vasi Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 ναι τελευταιος ειναι. τι εννοεις επιπλεον 200αρι? δεη? δεν ειπα οτι ειναι σωτηρια αλλα τι αλλες επιλογες εχω? το σπιτι ειναι με νοικι αρα δεν γινεται να φτιαξουμε την μονωση εννοώ ότι με την αγορά κλιματιστικών για θέρμανση δεν θα επωφεληθείτε δεν θα δείτε διαφορά !! από την στιγμή που το σπίτι μπάζει , μια οικονομική λύση είναι σόμπα με περλετ, αν εχετε έξοδο για μπουρί ? για το μικρο δωμάτιο ένα καλοριφέρ λαδιού, Τα κλιματιστικά είναι περίπου σαν τα αερόθερμα, δεν κερδίζεις τίποτα,όταν είσαι στον τελευαιο όροφο!!
Dare-Devil Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 εννοώ ότι με την αγορά κλιματιστικών για θέρμανση δεν θα επωφεληθείτε δεν θα δείτε διαφορά !! από την στιγμή που το σπίτι μπάζει , μια οικονομική λύση είναι σόμπα με περλετ, αν εχετε έξοδο για μπουρί ? για το μικρο δωμάτιο ένα καλοριφέρ λαδιού, Τα κλιματιστικά είναι περίπου σαν τα αερόθερμα, δεν κερδίζεις τίποτα,όταν είσαι στον τελευαιο όροφο!! Τι συγκρίνεις τώρα; Ένα κλιματιστικό με COP 5 με ένα αερόθερμο με βαθμό απόδοσης 1 ? Το ίδιο είναι ένα κλιματιστικό που καίει 500 watt και αποδίδει 2500 watt Στον χώρο με ένα αερόθερμο που καιει 2000 watt και αποδίδει 2000 στο χώρο ?Σε καμία περίπτωση δεν είναι σαν τα αερόθερμα σε κατανάλωση και ας έχει έξω 4 βαθμούς
vasi Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 θέλω να πω ότι το κλιματιστικό με την βοήθεια του ανεμιστήρα σπρώχνει τον ζεστό αέρα, μακριά και ζεσταίνει την ατμοσφαίρα του χώρου σου γρήγορα !! το ίδιο κάνει και το αερόθερμο με τον αέρα και αυτό, αλλά σε μικρότερη κλίμακα ,και τα δυο είναι αντιοικονομικά !!ίδιος όταν το ταβάνι στο διαμέρισμα σου, είναι μη μονωμένο !! με τον νόμο της φυσικής καταλαβαίνουμε οτι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει ψηλά !!
Ison_ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 εννοώ ότι με την αγορά κλιματιστικών για θέρμανση δεν θα επωφεληθείτε δεν θα δείτε διαφορά !! από την στιγμή που το σπίτι μπάζει , μια οικονομική λύση είναι σόμπα με περλετ, αν εχετε έξοδο για μπουρί ? για το μικρο δωμάτιο ένα καλοριφέρ λαδιού, Τα κλιματιστικά είναι περίπου σαν τα αερόθερμα, δεν κερδίζεις τίποτα,όταν είσαι στον τελευαιο όροφο!! Όταν μιλάμε για ηλεκτρικό ρεύμα, τα κλιματιστικά δε συγκρίνονται με τα αερόθερμα. Τα μεν μεταφέρουν θερμότητα απ'έξω με πολύ καλή απόδοση, ενώ τα δε, χρησιμοποιουν αντιστάσεις με μια τυπική απόδοση. Οπότε, αν δεν έχεις άλλη λύση για θέρμανση εκτός από ρεύμα, το κλιματιστικό συμφέρει από όλες τις απόψεις, ακόμα κι αν το θες για χώρο 5 τετραγωνικών.
manos89 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 να πω οτι το εχω 5 μέρες το κλιματιστικό και είναι πολυ κομπλέ. το ανάβω 4-5 το πολύ ώρες τη μέρα, στους 22-23 βαθμούς στο economy με τον ανεμιστήρα του στο silent και βλέπω τεράστια διαφορά οταν τον έχω αναμένο. δεν ξέρω πόσο θα μου έρθει η δεη βέβαια
dEACTIVATEb Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 τι καταναλωση σε ευρω εχει τη μερα ενα Inverter σε λειτουργεια 4-5 ωρων?
Dare-Devil Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 τι καταναλωση σε ευρω εχει τη μερα ενα Inverter σε λειτουργεια 4-5 ωρων? Ανάλογα το κλιματιστικό Υπάρχουν ινβερτερ (π.χ σε 9αρι) που καίνε 900 watt υπάρχουν και ινβέρτερ που καίνε 450 watt. Δεν είναι όλα τα ίδια. Αυτο που δείχνει πόσο οικονομικό είναι ενα ινβερτερ είναι οι συντελεστές COP SCOP (για την θέρμανση) / EER SEER (για ψύξη) Ε το δικό μου το 9άρι που είναι απο τα οικονομικότερα του εμπορίου (απ τα ακριβά μηχανήματα) έκαιγε χθες με θερμοκρασία χώρου 21 και εξωτερική 10.5 0.6 kwh. Αν η kwh έχει περίπου 15 cents με τους φόρους κτλ κτλ έκαψα 8 cents για μια ώρα και πάλι πολλά μπορεί να λέω. Τώρα για το ερώτημά σου ινβερτερ 9άρι δωματίου δε πρόκειται να καίει πάνω απο 1000 watt όσο φθηνό μοντέλο και αν είναι. Οπότε υπολόγισε πόσο έχει η kwh επί 5. να πω οτι το εχω 5 μέρες το κλιματιστικό και είναι πολυ κομπλέ. το ανάβω 4-5 το πολύ ώρες τη μέρα, στους 22-23 βαθμούς στο economy με τον ανεμιστήρα του στο silent και βλέπω τεράστια διαφορά οταν τον έχω αναμένο. δεν ξέρω πόσο θα μου έρθει η δεη βέβαια Ποιό πήρες;
manos89 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 εν τελει αυτο http://www.skroutz.gr/s/348068/Fujitsu-ASYG09LEC.html και το αντιστοιχο 12αρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα