zoranb Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Παιδιά σημερινή φωτογραφία είναι αυτή, κάθε μέρα τον ποτίζω, θέλω να τον διατήρήσω να μην μου μαραθεί το χειμώνα και θέλω τη γνώμη σας.Νομίζω πως εκτός από τη προστασία, πρέπει και να τον κλαδέψω, αλλά πώς και από που ν'αρχίσω λέτε;
caution Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Να του κόβεις τις πάνω πάνω τουφίτσες που αλλάζουν χρώμα και να τον βάλεις σε εσωτερικό ηλιόλουστο χώρο. Έχουμε έναν μεγάλο αγιορείτικο, που έτσι έβγαλε τον περσινό χειμώνα αλώβητος 1
zoranb Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 1. Έξω λες δεν θα την βγάλει με τίποτα; 2. Για σουλούπωμα, να τον κάνω δηλαδή να φαίνεται πιό στρουμπλουλός κλπ. τι μπορώ να κλαδέψω; 3. Τι τουφίτσες που αλλάζουν χρώμα κόβοντάς τις σε τι τον βοηθάω; (για να μαθαίνω κιόλας, μην τα κάνω όλα μηχανικά χεχε)
caution Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Θα την πάθει από κρύο αργά η γρήγορα αν τον αφήσεις έξω, δεν νομίζω να "ξεχειμωνιάζουν" οι βασιλικοί έξω σε κανένα σημείο της χώρας μας άσε που από την φύση του είναι μονοετές, οπότε θέλει "ειδικό" περιβάλλον για να την βγάλει καθαρή και για δεύτερη σεζόν. Αυτές οι τουφίτσες που μωβίζουν πρέπει να φεύγουν γιατί ξυλιάζει το φυτό χάνει την ευρωστία του με το να τις τρέφει. Τώρα για να τον καλλωπίσεις κόβεις ότι σου φαντάζει να παίρνει την κατιούσα και τα λαίμαργα φιλαράκια στους κεντρικούς "κορμούς" (αραίωμα). Αυτά, σε συνδιασμό με θερμοκρασίες και συστηματικό πότισμα δίνουν καλές πιθανότητες να τον κρατήσεις για ακόμα μία χρονιά... εεε και αν δεις ότι δεν τραβάει, κάνεις την καρδιά σου πέτρα και τον αποξηραίνεις κάπου παραπέρα 1
zoranb Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Φίλε, ξέρεις τι έχει γίνει, οι τουφίτσες αυτές που μωβίζουν έχουν ξεπετάξει από μέσα τους και νέες με ανθούς, πρόλαυτά λες να τις κόψω; Όσον αφορά τον ήλιο, πρέπει να είναι απευθείας ήλιος ή μπορεί κ μέσα σε κλιμακοστάσιο να αντέξουν;
caution Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Για τις τουφίτσες ναι, είμαι positive, δεν κάνουν καλό στο φυτό να μένουν, google it Τώρα για το κλιμακοστάσιο αν έχει παράθυρα και βλέπει 4-5 ώρες ήλιο, πιστεύω θα είναι ok. 1
zoranb Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Οκ θα τις κόψω αλλά από χαμηλά; Όσο πιό χαμηλά γίνεται; Για να στρουμπουλέψει γενικότερα κόβω ότι άλλο γουστάρω ή πρέπει να προσέξω κάτι;
kakofonixx Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 ρωτα τον nicoc που ειναι μαστορας στην περιποιηση φυτων
archsatan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2013 ρωτα τον nicoc που ειναι μαστορας στην περιποιηση φυτων νεκρων ! fyp
achilles_g_ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 κόψε τα κλαδιά με τα άνθη έγκαιρα κ ποτίσε το, δεν χρειάζεται κάθε μέρα .θα καταλάβεις την επόμενη μέρα τη διαφορά. θα ζωντάνεψει.
agrio.imeros Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Οκ θα τις κόψω αλλά από χαμηλά; Όσο πιό χαμηλά γίνεται; Για να στρουμπουλέψει γενικότερα κόβω ότι άλλο γουστάρω ή πρέπει να προσέξω κάτι; Μην κάνεις τίποτε. Ήρθε ο καιρός του.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Εναλλακτικά φτιάχνεις μερικά βαζάκια με pesto και τον έχεις να τον θυμάσαι όλο το χειμώνα!
zoranb Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπόν, από τη μία αυτός που κλάδεψα παρέμειναν κοντά κ έγιναν ξυλώδες τα κλωναράκια του, από την άλλη έκοψα κάποιες κορυφές κλωναριών του και τις έβαλα μέσα σε νερό κ ζούν μια χαρά, μάλιστα έχουν βγάλει και ρίζες μέσα στο νερό. Το ερώτημα είναι, αφού φυτέψω τα κλωνάρια αυτά μπορώ να διατηρήσω το βασιλικό σε μικρή γλαστρούλα και να είναι συνέχεια μικρός φουντωτός κλπ. να μην μεγαλώνει δηλαδή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα