vasilisbilias Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Γεια σας παιδιά, Θέλω να πάρω έναν χρονοδιακόπτη ρεύματος και να συνδέσω πάνω του μια συσκευή, ώστε να ανοίγει μια συγκεκριμένη ώρα και στην συνέχεια να απενεργοποιείτε. Επειδή όμως είμαι άσχετος με αυτά τα θέματα, θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να κάνω την δουλεία μου με έναν απλό χρονοδιακόπτη για να μην σπαταλήσω χρήματα για αγορά κάποιου ψηφιακού. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
haris_216 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Απ' όσο ξέρω την δουλειά σου θα την κάνεις και με τις δύο εκδοχές. Απλά ο ψηφιακός έχει περισσότερα περιθώρια προγραμματισμού (πχ να ανοίγει τόσες ώρες καθημερινά, αλλά να μην ανοίγει το σ/κ, κλπ). Οι άλλοι είναι συνήθως 24ωροι όπου μπορείς να ρυθμίσεις τα "άνοιξε-κλείσε" αλλά μέχρι εκεί. Δεν σου δίνουν παραπάνω ευελεξία (αν αυτό είναι το ζητούμενο). Βέβαια, όπως σε όλα τα πράγματα, υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες. Και δεν λέω κινέζικο ή μη (αφού τα περισσότερα από εκεί μας έρχονται πια) αλλά καλό ή κακό κινέζικο
vasilisbilias Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Απ' όσο ξέρω την δουλειά σου θα την κάνεις και με τις δύο εκδοχές. Απλά ο ψηφιακός έχει περισσότερα περιθώρια προγραμματισμού (πχ να ανοίγει τόσες ώρες καθημερινά, αλλά να μην ανοίγει το σ/κ, κλπ). Οι άλλοι είναι συνήθως 24ωροι όπου μπορείς να ρυθμίσεις τα "άνοιξε-κλείσε" αλλά μέχρι εκεί. Δεν σου δίνουν παραπάνω ευελεξία (αν αυτό είναι το ζητούμενο). Βέβαια, όπως σε όλα τα πράγματα, υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες. Και δεν λέω κινέζικο ή μη (αφού τα περισσότερα από εκεί μας έρχονται πια) αλλά καλό ή κακό κινέζικο Θέλω καθημερινά στις 8 ώρα το πρωί να ανοίγει για 5 λεπτά και στην συνέχεια να απενεργοποιείτε. Τίποτα παραπάνω.
cb_papi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Καλύτερος είναι ο ψηφιακός γιατί λόγω του ότι έχει μπαταρία, δεν χάνεται η ρύθμιση αν κοπεί το ρεύμα. Στους μηχανικούς, αν κοπεί το ρεύμα θα πρέπει να τον ξαναρυθμίσεις, αλλιώς θα ανοίγει και θα κλείνει αργότερα απ'ότι πρέπει. Γενικά δεν υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσεις αναλογικό, εκτός πιθανώς του κόστους. 2
PCharon Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Συμφωνώ με τα παραπάνω + αν ψάξεις σε κανά κινέζικο απευθείας θα βρεις ψηφιακούς σε αστείες τιμές πχ http://dx.com/p/1-5-lcd-heavy-duty-indoor-digital-timer-230v-eu-plug-66059
bilakos10 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Έλα πες την αλήθεια. Πάνω στον διακόπτη θα συνδέσεις καμιά κόρνα φορτηγού για να σε ξυπνάει το πρωί...
haris_216 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Καλύτερος είναι ο ψηφιακός γιατί λόγω του ότι έχει μπαταρία, δεν χάνεται η ρύθμιση αν κοπεί το ρεύμα................. έχει απόλυτα δίκιο ο φίλος δεν το είχα σκεφτεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα