Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

[...]Ακόμα και ESTA να έχεις μπορεί να σου αρνηθούν την είσοδο (π.χ. δε γουστάρουν τη φάτσα σου).

True dat.

Ο 1ος TSA στραβομουτσουνιασε υποθετω με το travelling purpose και την χωρα καταγωγης or something. Οποτε με προωθησαν στο "πισω δωματιακι" μαζι με μια ολοκληρη οικογενεια, μαλλον ασιατικης καταγωγης, που εκλαιγε. Καθολου καλος οιωνος :-D

Ο 2ος TSA μετα απο 15 sec και 2-3 ερωτησεις με ξαποστειλε. Και οταν τον ρωτησα τι προβλημα τραβουσε ο προηγουμενος (..προφανως με πολυ πιο ευγενικο τροπο), απαντησε χαμογελωντας: "Experience".

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ οταν πήγα, με ρώτησαν αν έχω ετοιμάσει τη βαλίτσα μόνος μου και αν την άφησα μόνη της. Απάντησα όχι και με πίστεψαν. Όταν έφτασα Αμερική με ρώτησαν για ποιο λόγο ήρθα, πού θα μείνω και για πόσο καιρό και μου ευχήθηκαν καλη παραμονή. Δεν θα επρεπε να ανησυχείς. Απλά αν έχεις στο διαβατήριό σου σφραγίδες από αραβικές χώρες, δεν νομίζω ότι θα τους αρέσει και ιδιαίτερα.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κοντευει ο καιρος να παω φανταρος, και με το που γυρισω λεω να παω ΗΠΑ για δουλεια, ξεκαθαριζω οτι δεν εχω κανεναν εκει και λεω να παω σαν τουριστας και μεσα σε αυτο το διαστημα που θα μεινω θα ψαχνω δουλεια. Και ρωταω εγω...Αν σε περιπτωση λεμε εχω παει μια χαρα σαν τουριστας και βρω δουλεια τι γινεται απο εκει και περα?

Δημοσ.

τι δουλεια ακριβως θα βρεις χωρις αδεια παραμονης, ssn και τα σχετικα? 

αν το πας παρανομα θα εισαι σα τα εκατομυρια μεξικανους, με ταβανι δουλειες αντιστοιχου επιπεδου. Αν το πας νομιμα θελει διαδικασια.

• Like 1
Δημοσ.

!?! Γενικά είναι προτιμότερο να πας στις ΗΠΑ με βίζα και όχι με το visa-waiver (που ορισμένοι εσφαλμένα αποκαλούν ESTA), αλλά κάθε κανόνας έχει κα την εξαίρεση του.

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Esta ειναι το visa waiver, δεν μπορω να καταλαβω γιατι λες οτι δεν ειναι ετσι. Ουτε γιατι θεωρεις οτι η visa ειναι καλυτερη. Πριν απο 6 μηνες που πηγα USA και επειδη το ειχα ψαξει μπορω να σου πω οτι δεν υπαρχει λογος να κοιταξεις κατι αλλο. Εισοδο μπορει να σου αρνηθουν, αλλα πρακτικα αμα δεν εχεις παει σε 'περιεργες χωρες', δεν συμβαινει ποτε. Αλλωστε και με βιζα μια χαρα μπορουν να σου αρνηθουν εισοδο.

Δημοσ.

τι δουλεια ακριβως θα βρεις χωρις αδεια παραμονης, ssn και τα σχετικα? 

αν το πας παρανομα θα εισαι σα τα εκατομυρια μεξικανους, με ταβανι δουλειες αντιστοιχου επιπεδου. Αν το πας νομιμα θελει διαδικασια.

σε περιπτωση που βρω καποιον εργοδοτη και με κανει προσληψη αλλα εχω παει σαν τουριστας....??? τι γινεται? θεωρειται παρανομο?

Δημοσ.

σε περιπτωση που βρω καποιον εργοδοτη και με κανει προσληψη αλλα εχω παει σαν τουριστας....??? τι γινεται? θεωρειται παρανομο?

δε μπορει να σε προσλαβει χωρις αδεια και ssn. Σα τουριστας δε μπορεις να βγαλεις ssn, αμα εισουν φοιτητης πχ και εμενες κατι γινοταν. Εκτος αν μιλας για δουλεια 'μαυρα'

και ναι, φυσικα, αν ζεις ΗΠΑ χωρις αδεια ειναι παρανομο.

Δημοσ.

καταλαβα....και ssn πως βγαζεις? ειναι αυτο που λεμε πρασινη καρτα? και για να πας νομιμος για δουλεια θελει διαδικασια?

σε περιπτωση που πας και βγαζεις μαυρα και σε πιανουν μετα απο κανα 2 χρονια τι γινεται?

Δημοσ.

SSN ειναι το αντιστοιχο πες του ΑΜΚΑ ελλαδα, για να βγαλεις θελει να ζεις στην Αμερικη νομιμα (αδεια, πρασινη καρτα, γαμος με αμερικανο/η κλπ).

Αν πας και δουλευεις μαυρα και σε πιασουν σε αναλαμβανει η ICE που σημαινει απελαση.

Δημοσ.

καταλαβα....και ssn πως βγαζεις? ειναι αυτο που λεμε πρασινη καρτα? και για να πας νομιμος για δουλεια θελει διαδικασια?

σε περιπτωση που πας και βγαζεις μαυρα και σε πιανουν μετα απο κανα 2 χρονια τι γινεται?

Το μελλον σου θα προβλεπεται λαμπρο. Λιγο φυλακη μωρε μεχρι να σε διωξουνε μονιμα, τιποτα το ιδιαιτερο.

Δημοσ.

just to you know, ακομη και με βιζα παραμονης ενδεχεται να μην μπορεις να βγαλεις SSN και συνεπως να μην μπορεις να δουλεψεις νομιμα (εχει τυχει σε γνωστο και το ξερω).

θα σου προτεινα να αποφυγεις της ΗΠΑ αν δεν εχεις κατι σιγουρο. Το να μπεις ως τουριστας και να μεινεις δε σε διασφαλιζει σε κανενα επιπεδο. Αντιλαμβανομαι οτι τα πραγματα Ελλαδα ειναι χαλια, ομως το να προσπαθεις να χτισεις το οτιδηποτε (επαγγελματικη καριερα) σε μια χωρα παρανομα ειναι (περα απο επιφοβο) παραλογο. Ψαξου για καμμια ευρωπαικη χωρα που εχεις το δικαιωμα να δουλεψεις.

ΥΓ: παιζει να ακουσεις τη "μπαρουφα" οτι ομογενεις εδω θα σε προσλαβουν εστω και παρανομα για να δουλεψεις. Αν δε σε πειραζει να δουλευεις για minimum wage, χωρις να μπορεις να αγορασεις ουτε καν αμαξι στο ονομα σου και να δουλευεις σε καμμια πιτσαρια, ε τι να πω..

• Like 1
Δημοσ.

@georgesalo

Μπορείς να το κάνεις (να είσαι παράνομος) αλλά πρέπει να σκεφτείς πόσο πολύ θα δυσκολέψεις τον εαυτό σου.

Ξεχνάς και το American Dream (λέμε τώρα...). Θα κάνεις δουλειές με 10$ την ώρα (το πολύ) σε μια χώρα με πολύ υψηλά ενοίκια.

Θα κινδυνεύεις να σε πιάσουν (ειδικά αν δεν είσαι στις πόλεις που λέγονται sanctuary cities).

Επίσης, δεν θα μπορέσεις να νομιμοποιηθείς εύκολα όσα χρόνια και αν περάσουν. Ακόμα και αν γνωρίσεις 'άτομο' με Αμερικάνική υπηκοότητα και θες να παντρευτείς, υπάρχουν περιορισμοί in place. Διαφορετικά θα το έκαναν όλοι (προφανώς!).

H1B visa εργασίας την ξεχνάς (να σε προλάβει εργοδότης και να πάρεις έτσι άδεια, εκτός εαν είσαι κάνα σπάνιο ταλέντο, διάσημος chef ή Ινδός developer, ξέρω γω).

Όσον αφορά το SSN (αντίστοιχο του ΑΜΚΑ), οι περισσότεροι παράνομοι δίνουν SSN 'κλεμμένο' και με αυτό εργάζονται. Ειδικά στον χώρο της εστίασης, γίνεται πανικός. Under the table προτιμούν οι περισσότεροι. Τι νομίζεις, ο,τι εκεί είναι όλοι τυπικοί και νομοταγείς;

Υπάρχουν ωστόσο 12 Πολιτείες που μπορείς να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης χωρίς να έχεις SSN, χωρίς ωστόσο αυτό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ταυτότητα (όπως μπορούμε και εμείς με τις δικές μας - νέου τύπου).

Αμάξι θα μπορέσεις να αγοράσεις εύκολα αφού ο πωλητής δεν υποχρεούται να ελέγξει την νομιμότητα του αγοραστή (δεν έχει το δικαίωμα).

Αν αναρωτιέσαι γιατί τα ξέρω αυτά, είναι απλώς επειδή ενδιαφέρθηκα να τα μάθω (εγκυκλοπαιδικά). Δε σκέφτηκα ποτέ να κάτσω παράνομα εκεί γιατί απλώς θέτεις τον εαυτό σου σε πολύ δύσκολη, και παράλληλα εύκολα εκμεταλλεύσιμη, θέση.

Πήγαινε E.U. Δούλεψε Γερμανία οικοδομή ξέρω γω, καλύτερα θα είσαι...

Εκτός και αν τρολλάρεις...οπότε τσαμπα στα έγραψα...

Δημοσ.
Ο χρήστης Rabican είπε:
γενικα η esta ειναι πολυ πιο γρηγορη η εισοδος.. οποτε καλυτερα να ταξιδευεις με αυτη!

!?! Γενικά είναι προτιμότερο να πας στις ΗΠΑ με βίζα και όχι με το visa-waiver (που ορισμένοι εσφαλμένα αποκαλούν ESTA), αλλά κάθε κανόνας έχει κα την εξαίρεση του.

Γιατί το λες αυτό..;;;

Ο χρήστης Rabican είπε:
στο σικαγο παντως, η ουρα αναμονης για ελγχο visa ηταν καμμια 300αρια ατομα ενω για ESTA 5... γιατι παιρνανε ενα ατομο ανα 1 λεπτο.. ενω στη visa επαιρνε ωρα.

δεν ξερω τι ειναι καλυτερο, ξερω απλα οτι ESTA δεν παιρνουν ολες οι χωρες και γενικα επειδη η ESTA βγαινει πολυ πιο ευκολα και αβιαστα σε σχεση με τη visa (δε χρειαζεται να κανεις τιποτα παρα μια online αιτηση και ενα 10δολλαρο τελος) τη δινουν σε λιγοτερες χωρες αφου μπαινεις με λιγοτερους ελεγχους. δηλαδη σε κατι νιγηριανους και μεξικανους ξερω γω, η αλλες πιο "τριτοκοσμικες" χωρες, τους ξεψαχνιζουν οταν μπαινουν. οσους ειχαν ESTA τους περασαν αερα πατερα.. χωρις πολλους ελεγχους. φαντασου ΟΥΤΕ ΚΑΝ ζητησαν να δουν την ESTA. απλα μας ρωτησαν αν την εχουμε... thats all...

Εχω γράψει μια αναλυτική σύγκριση των δυο στο site μου, http://usimmigration.gr/τουριστική-βίζα-ηπα/
Πολύς κόσμος κάνει το λάθος και έρχεται με ESTA όταν έχει ήδη βίζα που έχει εγκριθεί, με αποτέλεσμα η περαιτέρω παραμονή στις ΗΠΑ να είναι πολύ πιο δύσκολη και δαπανηρή.

Σκέφτομαι να αγοράσω μια έκταση περί τα 100 στρέμματα (25 acres) στην Αλάσκα.
Τι λες να κάνω; VISA?

Δημοσ.

Γιατί το λες αυτό..;;;

Σκέφτομαι να αγοράσω μια έκταση περί τα 100 στρέμματα (25 acres) στην Αλάσκα.

Τι λες να κάνω; VISA?

τρολλάρεις τωρα ε; :)

Δημοσ.

τρολλάρεις τωρα ε; :)

Καθόλου... Εδώ και ένα χρόνο το έχω ψάξει αρκετά.

Μάλιστα εχω βάλει στο τρυπάκι και ένα πολύ φίλο να πάμε παρέα.

Δεν έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και μέλλον, εδώ.... Γνωρίζω πως εδώ θα γίνει "κρανίου τόπος" σε λίγα χρόνια, για τους έλληνες. Γουστάρω την ζωή τύπου "Last Alaskans", "Mountain Men" και το έχω αποφασίσει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...