Προς το περιεχόμενο

Απεβίωσε ο δημιουργός του IBM PC, William C. Lowe


SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μία ακόμη σημαντική απώλεια σημειώθηκε στον κόσμο της τεχνολογίας καθώς από τη ζωή έφυγε σε ηλικία 72 ετών ο William C. Lowe, ο δημιουργός του πρώτου προσωπικού υπολογιστή της IBM το 1982. Όπως αναφέρει η κόρη του, Michelle Marshall, η αιτία του θανάτου του ήταν η καρδιακή προσβολή.Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’70 όταν η IBM επιχείρησε να εισέλθει στη βιομηχανία των προσωπικών υπολογιστών, κάτι που η Apple και άλλες εταιρείες πουλούσαν για αρκετά χρόνια. Το 1980 ο William C. Lowe πρότεινε το εξής: τον σχηματισμό μιας ομάδας η οποία θα μπορούσε να αναπτύξει έναν προσωπικό υπολογιστή σε ένα μόλις έτος, αφήνοντας στην άκρη το παραδοσιακό μοντέλο ανάπτυξης και κάνοντας χρήση λογισμικού και εξαρτημάτων άλλων εταιρειών.

 

Πράγματι, στις 12 Αυγούστου 1981 και προς έκπληξη όλων η εταιρεία παρουσίασε τον IBM Personal Computer (5150) με επεξεργαστή Intel 8088 και λειτουργικό σύστημα MS-DOS 1.0 της ελάχιστα τότε γνωστής Microsoft. Το κόστος του υπολογιστή ανερχόταν στα $1.565 (χωρίς οθόνη) ενώ μέχρι πριν από δύο δεκαετίες οι υπολογιστές της IBM κόστιζαν περίπου $9 εκατομμύρια και απαιτούσαν έναν ειδικό κλιματιζόμενο χώρο και προσωπικό 60 ατόμων για το χειρισμό τους.

 

Ο William Cleland Lowe γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1941 στο Easton της Pennsylvania και αποφοίτησε από το Lafayette College με πτυχίο φυσικής. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του αποτελούν η σύζυγός του Cristina, τα τέσσερα παιδιά του Gabriela, Daniel, Julie Kremer και James και τα δέκα του εγγόνια.

 

Source.png Πηγή: Techgear

Source.png Πηγή: Nytimes

Επεξ/σία από SPANK
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτα ο Douglas Engelbart τωρα ο William C. Lowe δυστυχως φευγουν ανθρωποι της πληροφορικης που οδηγουσαν τις εξελιξεις στην τεχνολογια και παραμενουν απλα οι στοκοι της τεχνολογιας

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχοντας περάσει 4 δεκαετίες από τη γέννηση των προσωπικών υπολογιστών, είναι αναμενόμενο όσοι ήταν τότε σε μια νεαρή ηλικία των 30-40, σιγά σιγά να αποβιώνουν. Κρίμα όμως που παρ'ότι η σφραγίδα τους βρίσκεται σε σημαντικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, δεν είναι ευραίως γνωστοί, παρά μόνο τους θυμόμαστε για λίγο διαβάζοντας τον επικήδειό τους.

 

Offtopic:

"Όπως αναφέρει η κόρη του, Michelle Marshall, η αιτία του θανάτου του ήταν η καρδιακή προσβολή."

"Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του αποτελούν η σύζυγός του Cristina, τα τέσσερα παιδιά του Gabriela, Daniel, Julie Kremer και James και τα δέκα του εγγόνια."

 

Αν δε διάβαζα το πρωτότυπο θα έλεγα πως η κυρία Michelle Marshall είτε ήταν ξώγαμο, είτε αποκληρωμένη.

 

"In addition to Ms. Marshall, his survivors include his wife, Cristina; four other children, Gabriela, Daniel, Julie Kremer and James; and 10 grandchildren."

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..και συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε ο NiTroGen, εκεί στο techgear.gr πρέπει να έπαιρναν βάση στην έκθεση όταν πήγαιναν σχολείο.
 

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’70 όταν η IBM επιχείρησε να εισέλθει στη βιομηχανία των προσωπικών υπολογιστών, κάτι που η Apple και άλλες εταιρείες πουλούσαν για αρκετά χρόνια.

 

 

Καμία λογική συνοχή.Δηλαδή η apple και οι άλλες εταιρίες πουλούσαν προσωπικούς υπολογιστές από τη δεκαετία του 60;

Λίγος έλεγχος πριν κάνουμε copy/paste ένα άρθρο δεν βλάπτει.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

RIP

 

Όσοι γνωρίζουμε τι σημαίνει δισκέτα, DOS, 512 KB RAM ... και διάφορα άλλα παλαιολιθικά πλέον, αισθανόμαστε πραγματική λύπη όταν φεύγει ένας μεγάλος του χώρου. Και αυτό επειδή είδαμε live τις εξελίξεις αυτές.

 

Νομίζω ωστόσο ότι το αληθινά σημαντικό, ασχέτως αν ο άνθρωπος αυτός ήταν ευρέως γνωστός ή όχι, είναι το ίχνος που άφησε στη ζωή. Αρκεί ένα search και ξαναζωντανεύει στη μνήμη του οποιουδήποτε ...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...