weird_fox Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Νομίζω πως για κάποιες χώρες έχει να κάνει και με το αν είναι συσκευασμένο κάτι ή όχι
marios_geo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Για ποιο λόγο θέλει κάποιος να κουβαλήσει λάδι από Ελλάδα; Έξω δεν έχει;
skar1983 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Για ποιο λόγο θέλει κάποιος να κουβαλήσει λάδι από Ελλάδα; Έξω δεν έχει; Πες μου καλυτερο λαδι απο το ελαιολαδο της χωρας μας.
marios_geo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Πες μου καλυτερο λαδι απο το ελαιολαδο της χωρας μας. Έχεις δοκιμάσει πολλά άλλα λάδια;
Toufas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Πες μου καλυτερο λαδι απο το ελαιολαδο της χωρας μας. E ναι, αφου παντου στην ελλαδα βγαινει ακριβως το ιδιο λαδι και δεν υπαρχουν αλλες πικοιλιες
marios_geo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 offtopic, μια λίστα με τα καλύτερα λάδια http://www.worldsbestoliveoils.org/worlds-best-olive-oils.html και μια δεύτερη λίστα http://www.bestoliveoils.com/2013-results/
leleo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Μπορεί ρε παιδιά να έχω θείο στο χωριό με δικό του σπιτικό λάδι και ελιές 1
marios_geo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Παιδιά δεν πάμε καλά. Αν φτάσαμε στο σημείο ΝΕΑ παιδιά να κουβαλάνε λάδι και κονσέρβες γιατί έξω δεν ξέρουν να τρώνε και έχουν χάλια προϊόντα, πάει το χάσαμε το παιχνίδι. Η μόνη σοβαρή απάντηση που μπορώ να δώσω είναι η εξής: Μην ξεχάσεις φεύγοντας να πάρεις και χαρτί υγείας, ποιος ξέρει τι θα βρεις εκεί που πας. 2
Orpheas1992 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Το λαδι που φτιαχνει ο καθε παππους/θειος απο τις δικες του ελιες στο χωριο του (ειτε αυτο ειναι σε Ελλαδα ειτε σε Ιταλια ειτε σε Ισπανια) δε συγκρινεται με κανενα συσκευασμενο, οσες πρωτιες σε οσες λιστες και να παρει....Κατα τα αλλα ειμαι και εγω κατα τετοιων υπερβολων, μην ξεχναμε ομως οτι υπαρχει και το οικονομικο στη μεση. Πολλοι επιδιωκουν να τους στελνουν τροφιμα οι δικοι τους οχι γιατι το παστιτσιο της μαμας ειναι καλυτερο αλλα για να τη βγαλουν καποιες μερες με λιγοτερα εξοδα. 2
fatsas1990 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Παιδιά δεν πάμε καλά. Αν φτάσαμε στο σημείο ΝΕΑ παιδιά να κουβαλάνε λάδι και κονσέρβες γιατί έξω δεν ξέρουν να τρώνε και έχουν χάλια προϊόντα, πάει το χάσαμε το παιχνίδι. Η μόνη σοβαρή απάντηση που μπορώ να δώσω είναι η εξής: Μην ξεχάσεις φεύγοντας να πάρεις και χαρτί υγείας, ποιος ξέρει τι θα βρεις εκεί που πας. Ειναι το ιδιο λαδι του γειτονα ή του παππου σου που το εχει βγαλει απο φυσικους πορους και οχι συσκευασμενα? Πλακα κανουμε τωρα? Κοιτα που μας βαζουν και χερι καποιοι επειδη καποιος θελει να παρει ΛΑΔΙ της ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ και ισως δικιας του παραγωγης στο εξωτερικο...Εδω κολλαει " το που φτασαμε"
marios_geo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Το λάδι του παππού σου φτιάχνεται από α) ελιές που τις ραντίζουν και ρίχνουν λίπασμα β) μαζεύονται με κάποιο μηχάνημα γ) πηγαίνουν στο (πραγματικά σιχαμερό) ελαιοτριβείο του χωριού, εκεί που μπάινουν όλες οι ελιες όλων των άλλω χωριανων, χωρίς καθαρίσμα, χωρίς τίποτα. δ) Δεν τηρεί καμία προδιαγραγή ποιότητας ασφάλειας κατά το φιλτράρισμα ε) συσκευάζεται στο κλασσικό 2λιτρο μπoυκάλι κοκα κόλας, αγνοώντας κάθε κανόνα υγιεινής για την φύλαξη προϊόντων. .... Παρόλα αυτά, εσύ πιστεύεις ότι είναι καλύτερο. Μάθε λοιπόν, ότι όποιος ξοδεύει γνώσεις και χρήμα για να φτιάξει ένα προϊών, είτε αυτό είναι λάδι είτε iphone, το αποτέλεσμα είναι πάντοτε καλύτερο. Λέγεται έρευνα και ανάπτυξη, δεν μπορεί ο παππούς σου να το συναγωνιστεί. Αν ακόμη δεν έχεις πειστεί, δώσε κάποιο αντικειμενικό τρόπο να το δούμε. Στο θέμα μας τώρα, αυτό που νοιάζει δεν είναι αν θα σπαταλήσεις από τα 20 κιλά αποσκευών που δικαιούσαι σε 5λιτρα λάδια. Αλλά ετσι και σου σπάσει το δοχείο και μου λερώσεις την τσάντα και πιθανά μου χαλάσεις το ταξίδι, θα είσαι απλά τυχερός που θα έχεις τόσο λάδι μαζί σου, να μπορεί γλυστρά άνετα. Υ.Γ. Η παραμοιά εδώ στην Αμερική λέει: Grow a dick and become a man. Φτάνει με όλους τους μαμάκηδες και το σπιτικό φαγάκι. 4
gigisoni Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Τι λέτε ρε παιδιά, μην διαβάζω παλαβομάρες βραδιάτικα από άτομα που τα μόνα αεροπλάνα που έχουν δει είναι αυτά που νομίζουν ότι τους ραντίζουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις λάδι και μάλιστα εικοσάκιλο ή ακόμα και πεντάκιλο σε βαλίτσα ταξιδιού. Κανά μικρό βαζάκι μαρμελάδας ίσως σου αφήσουν και αυτό αν δεν έχει άλλα περίεργα μέσα η βαλίτσα σου. Το λάδι συσκευάζεται ως εύθραυστο προιόν και μπαίνει μαζί με τα εμπορεύματα. Τέλος. Χέρι δεν σας βάζουμε επειδή κάποιοι προτιμούν το λάδι του μπαμπά, χέρι βάζουμε γιατί γράφει ό,τι του κατέβει ο καθένας.
margaritagr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">Το λάδι του παππού σου φτιάχνεται από</span></span></p> <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">α) ελιές που τις ραντίζουν και ρίχνουν λίπασμα</span></span></p> <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">β) μαζεύονται με κάποιο μηχάνημα</span></span></p> <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">γ) πηγαίνουν στο (πραγματικά σιχαμερό) ελαιοτριβείο του χωριού, εκεί που μπάινουν όλες οι ελιες όλων των άλλω χωριανων, χωρίς καθαρίσμα, χωρίς τίποτα.</span></span></p> <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">δ) Δεν τηρεί καμία προδιαγραγή ποιότητας ασφάλειας κατά το φιλτράρισμα</span></span></p> <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">ε) συσκευάζεται στο κλασσικό 2λιτρο μπoυκάλι κοκα κόλας, αγνοώντας κάθε κανόνα υγιεινής για την φύλαξη προϊόντων.</span></span></p> <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">....</span></span></p> <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">Παρόλα αυτά, εσύ πιστεύεις </span></span><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">ότι είναι καλύτερο. </span></span></p> <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">Μάθε λοιπόν, ότι όποιος ξοδεύει γνώσεις και χρήμα για να φτιάξει ένα προϊών, είτε αυτό είναι λάδι είτε </span></span><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">iphone, το αποτέλεσμα είναι πάντοτε καλύτερο. Λέγεται έρευνα και ανάπτυξη, δεν μπορεί ο παππούς σου να το συναγωνιστεί. Αν </span></span><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">ακόμη </span></span><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">δεν έχεις πειστεί, δώσε κάποιο αντικειμενικό τρόπο να το δούμε.</span></span></p> <p> </p> <p> </p> <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">Στο θέμα μας τώρα, αυτό που νοιάζει δεν είναι αν θα σπαταλήσεις από τα 20 κιλά αποσκευών που δικαιούσαι σε 5λιτρα λάδια. Αλλά ετσι και σου σπάσει το δοχείο και μου λερώσεις την τσάντα και πιθανά μου χαλάσεις το ταξίδι, θα είσαι απλά τυχερός που θα έχεις τόσο λάδι μαζί σου, να μπορεί γλυστρά άνετα.</span></span></p> <p> </p> <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">Υ.Γ.</span></span></p> <p><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">Η παραμοιά εδώ στην Αμερική λέει: Grow a dick and become a man. </span></span><span style="font-family:'helvetica neue';"><span style="font-size:10.5pt;">Φτάνει με όλους τους μαμάκηδες και το σπιτικό φαγάκι.</span></span></p> <p> </p> Εσυ ρε φιλε θα μας φας τη δουλεια! Αυτο πια με τα λαδια που δε τα ελεγχει κανεις αλλα τα θεωρουν και υψιστης ποιοτητας, με ξεπερναει.. το ιδιο φυσικα ισχυει και για αλλα τροφιμα.
paylidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Παιδιά δεν πάμε καλά. Αν φτάσαμε στο σημείο ΝΕΑ παιδιά να κουβαλάνε λάδι και κονσέρβες γιατί έξω δεν ξέρουν να τρώνε και έχουν χάλια προϊόντα, πάει το χάσαμε το παιχνίδι. Η μόνη σοβαρή απάντηση που μπορώ να δώσω είναι η εξής: Μην ξεχάσεις φεύγοντας να πάρεις και χαρτί υγείας, ποιος ξέρει τι θα βρεις εκεί που πας. το λάδι στην αγγλία δεν τρωγεται, βρωμάει πραγματικά... ειχα προτημήσει να φάω σαλάτα σκέτη παρα με το ξερασμα που αποκαλουν ελαιολαδο... Ειχα συγγενείς που εμεναν μονιμα και τους στέλναμε cargo μια φορά το εξαμηνο 3 ντενεκεδες ειδικα συσκευασμένους
marios_geo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Το λάδι στην Αγγλία είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα. Μια μάρκα, ένας τύπος ένα μέγεθος. Δεν επιτρέπονται εισαγωγές, προσωπικές παρασκευες. Το μόνο που επιτρέπεται είναι η cargo μεταφορά, μόνο από Ελλάδα και με όριο 3 ντενεκεδες ανα 6 μήνες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις