FaDeR Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Και τι διαφορά εχει ο vegetarian απο τον vegan?? Οσον αφορα παντως τα ω3 λιπαρα, ενας που δεν τρωει τιποτα απο το βασιλειο των ζωων, δεν εχει κανενα προβλημα ως προς την σωστη προσληψη τους(με την εννοια οτι μπορει να τα βρει μεσα απο τις υπολοιπες τροφες-ξηρους καρπους(καρυδια/αμυδγαλα πχ), αυγα, σογια, ρυζι κλπ). Vegan (αυστηρά ή αποκλειστικά χορτοφάγος) είναι αυτός που δεν τρώει τίποτα ζωικής προελεύσεως. Η διαφορά με τους απλούς χορτοφάγους είναι ότι αυτοί μπορεί να τρώνε γαλακτοκομικά, αυγά ή και ψάρι.
johnbond Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Επειδή λέγεται χορτοφαγία δε σημαίνει οτι τρως χόρτα. Έχετε παρεξηγήσει κάποια πραγματα. Αν κανεις σωστές επιλογές μπορείς να πάρεις μεγάλες ποσότητες πρωτεινης απο αυστηρώς φυτικές τροφές. Πχ τρωγωντας φασόλια ,φακές ,σόγια ,τόφου,κινόα,βρώμη,σπιρουλίνα καλυπτεις άνετα την ημερήσια δόση ή ακόμη και το διπλό. Τροφές υπαρχουν δεν είναι εκεί το πρόβλημα , για μένα η δυσκολία εντοπίζεται στην πέψη αυτών των τρωφων καθώς ολά αυτά δεν είναι ιδιαιτέρα εύπεπτα. Επίσης αν θες να κανεις vegan bodybuilding υπαρχουν και οι σκόνες πρωτεΐνης απο σόγια,αρακά,ρύζι,και αλλά που τρωγωντας τες μπορείς να πάρεις όση πρωτεΐνη θες,χωρίς να προκαλούν κάποιο πρόβλημα στην υγεια. Αν αφήσουμε την αυστηρή χορτοφαγία και προσθέσουμε τα γαλακτοκομικα και τα αυγά τοτε η λήψη πρωτεΐνης γίνεται παιχνιδακι. Αν βάλουμε και τη whey στο μενού τοτε απορεί κανείς γιατί να φας κρέας.
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 εγω σαν χορτοφαγος,γαλακτοκομικα,λιγο γιαουρτι 0% και που και που λιγο τυρι κοταζ και χωρις σκονες κτλ γυμναζομαι ολη μερα!βαρη,τρεξιμο,καποειρα! δεν εχω κανενα προβλημα!νοιωθω γεματος ενεργεια και ειμαι καλυτερα απο ποτε! ορεξη θελει !ορεξη για να ψαξεις!τιποτα παρα πανω!
walkerr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 ναι αυτο! γιατι ειναι λαθος το οτι δεν τρωω ψαρια και κανω βαρη? χε χε χε Να τελικα που δε κανεις και τοσο υγιεινη διατροφη οπως νομιζες. Αυτο το ταχινι με μελι περιεχει hfcs και υδρογονωμενα ελαια. Το ιδιο συμβαινει και με τους χαλβαδες του εμποριου(μαλιστα τωρα βγηκε και διαφημιση, ο χαλβας λεει κανει καλο! ) Γενικα ειναι κακο να αποκλειεις εντελως τροφες απο τη διατροφη σου. Τι τρως τελοσπαντων αδελφε μου? Εκτος απο hfcs, βεβαια...
FaDeR Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 χε χε χε Να τελικα που δε κανεις και τοσο υγιεινη διατροφη οπως νομιζες. Αυτο το ταχινι με μελι περιεχει hfcs και υδρογονωμενα ελαια. Το ιδιο συμβαινει και με τους χαλβαδες του εμποριου(μαλιστα τωρα βγηκε και διαφημιση, ο χαλβας λεει κανει καλο! ) Γενικα ειναι κακο να αποκλειεις εντελως τροφες απο τη διατροφη σου. Τι τρως τελοσπαντων αδελφε μου? Εκτος απο hfcs, βεβαια... Στα βιολογικά βρίσκεις άνετα ταχίνι χωρίς HFCS και χωρίς υδρογονωμενα λίπη (και χωρίς μέλι εννοείται αν δε θες) Εσύ walkerr τρως σκυλάκια και γατάκια ή τα αποκλείεις εντελώς από τη διατροφή σου; Είναι κακό, απ'ότι λες...
walkerr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Το σκετο ταχινι δεν εχει τιποτα, για το ταχινι με το μελι μιλουσαμε. Αποκλεισμους στο φιλο λεω το κρεας και το ψαρι, οχι τα γατακια και τα σκυλακια. Αλλο ευφυολογημα εχεις?
FaDeR Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Το σκετο ταχινι δεν εχει τιποτα, για το ταχινι με το μελι μιλουσαμε. Αποκλεισμους στο φιλο λεω το κρεας και το ψαρι, οχι τα γατακια και τα σκυλακια. Αλλο ευφυολογημα εχεις? Α, τότε εννοείς αποκλεισμούς που σε βολεύουν. Εσύ, πως και αποφάσισες να τρως κρέας αγελάδας και όχι κρέας σκύλου; Φαντάζομαι ότι θα δοκίμασες και τα δύο και τελικά κατέληξες ότι προτιμάς τη γεύση της αγελάδας ή ίσως είδες ότι αποδίδεις καλύτερα στα σπορ με το συγκεκριμένο κρέας; ή μήπως απλώς αυτό σου "σερβίρανε";
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 χε χε χε Να τελικα που δε κανεις και τοσο υγιεινη διατροφη οπως νομιζες. Αυτο το ταχινι με μελι περιεχει hfcs και υδρογονωμενα ελαια. Το ιδιο συμβαινει και με τους χαλβαδες του εμποριου(μαλιστα τωρα βγηκε και διαφημιση, ο χαλβας λεει κανει καλο! ) Γενικα ειναι κακο να αποκλειεις εντελως τροφες απο τη διατροφη σου. Τι τρως τελοσπαντων αδελφε μου? Εκτος απο hfcs, βεβαια... και αλλη ερωτηση στην οποια απεφυγες να απαντησεις! νομιζω ειναι 2 τωρα που εχουν μεινει αναπαντητες! κατα κυριο λογο τρωω φυστικοβουτυρο βιολογικο (η σπιτικο και το φτιαχνω εγω) ταχινι δεν παιρνω συχνα! αλλα και οταν παιρνω τρωω λιγο στο πρωινο!! ειναι κακο να αποκλειεις τροφες μονο αν δεν φροντιζεις να τις αντικαθιστας με κατι αλλο! αν εβγαζα τα ψαρια απο τη διατροφη μου χωρις να φροντιζα να παρω τα πχ τα ω3 απο καπου αλλου ναι τοτε θα εκανα κακο! αλλα απο τη στιγμη που καλυπτω τα παντα μονο καλο μου κανω φρουτα,λαχανικα,ξηρους καρπους,δημητριακα(μονο βρωμη),οσπρια,ζυμαρικα!! εσυ φιλε μου τι τρως?
SilkyN Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Αν θεωρείς τους ξηρούς καρπούς και σπόρους συμπλήρωμα... Ακόμα και αλλού υπάρχουν ωμέγα-3 βέβαια (ως και τα φυλλώδη λαχανικά έχουν) Αλλά οι πιο συνηθισμένες τροφές για ω3 είναι: λιναρόσπορος, σπόροι κάναβης, σπόροι chia, καρύδια. Επίσης χούμους, σπιρουλίνα, χλορέλα, wakame, σόγια... Όλα αυτά είναι vegan. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε η λιγότερη πρωτείνη δεν είναι πρόβλημα. Αυτά που λες μπορούν να σου δώσουν το είδος ALA, ένα μέρος του οποίου μετατρέπεται στην δεύτερη ομάδα των ω3 (EPA και DHA). Η δεύτερη ομάδα λαμβάνεται μόνο από ψάρια.
FaDeR Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Αυτά που λες μπορούν να σου δώσουν το είδος ALA, ένα μέρος του οποίου μετατρέπεται στην δεύτερη ομάδα των ω3 (EPA και DHA). Η δεύτερη ομάδα λαμβάνεται μόνο από ψάρια. Και τα ψάρια από τα φύκη τα παίρνουν. Tο wakame έχει EPA, ίσως και το nori. Το ίδιο και η σπιρουλίνα και χλορέλα. Η σπιρουλίνα και η χλορέλα (σαν κυανοβακτήρια/blue-green algae) έχουν και λίγο DHA. Όσοι δεν μπορούν να κάνουν την μετατροπή (για DHA) μπορούν να καταναλώνουν λάδι από microalgae. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2013 από FaDeR
Αφροδιτη 2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 αν εισαι πολυ αδυνατος κ θες να παχυνεις σχετικα γρηγορα σε 2μηνες θα παρεις 4-5 κιλα με τα παρακατω.. δεν ειναι απαραιτητο τ απ'έξω 1)τρωγε τ βραδυ κανονικο φαγητο .. 2)μη παραλειπεις γευματα.. 3)φροντιζε να τρως ΟΛΟ τ φαγητο απο τ πιατο σου κ οχι μεχρι να χορτασεις 4)κ ψωμι ν τρως κ φρουτα
Αφροδιτη 2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Ψωμι μαυρο ομως... αν τ τρως κ αυτο σε μεγαλη ποσοτητα τη ζημια του τη κανει
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Αφροδίτη το είπαμε και σε προηγούμενα ποστ (δύσκολο να τα βρεις έτσι όπως έγινε το τοπικ) Ότι να βάλει κιλά είναι εύκολο. Υπάρχουν φαγητά που θα το κάνουν αυτό εύκολα.. Το θέμα είναι να μην βαλει μόνο λίπος και κάνει κοιλαρα που μετά δεν χάνεται (τουλάχιστον όχι εύκολα) για αυτό προτείνουμε καλή διατροφή και γυμναστική
johnbond Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Οι πιο πολλοί αδύνατοι έχουν και χαμηλό λίπος πολλές φορές κάτω από 10%. Αν πάρει και 2-3 κιλά λίπος δε θα του κάνει κακό. Επίσης οι αδύνατοι είναι συνήθως έτσι γιατί δεν μπορούν να φάνε επαρκείς ποσότητες. Είτε από συνήθεια χρόνων που τρώνε λίγο είτε λόγω μειωμένης όρεξης είτε από φόβο ότι αν φάνε πολύ θα αρρωστησουν. Γι'αυτό του έγραψα να τρώει οτι θέλει (σε λογικά πλάισια βεβαία,όχι τσιπς και κόκα κολες και λοιπά σκουπιδια) μέχρι να πάρει 5-10 κιλά και μετά κοιτάει τις υγιεινές επιλογές. Αν κανει και κάποια γυμναστική θα είναι μια χαρά. Πρέπει όμως να το καταλάβει καλά. Εδώ γράφει ότι θέλει να παχύνει και κάνει νηστεία. Δύο εντελώς αντίθετα πράγματα. Πάχυνση =Φαι φαι φαι Ασε τις νηστειες για τους χοντρους και για τους μοναχούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα