Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!

Το λαπτοπ μου εχει ενα προβλημα - το πληκτρολογιο δεν δουλευει σωστα αλλα αυτο δεν με ενοχλει.

Το πραγματικα ενοχλητικο ειναι οτι πατιουνται μονα τους καποια πληκτρα. Και πατιουνται συνεχομενα μεχρι να πατησω καποιο αλλο πληκτρο.

Εχω βαλει λοιπον ενα εξωτερικο πληκτρολογιο για να κανω την δουλεια μου, και θα ηθελα να μαθω αν (και πως) γινεται να απενεργοποιησω εντελως το πληκτρολογιο του λαπτοπ.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Λύνεις το laptop με βάση το service manual ή με βάση κάποιο σχετικό youtube video που αναφερεται στο μοντελο σου και αποσυνδεεις την καλωδιοταινία του πληκτρολογίου. Πλέον το πληκτρολόγιο εχει διακοσμητικό χαρακτήρα. 

Πριν το κάνεις αυτό, μπες στο bios και δες αν υπάρχει ρύθμιση τύπου usb legacy την οποία βάζεις enabled

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση φιλε arc !!!

Θα δοκιμασω να μπω στα bios να δω την ανωτερω ρυθμιση και αν υπαρχει να την ενεργοποιησω.

Αν υπαρχει και την κανω enable αναγνωριζει μονο το usb πληκτρολογιο?

Το λαπτοπ να σου πω την αληθεια φοβαμαι να το λυσω!

Δημοσ.

Δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις απο την διαχείριση συσκευών για αρχή αλλιώς άμα συνεχίσει πρέπει να κάνεις ότι σου είπε ο Arc.

Άμα το βγάλεις πάντως θα έλεγα να πάρεις απο ebay κανένα να το αλλάξεις για να ξεμπερδεύεις, τα κινέζικα απο 10-15€ ξεκινάνε.

Δημοσ.

Κάποιοι υπολογιστές βλέπουν πληκτρολόγια usb μόνο αν περάσει το στάδιο του bios, οποτε αν θες να μπεις στο bios πρέπει να εχεις συνδεμένο το πληκτρολόγιο του laptop. Αν το bios δεν εχει τετοια ρυθμιση τοτε ειναι enabled by default. Αυτή η ρύθμιση δεν θα λύσει το προβλημα σου, απλώς θα σε σώσει απο αλλα πιθανά μελλοντικά προβλήματα στην περιπτωση που αποσυνδέσεις την καλωδιοταινία του πληκτρολογίου του laptop

Επισης TO bios ειναι ενα και οχι πολλά (τα bios)

Δημοσ.

Απνεργοποίησε το από διαχείρηση συσκευών. Μπορείς να γράψεις και ενα scriptaki να στο απενεργοποιέι σε κάθε εκίννηση του Λ/Σ (σε περίπτωση που το θες για να μπεις στο BIOS)

Πληροφορίες εδώ

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι βιδουλες αυτές θέλουν ειδικό κατσαβίδι ρε παιδια;

Επεξ/σία από axvax
Δημοσ.

Εξαρτάτε το λάπτοπ. Συνήθως ένα μικρό σταυροκατσάβιδο είναι αρκετό. Έχω πάρει από το jumbo ένα στυλό-κατσαβίδι με μύτες που κάνει μια χαρά την δουλειά του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...