Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nikos025, Η περίπτωση που περιγράφεις είναι αρκετά συνηθισμένη.

Μπορείς να διαβάσεις σχετικά στο site μου http://usimmigration.gr/τουριστική-βίζα-ηπα/

Πριν λίγες μέρες είχα μια συνάντηση με κάποιον που έκανε ακριβώς το ίδιο σφάλμα. Στη συνέχεια, έκανε αίτηση για ESTA και στην ερώτηση αν του έχει απορριφθεί αίτηση για βίζα είπε Οχι. Το esta εγκρίθηκε, ο άνθρωπος πήγε στης ΗΠΑ και του αρνήθηκαν την είσοδο διότι έκανε ψευδής δηλώσεις στις αμερικανικές αρχές.

Για κάποιο λόγο φαίνεται να νομίζεις ότι η πρεσβεία έχει κάποια ευθύνη που δεν σε ενημέρωσε σωστά. Όπως έχει πει το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ με την απόφαση του Schweiker v. Hansen, οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν σωστές πληροφορίες, και όποιος βασίζεται σε αυτές το κάνει με δική του ευθύνη.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

dreamercon,σ ευχαριστω που μου εδωσες γρηγορα μια πληροφορια,δεν εχω προθεση στην αιτηση ΕΣΤΑ να τους πω ψεμματα!Παρα μονο την αληθεια.Δεν εχω κανεναν πονηρο σκοπο.Οι συμπεριφορα τους δεν μου αρεσε γιατι με ενα μικρο ενδιαφερον προς τον οποιονδηποτε θα γλιτωνε ο κοσμος (μαζι κ εγω) αρκετη ταλαιπωρια!Τωρα,απο τη στιγμη που θα τους πω την αληθεια στην αιτηση ΕΣΤΑ οτι με εχουν απορριψει απο τη Β1 Β2 θα εγκριθει?Και αν εγκριθει,οταν κατεβω απο το αεροπλανο να μη με στειλουν πισω οπως τον προηγουμενο που ανεφερες.Και αν δεν εγκριθει,ποιος θα ειναι ο τροπος να παω ταξιδι για 25μερες ?

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα.βρισκομαι στην αμερικη με EstaUSA και επειδή θέλω να μείνω παραπάνω από 90 μέρες ξέρεις μήπως κάνεις αν μπορω να ξανακανω την EstaUSA και να μείνω άλλες 90 μέρες ή έστω αν μπορω να βγω από την χώρα και μετά από πόσες μέρες μπορώ να ξαναπαω στην αμερικη. Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.

αν θυμαμαι μπορεις να ξαναμπεις χωρις να βγαλεις νεα ESTA. εχει ισχυ 3 ετων, απλα δεν μπορεις να μεινεις στη χωρα πανω απο 90 μερες. δε θυμαμαι ομως ποσες φορες μπορεις να τη χρησιμοποιησεις η ποσο περπει να μεινεις εκτος χωρα προτου ξαναμπεις. επισης αν θυμαμαι καλα ο καναδας και το μεξικο δεν μηδενιζουν το κοντερ... :P

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα εκανα αιτηση για esta δεν πηρα κατευθειαν απαντηση ειμαι σε αναμονη για 72 ωρες.

ειμαι 49 ελευθερος επαγγελματιας και παω πρωτη φορα στις ΗΠΑ λετε να υπαρχει καποιο προβλημα?

συνηθως ποτε απαντανε ?

κανενας αλλος που ειχε παρομοια περιπτωση?

ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Δεν είναι τίποτα. Εμένα με ρώτησαν τι δουλειά κάνω και που θα μείνω. Τους έδειξα τη διεύθυνση, δεν τη σημείωσαν καν. Απλά να κόψουν φάτσα θέλουν, δε σηκώνει μαγκιές η φάση, αλλά μην είσαι και σαν κλαμένο απαυτό.

Καλά να περάσεις!

Edit: πριν τον τράμπ όλα αυτά :P

Δημοσ.

ευχαριστω για την απαντηση σου .εγω περιμενω απαντηση ακομα απο την esta .....

εσυ ειχες κανει αιτηση για esta ?   η απαντηση της esta ηταν κατευθειαν η περιμενες 72 ωρες?

ευχαριστω

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για esta κάνεις αίτηση όταν είναι για leisure travel purposes. Σε μια μέρα είχαν απαντήσει σε εμένα. Μην αγχώνεσαι αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος απόρριψης θα την πάρεις κανονικά.

Δημοσ.

ευχαριστω για την απαντηση σου . ειναι για διακοπες και μονο φυσικα ,αλλα φοβαμαι διοτι ειμαι ελευθερος επαγγελματιας ...μηπωσ νομιζουν αλλα...

εσυ την αιτηση την εκανες 2017 η 2016 ? 

η απαντηση ηρθε στο mail σου η ξαναμπηκες στην αιτηση?

ευχαριστω πολυ!!!!

ps εχω αγορασει τα εισητηρια και εχω αγχωθει λιγο.....

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η δικιά μου ESTA εγκρίθηκε σε 2 λεπτά (από τη στιγμή που πέρασε η πληρωμή). Πριν ένα μήνα την έκανα.

Τα εισιτήρια τα αγοράζεις αφότου βγει το ESTA, και όχι πριν.

Ακόμα και ESTA να έχεις μπορεί να σου αρνηθούν την είσοδο (π.χ. δε γουστάρουν τη φάτσα σου).

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το '14 την έκανα. Ο πατέρας μου που είναι ελεύθερος επαγγελματίας έχει ταξιδέψει άπειρες φορές στην Αμερική, δεν παίζει κάποιο ρόλο η συγκεκριμένη σου απασχόληση.

Στο site μπορείς να ελέγξεις το status.

Μην αγχώνεσαι δεν πρόκειται να σου απορριφθεί η αίτηση, εκτός και αν έχεις ποινικό μητρώο, έχεις δηλώσει ψευδά στοιχεία κοκ.

Δεν είναι τίποτα. Εμένα με ρώτησαν τι δουλειά κάνω και που θα μείνω. Τους έδειξα τη διεύθυνση, δεν τη σημείωσαν καν. Απλά να κόψουν φάτσα θέλουν, δε σηκώνει μαγκιές η φάση, αλλά μην είσαι και σαν κλαμένο απαυτό.

Καλά να περάσεις!

Edit: πριν τον τράμπ όλα αυτά :P

Μάλλον τα μπέρδεψες με το CBP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...