Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Τα πράγματα είναι απλά. Ο οργανισμός χρειάζεται έστω 2500 θερμίδες και 500πες από την δουλειά κτλ που κινείται 3000 θερμίδες ημερησίως. Αν καταναλώσει λιγότερο από 3000 θα χάσει αν καταναλώσει περισσότερο από 3000 θα βάλει αν καταναλώσει 3000 θα μείνει σταθερός.. Εγώ έχω 11% λίπος και δεν με λες ούτε λεπτό.. Παίζει ρόλο τι κιλά θα βάλει.. Μπορεί να βάλει μυικα και λίπος μαζί για ένα ωραίο αποτέλεσμα η να βάλει μόνο λίπος
johnbond Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Στη θεωρια είναι απλα και συμφωνούμε, Αλλα αν μπλέξει με μέτρηση θερμίδων,5-6 γεύματα ,καθημερινή γυμναστική κτλ η ζώη του θα γίνει κόλαση. Αν ταυτόχρονα προσπαθει να πάρει αυτό το μεγαλο αριθμο θερμίδων μονο απο καθαρές τροφές σύντομα θα σιχαθεί το φαι. Μιλάμε για ενα απλό ανθρωπο που λέει οτι δε γυμναζεται και όχι για κάποιο έμπειρο αθλητή. Αν μπορεί να το κανει θα ηταν το ιδανικό ,άλλα η λύση που του προτείνω είναι πιο απλή. Πολλοί bodybuilders αλλωστε τρώνε τα παντα κατα την περίοδο ογκου. Σε κάθε περιπτωση να πάρει και λίγο λίπος δεν είναι κακό. Στους εκτομορφους χάνεται για πλάκα αν θελήσεις να το χασεις. Η δυσκολία όπως βλέπω την περιπτωση του είναι να πάρει επαρκείς θερμίδες. Για κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολο να πάρουν τις απαιτούμενες θερμίδες ακόμη και τρωγωντας τα παντα. Μην το θεωρεία δεδομενο.
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 ο απλος ανθρωπος ειναι αυτος ο οποιος πρεπει να βαλει λιγη γυμναστικη στη ζωη του! (δεν μιλαω ολη μερα να χτυπιεται σε γυμναστηρια,κολυμβητηρια,στιβους κτλ λιγη γυμναστικη 3-4 φορες τη βδομαδα για να "ξυπνησει" ο μεταβολισμος του) καλα αυτος για τους bb αστο 1)γιατι το κανουν συνειδητα και ξερουν πως να το κανουν και 2) γιατι ομως μετα για να χασουν το λιπος και να μεινει μονο ο μυς παιρνουν 1002 μαλακιες!! λιπος θα παρει οπως και να χει! αυτο δεν το γλιτωνει! δεν γινεται να βαλεις βαρος χωρις να βαλεις λιπος παραλληλα! το θεμα ειναι να πετυχεις μια καλη ισσοροπια σε αυτα που θα βαλεις! και το πιστευω οτι οι πολλοι λεπτοι που δεν μπορουν να βαλουν βαρος αν βαλουν λιγη ασκηση στη ζωη τους και βοηθησουν το μεταβολισμο τους να αλλαξει θα καταφερουν να βαλουν βαρος! (σκεψου οτι οταν ασκησε σου ανοιγει και η ορεξη )ΥΓ: η τελευταια προταση ειναι προσωπικη γνωμη απο την εμπειρια μου και τα οσα ξερω! δεν την διαβασα πουθενα ουτε απο γιατρο ουτε απο τιποτα!
Αφροδιτη 2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 τ ιδιο με τν johnbond λεω.. οταν καποιος εινια πολυ αδυνατος πρεπει να παρει τουλαχιστον 5 κιλα πανω του(αναλογα τ υψος, τι βαρος ειχε πριν κ ποσο θελει να παχυνει κτλ)...αρχικα λοιπον ας φαει να γινει ''κανονικος'' στα κιλα κ μετα αρχιζει διατροφη κ γυμναστικη ωστε να ειναι οκ εμφανισιακα κ απο αποψη υγειας...ενας κοκκαλιαρης (δεν παει στον PhonEee ) δεν μπορει να προβληματιζεται για τ εαν παρει και λιγο λιπος πανω του..ας παρει κ 2-3 κιλα παραπανω στη τελικη κ χανονται αυτα..
king2009 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 ο απλος ανθρωπος ειναι αυτος ο οποιος πρεπει να βαλει λιγη γυμναστικη στη ζωη του! (δεν μιλαω ολη μερα να χτυπιεται σε γυμναστηρια,κολυμβητηρια,στιβους κτλ λιγη γυμναστικη 3-4 φορες τη βδομαδα για να "ξυπνησει" ο μεταβολισμος του) καλα αυτος για τους bb αστο 1)γιατι το κανουν συνειδητα και ξερουν πως να το κανουν και 2) γιατι ομως μετα για να χασουν το λιπος και να μεινει μονο ο μυς παιρνουν 1002 μαλακιες!! λιπος θα παρει οπως και να χει! αυτο δεν το γλιτωνει! δεν γινεται να βαλεις βαρος χωρις να βαλεις λιπος παραλληλα! το θεμα ειναι να πετυχεις μια καλη ισσοροπια σε αυτα που θα βαλεις! και το πιστευω οτι οι πολλοι λεπτοι που δεν μπορουν να βαλουν βαρος αν βαλουν λιγη ασκηση στη ζωη τους και βοηθησουν το μεταβολισμο τους να αλλαξει θα καταφερουν να βαλουν βαρος! (σκεψου οτι οταν ασκησε σου ανοιγει και η ορεξη ) ΥΓ: η τελευταια προταση ειναι προσωπικη γνωμη απο την εμπειρια μου και τα οσα ξερω! δεν την διαβασα πουθενα ουτε απο γιατρο ουτε απο τιποτα! Φιλε spect καλα τα λες αλλα σκεψου εναν μεροκαματιαρη(το 90% της Ελλαδας) να δουλευει ενα 10ωρο απο τις 7 μεχρι τις 5 σε καμια οικοδομη η σε χωραφια.Δεν υπαρχει περιπτωση να παει σπιτι και να κανει γυμναστικη η να μετραει τις θερμιδες του.Ετσι ειναι η ζωη.Εγω δουλευω ενα 6ωρο τη μερα(προγραμμα του οαεδ) και σηκωνω αρκετο βαρος και ολη μερα δεν καθονται και τα ποδια μου.Το οτι παω για τρεξιμο και για βαρη το απογευμα καποια στιγμη θα μου πει το σωμα μου κατσε ρε κανε και ενα διαλλειμα.Ειναι λογικο.Ο liverpool ολη μερα σηκωνει 40αρια τσουβαλια.Κανει και βαρη μετα.Ε ηρθε η ωρα το σωμα να κλαταρει. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η υπερβολη δεν ειναι καλη και δεν γινετε να λεμε σε ολους να γυμναζονται γιατι σε πολλους ειναι ανεφικτο αυτο λογω δουλειας/ηκικιας/υποχρεωσεων.Εγω οταν βαραω 10ωρα στο χωραφι μου ειναι δυσκολο να κανω γυμναστικη η να φαω αυτα που εχω βαλει στο προγραμμα. Μακαρι να ειμασταν ολοι ανετοι να ειχαμε απλετο χρονο να τα κανουμε ολα.Αλλα δεν γινετε.Και εμεις ειμαστε στα 23.Σκεψου εναν 30αρι να εχει οικογενεια να ζησει και να τρεχει ολη μερα για ενα κομματι ψωμι.Το τελευταιο που θα σκεφτει θα ειναι να κανει γυμναστικη η να καθετε να μετραει τις θερμιδες και το φαγητο του. Πιστευω επιασες το point μου.Αν εχω αδικο ευχαριστως να το συζητησουμε.
dimitra_m3 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 H χειρονακτική εργασία ως επί το πλείστον επιβαρύνει και επιβραδύνει την ενασχόληση με τα βάρη.Τότε χρειάζεσαι πιο light πρόγραμμα και αρκετές deload περιόδος.Δεν σε καθιστά όμως ανίκανο να γυμναστείς ή να σηκώσεις βάρη.Μια στατιστική από άτομα που πηγαίνουν σε γυμναστήριο θα μας πείσει.Υ.Γ το ό,τι εργάζομα, έχω παιδιά να μεγαλώσω ως γυναίκα, ένα νοικοκυριό να χαλιναγωγήσωδεν μου καθιστά εμπόδιο την άθληση στο γυμναστήριο.έχω δει με τα μάτια μου σε αίθουσα γυμναστικής παιδάκι στην άκρη να ζωγραφίζει .σε αίθουσα spinning παιδάκι να κάθεται πάνω στο ποδήλατο .Κατακλείδα; όρεξη να 'χεις και διάθεση, θα τα φροντίσεις όλα..
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 αφροδιτη δεν λεω να μην βαλει βαρος! και φυσικα θα βαλει και λιπος! αλλα ειναι καλυτερο να το φτιαξεις απο την αρχη σωστα γιατι αλλιως κανεις 2 δουλειες! σκεψου το σωμα σαν μια οικοδομη! μπορεις να χτισεις το σπιτι οπως ολα τα σπιτια και μετα να κανεις αλλαγες για να το φερεις στα μετρα σου ή μπορεις να δεις πριν πως το θελεις και να το χτισεις απο την αρχη ετσι (καταλαβαινεις το νοημα ε?) κινκ ουτε η δουλεια ουτε τα παιδια δεν ειναι εμποδιο για καποιον που θελει! ειναι απλα δικαιολογιες δεν λεω να κανει τη γυμναστικη που κανω εγω που ειμαι ολη μερα γυμναστηριο-τρεξιμο-καποειρα! αλλα μπορει να βαλει 3 φορες τη βδομαδα απο 1-1.30 ωρα το πολυ! και φυσικα οταν λεμε γυμναστικη δεν λεμε να κσηκωνει 40κιλα στην οικοδομη(αυτος δεν χρειαζεται γυμναστηριο για τον κορμο τουλαχιστον ) και μετα να βαραει και 100 στηθος! μπορει πολυ ευκολα με 4 κιλα η και 6κιλα! η για καποιον που δεν εχει χρονο ή χρημα μπορει με λαστιχα στο σπιτι! λυσεις υπαρχουν ή ορεξη ειναι συνηθως το προβλημα
Αφροδιτη 2 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 θεωρω πως για να γινει αυτο απολυτα σωστα οπως τ θετεις χρειαζεται κ η βοηθεια απο ενα διατροφολογο ή εστω γυμναστη..απο μονος του δεν μπορει κανιες να μπει στη διαδικασια να ξερει τι καιει την ημερα κ ποσες θερμιδες πρεπει να καταναλωσει, ποσα κιλα αντιστοιχουν με τ υψος του κτλ... οποτε ολο αυτο σημαινει γιατροι κ γιατροι σημαινει λεφτα..καταλαβαινεις που τ παω
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 γινεται και με ορεξη για διαβασμα! δεν μιλαμε για 100% ακριβεια αφου δεν θελει να παει σε αγωνες! υπαρχουν σελιδες που σου βγαζουν στο περιπου αναλογα με την ασκηση που κανεις ποσες θερμιδες θες περιπου!!
dimitra_m3 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 και ειδικοί παλμογράφοι όπου ανάλογως με την καρδιακή σου συχνότητα, υπολογίζουν και τις θερμίδες που καις+σελίδες ξενόγλωσσες που σου λένε επακριβως τα μάκρος μιας τροφής (Υ/Π/Λ = υδατάνθρακες, πρωτείνες, λίπη)
johnbond Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 και ειδικοί παλμογράφοι όπου ανάλογως με την καρδιακή σου συχνότητα, υπολογίζουν και τις θερμίδες που καις +σελίδες ξενόγλωσσες που σου λένε επακριβως τα μάκρος μιας τροφής (Υ/Π/Λ = υδατάνθρακες, πρωτείνες, λίπη) Για υπολογισμό θερμίδων κτλ υπάρχει ενα πολυ καλο πρόγραμμα το cronometer..Εμένα με έχει βοηθήσει παρα πολυ να βελτιωσω τη διατροφή μου και να βρω τι ελλείψεις έχω. Βάζεις τι εφαγες και σου βγάζει τα παντα. http://sourceforge.net/projects/cronometer/ 1
walkerr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 και αλλη ερωτηση στην οποια απεφυγες να απαντησεις! νομιζω ειναι 2 τωρα που εχουν μεινει αναπαντητες! κατα κυριο λογο τρωω φυστικοβουτυρο βιολογικο (η σπιτικο και το φτιαχνω εγω) ταχινι δεν παιρνω συχνα! αλλα και οταν παιρνω τρωω λιγο στο πρωινο!! ειναι κακο να αποκλειεις τροφες μονο αν δεν φροντιζεις να τις αντικαθιστας με κατι αλλο! αν εβγαζα τα ψαρια απο τη διατροφη μου χωρις να φροντιζα να παρω τα πχ τα ω3 απο καπου αλλου ναι τοτε θα εκανα κακο! αλλα απο τη στιγμη που καλυπτω τα παντα μονο καλο μου κανω φρουτα,λαχανικα,ξηρους καρπους,δημητριακα(μονο βρωμη),οσπρια,ζυμαρικα!! εσυ φιλε μου τι τρως? Eδω ειμαι παλι, ελειψα 10 μερες λογω του θεματος στο θρεντ με το σκακι. Ελπιζω να μην εχουμε αλλα παρατραγουδα. Απο τη στιγμη που εισαι υγιης δε χρειαζεται να αποκλειεις εντελως καμμια τροφη. Αποφευγεις γενικα τις ανθυγιεινες, κυριως ομως αποφευγεις τις συσκευασμενες του εμποριου, που μπορει μεν αρχικα να ειναι υγιεινες, γινονται ομως ανθυγιεινες με τα συντηρητικα που τους βαζουνε. Αναφερονται στην ετικετα. Γιατι να στερησε τα ψαρια και να παιρνεις οπως λες απο αλλου τα ω3? Ακουσες απο καπου οτι τα ψαρια σε βλαπτουν? Τα λευκα ζυμαρικα δεν ειναι οτι καλυτερο, μακαρονια μονο ολικης (τωρα τελευταια εχουν βγαλει πολλες εταιριες) και ρυζι μονο μαυρο- ανεπεξεργαστο. Αλλα ζυμαρικα οπως τορτελινια, αρκει να διαβασεις τα συστατικα τους και βλεπεις τι 'μπομπες' ειναι. Προσοχη και στη σαλτσα. Tρωω πολλα και διαφορα, θα τα πουμε στη συνεχεια. Να ξερεις οτι ποτε δεν αποφευγω να απαντησω σε κατι, αν συμβει αυτο ειναι για αλλους λογους. Αν δε με ξανακουσεις στη συνεχεια θα ειναι γιατι θα με εχουν παλι φιμωσει.
johnbond Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Ο υδράργυρος και οι βρωμιες των θαλασσών είναι ένας λογος να αποφευγεις τα ψάρια. http://www.healthyliving.gr/2012/11/27/%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%81%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82-h-%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8E/
revolver1990 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 ^^ Μας πήδηξες.....Τρώω μια μερίδα σολομό ή τόνο την ημέρα
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 με τη λογικη αυτη και γιατι να κοψω το κρεας αφου δεν με βλαπτει! (οπως δεν με βλαπτουν τα ψαρια) ειναι πολλοι λογοι που γινετε καποιος χορτοφαγος εννοειται οτι ολα τα λευκα (αλευρι,ψωμι,ζυμαρικα) δεν τα τρωω!! ολικης μακαρονια,καστανο ρυζι,και ολικης ή πολυσπορο για ψωμι!! αυτα ειναι για τους αρχαριους ειναι το πρωτο πραγμα που αλλαζει καποιος (το ψωμι τουλαχιστον)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα