therock Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Οσο ασχημα και αν ειναι τα πραγματα στην χωρα μας, υπαρχουν ατομα που πραγματικα την εχουν ασχημα εκει εξω. Δουλειες και καλοπεραση μπορει να μην εχουμε εμεις οι νεοι και να χαραμιζομαστε, αλλα το να μην μας περισσευουν χρηματα για το νεο iphone και να ζησουμε την γκομενα μας στην χλιδη, δεν ειναι βιοπαλη. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω κατα ποσο κανει καλο η πραξη του να δινεις ελευμοσυνη σε μερικους και για αυτο ανοιγω αυτο εδω το νημα. Περιπτωσεις. ΠΧ Πακιστανο, τυπο με σπασμενα ποδια, φτωχο, γυφτους, τσιγγανους κτλ Γενικη αρχη. Αν δωσεις σε εναν θα πρεπει να δινεις σε ολους. Γιατι εδωσες σε καποιον και οχι σε ολους τους υπολοιπους? Υπηρξε καποιος λογος προτιμησης, παιζεις αγαπημενους? Απο την αλλη αν κανες κατι μια φορα ειναι σαν να μην το κανες καμμια. Οποτε αν δωσεις σε καποιον θα πρεπει να νιωθεις και την υποχρεωση να δινεις σε οποιον απλωνει το χερι? Πιο συγκεκριμενα. Αν δινεις λεφτα σε αυτους με σωματικες αναπηριες (που ακουγεται πως οι νταβατζηδες τους, τους αχρηστευουν), καταρχας τα λεφτα δεν πανε σε αυτους, κατα δευτερον αυτοι που παιρνουν τα χρηματα συνειδητοποιουν πως το κολπο τους δουλευει και ενεργοποιεις ετσι την συμπεριφορα τους να αχρηστευσουν και νεα ατομα, οποτε εμμεσα εισαι συμμετοχος στις παθησεις νεων ατομων. Τα λεφτα απο παιδακια σε φαναρια πανε στον βαναυσο πατερα αλλα η κακοποιηση σαν να μην παυει να συνεχιζεται. Ενταξει μπορεις να δωσει τροφη σε καποιον που ψαχνει στα σκουπιδια και να ξερεις οτι ο πορος θα παει εκει που πρεπει, οπως ισως και να δωσεις ρουχα στον τυπο που σκεπαζεται με κουρελια και κοιμαται στα παγκακια και στις στασεις λεωφορειων. Αλλα τι μπορεις να κανεις με ολους τους υπολοιπους ωστε η καρδια μας να μην σπαραζει? Προβληματιστειτε, και πειτε κατι σοβαρο. 2
Star_Light Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Ακου να δεις σε παιδακια τσιγγανακια να μην δινεις χρηματα γιατι ορισμενοι πανε και τα αφηνουν εκει επιτηδες (γονεις εννοω) γιατι το εχουν κανει συστημα την ζητιανια. Εγω οποτε βλεπω κατι τετοιο πάω και ψωνιζω ένα κρουασαν ή ενα σαντουιτς (στεργιου) απο τα ψυγεια και τους το δινω. Τωρα αμα δω κανεναν κουτσο στο δρομο ή καμια γιαγια ζητιανα ή καμια μαμα με το παιδακι αγκαλια να παρακαλανε και δεν εχει σουπερ μαρκετ κοντα εκει δινω 50λεπτά με 1 ευρώ. Σε ναρκωμανεις δεν δινω χρηματα γιατι ξερω οτι θα πανε για πρεζα και πιστευω οτι αυτο τους καταστρεφει αντε να τους παρεις καμια τυρόπιτα. Ωραιο θεμα ανοιξες και ειναι πραγματικα κριμα ορισμενοι ανθρωποι που δεν εχουν ουτε τα βασικα οποτε οσο περναει απο το χερι μας καλο ειναι να βοηθάμε. Φαε μια σοκολατα λιγοτερη και δωσε 1 ευρω ή παρε κανα σαντουιτς απο το σουπερ μαρκετ. Και φυσικα καθε μερα που σηκωνομαστε και εχουμε το σπιτι και το φαγητο μας να λεμε ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ετσι? 17
tritonas00 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δεν δινω πουθενα. Οπως εστρωσε ο καθεις, θα κοιμηθει. 4
arxaggelos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Πολλές φορές άτομα μου έχουν ζητήσει ένα 50λεπτο "για να πάρουν κάτι να φάνε", και όταν προσφέρθηκα να τους πάρω εγώ επί τόπου ένα σάντουιτς αρνήθηκαν. 4
therock Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Ακου να δεις σε παιδακια τσιγγανακια να μην δινεις χρηματα γιατι ορισμενοι πανε και τα αφηνουν εκει επιτηδες (γονεις εννοω) γιατι το εχουν κανει συστημα την ζητιανια. Εγω οποτε βλεπω κατι τετοιο πάω και ψωνιζω ένα κρουασαν ή ενα σαντουιτς (στεργιου) απο τα ψυγεια και τους το δινω. Τωρα αμα δω κανεναν κουτσο στο δρομο ή καμια γιαγια ζητιανα ή καμια μαμα με το παιδακι αγκαλια να παρακαλανε και δεν εχει σουπερ μαρκετ κοντα εκει δινω 50λεπτά με 1 ευρώ. Σε ναρκωμανεις δεν δινω χρηματα γιατι ξερω οτι θα πανε για πρεζα και πιστευω οτι αυτο τους καταστρεφει αντε να τους παρεις καμια τυρόπιτα. Ωραιο θεμα ανοιξες και ειναι πραγματικα κριμα ορισμενοι ανθρωποι που δεν εχουν ουτε τα βασικα οποτε οσο περναει απο το χερι μας καλο ειναι να βοηθάμε. Φαε μια σοκολατα λιγοτερη και δωσε 1 ευρω ή παρε κανα σαντουιτς απο το σουπερ μαρκετ. Και φυσικα καθε μερα που σηκωνομαστε και εχουμε το σπιτι και το φαγητο μας να λεμε ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ετσι? Αναφερεις πολυ την τροφη και εγω θα δωσω αντιπαραδειγμα. Καποτε ειχα δει εναν να ζητιανευει στην ηρωων πολυτεχνειου για να του δωσουν χρηματα να φαει. Ενας σταματαει και του δινει ενα αννεγγιχτο πακετο cream crackers ολικης. Οτνα επεστρεφα και ξαναπερασα απο κεινο το σημειο, ο ζητιανος αφαντος και τα cream crackers, κοιτωνταν ανεπαφα στο πεζοδρομιο παρατημενα. Μηπως ηταν επιλεκτικος και δεν ηθελες ολικη,ς ή μηπως και αυτος ηθελε χρηματα για αλλο λογο? Για ναρκομανης δεν εμοιαζε, αλλα και ειδικος δεν ειμαι..
Star_Light Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Ωραια. Δεν πειραζει εσυ την κινηση την έκανες. Μαζεψε τα cream crackers και δώστα αλλού.
therock Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δεν δινω πουθενα. Οπως εστρωσε ο καθεις, θα κοιμηθει. Μερικοι ειναι παιδια κατωτερου θεου, και αυτο πραγματικα το πιστευω. Δεν ειχαν καθολου τον παραγοντα τυχη με το μερος του και ισως να μην φταινε για αυτο. Δεν διαλεγεις σε ποια χωρα θα γεννηθεις, με ποια οικογενεια θα μεγαλωσεις, τι συνθηκες θα επικρατουν την περιοδο που θα ζεις κτλ. Το οτι εμεις ειμαστε περισσοτερο τυχεροι απο μερικους και λιγοτερο απο καποιους αλλους ισως να μην πρεπει να το παιρνουμε σαν δεδομενο. 13
Star_Light Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Ρωτα εξαρχης κιολας αμα θέλει να τα φάει. Αν δειξει δυσαρεσκεια μην του τα δώσεις.
giorgos147 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δεν δινω πουθενα. Οπως εστρωσε ο καθεις, θα κοιμηθει. Στο σταθμό ευαγγελισμού που περνάω καθημερινά, έχει τύχει 2 φορές να συναντήσω μια γιαγιάκα. Τη συγκεκριμένη, δεν άντεξα και της έδωσα. Εντύπωση μου έκανε σχόλιο φίλου που ήταν μαζί μου και μου λέει "τελικά είσαι πονόψυχος εσύ" με μία δόση ειρωνείας. Η συγκεκριμένη δε ξέρω γιατί, αλλά με έκανε και σκέφτηκα και τις 2 φορές που τη συνάντησα "και αν αυτή ήταν η δική μου γιαγιά;". \\Έκανα το δικό σου ποστ quote γιατί απλά μου έδωσε καλή "πάσα" για να πω το δικό μου παράδειγμα. Δε λέω ότι δίνω σε όλους, αλλά θα πω την αμαρτία μου ότι αν δώσω θα το δώσω επιλεκτικά. Πάρα πολύ δύσκολα έως καθόλου θα δώσω σε αυτούς που βρίσκονται μέσα στον ηλεκτρικό π.χ. Οπότε από εμένα, μόνο αν ο άλλος μου δείξει ότι όντως λέει την αλήθεια θα του δώσω. Τώρα αν είναι τόσο καλός ηθοποιός, μπράβο του. 1
Star_Light Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Τι ηθοποιος να ειναι τωρα καποιος με κομμενο χέρι.
tritonas00 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 http://www.youtube.com/watch?v=SD2BeT9MLmk 8
Orpheas1992 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Τον θεο αφηστε τον εξω απο αυτο, οπως ειχε πει και ο μακαριτης ο Καρλιν "He doesn't give a shit".Δεν δινω σχεδον ποτε γιατι θεωρω οτι πισω απο το 99% των ατομων που ζητιανευουν σημερα ειναι τεραστια κυκλωματα που την εχουν δει επιχειρηση την φαση. Οποτε το προβλημα δεν προκειται να λυθει με το να δωσεις, απλα θα παραδωσει τον ημερισιο μισθο και την αλλη μερα θα ναι στη βαρδια του τις ιδιες ωρες στο ιδιο μερος. 6
someone- Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δεν δινω πουθενα. Οπως εστρωσε ο καθεις, θα κοιμηθει. μην εισαι απολυτος. δε μιλαω για πακιστανους/ναρκομανεις, καποτε αυτοι οι ελληνες που ζητιανευουν ειχαν τις δουλειες τους, τα σπιτια τους, τη ζωη τους, ειχε κανει μια σχετικη εκπομπη ο θεοδωρακης. Δε μπορω να μην δωσω..
CROM271 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Η συγκεκριμένη δε ξέρω γιατί, αλλά με έκανε και σκέφτηκα και τις 2 φορές που τη συνάντησα "και αν αυτή ήταν η δική μου γιαγιά;". Αυτο ακριβως το παθαινω και εγω... Κατα τα αλλα σπανια δινω και πολυ επιλεκτικα. Αν ερθει κανενας 30αρης που τον κοψω πως το κανει ψιλοεπαγγελματικα και δεν εχει ψαξει καν για δουλεια δεν δινω. Μικρα παιδια με τιποτα γιατι παιζει εκμεταλλευση. Μαναδες (τσιγγανες συνηθως) με τα παιδια στην αγκαλια ολη την μερα με τιποτα παλι. Φαναρια οχι. Γενικως οπου κοψω πως η ζητιανια γινεται επαγγελματικα δεν δινω. Μπορει να δωσω μονο σε καμια γιαγια οπως ειπα π.χ. που αν ειναι οντως μονη της δεν μπορει να δουλεψει. Νταξει κατα πασα πιθανοτητα θα φαω τον παπα αλλα με πιανουν τα ψυχοπονιαρικα εκει... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα