Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στην αρχη της προτασης που παρεθεσες εγραψα οτι δεν παιρνω ΤΙΠΟΤΑ και οτι ειμαι κατα των συμπληρωματαν!

και το μονο που θα διακαιολογουσα (αν επαιρνε καποιος αυτο εννοειται δεν νομιζω οτι μιλαω σε 10χρονο και δεν καταλαβαινει) ειναι η πρωτεινη! και εκτος αυτου το εγραψα και σε  επομενο ποστ μου οτι δεν παιρνω τιποτα! το οποιο μαλλον δεν το διαβασεις ή κανεις οτι δεν το διαβασεις :)

ενα μακεδονικο που εχει το σουπερ μαρκετ!

λιναροσπορο αν δεν βρεις σε σουπερ μαρκετ θα βρεις σε μαγαζι με βιολογικα! λιγο ψαξιμο θελει!

οταν μου λες οτι η χορτοφαγικη διατροφη ειναι λαθος ( που σε ρωτησα να μου πεις για ποιο λογο ειναι λαθος και δεν μου απαντησες ουτε σε αυτο) και με ρωτας απο που θα παρεις ω3 αν οχι απο το κρεας!! τι να υποθεσω? :)

Φιλε ειπαμε, οποιος διαβασει το "δεν παιρνω τιποτα και ειμαι κατα ολων των συμπληρωματαων

με μονη εξαιρεση την πρωτεινη σε σκονη ΑΛΛΑ μονο σαν συμπληρωμα διατροφης"

θα συμπερανει οτι παιρνεις πρωτεινη σε σκονη.

Μετα διαβασα βεβαια οτι "δε παιρνεις τιποτα", αλλα καλο θα ηταν να παραδεχοσουν το λαθος σου, αντι να φερεσαι σα το 10χρονο παιδακι που ειπες. Ετσι θα ησουν σαφης χωρις περιθωρια παρερμηνειας.

Μακεδονικο λες αυτο με το μελι?

Δεν ειπα οτι η χορτοφαγικη διατροφη ειναι λαθος απ τη στιημη που αναπληρωνεις αλλιως, λαθος ειναι οτι δε τρως ψαρια και κανεις βαρη. Απο πιεση πως πας? Νερο πολυ πινεις? Ποσα τσιγαρκια κανεις την ημερα? Ποσα λιτρα οινοπνευμα κατεβαζεις? Αν θες να συζητησουμε μια λιστα οξειδωσεων... :)

ανέκαθεν

Dimitra talking... σωθηκαμε τωρα :lol:

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

είναι τελείως άκυρο να λες ότι ο χορτοφάγος είναι κατώτερος ενός κρεατοφάγου από την στιγμή που μπορεί να καλύψει τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά του συστατικά εξίσου με έναν κοινό κρεατοφάγο.
το να είσαι χορτοφάγος δεν σε καθιστά υποδεέστερο.
Ο spect σου έχει απαντήσει εκτενέστερα.

άντε κάτσε εσύ να τρως burgers, σουβλάκια και καλαμάκια όλη μερα

• Like 1
Δημοσ.

ρε συ πολλοί παθολόγοι aka ιατροί είναι και διατροφολόγοι/διαιτολόγοι,...

Οι παθολογοι διατροφολογοι έχουν κανει επιπλεον σπουδες στη διατροφολογία.

Οι απλοί γιατροί δε διδάσκονται διατροφολογία.

Ps,Εσυ είσαι στη φωτογραφία;

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Φιλε ειπαμε, οποιος διαβασει το "δεν παιρνω τιποτα και ειμαι κατα ολων των συμπληρωματαων

με μονη εξαιρεση την πρωτεινη σε σκονη ΑΛΛΑ μονο σαν συμπληρωμα διατροφης"

θα συμπερανει οτι παιρνεις πρωτεινη σε σκονη.

Μετα διαβασα βεβαια οτι "δε παιρνεις τιποτα", αλλα καλο θα ηταν να παραδεχοσουν το λαθος σου, αντι να φερεσαι σα το 10χρονο παιδακι που ειπες. Ετσι θα ησουν σαφης χωρις περιθωρια παρερμηνειας.

Μακεδονικο λες αυτο με το μελι?

Δεν ειπα οτι η χορτοφαγικη διατροφη ειναι λαθος απ τη στιημη που αναπληρωνεις αλλιως, λαθος ειναι οτι δε τρως ψαρια και κανεις βαρη. Απο πιεση πως πας? Νερο πολυ πινεις? Ποσα τσιγαρκια κανεις την ημερα? Ποσα λιτρα οινοπνευμα κατεβαζεις? Αν θες να συζητησουμε μια λιστα οξειδωσεων... :)

ναι αυτο!

γιατι ειναι λαθος το οτι δεν τρωω ψαρια και κανω βαρη?

πιεση δεν εχω,νερο πινω αρκετο(+αυτο που εχουν τα φρουτα και τα λαχανικα)! φανατικος μη καπνιστης!ποτε δεν ημουν φαν του αλκοολ και εχω να πιω απο τον ιουνιο !! :)

οτι θες εδω ειμαι!

**προσθηκη

πως γινεται σε μια προταση να λες οτι η χορτοφαγικη διατροφη δεν ειναι λαθς απο τη στιγμη που τα αναπληρωνω ολα και στην ιδια προταση λες οτι ειναι λαθος το οτι δεν τρωω ψαρι? το ενα αναιρει το αλλο!

**προσθηκη 2

posthelper & walker κρατηστε τουλαιχστον την συζητηση για το σκακι εκτος του τοπικ!!

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι ξερω περισσοτερα απο σενα το καταλαβα αμεσως οταν επεμεινες, λυσσαλεα μαλιστα, οτι το σκακι παιζεται με 'δευτερους'.

Οποιος ειναι καλυτερος απο σενα δε σημαινει οτι ειναι και ειδημων.

Ναι αλλά το καταλαβες λαθος γιατι σε 100000 πραγματα που εχεις πει ησουν λαθος και στα απεδειξα βημα προς βημα, ενα-ενα.

Προφανως και ξερεις 10000 φορες λιγοτερα πραγματα απο εμενα στο σκακι και 100000000000 φορες λιγοτερα απο εμενα περι σκακιστικων μηχανων. Φαινεται απο τα γραφομενα μας.

Εξαλλου φαινεται απο το πως γραφεις. ΔΕΝ γραφεις με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

Στο ειπαν και 3 αλλοι ηδη σε αυτο το τοπικ.

Σε αποκαλεσαν μαλιστα και τρολ. Ενας στο παρον τοπικ.

Και 3 αλλοι σε αποκαλεσαν ευθεως τρολ επισης, στο αλλο το τοπικ που κλειδωθηκε πριν κανα μηνα.

Πρεπει κατι να σου λενε αυτα.....

Υπαρχουν ατομα που ασχολουνται και 50 χρονια αλλα αυτο δε λεει κατι. Δεν εχουν ολοι βελτιωση.

Ωστε ασχολησε 26 χρονια με τις μηχανες?...  μηπως να τις ξεφορτωθεις? αλλιως δε θα γινεις ποτε καλος παιχτης.

Και που ξερεις πόσο καλος παικτης ειμαι?

Δεν ξερεις!

Οποτε μην εισαι τοσο αφοριστικος χωρις λογο και μην βιαζεσαι να βγαλεις τελειως αναποδειχτα συμπερασματα που δεν προκυπτουν απο πουθενα.

Να μην ξανααναφερω ολα αυτα που δεν ηξερες για το σκακι, επειδη "εχεις απομακρυνθει τελευταια" και επειδη δεν εχεις χρονο γιατι παιζεις στο chess.com.

Δημοσ.

είναι τελείως άκυρο να λες ότι ο χορτοφάγος είναι κατώτερος ενός κρεατοφάγου από την στιγμή που μπορεί να καλύψει τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά του συστατικά εξίσου με έναν κοινό κρεατοφάγο.

το να είσαι χορτοφάγος δεν σε καθιστά υποδεέστερο.

Ο spect σου έχει απαντήσει εκτενέστερα.

άντε κάτσε εσύ να τρως burgers, σουβλάκια και καλαμάκια όλη μερα

Ρε Δημητρα... αφου δεν εχεις παρακολουθησει ΓΡΙ απο το θρεντ τι καθεσαι και γραφεις τωρα?

Μπεργκερς και σουβλακια εγω? ρισπεκτ :lol:

Δε περιγραφω αλλο!!

Δημοσ.

Πότε δεν τεκμηριωσα τα επιχειρηματα μου??

Σχεδον παντα. Πχ σε αυτο γιατι ακομα δεν εχεις απαντησει? Παρολες τις προσπαθειες ολων και τις συνεχεις(καμια 500 κυριολεκτικα) επερωτησεις.

Αν ειπες οτι το κοτοπουλο εχει "πραγματα" που δεν μπορεις να παρεις απο χορτοφαγικη διατροφη, τοτε ποια ειναι αυτα?

Προφανως για να το ειπες αυτο τα ξερεις ποια ειναι.

Αρα η απαντηση ειναι 1 σειρα, 10-15 λεξεις και 20 δευτερολεπτα χρονος. Δεν χρειαζεται να τα γραψεις ολα μόνο μερικα.

Οποτε ειναι πολυ πιο γρηγορο να απαντησεις ευθεως και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ γραφοντας τα αφου τα ξερεις, παρα να ξοδεψεις μια σειρα να πεις οτι "αυτα ολα πολυ ευκολα μπορεις να τα βρεις με μια αναζητηση στο ιντερνετ οποτε ψαξε στο google.".

Και αντι να απαντας σε αυτο αραδιαζεις 500 ασχετες προτασεις υπεκφευγοντας.

Απαντησε. 10-15 λεξεις το πολυ. 10-20 δευτερολπτα το πολυ. Ισως και μια λεξη με ενα πραγμα. Δεκτον και αυτο.

Ποια ειναι τα "πραγματα"/ουσιες που λες οτι εχει το κοτοπουλο και δεν μπορεις να τα παρεις απο χορτοφαγικη διατροφη?

Δημοσ.

Το κοτόπουλο έχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης (περίπου 20γρ στα 100). Για να λάβεις την ίδια ποσότητα με χορτοφαγική διατροφή πρέπει να φας μισό κιλό χόρτα...

• Moderators
Δημοσ.

σιγουρα μια χορτοφαγικη διατροφη εχει μικροτερη προσληψη πρωτεινης αλλα αυτο δεν την κανει κακη διατροφη! :)

και επισης δεν ειναι μονο χορτα η διατροφη! οσπρια(τα οποια εχουν πολλες πρωτεινες),σογια,ξηροι καρπο,μανιταρια!!τροφες υπαρχουν!!

• Like 2
Δημοσ.

σιγουρα μια χορτοφαγικη διατροφη εχει μικροτερη προσληψη πρωτεινης αλλα αυτο δεν την κανει κακη διατροφη! :)

και επισης δεν ειναι μονο χορτα η διατροφη! οσπρια(τα οποια εχουν πολλες πρωτεινες),σογια,ξηροι καρπο,μανιταρια!!τροφες υπαρχουν!!

Δεν είναι μόνο η πρωτεΐνη το πρόβλημα. Έχει να κάνει αναλόγως με το είδος χορτοφαγίας που επιλέγει κάποιος. Ένας vegan για παράδειγμα δεν μπορεί να πάρει με φυσικό τρόπο (χωρίς συμπληρώματα) ωμέγα-3 λιπαρά. 

• Moderators
Δημοσ.

δεν μιλησα για βεγκαν! αυτους και εγω εξτριμ τους θεωρω!!

μιλαω για vegeterian! και ενας vegeterian δεν εχει τιποτα που να του λειπει :)

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο η πρωτεΐνη το πρόβλημα. Έχει να κάνει αναλόγως με το είδος χορτοφαγίας που επιλέγει κάποιος. Ένας vegan για παράδειγμα δεν μπορεί να πάρει με φυσικό τρόπο (χωρίς συμπληρώματα) ωμέγα-3 λιπαρά. 

Αν θεωρείς τους ξηρούς καρπούς και σπόρους συμπλήρωμα...

Ακόμα και αλλού υπάρχουν ωμέγα-3 βέβαια (ως και τα φυλλώδη λαχανικά έχουν)

Αλλά οι πιο συνηθισμένες τροφές για ω3 είναι: λιναρόσπορος, σπόροι κάναβης, σπόροι chia, καρύδια.

Επίσης χούμους, σπιρουλίνα, χλορέλα, wakame, σόγια...

Όλα αυτά είναι vegan.

Επίσης, όπως προαναφέρθηκε η λιγότερη πρωτείνη δεν είναι πρόβλημα.

Δημοσ.

δεν μιλησα για βεγκαν! αυτους και εγω εξτριμ τους θεωρω!!

μιλαω για vegeterian! και ενας vegeterian δεν εχει τιποτα που να του λειπει :)

Και τι διαφορά εχει ο vegetarian απο τον vegan??

Οσον αφορα παντως τα ω3 λιπαρα, ενας που δεν τρωει τιποτα απο το βασιλειο των ζωων, δεν εχει κανενα προβλημα ως προς την σωστη προσληψη τους(με την εννοια οτι μπορει να τα βρει μεσα απο τις υπολοιπες τροφες-ξηρους καρπους(καρυδια/αμυδγαλα πχ), αυγα, σογια, ρυζι κλπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...