IP. Εβαζα το καλωδιο απτο 3 απευθειας στην wan εισοδο ρουτερ, δεν επιανε IP το router. Δεν βρηκα καταλληλο setup που να δουλευει περα απο αυτο που λεω παραπανω.

Δημοσ.

Αρα το switch ειναι απαραιτητο και στο σημειο 4. Θα σε γελασω, εγω μονο βγαζοντας το switch ειχα καταφερει να αντιμετωπισω το ιδιο προβλημα που ειχα με 2 x ubnt nanostations.

Δημοσ.

@MiDi_MiLiZ, μην κολλάς στο PoE pass-through. Υπάρχουν 5 διαφορετικοί τρόποι να συνδεθούν οι συσκευές εκ των οποίων μόνο 2 είναι με χρήση του.

@dkstopo, φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διένεξης διευθύνσεων στο δίκτυο και οι σταθερές που χρησιμοποιούνται είναι έξω από το pool του DHCP.

Επίσης απενεργοποίησε απ' όλες τις συσκευές το "Spanning Tree Protocol" και το "Auto IP Aliasing".

Δημοσ.
@dkstopo, φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διένεξης διευθύνσεων στο δίκτυο και οι σταθερές που χρησιμοποιούνται είναι έξω από το pool του DHCP.

Επίσης απενεργοποίησε απ' όλες τις συσκευές το "Spanning Tree Protocol" και το "Auto IP Aliasing.

ταχω απενεργοποιήσει και το pool είναι 192.168.1.12-192.168.1.20 και δεν υπάρχουν σταθερες ip εκει μέσα.

Επέλεξα DHCP στα powerstation2 και πήραν  ip 14 και 15. Τα μεσάνυχτα που θα είμαι στη θέση (7) θα δοκιμάσω ενα pc αν παίρνει ip.

δεν το κάνω τώρα γιατί αν δεν πάρει ip δεν υπάρχει κάποιος εκει να του δώσει μια για να είναι στο δίκτυο.

Δημοσ.

Από τι στιγμή που έχει πρόσβαση από μακρυά και παίρνουν αυτόματα την νέα διεύθυνση λογικά δουλεύουν μια χαρά και όσον αφορά ping κλπ. μέχρι το Powerstation στη θέση 6.

Υπάρχει πιθανότητα να έχεις πέσει σε προβληματικό καλώδιο ή κάποιο να μην πατά σωστά.

Δημοσ.

Σε ποια τοπολογια δικτύου χρησιμοποιούμε WDS; (ότι και να διάβασα σχετικό δεν το ξεδιάλυνα)

στην δική μου περίπτωση έχει νόημα;

Δημοσ.

δοκίμασα από την θέση (7) με τα 2 powerstation2 DHCP ενεργοποιημένα αλλά τίποτα....

καμιά άλλη ιδέα;

Δοκίμασες κατευθείαν στο Powerstation2 στη θέση 6 ή μόνο μέσω switch;

Έχεις πρόσβαση σε όλες τις ασύρματες συσκευές από την θέση 7 και αν όχι δοκίμασε το ίδιο κατευθείαν στο Powerstation2 ;

Σε ποια τοπολογια δικτύου χρησιμοποιούμε WDS; (ότι και να διάβασα σχετικό δεν το ξεδιάλυνα)

στην δική μου περίπτωση έχει νόημα;

Ειδικά στην περίπτωσή σου (Point-to-Point) έχει νόημα.

Βάζοντας το ένα σε AP WDS και το άλλο σε Station WDS, δημιουργείς μία ασύρματη σύνδεση "Layer 2 Bridge", με απλά λόγια σαν να είχες συνδέσει ενσύρματα τις συσκευές.

Δημοσ.

λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε

κάποιος φίλος από το awmn.net είπε τη μαγική την μαγική φράση!!

"Στη ζεύξη 5-6 για κάποιο λόγο σου κόβονται τα πακέτα του dhcp"

είχα ξεχάσει ότι χρησιμοποιούσα τo channel 44 γιατί πριν 2 χρόνια δεν μπορούσα να περάσω με τίποτα λόγω άπειρων AP στην περιοχή!!
Σκάναρα και από τα 2 σημεία και είδα ότι στο 3 υπάρχει μόνο 1!!! στα άλλα γίνετε πανικός. Το σέταρα εκεί και ως δια μαγείας δουλεύει!!

ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα ωφεληθεί στο μέλλον από το μελάνι που σπαταλήσαμε  όλοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...