MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Το ειπε και ο jkoukos παραπανω οτι μαλλον εχεις θεμα στη ζευξη 5-6 και επιβεβαιωνεται, αλλα εγω επιμενω και απορω πώς το προβλημα ειναι στη ζευξη ενω ουτε το switch στη θεση 4 (που προηγειται της ζευξεως) δε σου εδινε IP? ΥΓ. Θεωρησα αυτονοητο οτι ειχες φροντισει - τσεκαρει τα links σου σε θεματα σηματος/transmit CCQ/παρεμβολων.
jkoukos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Το ειπε και ο jkoukos παραπανω οτι μαλλον εχεις θεμα στη ζευξη 5-6 και επιβεβαιωνεται, αλλα εγω επιμενω και απορω πώς το προβλημα ειναι στη ζευξη ενω ουτε το switch στη θεση 4 (που προηγειται της ζευξεως) δε σου εδινε IP? ΥΓ. Θεωρησα αυτονοητο οτι ειχες φροντισει - τσεκαρει τα links σου σε θεματα σηματος/transmit CCQ/παρεμβολων. Στο switch της θέσης 4 είχε κανονικά ΙΡ σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σύμφωνα με το 1ο μήνυμα, καθώς και τα 2 Powerstation2 μετά από αυτό έπαιρναν ΙΡ. Το πρόβλημα εμφανίζονταν μετά το 2ο Powerstation και φαίνεται πως αιτία ήταν οι ισχυρές παρεμβολές από άλλα δίκτυα. @dkstopo, κάποια στιγμή μου πέρασε σαν ιδέα ότι μπορεί να οφείλονταν σε παρεμβολές, όχι από άλλα δίκτυα αλλά πιθανότερο από το Litestation5 που υπέθεσα ότι είναι πολύ κοντά τοποθετημένο με το 1ο Powerstation2. Περίμενα απόκρισή σου για να σε ρωτήσω σχετικά με τις θέσεις εγκατάστασει και τις ασύρματες ρυθμίσεις. Ομολογώ πάντως ότι δεν μου πέρασε ποτέ σαν πιθανότητα ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα από άλλα δίκτυα στην ίδια μπάντα.
dkstopo Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Γράφει "στο switch στην θέση 4 ότι συσκευή και να βάλω παίρνει αυτόματα ip από το ΖΤΕ στην θέση 1", που σημαίνει ότι εκεί υπάρχουν συσκευές που συνδέονται ενσύρματα στο switch και έχουν κανονικά πρόσβαση στο Internet παίρνοντας αυτόματα διεύθυνση από τον DHCP του ΖΤΕ (θέση 1). Άρα η πρώτη ζεύξη μεταξύ των θέσεων 2 & 3 δουλεύει σωστά και το πρόβλημα υπάρχει στην άλλη ζεύξη μεταξύ των θέσεων 5 & 6. Το ειπε και ο jkoukos παραπανω οτι μαλλον εχεις θεμα στη ζευξη 5-6 και επιβεβαιωνεται, αλλα εγω επιμενω και απορω πώς το προβλημα ειναι στη ζευξη ενω ουτε το switch στη θεση 4 (που προηγειται της ζευξεως) δε σου εδινε IP? ΥΓ. Θεωρησα αυτονοητο οτι ειχες φροντισει - τσεκαρει τα links σου σε θεματα σηματος/transmit CCQ/παρεμβολων. η διαφορά των απαντήσεων των 2 φίλων είναι ότι ο μεν jkoukos μίλησε για πρόβλημα στην ζεύξη και τέτοιο πρόβλημα δεν έδειχνε να υπάρχει σε κανέναν από τα test ! όλες οι ενδείξεις ήταν πολύ καλές. όλα λειτουργούσαν απρόσκοπτα επί μήνες χωρίς ίχνος λάθους ούτε καν στα διαγνωστικά τους εργαλεία (τηλέφωνα, καμερες, remote control) με καρφωτές ip, ο μεν φίλος από το twmn έτσι όπως μου το έθεσε (χάνεις πακετα DHCP) με έκανε να σκεφτώ για αλλαγή καναλιού. Αν δεν το ανέφερε έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να σκεφτώ να αλλάξω κανάλι. Το κανάλι 44 (χώρα Αμερική είχα δηλώσει στο σετάρισμα) είχα αναγκαστεί να το επιλέξω επειδή δεν μπορούσα να έχω επικοινωνία σε κανένα άλλο κανάλι και μιλάμε για 1 χιλ απόσταση με καθαρή οπτική επαφή (ευτυχώς που όλα τα οικιακά είναι στο 6,9,11,13) τώρα έχω, σε λίγο καιρό δεν ξέρω ίσως να χρειαστεί να ξαναψάξω... ή το ποιό φρόνιμο είναι να βάλω και σε αυτό 5αρια, θα δείξει, προς το παρόν συνεχίζω με αυτά που έχω... σας ευχαριστώ και τους 2 που διαθέσατε χρόνο για να ασχοληθείτε με το προβλημά μου. φιλικά Κώστας
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 1χιλιομετρο αποσταση, καθαρη οπτικη επαφη και να μην εχεις επικοινωνια καν, σημαινει οτι η περιοχη σου ειναι τιγκα στις παρεμβολες στην μπαντα των 2.4. Το 5ρι link νομιζω οτι επειγει αν θες σταθερη και καλη αποδοση. Δεν κοστιζει και πολυ. Με 2 χ nanostation loco m5 θα κανεις τη δουλεια σου σε τοσο μικρη αποσταση, ενω την εγκατασταση την εχεις ηδη ετοιμη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα