Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικα δεν θα εδινα και λεφτα σε οργανωσεις που ''υιοθετεις'' παιδακια κλπ οπως αναφερθηκε πριν απο φιλο πως εχει αναδοχο παιδι απο μπαγκλαντες.

Σε αυτες τις οργανωσεις πιστευω πεφτει η μασα του αιωνα απο καποιους.

• Like 2
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχως πολλοι εχουν κανει επαγγελμα την ζητιανια,ντροπη πραγματικα να ζητιανευεις αντι να βρεις μια τιμια δουλεια,οποια και να ειναι αυτη.Αναφερομαι φυσικα σε αυτους που μπορουν.

Επισης μην ξεχνατε οτι η Εκκλησια βοηθαει τους απορους,αν πραγματικα εχει κανεις αναγκη πηγαινει εκει .

Δημοσ.

Δυστυχως πολλοι εχουν κανει επαγγελμα την ζητιανια,ντροπη πραγματικα να ζητιανευεις αντι να βρεις μια τιμια δουλεια,οποια και να ειναι αυτη.Αναφερομαι φυσικα σε αυτους που μπορουν.

Επισης μην ξεχνατε οτι η Εκκλησια βοηθαει τους απορους,αν πραγματικα εχει κανεις αναγκη πηγαινει εκει .

συμφωνοι ! δε μιλαμε για το 99% των περιπτωσεων που το εχουν κανει επαγγελμα για τους ξεφτιλισμενους δηλαδη , μιλαμε για το 1% για τις εξερεσεις που πραγματικα σε καποια στιγμη τις ζωης τους ανθρωποι με αξιοπρεπεια μπορει να χρειαστουν  την υποστηριξη μας ...

Δημοσ.

και εγω δεν δινω ποτε για τους λογους που ειπατε.

+και οτι ερχονται απο βουλγαρια και σκοπια βγαζουν το μεροκαματο ετσι και το απογευμα ξαναφευγουν.

Δημοσ.

Προσωπικα δεν θα εδινα και λεφτα σε οργανωσεις που ''υιοθετεις'' παιδακια κλπ οπως αναφερθηκε πριν απο φιλο πως εχει αναδοχο παιδι απο μπαγκλαντες.

Ακομα και να πηγαιναν εκει λεφτα,λιγο κουφο ειναι να στελνεις λεφτα σε μια αλλη ηπειρο οταν πειναει ο γειτονας σου.

• Like 1
Δημοσ.

θα πω κατι τελευταιο και θα αποχωρησω απο το θεμα !

εδω κοντα μενει μια γυναικα ΗΡΩΙΔΑ ,εχει με 3 παιδακια οχι πολυ μικρα ο μεγαλος παει στα 18 , o αντρας της αρρωστησε εχει σοβαρο προβλημα δε μπορει να προσφερει, ειναι πολυ φωχη οικογενεια , η γυναικα πολεμαει μονη της να τα φερει περα καθαριζει σκαλες ολη μερα , εχει ομως νοικια υποχρεωσεις ρευματα κτλ κ η ζωη της ειναι κυριολεκτικα ενας γολγοθας !

εχει απιστευτη αξιοπρεπεια  κ μονο στην εκλησια οταν δεν μπορει να κανει κατι αλλο καταφευγει για να ταισει τα παιδακια της ! υπαρχουν μερες που κυριολεκτικα δεν εχει να τους δωσει ενα ποτηρη γαλα ! εγω λοιπον που εχω καποιο θαρρος μαζι της κ δε με ντρεπεται τοσο , της εχω μαγειρεψει απειρες φορες (με το ζορι) κατσαρολες μακαρονια με κυμα τις εχω ψωνισει απ το σουπερ μαρκετ κ τις δινω πολλα παπουτσια μου  - ο μεγαλος πλεον φωραει 44 νουμερο- μπλουζες πουλοβερ κουβερτες  κτλ !δε με ξερετε ,δε σας ξερω δε πουλαω μουρη ! θελω να πω μονο το εξης .. δεν αισθανομαι κοροιδο οταν βοηθαω -οσο και γω μπορω- αυτη την γυναικα ! αντιθετως η αγαλιαση που νιωθω στην ψυχη μου μετα απο καθε φορα που της προσφερω κατι . δεν εξαργυρωνεται με οτιδηποτε στον κοσμο !!!! αυτα ..

ας γινουμε λιγο καλυτεροι ανθρωποι , μπορουμε !

• Like 12
Δημοσ.

θα πω κατι τελευταιο και θα αποχωρησω απο το θεμα !

εδω κοντα μενει μια γυναικα ΗΡΩΙΔΑ ,εχει με 3 παιδακια οχι πολυ μικρα ο μεγαλος παει στα 18 , o αντρας της αρρωστησε εχει σοβαρο προβλημα δε μπορει να προσφερει, ειναι πολυ φωχη οικογενεια , η γυναικα πολεμαει μονη της να τα φερει περα καθαριζει σκαλες ολη μερα , εχει ομως νοικια υποχρεωσεις ρευματα κτλ κ η ζωη της ειναι κυριολεκτικα ενας γολγοθας !

εχει απιστευτη αξιοπρεπεια  κ μονο στην εκλησια οταν δεν μπορει να κανει κατι αλλο καταφευγει για να ταισει τα παιδακια της ! υπαρχουν μερες που κυριολεκτικα δεν εχει να τους δωσει ενα ποτηρη γαλα ! εγω λοιπον που εχω καποιο θαρρος μαζι της κ δε με ντρεπεται τοσο , της εχω μαγειρεψει απειρες φορες (με το ζορι) κατσαρολες μακαρονια με κυμα τις εχω ψωνισει απ το σουπερ μαρκετ κ τις δινω πολλα παπουτσια μου  - ο μεγαλος πλεον φωραει 44 νουμερο- μπλουζες πουλοβερ κουβερτες  κτλ !δε με ξερετε ,δε σας ξερω δε πουλαω μουρη ! θελω να πω μονο το εξης .. δεν αισθανομαι κοροιδο οταν βοηθαω -οσο και γω μπορω- αυτη την γυναικα ! αντιθετως η αγαλιαση που νιωθω στην ψυχη μου μετα απο καθε φορα που της προσφερω κατι . δεν εξαργυρωνεται με οτιδηποτε στον κοσμο !!!! αυτα ..

ας γινουμε λιγο καλυτεροι ανθρωποι , μπορουμε !

Μιλας για ενα ατομο που ξερεις. Ολα τα υπολοιπα ατομα ομως που δεν ξερεις και τα βλεπεις στο δρομο σου ποιος σου εγγυαται οτι ειναι σαν τη γυναικα που αναφερεις, κι οχι μελος καποιου κυκλωματος απατεωνων;

Δημοσ.

Χαρακτηριστική περίπτωση πχ να έχεις συγκεκριμένα άτομα κάθε μέρα στην Θεσσαλονίκη ΠΔ και εντελώς τυχαίο άραγε να τα βλέπεις και στην Λάρισα στον ΑΑχ.

Πως εγώ να δώσω σε άτομα τα οποία το έχουν κάνει επάγγελμα; Και γιατί δεν τους εντοπίζει η αστυνομία και να φαν μόνιμη απέλαση στην χώρα απ' όπου ήρθαν;

Επίσης, πάλι Λάρισα, με μεγάλη και καλά ηλικία η θεία, να την πετυχαίνω να μιλά άριστα Ελληνικά και καλά με ύφος άστεγης κτλ και μετά από λίγα λεπτά να μιλά (πιθανώς γύφτικη γλώσσα) με μια νεαρή κοπελιά που έκανε κρα ότι ήταν στον ίδιο όμιλο-εταιρεία κτλ.

Σε αντίθεση μπορείς να βρεις πραγματικά άστεγους (με επιφύλαξη 1%) κάνοντας βόλτα το πρωί στην παραλιακή και ανάμεσα σε παρτέρια με ψηλά χορταρικά, να βλέπεις κάθε μέρα πραγματικά άστεγους, τους οποίους συναντάς και σε συγκεκριμένη διεύθυνση όπου βγαίνουν τάπερ με φαγώσημα για αστέγους.

Δεν δίνω σε κανένα από αυτούς. Έχω γνωστούς μου που έχουν πραγματική και εν γνώση μου ανάγκη για υποστήριξη, έστω και με την μορφή δώρων από την πλευρά μου, που πραγματικά όταν μπορώ και όσο μπορώ υποστηρίζω.

Επίσης υπάρχουν και περιπτώσεις που παιδιά σε σχολείο, γυμνάσιο κτλ, σου μένουν στο χέρι λόγο έλλειψης τροφής από το σπίτι τους.

Προτιμώ να κερνάω και αυτά τα παιδιά αντί για τους επαγγελματίες της αγοράς, μιας και εκτός από γνώση χρειάζονται και υποστήριξη σε πιο βασικούς παράγοντες όπως η τροφή.

Δημοσ.

Τους γνωστούς τύπους στον ΗΣΑΠ που τους βλεπω κάθε μέρα κάνει μπαμ ότι είναι επαγγελματίες και δεν τους δίνω φράγκο. Σε κάτι γιαγιούλες που βλέπω και φαίνονται αξιοπρεπείς δίνω. Είναι πραγματικά όμως κατάντια της κοινωνίας μας, άλλοι να συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη και άλλοι να μην έχουν ούτε τα βασικά.

Αλλά είπαμε, ο καπιταλισμός δουλεύει!

Δημοσ.

1) φίλη   :ph34r: 

2) δεν πάνε εκεί τα λεφτά. Και το ξέρω. Αυτό είναι το θέμα. Πάνε σε σχολεία, στην κοινότητα γενικά και στην οικογένεια του παιδιού. Ποτέ δεν πάνε στα παιδιά. Γι'αυτό και επιλέγω να τα στέλνω εκεί εγώ προσωπικά. Έχω την επικοινωνία μου με το παιδί και ως εκεί. Εμένα με ενδιαφέρει να το πάρω αργότερα και να το στείλω για σπουδές και για αυτό το έκανα. Άλλοι το κάνουν μέχρι να τα 18 του και τέλος. 

Και για την επιλογή αυτή είμαι σίγουρη, καθώς γείτονας εδώ που μένω είχε έρθει από το διπλανό χωριό από την οικογένεια που στηρίζω και ρώτησα/επιβεβαίωσα πολλά πράγματα. Πάντως επειδή το έχουμε συζητήσει ξανά στο παρελθόν σχετικά με το "πεινάει ο γείτονας γιατί να στείλω σε άλλη Ήπειρο", δεν θα αναφερθώ καν. 

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Όπως εγώ δεν ρωτάω κάποιον "γιατί τα δίνεις στην Εκκλησία αφού εγώ δεν πιστεύω;" έτσι το θεωρώ παράλογο να κατακρίνει κάποιος άλλος αυτό που κάνω εγώ επειδή το θεωρεί χαζό για τον χ ψ λόγο. 

Και θεωρώ χαζό να γινόμαστε ρατσιστές ακόμα και στο πού δίνουμε κάτι... 

(για να μην παρεξηγηθώ, την παράθεση την έκανα για το "φίλος/φίλη". Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε σένα. :)  και επίσης αν "ακούγομαι" απότομη, να με συγχωρήσετε γιατί δεν τα λέω με κάποιο ύφος αυτά. Είμαι άυπνη 10 μέρες σχεδόν και δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο. ) 

:D 

ΥΓ: κάτι που μόλις έμαθα: είναι 2 τύποι στο μετρό και στον προαστιακό που ζητιανεύουν μέσα. Σίγουρα θα τους έχετε δει, είναι δύο καμμένοι στο πρόσωπο (αδέρφια είναι). Σήμερα έμαθα ότι πάνε και ανοίγουν τα αυτοκίνητα στην Δ.Πλακεντίας (στο πάρκινγ) και κλέβουν τα ράδιο. Χθες τους κυνηγούσε η αστυνομία γιατί πήγαν να κλέψουν ένα μηχανάκι. Οπότε προσοχή πού αφήνετε το αυτοκίνητό σας! 

• Like 1
Δημοσ.

Σε εναν τυπο ειχα δωσει στον ηλεκτρικο ο οποιος και καλα "τρεμει" και δεν μπορει να δουλεψει και τα γνωστα παπατζιλικια, του δινω 50 λεπτα που λετε μαζι με 2-3 αλλους απο το βαγονι βγαινει εξω στην ιδια σταση με μενα και ως εκ θαυματος πηγαινε κανονικα σαν να μην ειχε τιποτα.

Εκτος του οτι εφαγε κραξιμο στεγνο εκει περα δεν ξαναεδωσα χρηματα ποτε,γιατι οταν καποιος εχει αναγκη και μιση τυροπιτα να δωσεις θα την δεχτει και θα σε ευγωμονει.Καλυτερα να βοηθας οικογενεις που ξερεις οτι αντιμετωπιζουν σοβαρα προβληματα

Υ.Γ Συγνωμη για την μη υπαρξη σημειων στιξης ειμαι απο το κινητο

Δημοσ.

Εγώ σε γενικές γραμμές δεν δίνω. Αν τύχει και δώσω όμως, θα δώσω σε κάποιον που "δουλεύει".

Πχ άτομα που παίζουν μουσική στο μετρό, ακόμα και σε παιδί που θα μου καθαρίσει το τζάμι (όταν το ζητήσω, όχι όταν παίρνει την πρωτοβουλία από μόνο του και απλώνει το χέρι μετά).

Δεν πρόκειται να δώσω σε άτομο που απλά κάθεται. Τουλάχιστον οι άλλοι με τον τρόπο τους "δουλεύουν" και "πληρώνονται". Δεν περιμένουν να "πέσε πίτα να σε φάω".

• Like 1
Δημοσ.

Εγω απ την αλλη τελευταια υποπτευομαι και τις εθελοντικες οργανωσεις στις οποιες προσφερουμε κατα κυριο λογο παλια ρουχα και παππουτσια. Εχετε παει ποτε σε παζαρια της Αθηνας? Ποσα ρουχα πουλανε διαφοροι τσιγγανοι ή πακιστανοι?.. Που τα βρισκουν και τα πουλανε? Η λογικη λλει, απο τις οργανωσεις που τα μαζευουν. Τα παιρνουν απο εκει και μετα τα πουλανε ισως. Δεν εξηγειται αλλιως.

Εχω και εγω καποια παλια ρουχα να δωσω που δεν μου κανουν, αλλα δεν ξερω σε ποια οργανωση να τα δωσω. Γιατι πολυ φοβαμαι οτι θα γινουν εμπορευμα. Και αν ειναι να γινουν ετσι, με συμφερει να ειμαι εγω ο πωλητης.. :P

Δημοσ.

1) φίλη   :ph34r: 

2) δεν πάνε εκεί τα λεφτά. Και το ξέρω. Αυτό είναι το θέμα. Πάνε σε σχολεία, στην κοινότητα γενικά και στην οικογένεια του παιδιού. Ποτέ δεν πάνε στα παιδιά. Γι'αυτό και επιλέγω να τα στέλνω εκεί εγώ προσωπικά. Έχω την επικοινωνία μου με το παιδί και ως εκεί. Εμένα με ενδιαφέρει να το πάρω αργότερα και να το στείλω για σπουδές και για αυτό το έκανα. Άλλοι το κάνουν μέχρι να τα 18 του και τέλος.

Οταν λες τα στελνεις προσωπικα τι εννοεις? Που τα δινεις τα λεφτα σου? Σε ποιο λογαριασμο τα καταθετεις?

Δημοσ.

δεν είπα τα στέλνω προσωπικά (δηλαδή σε άτομο). Είπα "εγώ προσωπικά" τα στέλνω εκεί. (έμφαση στο τι κάνω εγώ για τους λόγους που είπα).

Πραγματικά, μην αρχίζουμε και σε αυτό το θέμα περί οργανώσεων κτλ. υπάρχει ήδη θέμα. 

Ο καθένας δίνει όπου θέλει. Εγώ προτιμάω να δίνω σε οργανισμούς με παιδιά με αναπηρία ή παιδιά που φιλοξενούνται κάπου. Είτε στην Ελλάδα (όπως χαμόγελο και Εργαστήρι -δύο οργανώσεις που προτιμώ να δίνω) είτε στο εξωτερικό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...