kirileman Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 με 23% φπα δεν θα αλλαξει ποτε ειναι εξωφρενικα υψηλο ωστε να αξιζει να παρει το ρισκο της φοροδιαφυγης ο επιχειρηματιας Και ο καταναλωτης εχει μεγαλο κινητρο να το γλιτωσει απο την τελικη τιμη.Sent from my ipad4 using Insomnia Αυτό που συμβαίνει τελικά είναι να το επιβαρυνόμαστε εμείς. Ουσιαστικά μειώνουμε την αμοιβή μας. Απόδειξη, όμως, θα κοπεί, στη δική μου την περίπτωση και να ήθελα δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
gigisoni Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Θα αλλαξει μονο αν αλλαξει η νοοτροπια των επαγγελματιων και δινουν παντα τιμη με ΦΠΑ οταν τους ρωτα ο πελατης "ποσο στοιχιζει;"
paylidis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Αν δεν υπάρχει γραπτή εντολή από τον ιδιοκτήτη, πώς απαιτεί να πληρωθεί; Λίγο μουφέ μου ακούγεται η ιστορία. επαρχία, δεκαετία '90, λαμόγιο... Σε αυτή τη περίπτωση ήταν δικό σου το λάθος, θα μπορούσες να είχες αποφύγει όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψευτομεσίτη(αν ήταν νόμιμος θα σου ζητούσε να υπογράψεις εντολή υπόδειξης) απλά ρωτώντας τον στην πρώτη επικοινωνία αν είναι μεσίτης... ο τυπος μας ειπε οτι ειναι μεσίτης αφου το είδαμε και παίρνει τηλέφωνο και κλεινει ραντεβού στο γραφείο του λεγόντας μονο διεύθυνση στον πωλητη. Εμεις το ξεράμε οτι πάμε στο γραφείο του ο ιδιοκτήτης όχι και εγινε χαμός γιατι ήταν και ολιγον οξύθυμος... Τελικά πηρε τα παπακια και απο τους δυο μας και καλα να πάθει να το παίζει με ξενα ακινητα μαγκας... Ουτε εντολη υποδειξης ουτε τιποτα δεν ειχε, απλα ψάρευε αγγελιες απο τις τοπικές εφημεριδες το εβλεπε σαν αγοραστής και επειτα το έδειχνε σαν δήθεν ιδιώτης (αρχικα)... τι ψάχνεις...
kirileman Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 επαρχία, δεκαετία '90, λαμόγιο... Ουάου! Οκ.
pournaras Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Καθόλου κλασσική περίπτωση δεν είναι αυτή που λες, κλασσική περίπτωση είναι όταν ο νόμιμος μεσίτης εξασφαλίζει πρώτα εντολή ανάθεσης από τον ιδιοκτήτη και εντολή υπόδειξης από τον ενοικιαστή. Μα αυτο ειναι ομως στο οποιο αντιδρα ο πιο πολυς κοσμος, στην εντολη αναθεσης ή στην εντολη υποδειξης. γιατι ολοι θελουν ο μεσιτης να ειναι δεσμευμενος, αλλα αυτοι (και οι δυο πλευρες), καν πραξουν οπως τους συμφερει.
kirileman Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Το πρόβλημα είναι ιδεολογικό, σε ένα βαθμό, αν υποθέσουμε ότι δεν έχει συμβεί καμιά εξόφθαλμη λαμογιά. Αρχίζουν ξαφνικά τα "γιατί να σε πληρώσω", "δεν έκανες και τίποτα σπουδαίο", "θα μπορούσα να το βρω και μόνος μου στην τελική", "και γιατί πληρώνεσαι και από την άλλη πλευρά", "γιατί δε μπορώ να βρω αγγελίες ιδιοκτητών" (όπως εδώ), "γιατί μου ζητάς ένα νοίκι ενώ άλλοι παίρνουν μισό" , "δε μου ανέφερες το ΦΠΑ ή δεν το πρόσεξα στην εντολή" και άλλα τέτοια. Η κρίση μας κάνει να ψειρίζουμε τη μαϊμού, ενώ μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να λαδώνουμε και να λαδωνόμαστε, να μετέχουμε ενεργά σε κάθε μορφής κομπίνα χωρίς κανένα συνειδησιακό δίλημμα. Τώρα ξαφνικά μας φταίνε όλα και όλοι (εκτός του εαυτού μας φυσικά). 1
Fotis13 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Θα αλλαξει μονο αν αλλαξει η νοοτροπια των επαγγελματιων και δινουν παντα τιμη με ΦΠΑ οταν τους ρωτα ο πελατης "ποσο στοιχιζει;" Σωστο ,αλλα για να λειτουργησει αυτο πρεπει να το κανουν ολοι ανεξαιρετως,αλλιως δημιουργειται αθεμιτος ανταγωνισμος .
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Μα αυτο ειναι ομως στο οποιο αντιδρα ο πιο πολυς κοσμος, στην εντολη αναθεσης ή στην εντολη υποδειξης. γιατι ολοι θελουν ο μεσιτης να ειναι δεσμευμενος, αλλα αυτοι (και οι δυο πλευρες), καν πραξουν οπως τους συμφερει. Για αυτό ακριβώς οι νόμιμοι μεσίτες δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους αν δεν εξασφαλίσουν πρώτα την αντίστοιχη εντολή. Problem solved. Τι συζητάμε τώρα?
pournaras Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Για αυτό ακριβώς οι νόμιμοι μεσίτες δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους αν δεν εξασφαλίσουν πρώτα την αντίστοιχη εντολή. Problem solved. Τι συζητάμε τώρα? Το οτι αυτες οι νομιμες υπηρεσιες ενοχλουν πολυ κοσμο.
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Το οτι αυτες οι νομιμες υπηρεσιες ενοχλουν πολυ κοσμο. Ε όποιον τον ενοχλούν, ας μην τις χρησιμοποιήσει. Problem solved!
pournaras Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Ε όποιον τον ενοχλούν, ας μην τις χρησιμοποιήσει. Problem solved! Αμ δε solved το ερμο, γιατι ως κλασσικοι ελληνες, αντι να μην τις χρησιμοποιησουμε, πρωτα τις χρησιμοπιουμε, και μολις ερθει η ωρα της πληρωμης, βγαινουμε στα φορουμς και καταγγελουμε το ταδε επαγγελμα ως λαμογια, το δεινα ως αισχροκερδες, και παει λεγοντας. 2
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Αμ δε solved το ερμο, γιατι ως κλασσικοι ελληνες, αντι να μην τις χρησιμοποιησουμε, πρωτα τις χρησιμοπιουμε, και μολις ερθει η ωρα της πληρωμης, βγαινουμε στα φορουμς και καταγγελουμε το ταδε επαγγελμα ως λαμογια, το δεινα ως αισχροκερδες, και παει λεγοντας. Δηλαδή κλασσικοί Έλληνες είναι μόνο οι ιδιοκτήτες/ενοικιαστές-αγοραστές και όχι οι μεσίτες? Επίσης εγώ που έχω χρησιμοποιήσει πχ ταξἰ, δεν έχω δικαίωμα να καταγγείλω το συγκεκριμένο επάγγελμα? Ότι και στραβό να έχω δει, πρέπει αναγκαστικά να το βουλώσω επειδή αναγκάστηκα(ή έστω επέλεξα) να χρησιμοποιήσω ταξί? Το έχουμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν στο συγκεκριμένο φόρουμ, κατά τη γνώμη μου ο τρόπος που εξασκείται το επάγγελμα του μεσίτη αστικών συμβάσεων στην Ελλάδα είναι ανήθικος. Και αυτό γιατί ο μεσίτης πληρώνεται και από τους δύο συμβαλλόμενους(ιδιοκτήτη/αγοραστή-ενοικιαστή), άρα προστατεύει τα συμφέροντα και των δύο, κάτι που είναι αδύνατον. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης(και στην Αμερική) απαγορεύεται ο ίδιος μεσίτης να εκπροσωπεί και τους δύο συμβαλλόμενους, εκ των πραγμάτων έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Πιστεύεις πως δεν έπρεπε να γράψω τη γνώμη μου επειδή στο παρελθόν χρησιμοποίησα τις υπηρεσίες μεσίτη?
pournaras Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δηλαδή κλασσικοί Έλληνες είναι μόνο οι ιδιοκτήτες/ενοικιαστές-αγοραστές και όχι οι μεσίτες? Επίσης εγώ που έχω χρησιμοποιήσει πχ ταξἰ, δεν έχω δικαίωμα να καταγγείλω το συγκεκριμένο επάγγελμα? Ότι και στραβό να έχω δει, πρέπει αναγκαστικά να το βουλώσω επειδή αναγκάστηκα(ή έστω επέλεξα) να χρησιμοποιήσω ταξί? Το έχουμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν στο συγκεκριμένο φόρουμ, κατά τη γνώμη μου ο τρόπος που εξασκείται το επάγγελμα του μεσίτη αστικών συμβάσεων στην Ελλάδα είναι ανήθικος. Και αυτό γιατί ο μεσίτης πληρώνεται και από τους δύο συμβαλλόμενους(ιδιοκτήτη/αγοραστή-ενοικιαστή), άρα προστατεύει τα συμφέροντα και των δύο, κάτι που είναι αδύνατον. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης(και στην Αμερική) απαγορεύεται ο ίδιος μεσίτης να εκπροσωπεί και τους δύο συμβαλλόμενους, εκ των πραγμάτων έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Πιστεύεις πως δεν έπρεπε να γράψω τη γνώμη μου επειδή στο παρελθόν χρησιμοποίησα τις υπηρεσίες μεσίτη? Να αλλαξει ο νομος τοτε. Δεν μπορεις να λες τον αλλον λαμογιο επειδη πραττει τα νομιμα. Υπαρχει ενας νομος εδω και καποια χρονια. Σημερα αποφασιζεις και γινεσαι εσυ μεσιτης, και πραττεις νομιμα, βασει αυτου του νομου. Θα πρεπει να αρχισω να σε λεω λαμογιο βασει ενος νομου που ισχυει ισως και πριν καν γεννηθεις; 1
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Να αλλαξει ο νομος τοτε. Δεν μπορεις να λες τον αλλον λαμογιο επειδη πραττει τα νομιμα. Υπαρχει ενας νομος εδω και καποια χρονια. Σημερα αποφασιζεις και γινεσαι εσυ μεσιτης, και πραττεις νομιμα, βασει αυτου του νομου. Θα πρεπει να αρχισω να σε λεω λαμογιο βασει ενος νομου που ισχυει ισως και πριν καν γεννηθεις; Πρώτα από όλα ο νόμος αυτός επιτρέπει στους μεσίτες να πληρώνονται και από τους δυο συμβαλλόμενους, δεν τους υποχρεώνει. Έχει μια μικρή διαφορά. Και ναι συμφωνώ, να αλλάξει ο νόμος. Και οι πρώτοι που θα έπρεπε να το ζητήσουν αυτό είναι οι ίδιοι οι μεσίτες, για να αποκτήσει το επάγγελμα τους το κύρος που του αξίζει... δεν το κάνουν όμως! Σε αντίθεση οι μεγαλύτεροι μεσιτικοί σύλλογοι της Ελλάδας είχαν απειλήσει με διαγραφές όσα μέλη τους διαφήμιζαν ότι δέχονται να δουλέψουν με αμοιβές λιγότερο από 2+2% και 1+1 μηνιαία μισθώματα. Παρόλο που η νομοθεσία εδώ και πάνω από 20 χρόνια έχει απελευθερώσει το ύψος των μεσιτικών αμοιβών. Και τέλος, μη ζητάς από μένα το λόγο, να τον ζητήσεις από όποιον αποκάλεσε τους μεσίτες λαμόγια.
SR20DET Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Αμ δε solved το ερμο, γιατι ως κλασσικοι ελληνες, αντι να μην τις χρησιμοποιησουμε, πρωτα τις χρησιμοπιουμε, και μολις ερθει η ωρα της πληρωμης, βγαινουμε στα φορουμς και καταγγελουμε το ταδε επαγγελμα ως λαμογια, το δεινα ως αισχροκερδες, και παει λεγοντας. Δηλαδή στη δικιά μου περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσω τα site (που παρέχουν ελεύθερα αγγελίες) προκειμένου να βρω κάτι που με ενδιαφέρει γιατί κάνω χρήση της υπηρεσίας του μεσίτη? ή μήπως κάνω λάθος και το site ανήκει στον μεσίτη; και στη περίπτωση που ο ιδιοκτήτης βαριέται να βγάλει 5 φωτογραφίες το σπίτι του ή δεν έχει το χρόνο να το βάλει αγγελίες και να το δείχνει σε υποψήφιους ενοικιαστές γιατί εγώ έχω την παραμικρή υποχρέωση στον μεσίτη ώστε να τον πληρώσω; Η υπηρεσία που προσφέρει είναι αποκλειστικά στον ιδιοκτήτη. Διαφωνείτε; Έχω υποχρέωση και θα δεκτώ τη καταβολή αμοιβής στο μεσίτη όταν θα ψάξει εκείνος και θα μου προτείνει κατάλληλα με τις απαιτήσεις μου ακίνητα. Και σαφώς είναι ανήθικο να με αποκλείει (όπως κάνουν κατ'επανάληψη εδώ και 2 βδόμαδες) όταν βρίσκω εγώ το ακίνητο γιατί πιθανόν να καταλαβαίνουν ότι δεν θα δεκτώ να τους πληρώσω. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι τυχαία ξεχνάνε να με ξαναπάρουν πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα