silentscream Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Γεια σας. Προσπαθώ να λύσω ένα πρόβλημα που έχει προκύψει όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το ασύρματο αντι καλώδιο lan για να συνδεομαι με το ρουτερ μου (thomson) και το λαπτοπ dell 5110. Ενώ δεν δουλευω μακριά απο το ρουτερ (3-4 μ) έχω τεράστια διαφορά στην ταχύτητα. Άρχισα να παρατηρώ οτι υπάρχει θέμα οταν η σύνδεση κοβόταν και επανασυνδεόταν μετά απο μερικά δευτερόλεπτα. Μέτρησα ταχύττητες απο κάποιο site και βλέπω διαφορές της τάξης 70% κάτω, οταν δουλέυω με wifi. Και γενικά η παρεχόμενη ταχύτητα δεν είναι σταθερή, αλλά σε διαφορετικές χρονικές στιγμές θα σου βγάλει άλλα νούμερα, ενώ με το lan είναι standar. Επίσης σε ένα άλλο χώρο έχω access point και εκεί μου κάνει τα ίδια προβλήματα. Εγώ εντοπίζω το πρόβλημα στην κάρτα δικτύου του λαπτοπ, συμβαίνει αυτό στα dell? Αντιμετωπίζεται με κάποια ρύθμιση ή θέλω μια αξωτερική ασύρματη κάρτα? ευχαριστώ
xinetd Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Πριν μπεις σε εξοδα για ασυρματο USB adapter, κοιταξε μηπως βρεις νεοτερους drivers. Ισως να λυθει το προβλημα. Ποια ασυρματη καρτα εχει, πως αναγνωριζεται στο device manager?
silentscream Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Σε ευχαριστώ Θα το κοιτάξω και θα ενημερώσω το απόγευμα. Ελπίζω να λυθεί με την ιδέα σου
silentscream Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Η συσκευή είναι Intel® Centrino® Wireless-N 1030 εγκατέστησα τους τελευταίους drivers απο την σελίδα της dell αλλά δυστυχώς εξακλουθεί να υπάρχει το πρόβλημα. Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να πειράξω κάποια τιμή στις ρυθμίσει της κάρτας.
Xristaras12 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 αν δεν στο εκανε εξαρχης δε νομιζω οτι ξαφνικα καποια ρυθμιση της καρτας θα σε βοηθησει. παρ ολα αυτα πηγαινε στη διαχειριση συσκευων και βαλε στο για προχωρημενους δυναμικοτητα περιαγωγης και ισχυς μεταδοσης στο 5 και ξαναδοκιμασε.
silentscream Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 σε ευχαριστώ, το είχα δοκιμάσει απο διαίσθηση και δεν δουλεψε. Το λαπτοπ το εχω δυο χρόνια αλλά πάντα το δουλευα καλωδιωμένο. Δεν ειχα παρατηρήσει κάτι. Ελπίζω να λυθει μια usb κάρτα εξωτερική.
Xristaras12 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 κριμα παντως γιατι απο τα λιγα λαπτοπ που εχω δουλεψει η καρτα ασυρματου δικτυου του ειναι φοβερη. Πιανω ακομα πανω απο 3 οροφους το δικο μου δικτυο(εχω βεβαια δυνατο ρουτερακι) εγγυηση να φανταστω δεν παιζει; αν θες παντως ρωτα τη dell ποσο παει το μαλλι για αντικατασταση της καρτας.
arc Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Γιατί κοιτάς μόνο την πλευρά του laptop και οχι και την άλλη πλευρά ή τον ενδιάμεσο χώρο; Το wifi λειτουργεί ικανοποιητικά με άλλες συσκευές; Ποιο router εχεις; Μήπως ειναι ρυθμισμένο να μην εκπέμπει σε μέγιστη ένταση; Μήπως η κεραία δεν ειναι βιδωμένη καλα; Επισης μήπως στο χώρο που είσαι πιάνουν και άλλα wifi που εκπέμπουν στο ίδιο κανάλι. Π.χ. αν είστε τρεις γείτονες, ολοι εκπέμπετε στο 6 και τα router ειναι κοντά, τοτε θα εχετε ασταθεις συνδέσεις. Βάλε καρφωτά στο router κάποιο καναλι που δεν υπάρχουν άλλοι (το βλέπεις με το δωρεάν inssider) Τέλος τα 3-4 μέτρα ειναι με οπτική επαφή ή με παρεμβολή χοντρου τοίχου;
silentscream Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Το έχω δοκιμάσει το λαπτοπ και σε άλλα δικτυα και έχει το ίδιο θέμα (ασταθή σύνδεση και χαμηλη ταχύτητα). Ολες οι άλλες συσκευές δουλευουν καλα στα εν λόγω δίκτυα. Δεν έχω πειράξει γενικά ρυθμίσεις στα ρουτερ μου όπως αυτή της έντασης, μπορώ όμως να πειράξω το κανάλι όπως λες. Δεν γνωρίζω οι γειτονες σε τι κανάλια είναι. όταν λες κατφωτά τι εννοείς?
arc Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Το έχω δοκιμάσει το λαπτοπ και σε άλλα δικτυα και έχει το ίδιο θέμα (ασταθή σύνδεση και χαμηλη ταχύτητα). Ολες οι άλλες συσκευές δουλευουν καλα στα εν λόγω δίκτυα. Κρατώ μόνο τα παραπάνω. Κάνε boot με κάποιο linux live dvd και δες τη συμπεριφορά του wifi του υπολογιστή σου. Αν και εκεί έχεις προβλήματα τοτε δεν είναι θέμα drivers αλλά θεμα hardware. Αυτό σημαίνει οτι κοιτάς αν η κάρτα wifi ειναι συνδεμένη καλα (καλώδια, βάση, κλπ) ή σε τραβηγμένη περίπτωση η κεραία του wifi του υπολογιστή σου. Μπορεί και η ίδια η κάρτα να ειναι προβληματική.
silentscream Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Κύριοι αγόρασα ένα usb αντάπτορα level one με αποπώμενη κεραία και λήθηκε το πρόβλημα (10 ευρώ μου κόστησε) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα