Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Ελεγα οτι δεν εχει σημασια η ποσοτητα των θερμιδων, αλλα να ειναι "καλες" θερμιδες. Εσύ το είπες αυτό.. Κοταζ εννοούσα το αλλαξε το λεξικό καταλαθος. Σαν θερμ πράγμα είναι η διαφορά τους είναι στην θρεπτική αξία. Το ένα έχει ελάχιστα προς μηδενικά λιπαρά το άλλο είναι γεμάτο λιπαρά. Είναι σαν να λες ότι 1κιλο πέτρα είναι πιο βαρύ από 1κιλο βαμβάκι.. Το ίδιο είναι σαν βάρος η ποσοτητα αλλάζει. Λόγο διαφοράςυλικού. Γιατί να εέχω αναιμία; επειδή είμαι χορτοφάγος; είμαι καλύτερα από ποτέ πάντα γεμάτος ενέργεια και όλη μέρα κάνω πράγματα.. Και η ζωή που κάνω δεν είναι καθόλου ξεκούραστη. Γιατί μου άρεσει η μπανάνα και είναι φρούτο και δεν το θεωρείς γεύμα άρα μπορώ να φάω 4-5 χωρίς να μου κάνει κακό.. Όσο για αυτό που είπες πιο πάνω ότι τρως μέχρι να σκάσεις /γεμίσεις μεγα λάθος
johnbond Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Μονο οι γιαγαδες σκέφτονται την αναιμία οταν ακούν χορτοφαγία. Έλεος.. "Κάλα, δε ζαλιζεσαι ; φάε λίγο κρέας να δυναμωσεις" :lol 1
walkerr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Εσύ το είπες αυτό.. Κοταζ εννοούσα το αλλαξε το λεξικό καταλαθος. Σαν θερμ πράγμα είναι η διαφορά τους είναι στην θρεπτική αξία. Το ένα έχει ελάχιστα προς μηδενικά λιπαρά το άλλο είναι γεμάτο λιπαρά. Είναι σαν να λες ότι 1κιλο πέτρα είναι πιο βαρύ από 1κιλο βαμβάκι.. Το ίδιο είναι σαν βάρος η ποσοτητα αλλάζει. Λόγο διαφοράςυλικού. Γιατί μου άρεσει η μπανάνα και είναι φρούτο και δεν το θεωρείς γεύμα άρα μπορώ να φάω 4-5 χωρίς να μου κάνει κακό.. Όσο για αυτό που είπες πιο πάνω ότι τρως μέχρι να σκάσεις /γεμίσεις μεγα λάθος Ναι εγω, νομιζες οτι το ειπε αλλος? Ωστε κοταζ και οχι κoλαζ ε Σου εξηγησα για ποιο λογο ολες οι θερμιδες δεν εχουν την ιδια αξια, δε μπορει να μη το καταλαβες. Ναι, ενα κιλο πετρα ειναι οσο 1 κιλο βαμβακι, μιαμισι σαρδελα μιαμισι δραχμη και 10 σαρδελες 10 δραχμες, αλλα τι σχεση εχουν αυτα? Επισης σου εξηγησα οτι δε θα φας 4 ιδια φρουτα, θα φας 4 διαφορετικα. Οπωσδηποτε βεβαια καλυτερα 4 μπανανες παρα 4 κρουασαν. Αυτα βεβαια με τη προυποθεση οτι εισαι υγιης, αν πχ. εχεις ζαχαρο τα πολυ γλυκα φρουτα οπως η μπανανα με μετρο. Ποτε δεν ειπα οτι... τρως μεχρι να σκασεις/γεμισεις. Μονο οι γιαγαδες σκέφτονται την αναιμία οταν ακούν χορτοφαγία. Έλεος.. "Κάλα, δε ζαλιζεσαι ; φάε λίγο κρέας να δυναμωσεις" :lol Ως γνωστο οσοι ειναι αποκλειστικα χορτοφαγοι εχουν λιγο-πολυ αναιμια/χαμηλο αιματοκριτη γιατι στερουνται τις βιταμινες και την ενεργεια του κρεατος. Μια εξεταση αιματος σε πειθει.
johnbond Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 . Ως γνωστο οσοι ειναι αποκλειστικα χορτοφαγοι εχουν λιγο-πολυ αναιμια/χαμηλο αιματοκριτη γιατι στερουνται τις βιταμινες και την ενεργεια του κρεατος. Μια εξεταση αιματος σε πειθει. Εγώ ήμουν 6 χρονιά χορτοφάγος και είχα φυσιολογικές τιμες αιματοκρίτη και σιδήρου ορου,φεριτινης οπως και οποιαδηποτε αλλη εξεταση. Βιταμίνες περίεργες και ιδιαιτερες δεν έχει το κρέας. Αν αναφέρεσαι στη b12 το θέμα είναι διφορούμενο άλλα στη χειροτερη παίρνεις ενα χαπακι b12 και είσαι σιγουρος. Οσο για την ενεργεία του κρέατος που λες πρωτη φορα ακούω τέτοιο ορο.
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Στο κατω κατω η απαντηση στο ποσο ειναι απλη, μεχρι να χορτασεις! αυτο δεν σημαινει μεχρι να γεμισεις?γιατι τοτε νοιωθεις οτι εχεις χορτασει!! να ξερεις οτι καθε τροφη δεν σε γεμιζει το ιδιο! καταλαβαινω πολυ καλα τι εννοειες με τις θερμιδες! απλα αυτο που πρσπαθω να σου εξηγησω ειναι οτι σε ενα φαγητο αυτο που κοιτας ειναι η θρεπτικη αξια! οι 100 θερμιδες πατατες με 100 θερμιδες φακες σαν θερμιδες ειναι το ιδιο!! τα θρεπτικα συστατικα που θα παρεις απο το καθε φαγητο ειναι που διαφερουν!! και 50 θερμιδες απο τηγανιτες πατατες να φας ειναι χειροτερο απο 500 θερμιδες μπροκολο!! γιατι αυτο? αφου εχει πιο πολλες θερμιδες το μπροκολο!! γιατι αυτο που κοιτας ξανα λεω ειναι τη θρεπτικη αξια!Τι πρωτεινες,τι υδατανθρακες,τι λιπαρα,τι ζαχαρα κτλ εχει η τροφη!!εκει ειναι η διαφορα στις τροφες!! διαβασε τι ειναι η θερμιδα για να καταλαβεις οτι αυτο που εσυ λες καλες και κακες θερμιδες δεν στεκει και οτι δεν συγκρινεις την ποσοτητα θερμιδων γιατι σαν θερμιδες παιρνεις τις διες αλλα το τι σου δινει καθε φαγητο! ποιες ακριβως βιταμηνες στερουμαστε και ποια ενεργεια?? ρωταω για να μαθω!! οι τελευταιες εξετασεις λογο χειρουργειου τον οκτωβρη ηταν αριστες!! και πιστεψε με οτι αν παρεις χορτοφαγους και κρεατοφαγους και τους κανεις εξετασεις ξερεις ποιοι θα ειναι σε χειροτερη κατασταση ε? Θερμιδες!! το όνομα «θερμίδα» ή μεγάλη θερμίδα αποκαλείται η χιλιοθερμίδα προσεγγιστικά η ενέργεια που απαιτείται για να αυξηθεί η θερμοκρασία ενός χιλιογράμμου νερού κατά 1 βαθμό Κελσίου. Αυτή ισούται με περίπου 4,2 Τζάουλ, ή ακριβώς με 1000 μικρές θερμίδες (γραμμοθερμίδες). http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B1
walkerr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Εγώ ήμουν 6 χρονιά χορτοφάγος και είχα φυσιολογικές τιμες αιματοκρίτη και σιδήρου ορου,φεριτινης οπως και οποιαδηποτε αλλη εξεταση. Βιταμίνες περίεργες και ιδιαιτερες δεν έχει το κρέας. Αν αναφέρεσαι στη b12 το θέμα είναι διφορούμενο άλλα στη χειροτερη παίρνεις ενα χαπακι b12 και είσαι σιγουρος. Οσο για την ενεργεία του κρέατος που λες πρωτη φορα ακούω τέτοιο ορο. Μπραβο τοτε αν ησουν αποκλειστικα χορτοφαγος και ειχες φυσιολογικες τιμες, εγω που τρωω συχνα ασπρο κρεας(κοτοπουλο-γαλοπουλα) και σπανια χοιρινο-βοδινο εχω αιματοκριτη κοντα στο κατωτερο οριο. Ησουν ειπες? Τωρα δεν εισαι? Καθε ποτε εκανες ελεγχο? Το κρεας εχει βιταμινες και θρεπτικες ουσιες που δεν εχουν τα χορταρικα. Κανεις δεν ειχε αναπτυξει σωματικη ρωμη μονο με χορταρικα. Κι εγω, πρωτη φορα ακουω τον ορο "ενεργεία". αυτο δεν σημαινει μεχρι να γεμισεις?γιατι τοτε νοιωθεις οτι εχεις χορτασει!! Αλλο να φας σαν ανθρωπος και να χορτασεις φυσιολογικα, αλλο να φας μεχρι να σκασεις. Συνηθως χορταινουμε με 1 ή 2 πιατα. Εσυ συνηθιζεις να τρως μισο πιατο και σηκωνεσαι απ το τραπεζι με το αισθημα οτι δε χορτασες? καταλαβαινω πολυ καλα τι εννοειες με τις θερμιδες! απλα αυτο που πρσπαθω να σου εξηγησω ειναι οτι σε ενα φαγητο αυτο που κοιτας ειναι η θρεπτικη αξια! οι 100 θερμιδες πατατες με 100 θερμιδες φακες σαν θερμιδες ειναι το ιδιο!! τα θρεπτικα συστατικα που θα παρεις απο το καθε φαγητο ειναι που διαφερουν!! και 50 θερμιδες απο τηγανιτες πατατες να φας ειναι χειροτερο απο 500 θερμιδες μπροκολο!! γιατι αυτο? αφου εχει πιο πολλες θερμιδες το μπροκολο!! γιατι αυτο που κοιτας ξανα λεω ειναι τη θρεπτικη αξια!Τι πρωτεινες,τι υδατανθρακες,τι λιπαρα,τι ζαχαρα κτλ εχει η τροφη!!εκει ειναι η διαφορα στις τροφες!! διαβασε τι ειναι η θερμιδα για να καταλαβεις οτι αυτο που εσυ λες καλες και κακες θερμιδες δεν στεκει και οτι δεν συγκρινεις την ποσοτητα θερμιδων γιατι σαν θερμιδες παιρνεις τις διες αλλα το τι σου δινει καθε φαγητο! Μα το οτι 100 θερμιδες ειναι 100 θερμιδες ειναι δεδομενο, δε χρειαζεται να το αναλυσουμε Οι θερμιδες ειναι αϋλες, προκειται απλως για μοναδα μετρησης. Οπως ομως ειπα, γιατι να προτιμησεις 50 θερμιδες απο τηγανητες πατατες και οχι 50 θερμιδες απο ενα βραστο μπροκολο? Εκει ειναι η ουσια.
kvnm Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Αυτά είναι... Άλλοι θέλουν να πα΄ρουν & άλλοι να χάσουν;;;;
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 καποια πραγματα δεν ειναι μονο θεμα διατροφης αλλα και οργανισμου(ή κληρονομικα) ρωταω να μου πεις ποιες θρεπτικες ουσιες εχει το κρεας που δεν μπορω να παρω σε χορτοφαγικη διατροφη! πες το σε αυτον οτι δεν αναπτυσει κανεις σωματικη ρωμη με χορτοφαφικη διατροφη http://www.youtube.com/watch?v=83hYTT1o-JY γιατι ποτε δεν ειχες διαβασει τι ειναι η θερμιδα
walkerr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Μολις απο πανω σου εγραψα οτι θερμιδα ειμαι απλα μια μοναδα μετρησης. Μη κολας εκει, δεν ειναι οι θερμιδες το θεμα. Η υγιεινη διατροφη ειναι. Το πιο χαζο ειναι να καθεται κανεις να μετραει θερμιδες στη καθε μπουκια του. Οι θρεπτικες ουσιες του κρεατος ειναι γνωστες, σοβαρα δε τις ξερεις??
johnbond Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Μπραβο τοτε αν ησουν αποκλειστικα χορτοφαγος και ειχες φυσιολογικες τιμες, εγω που τρωω συχνα ασπρο κρεας(κοτοπουλο-γαλοπουλα) και σπανια χοιρινο-βοδινο εχω αιματοκριτη κοντα στο κατωτερο οριο. Ησουν ειπες? Τωρα δεν εισαι? Καθε ποτε εκανες ελεγχο? Το κρεας εχει βιταμινες και θρεπτικες ουσιες που δεν εχουν τα χορταρικα. Κανεις δεν ειχε αναπτυξει σωματικη ρωμη μονο με χορταρικα. Κι εγω, πρωτη φορα ακουω τον ορο "ενεργεία". Ήμουν.Τον τελευταιο χρόνο τρώω γαλοπούλα ,κοτα, και ψαρια.. Τρώω οτι ετρωγα και πριν και μπορεί να προσθέσω 100γ κρέας τη μερα. Στην υγεια μου δεν έχω παρατηρήσει σχεδόν καμία αλλαγή ούτε καλη ουτε κακή. Το εκανα ,γιατί με είχε κουράσει η έλειψη επιλογών τροφών ,για επιπλέον πρωτεΐνη και για να μπορω να φάω και αν βρεθώ σε μια παρέα. Ειδικά το τελευταιο είναι μεγαλο προβλήμα αν είσαι χορτοφάγος. Το κρέας που λες δεν έχει τίποτα που να μην υπάρχει σε φυτικές τροφές. Εκτός απο τη Βιτ b12. Για το ενεργεία φταίει ο αυτόματος τονισμός του android.
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 εχει πρωτεινες, δεν εχει υδατανθρακα και εχει ελαχιστα λιπαρα! πρωτεινες,λιπαρα και υδατανθρακες! οτι θα βρω και στο μπροκολο αλλα για πες μου εσυ τι εννοεις! γιατι σε εχω ρωτησει ηδη 2 φορες να μου πεις συγκεκριμενα και το αποφευγεις!! το θεμα ειναι οτι μια καλη διατροφη δεν θελει 1 ή 2 πιατα! θελει συγκεκριμενη ποσοτητα! δεν ξερω αν ασχολεισαι με γυμναστικη ααλλα αν ποτε το κανεις σοβαρα και δεν μετρας τι τρως δεν θα πας πολυ μακρια!! στο λεω απο εμπειρια!! για μια καλη διατροφη αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να μετρησεις ποσες θερμιδες χρειαζεσαι ημερησιως(αναλογα και το τι τροπο ζωη κανεις) και να φτιαξεις ενα προγραμμα διατροφης στο οποιο στο συνολο θα πρεπει να ειναι λιγοτερες απο αυτο το νουμερο αν θες να χασεις κιλα,ισο αν θες να κανεις συντηρηση και περισσοτερο αν θες να βαλεις κιλα! για καποιον που θελει να κανει πραγματικα σωστα πραγματα πρεπει να μετραει τη μπουκια του αν θες απλα να κανεις μια υγιεινη ζωη απλα προσεχεις τι τρως και προσεχεις τις ποσοτητες με το ματι χωρις να υπερβαλεις! θα επιλεξεις τις πατατες γιατι ειναι πιο νοστιμες! να ενας λογος για να το κανεις (δεν τρωω τηγανιτες πατατες εδω και χρονια) εκανες εντιτ αφου ειχα ηδη απαντησει για αυτο δεν το ειδα
walkerr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Ήμουν.Τον τελευταιο χρόνο τρώω γαλοπούλα ,κοτα, και ψαρια.. Τρώω οτι ετρωγα και πριν και μπορεί να προσθέσω 100γ κρέας τη μερα. Στην υγεια μου δεν έχω παρατηρήσει σχεδόν καμία αλλαγή ούτε καλη ουτε κακή. Το εκανα ,γιατί με είχε κουράσει η έλειψη επιλογών τροφών ,για επιπλέον πρωτεΐνη και για να μπορω να φάω και αν βρεθώ σε μια παρέα. Ειδικά το τελευταιο είναι μεγαλο προβλήμα αν είσαι χορτοφάγος. Το κρέας που λες δεν έχει τίποτα που να μην υπάρχει σε φυτικές τροφές. Εκτός απο τη Βιτ b12. Για το ενεργεία φταίει ο αυτόματος τονισμός του android. Δηλαδη ουτε ψαρια δεν ετρωγες? Μιλαμε για υποσιτισμο. Για να παρατηρησεις μεταβολες στην υγεια σου πρεπει να την ελεγχεις τακτικα, τιποτα βεβαια δεν εινα δεδομενο, εμεις υπολογιζουμε το πιο πιθανο. Βεβαια, αν καποιος απορριπτει εντελως καποιες τροφες, θα ερθει η στιγμη θα τις πεθυμησει. Το κρεας και τα χορταρικα δεν εχουν τα ιδια συστατικα. Συνηθως οποιος δε τρωει κρεας ειναι αδυνατος. Αυτο βεβαια δεν ειναι κακο. Ενεργεια=μεταφορικο=θερμιδες.
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 γιατι αποφευγεις να μου απαντησεις συγκεκριμενα τι συστατικα εχει το κρεας που δεν εχουν τα χορτα?
johnbond Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 γιατι αποφευγεις να μου απαντησεις συγκεκριμενα τι συστατικα εχει το κρεας που δεν εχουν τα χορτα? Τι να σου πει; Αφού δεν έχει τίποτα το κρέας που να μην υπάρχει σε φυτικές τροφές. Μόνο b12. Ειναι προφανές οτι δεν γνωρίζει το θέμα σε βάθος. Δε μπορεί να γινει συζήτηση έτσι.
walkerr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 εχει πρωτεινες, δεν εχει υδατανθρακα και εχει ελαχιστα λιπαρα! πρωτεινες,λιπαρα και υδατανθρακες! οτι θα βρω και στο μπροκολο αλλα για πες μου εσυ τι εννοεις! γιατι σε εχω ρωτησει ηδη 2 φορες να μου πεις συγκεκριμενα και το αποφευγεις!! το θεμα ειναι οτι μια καλη διατροφη δεν θελει 1 ή 2 πιατα! θελει συγκεκριμενη ποσοτητα! δεν ξερω αν ασχολεισαι με γυμναστικη ααλλα αν ποτε το κανεις σοβαρα και δεν μετρας τι τρως δεν θα πας πολυ μακρια!! στο λεω απο εμπειρια!! για μια καλη διατροφη αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να μετρησεις ποσες θερμιδες χρειαζεσαι ημερησιως(αναλογα και το τι τροπο ζωη κανεις) και να φτιαξεις ενα προγραμμα διατροφης στο οποιο στο συνολο θα πρεπει να ειναι λιγοτερες απο αυτο το νουμερο αν θες να χασεις κιλα,ισο αν θες να κανεις συντηρηση και περισσοτερο αν θες να βαλεις κιλα! για καποιον που θελει να κανει πραγματικα σωστα πραγματα πρεπει να μετραει τη μπουκια του αν θες απλα να κανεις μια υγιεινη ζωη απλα προσεχεις τι τρως και προσεχεις τις ποσοτητες με το ματι χωρις να υπερβαλεις! θα επιλεξεις τις πατατες γιατι ειναι πιο νοστιμες! να ενας λογος για να το κανεις (δεν τρωω τηγανιτες πατατες εδω και χρονια) Ποιος δεν εχει λιπαρα, το κρεας?? Το μπροκολο ειδικα εχει πιο ωφελιμα συστατικα απο το κρεας. Ποτε δεν αποφευγω να πω κατι. Μου θυμιζεις ομως ενα φιλο προχτες που επεμενε οτι τα κορεσμενα λιπαρα δεν ειναι βλαπτικα και με καλουσε να του δωσω αποδειξεις. Η απαντηση ηταν ιδια με αυτη που θα σου δωσω κι εσενα: Δε χρειαζεσαι αποδειξεις για το οτι η γη ειναι στρογγυλη. Το θεμα δεν ειναι η παθολογικη ενασχοληση με τη γυμναστικη, ειναι η σωστη διατροφη. Συγκεκριμενη ποσοτητα δεν υπαρχει, δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. Τι να το κανεις το "προγραμμα διατροφης" αν αυτα που τρως ειναι ανθυγιεινα. Εννοειται οτι το προγραμμα αυτο θα το συνταξει γιατρος που θα το προσαρμοσει πανω σου, και οχι ο καθε ασχετος γυμναστης. Αυτο για τις πατατες το ειπες για χιουμορ? Τι να σου πει; Αφού δεν έχει τίποτα το κρέας που να μην υπάρχει σε φυτικές τροφές. Μόνο b12. Ειναι προφανές οτι δεν γνωρίζει το θέμα σε βάθος. Δε μπορεί να γινει συζήτηση έτσι. Πεσμου φιλε εσυ τι τρως και θα δουμε τι γνωριζεις για το θεμα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα