Iris_89 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 <p>α ναι αυτο με τις συνεντευξεις προσεξε το. στους ορους εκδοσης ESTA καπου ελεγε οτι απαγορευεται ρητα να αναζητησεις εργασια στις ΗΠΑ και ο σκοπος της επισκεψης σου ειναι τουριστικος πχ.</p> <p> </p> <p>υπαρχει περιπτωση, να δεχτεις απαγορευση επανεισοδου στις ΗΠΑ αν δεν το τηρησεις και το παρουν πρεφα. το σκεφτομουν μιας και θα πηγαινα Detroit και Cleveland να παω για συνεντευξεις και ο κολλητος μου που μενει εκει μου το εκοψε ρητα. μου ειπε μην παιζεις με αυτα γιατι αν καταλαβουν οτι εισαι με ESTA και παρολαυτα ψαχνεις για δουλεια μπορει να εχεις κυρωσεις και απελαση..</p> <p> </p> <p>δεν ξερω αν ηταν υπερβολικος σε αυτο που μου ειπε, αλλα προτιμησα να συμμορφωθω!</p> <p> </p> <p>ΥΓ: τρελλα λεφτα σε ΙΤ στις ΗΠΑ!!!</p> Για τους ΙΤ, είναι συγκεκριμένες πολιτείες/πόλεις με τέτοιους μισθούς? Αν ναι, ποιες? Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ
lepaterious Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 στο χιουστον θελω να παω. στο χιουστον φιλε μου Μαλιστα,δεν ξερω απο χιουστον αμα ελεγες καμια καλιφορνια θα μπορουσα να σου πω
capten- Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δεν έχει σημασία σε ποιο αεροδρόμιο θα πας.Είτε πας Νεα Υόρκη είτε Σικάγο είτε Χιούστον θα κάνεις χρήση του ESTA,Δεν καταλαβαίνω γιατί πιστευεται οτι υπάρχει κάποια διαφορά στους ελέγχους. Αμα ο νηματοθέτης τελικά δεν πάει για τουριστικούς λόγους αλλά για επαγγελματικούς ή για μεγάλο διάστημα μπορεί να απευθυνθεί στην Αμερικάνικη πρεσβεία και να ζητήσει τι επιπλέον χρειάζεται.Διότι ΑΝ ΠΑΕΙ π.χ. για να δουλέψει ΄΄η για να σπουδάσει θα χρειαστεί visa,όχι το esta. Πάντως την τελευταία φορά που πήγα στη Νεα Υορκη για ολιγοήμερες για δουλειές και τουρισμό εγώ τους είπα για ...relax και τέλειωσε εκεί το θέμα.
dreamercon Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δεν έχει σημασία σε ποιο αεροδρόμιο θα πας.Είτε πας Νεα Υόρκη είτε Σικάγο είτε Χιούστον θα κάνεις χρήση του ESTA,Δεν καταλαβαίνω γιατί πιστευεται οτι υπάρχει κάποια διαφορά στους ελέγχους. Αμα ο νηματοθέτης τελικά δεν πάει για τουριστικούς λόγους αλλά για επαγγελματικούς ή για μεγάλο διάστημα μπορεί να απευθυνθεί στην Αμερικάνικη πρεσβεία και να ζητήσει τι επιπλέον χρειάζεται.Διότι ΑΝ ΠΑΕΙ π.χ. για να δουλέψει ΄΄η για να σπουδάσει θα χρειαστεί visa,όχι το esta. Πάντως την τελευταία φορά που πήγα στη Νεα Υορκη για ολιγοήμερες για δουλειές και τουρισμό εγώ τους είπα για ...relax και τέλειωσε εκεί το θέμα. Το visa-waiver είναι κατάλληλο και για επαγγελματικούς λόγους που εντάσσονται στο πλαίσιο του business. Για περίπλοκα ζητήματα της αμερικανικής μεταναστευτικής νομοθεσίας, δεν απευθύνεσαι στην πρεσβεία παρά σε εξειδικευμένο δικηγόρο. Ο κάθε υπάλληλος της πρεσβείας που απαντάει τα τηλέφωνα δεν έχει ούτε την κατάρτηση ούτε την υποχρέωση να παρέχει πληροφορίες στο κοινό. Εχώ γράψει πιο αναλυτικά για αυτό το ζήτημα στο http://usimmigration.gr/πληροφορίες-αμερικανική-νομοθεσία/
koslibpro Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Ρε σεις με αγχωσατε σε μια εβδομαδα παω σε ενα συνεδριο στην Florida. Εχω visa waiver ,αιτηση ESTA εκανα. Εκτος απο διαβατηριο,χρειαζομαι μαζι μου καποιο αλλο εγγραφο? στην ESTA πχ δεν μου εδωσαν εμενα κατι ως εγγραφο,απλα online υπαρχει το αποδεικτικο της αιτησης που εγινε accepted κλπ. Επισης,οταν φτασω στην USA,τι θα χρειαστει να κανω? απλα κατεβαινω απο το αεροπλανο,δειχνω το διαβατηριο κι απανταω οτι παω σε ενα συνεδριο οταν με ρωτησουν τι θελω να κανω και τελος,σωστα?
Rabican Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 τιποτα, εισαι κομπλε. μια αιτησουλα που θα σου δωσουν στο αεροπλανο θα συμπληρωσεις.. εχε μονο τη διευθυνση του ξενοδοχειου προχειρη. 1
insomniaK Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Το visa-waiver είναι κατάλληλο και για επαγγελματικούς λόγους που εντάσσονται στο πλαίσιο του business. Για περίπλοκα ζητήματα της αμερικανικής μεταναστευτικής νομοθεσίας, δεν απευθύνεσαι στην πρεσβεία παρά σε εξειδικευμένο δικηγόρο. Ο κάθε υπάλληλος της πρεσβείας που απαντάει τα τηλέφωνα δεν έχει ούτε την κατάρτηση ούτε την υποχρέωση να παρέχει πληροφορίες στο κοινό. Εχώ γράψει πιο αναλυτικά για αυτό το ζήτημα στο http://usimmigration.gr/πληροφορίες-αμερικανική-νομοθεσία/ πάντως στο uscis λέει για ποιες διαδικασίες χρειάζεται δικηγόρος και για ποιες όχι.
Atlas1988 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Εχω παει Νεα Υορκη πριν μερικα χρονια.Εαν εχεις βγαλει το ESTA ειναι καπως δυσκολο να σε απορριψουνε με την εννοια οτι αποτελει το πρωτο βημα για να πας εκει.Υπαρχει βεβαια παντα η πιθανοτητα να μην σε δεχτουνε.Τωρα... μην τα μπερδευεις ομως παρα πολυ στο μυαλο σου.Δεν ειναι τοσο τραγικα.Οι Αμερικανοι δεν ειναι δρακοι που πετανε φλογες.Θα δεις και εσυ οταν φτασεις οτι τα πραγματα ειναι καπως τυπικα αλλα δεν περνας απο ιερα εξεταση.Εμενα δεν με ρωτησε κανενας για ποιο λογο πηγα.Οι ερωτησεις που δεχτηκα ηταν 2 : ποσο καιρο θα κατσω , και τι δουλεια κανω.Σου βγαζουν φωτογραφια και σου παιρνουν και δακτυλικα αποτυπωματα και στη συνεχεια περνας μεσα. Σε γενικες γραμμες παντως ευκολα και γρηγορα ηταν τα πραγματα , δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο.Το εαν εισαι μονος η οχι δεν νομιζω οτι εχει και καμια ιδιαιτερη σημασια ως προς αυτους.Εγω δεν θα ειχα κανενα αγχος.Ολα θα πανε μια χαρα , για τουρισμο πας δεν θελει αγχος... Η Αμερικη ειναι πολυ ωραια χωρα και -οσο και εαν καποιος δεν το πιστευει- εχει πολυ ευγενικους και ακομπλεξαριστους ανθρωπους. 2
Prof_Chaos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Εχω παει Νεα Υορκη πριν μερικα χρονια.Εαν εχεις βγαλει το ESTA ειναι καπως δυσκολο να σε απορριψουνε με την εννοια οτι αποτελει το πρωτο βημα για να πας εκει.Υπαρχει βεβαια παντα η πιθανοτητα να μην σε δεχτουνε.Τωρα... μην τα μπερδευεις ομως παρα πολυ στο μυαλο σου.Δεν ειναι τοσο τραγικα.Οι Αμερικανοι δεν ειναι δρακοι που πετανε φλογες.Θα δεις και εσυ οταν φτασεις οτι τα πραγματα ειναι καπως τυπικα αλλα δεν περνας απο ιερα εξεταση.Εμενα δεν με ρωτησε κανενας για ποιο λογο πηγα.Οι ερωτησεις που δεχτηκα ηταν 2 : ποσο καιρο θα κατσω , και τι δουλεια κανω.Σου βγαζουν φωτογραφια και σου παιρνουν και δακτυλικα αποτυπωματα και στη συνεχεια περνας μεσα. Σε γενικες γραμμες παντως ευκολα και γρηγορα ηταν τα πραγματα , δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο.Το εαν εισαι μονος η οχι δεν νομιζω οτι εχει και καμια ιδιαιτερη σημασια ως προς αυτους.Εγω δεν θα ειχα κανενα αγχος.Ολα θα πανε μια χαρα , για τουρισμο πας δεν θελει αγχος... Η Αμερικη ειναι πολυ ωραια χωρα και -οσο και εαν καποιος δεν το πιστευει- εχει πολυ ευγενικους και ακομπλεξαριστους ανθρωπους. ισχύει 100% ειδικά στα προάστια . Λέγεται διαφορετική κουλτούρα... Μου έκανε μεγάλη εντύπωση οταν πρωτοπήγα. Ρε σεις με αγχωσατε σε μια εβδομαδα παω σε ενα συνεδριο στην Florida. Εχω visa waiver ,αιτηση ESTA εκανα. Εκτος απο διαβατηριο,χρειαζομαι μαζι μου καποιο αλλο εγγραφο? στην ESTA πχ δεν μου εδωσαν εμενα κατι ως εγγραφο,απλα online υπαρχει το αποδεικτικο της αιτησης που εγινε accepted κλπ. Επισης,οταν φτασω στην USA,τι θα χρειαστει να κανω? απλα κατεβαινω απο το αεροπλανο,δειχνω το διαβατηριο κι απανταω οτι παω σε ενα συνεδριο οταν με ρωτησουν τι θελω να κανω και τελος,σωστα? τα έχεις όλα. Το έγραψα 2 φορές πρίν τι χρειάζεται μόλις κατέβεις στο αεροδρόμιο..
Atlas1988 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Kαι εμενα μου εκανε τεραστια εντυπωση.Και λενε -ταχα- οτι η Νεα Υορκη που εχει γρηγορους ρυθμους , ειναι αγενης πολη...Τι να πω τωρα οτι λενε μπαρουφες ?Πουθενα δεν διαπιστωσα αγενεια.ΠΟΥΘΕΝΑ.Αντιθετα κυριολεκτικα ενιωσα ωρες ωρες ντροπη σε ορισμενα θεματα. Ειναι δυνατον να σου ζηταει καποιος συγνωμη επειδη οπως περπατας στο δρομο -ετυχε- να βρεθεις η να βρεθει μπροστα σου καθως προχωρας χωρις καν να εχετε "τρακαρει"? Εδω στην Ελλαδα χτυπας η ακουμπας σωμα με σωμα και απλα συνεχιζεις χωρις να δινεις δεκαρα τσακιστη. Οποτε ξαναλαεω : τεραστια εμπειρια η Αμερικη και εχει φοβερους ανθρωπους στο μεγαλυτερο ποσοστο της.
Rabican Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 εγω μετα απο προσφατο ταξιδι σε καμποσες πολιτειες, οι μονοι αγενεις ανθρωποι που ειδα ηταν στη φλοριδα. στο σικαγο εφταναν σε σημειο να με βλεπουν με το χαρτη στο χερι απλα να κοντοστεκομαι σε ενα σταυροδρομι για να δω που θα παω, και να μου δινουν απο μονοι τους οδηγιες (!!!!!!). γενικα στις βορειες πολιτειες (Μισιγκαν, Ιλινοις, Μασσαχουσετη, Οχαιο) ηταν απιστευτα ευγενικοι. και δε μιλαω για σερβιτορους και πωλητες σε μαγαζια (που εχουν απωτερο στοχο να ειναι ευγενικοι) αλλα για απλους πολιτες στο δρομο. αντιθετα, στη φλοριδα, που ειναι τιγκα στους τουριστες, τιγκα στους μεταναστες (το 60% ειναι ισπανοφωνο) ηταν πιο αγενης. δεν ηταν με το "καλημερα" στο στομα. εκει, στο Μαιαμι ειδικα, μου θυμισε Ελλαδα... ισως ακουγεται ανθελληνικο ετσι οπως το λεω, αλλα ειναι κατι που ενιωσα αυθορμητα.
Prof_Chaos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Kαι εμενα μου εκανε τεραστια εντυπωση.Και λενε -ταχα- οτι η Νεα Υορκη που εχει γρηγορους ρυθμους , ειναι αγενης πολη...Τι να πω τωρα οτι λενε μπαρουφες ?Πουθενα δεν διαπιστωσα αγενεια.ΠΟΥΘΕΝΑ.Αντιθετα κυριολεκτικα ενιωσα ωρες ωρες ντροπη σε ορισμενα θεματα. Ειναι δυνατον να σου ζηταει καποιος συγνωμη επειδη οπως περπατας στο δρομο -ετυχε- να βρεθεις η να βρεθει μπροστα σου καθως προχωρας χωρις καν να εχετε "τρακαρει"? Εδω στην Ελλαδα χτυπας η ακουμπας σωμα με σωμα και απλα συνεχιζεις χωρις να δινεις δεκαρα τσακιστη. Οποτε ξαναλαεω : τεραστια εμπειρια η Αμερικη και εχει φοβερους ανθρωπους στο μεγαλυτερο ποσοστο της. χαχα ακριβώς αυτό που έγραψες.. Περιστατικό είμαι στο bergen mall New Jersey και περπατάω πεζός στο δρόμο του υπαίθριου πάρκινγκ .. Απέναντι είναι η είσοδος του mall.. πρίν περάσω τον δρόμο και πρίν κάνω κίνηση να περάσω ... βλέπω στα 100 μέτρα αμάξι να κοκαλλώνει για να περάσει ο πεζός.. την πρώτη φορά νόμιζα οτι μου έκαναν πλάκα..το δοκίμασα αρκετές φορές όλα τα αμάξια κοκάλλωναν ΑΡΚΕΤΑ μέτρα πίσω και πρίν περάσει ο πεζός το οδόστρωμα για να δώσουν προτεραιότητα! Επίσης το αμάξι ξεκινούσε αφου είχες φτάσει και περπατούσες στο πεζοδρόμιο.. εως τότε παρέμενε ακίνητο και σε κοιτούσε.. Αυτά να τα βλέπουν οι Ελληνες οδηγοί..
Rabican Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 αυτο το εζησα με τραμ (!!!!!) στο αμστερνταμ.. ειχα πατησει στην ασφαλτο και ψαχνομουν που θα παω και συνειδητοποιησα οτι το τραμ ειχε σταματησει και περιμενε να περασω.. φυσικα και τα αμαξια. παντως τετοια συμπεριφορα ηταν πολυ εντονη στις βορειες ΗΠΑ. στη φλοριδα κοντευαν να με πατησουν. αναστροφες στην ψυχρα, περναγαν γκαζωμενοι...χαχαχαχαχ λες και ειναι διαφορετικη χωρα!
nikos035 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Θελω να παω για διακοπες στο Σικαγο.Πηγα στο προξενειο της Θεσ/νικης και τους ειπα για αυτο το ταξιδι.Δεν μου ειπαν για την ΕΣΤΑ και μου ειπαν για τουριστικη βιζα!!!!!! Ετοιμαζω τα χαρτια μου,πληρωνω 120,κλεινω ραντεβου στην πρεσβεια Αθηνα και παω.Δεν μου εδωσε τη Β1 Β2 γιατι δεν εχω δικο μου σπιτι,δεν ειμαι παντρεμενος,δεν εχω παιδια και το εισοδημα μου δεν ξεπερναει τα 1000 ευρω.Νομιζω φυσιολογικη ειναι η κατασταση μου παννελλαδικα!Στη προκειμενη περιπτωση που εμαθα για την ΕΣΤΑ στη πρεσβεια εφοσων εχω απορριφθει,αν κανω ΕΣΤΑ θα μου εγκριθει η θα με ξανακατεβασουν κατω Αθηνα και να τους δωσω αλλα 120.Η κατασταση μου αυτη ειναι.Ουτε εχω σκοπο να παντρευτω,ουτε να κανω παιδια και το εισοδημα ευχομαι να μην μειωθει αλλο.Αν μου ελεγαν για την ΕΣΤΑ απο την αρχη δεν θα ειχα τετοιο θεμα,τσαμπα μπλεξιμο!Θελω τα φωτα σας παιδια!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα