Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντα είχα την απορία σχετικά με το γιατί να κλέβει κάποιος (η να αγοράζουν μαυραγορίτες) αριθμούς πιστωτικών καρτών..

ok πες υπάρχει κάποιος high tech ή manual τρόπος (με άτομο μέσα σε κάποια εταιρία,τράπεζα) να βρείς και τα υπόλοιπα στοιχεια όπως CCV όνομα κατόχων ημερομηνίες λήξης κτλ

Μετά τι κάνουν αφού ότι και να κάνουν για να έχουν κέρδος πρέπει να δώσουν τα στοιχεια τους...

Πχ αν αγοράσουν κάτι αυτό πρέπει κάπου να σταλεί... και μάλιστα συστημένα...

να κάνουν κάρτα με ειδικό εκτυπωτή για να τραβήξουν λεφτά θέλει pin...

αλλιώς για να αγοράσουν κάτι σε φυσικό κατάστημα θέλει πλαστή ταυτότητα (ok μονο αυτό αφήνω σαν περιθώριο να γίνετε -αλλα και πάλι μεγάλο ρίσκο μπορεί η κάρτα να  πρόλαβε να δηλωθεί κλαπείσα οποτε κατά την διάρκεια της αγοράς να τον καταλάβουν)

οτιδήποτε άλλο πχ με κάποιο τρόπο να τα βάλει στην paypal ας πούμε πάλι άχρηστο θα πρέπει να τα στείλει σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του (εκτος αν είναι τέρμα απατεώνες οποτε κάνουν έναν τραπεζικό λογαριασμό με πλαστή ταυτότητα και πλαστά έγγραφα αυτό ναι γίνετε μάλλον)

αλλα και πάλι είναι άτομα που πλουτίζουν από αυτό και με το παραπάνω τρόπο δύσκολα γιατί ένα paypal account έχει όριο σχετικά με το ποσα χρήματα μπορείς να στείλεις στην τράπεζα ακόμη και verified να είσαι.. και είναι χαμηλό το όριο νομίζω οποτε δύσκολα..

episis kai edo pezei to senario na dilo8ei klapeisa h pistotiki karta kai na sfragisoun tin karta tamieftiriou tou trapezikou logariasmou kai etsi na min mporeis na travi3eis ta xrimata.

ξέρει κανεις σας λοιπόν πως υπάρχουν πλούσιοι hackerάρες που βγάζουν λεφτά από το να βρίσκουν αριθμούς από πιστωτικές?

ή είναι άλλη μια ουρμπανιά αυτό?

ΠΡΟΣΟΧΗ: για να μην εκτροχιαστεί το θέμα ξεκαθαρίζω ότι το topic δεν ασχολείται με τον τρόπο που μπορεί κάποιος να κλέψει μια πιστωτική κάρτα ή χιλιάδες.. αυτό θεωρούμε πως ήδη έχει γίνει.. απλά ασχολείται με το πως μπορεί να βγει κέρδος από αυτό μιας και υπάρχουν αγοραστές (για πολλούς αριθμούς) και γενικά ο μύθος (?) ότι κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά έτσι.

Δημοσ.

ΠΟΛΛΕΣ πωλήτριες δεν ζητάνε ταυτότητα. Έχω ψωνίσει πολλές φορές σε καταστήματα που δεν μου έχουν ζητήσει ταυτότητα για την πιστωτική μου. Και τους το αναφέρω από μόνη μου, ή το αναφέρω στον υπεύθυνο του τμήματος. 
Ακόμα όμως και να ζητήσει η πωλήτρια, μου έχει τύχει-όταν δούλευα εγώ σαν ταμείας- να κάνει φασαρία ο πελάτης επειδή δεν είχε ταυτότητα μαζί του και δεν του δέχτηκα την κάρτα. Ήρθε η διευθύντρια και την δέχτηκε επειδή είχε κι άλλες κάρτες με το όνομά του! (και δεν ήταν 1 ή δύο φορές που το έκανε αυτό η διευθύντρια. Το έκανε σε όλους όσους δεν είχαν ταυτότητα ή δίπλωμα μαζί)... 

Οπότε το θεωρώ πανεύκολο να κλέψεις ακόμα και ως φυσικό πρόσωπο. 

Τώρα όσον αφορά το πιν, αυτοί συνήθως είναι 2-3 άτομα... Ο ένας είναι στο ΑΤΜ και κοιτάει το πιν (κακά τα ψέματα, δεν το κρύβουν όλοι...) ένας παρακολουθεί κι ένας κλέβει την κάρτα. Είναι εύκολο. 

Μου έχει τύχει να αγοράσω κάτι πάντως και από ίντερνετ και να μη μου ζητήσει το ccv. Συγκεκριμένα, πλήρωσα λογαριασμό και δεν ζήτησε τίποτα. Μόνο αριθμό, ημ.λήξης και όνομα όπως αναγράφεται. 

Δημοσ.

Αν σου κλέψουν την κάρτα και γίνουν αγορές την έκατσες. Σου στέλνω απάντηση τράπεζας σε δική μου περίπτωση. Με κόκκινο τα πιο σημαντικά (για όσους βαριούνται να διαβάσουν πολλά) που σου παντάει ουσιαστικά σε κάθε ερώτημα.

Στο τέλος πληρώνεις όπως και να έχει. Το να ελεγχθεί η ταυτότητα είναι στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης . Η επιχείρηση όμως σου λέει, εγώ τα λεφτά θέλω και εφόσον χρεώσω την κάρτα θα τα πάρω απο την τράπεζα. Οπότε δεν την απασχολεί να κάνει έλεγχο. Κάποιος της δίνει λεφτά και απλά τα παίρνει.

ea4d13fa9ff8a37bbb90fccf188c4be8.jpg

671b00292248edc031d26ef8cdac3bfd.jpg

Δημοσ.

προφανώς δεν ελέγχεται και δεν εξυπηρετεί το σκοπό, που είναι το κέρδος όλων των εμπλεκομένων. Και όπως γράφει και η τράπεζα

Η κάρτα είναι υποκατάστατο χρήματος. Όπως προσέχεις τα χρήματα σου, τουλάχιστον έτσι πρέπει να προσέχεις και την κάρτα σου

Δημοσ.

Σ εμενα παντα ζητουσαν ταυτοτητα οταν η καρτα μου δεν ειχε pin. Τωρα που ειναι καινουρια και θελει κωδικο, δε ζητανε.

Συμφωνω οως σε ΟΛΕΣ τις περιπτωσεις θα επρεπε να ζητουν ταυτοτητα!!!!

Δημοσ.

Θα πρέπει να ζητάνε.

Αλλά δεν ζητάνε.

Και ακόμα και αν ζητήσουν και δεν έχεις και το κάνεις λίγο θέμα θα έρθει ο υπέυθυνος (όπως αναφέρθηκε και παραπάνω) και θα προχωρήσει την συναλλαγή για να "μην σε ταλαιπωρήσει" αλλά "μόνο για αυτή τη φορά" (κοίτα μην το ξανακάνεις γιατί....α).

Αλλά ακόμα και να έχεις ταυτότητα, πόσοι ειλικρινά μοιάζετε με την ταυτότητά σας; Ειδικά οι μεγαλύτεροι που την έχετε δεκαετίες;

Προσωπικά την δική μου την είχα βγάλει στα 15 για εξετάσεις στο σχολείο και την άλλαξα στα...47

Η μόνη περίπτωση να είχε πρόβλημα να την χρησιμοποιήσει κάποιος που θα μου είχε κλέψει το πορτοφόλι, θα ήταν μόνο αν ήταν...γυναίκα

Δημοσ.

Η μόνη περίπτωση να είχε πρόβλημα να την χρησιμοποιήσει κάποιος που θα μου είχε κλέψει το πορτοφόλι, θα ήταν μόνο αν ήταν...γυναίκα

Το παραπάνω προσωπικό παράδειγμα που έφερα και έδειξα και έβαλα τα χαρτιά της τράπεζας να τα δείτε, έγινε απο κλοπή που έγινε απο γυναίκα. Στα μαγαζιά δήλωνε πως ήταν η σύζυγος μου.

Και ακόμα σε αυτή την περίπτωση που μάζεψα ΜΟΝΟΣ μου άπειρα στοιχεία και δημιουργήθηκε δικογραφία 300 σελίδων...τελικά στα δικαστήρια έχασαν τη δικογραφία... Και μιλάμε για αγορές 20.000 ευρώ οι οποίες ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ απο τους κατόχους των καρτών

Απο όπου και αν το πιάσεις μπάζει το σύστημα...

Δημοσ.

................................Απο όπου και αν το πιάσεις μπάζει το σύστημα...

Δεν θα διαφωνήσω.

Με μόνη διαφορά ότι το "σύστημα" δεν είναι κάτι τόσο γενικό ή άϋλο.

Αποτελούμε κι εμείς μέρος του συστήματος ή τουλάχιστον του προβλήματος.

Ο κάθε ένας ταμίας, υπάλληλος, διευθυντής (έχω υπάρξει και ταμίας και υπάλληλος αλλά όχι διευθυντής...ακόμα!!!) ο οποίος δέχεται την κάρτα χωρίς ταυτότητα ή με την ταυτότητα άλλου (είναι του μπαμπά μου, του άνδρα μου και τα ρέστα).

Απλά, ξεκάθαρα και απόλυτα, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δικαίωμα υπογραφής σε κάρτα άλλου, ασχέτως συγγένειας.

Τα "είναι του άντρα μου" πρέπει ο κάθε υπάλληλος να τα ακούει βερεσέ.

"Κυρία μου, αν ο άνδρας/πατέρας/θείος ή μπατζανάκης σας ήθελε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κάρτα του, θα εξέδιδε 2η οικογενειακή κάρτα για τον ίδιο λογαριασμό"

Δημοσ.

Το παραπάνω προσωπικό παράδειγμα που έφερα και έδειξα και έβαλα τα χαρτιά της τράπεζας να τα δείτε, έγινε απο κλοπή που έγινε απο γυναίκα. Στα μαγαζιά δήλωνε πως ήταν η σύζυγος μου.

Και ακόμα σε αυτή την περίπτωση που μάζεψα ΜΟΝΟΣ μου άπειρα στοιχεία και δημιουργήθηκε δικογραφία 300 σελίδων...τελικά στα δικαστήρια έχασαν τη δικογραφία... Και μιλάμε για αγορές 20.000 ευρώ οι οποίες ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ απο τους κατόχους των καρτών

Απο όπου και αν το πιάσεις μπάζει το σύστημα...

Δεν σε καταλαβαίνω, ποιοι έχασαν; Οι πελάτες της τράπεζας εννοείς;

Τεσπα, στην δική σου περίπτωση με το γράμμα της τράπεζας που πόσταρες.

Από την στιγμή που για τον χ, ψ λόγο δεν πήρες χαμπάρι ότι κλάπηκε η κάρτα και δεν δήλωσες απώλεια, λογικό είναι η τράπεζα να μην το αναγνωρίζει. Στην σύμβαση το γράφει μέσα. Γιατί, αν το αναγνώριζε, όλοι μας θα δίναμε τις κάρτες μας σε γνωστούς, θα σηκώναμε μαγαζιά ολόκληρα και μετά θα δηλώναμε μια απώλεια και αμφισβήτηση αγορών και θα είχαμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Δεν νομίζω να είχες κάποιο πρόβλημα μετά την δήλωση απώλειας, σωστά;

Είναι όπως το χρήμα. Αν έχεις 1000 ευρώ και τα χάσεις, πάει τα έχασες.

Τουλάχιστον στην περίπτωση της πιστωτικής αν δηλώσεις απώλεια έγκαιρα, το γλιτώνεις το κακό. Αν όχι, την πάτησες μέχρι το πιστωτικό σου όριο.

Δημοσ.

Αν σου κλέψουν την κάρτα και γίνουν αγορές την έκατσες. Σου στέλνω απάντηση τράπεζας σε δική μου περίπτωση. Με κόκκινο τα πιο σημαντικά (για όσους βαριούνται να διαβάσουν πολλά) που σου παντάει ουσιαστικά σε κάθε ερώτημα.

Στο τέλος πληρώνεις όπως και να έχει. Το να ελεγχθεί η ταυτότητα είναι στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης . Η επιχείρηση όμως σου λέει, εγώ τα λεφτά θέλω και εφόσον χρεώσω την κάρτα θα τα πάρω απο την τράπεζα. Οπότε δεν την απασχολεί να κάνει έλεγχο. Κάποιος της δίνει λεφτά και απλά τα παίρνει.

ea4d13fa9ff8a37bbb90fccf188c4be8.jpg

671b00292248edc031d26ef8cdac3bfd.jpg

Φιλε μου μαλακίες σου λένε καντους μήνυση... (Αν όντως σου κλέψανε την κάρτα... γιατί βλέπω κάτι δόσεις πιο κλέφτης παίρνει πράματα με δόσεις? :P )

EDIT: μετά διάβασα και το άλλο post... συλλυπητήρια..

Πάτε τους σε ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι και citibank εκεί σίγουρα θα τον πιούνε και θα σας αποζημιώσουνε!

Δεν σε καταλαβαίνω, ποιοι έχασαν; Οι πελάτες της τράπεζας εννοείς;

Τεσπα, στην δική σου περίπτωση με το γράμμα της τράπεζας που πόσταρες.

Από την στιγμή που για τον χ, ψ λόγο δεν πήρες χαμπάρι ότι κλάπηκε η κάρτα και δεν δήλωσες απώλεια, λογικό είναι η τράπεζα να μην το αναγνωρίζει. Στην σύμβαση το γράφει μέσα. Γιατί, αν το αναγνώριζε, όλοι μας θα δίναμε τις κάρτες μας σε γνωστούς, θα σηκώναμε μαγαζιά ολόκληρα και μετά θα δηλώναμε μια απώλεια και αμφισβήτηση αγορών και θα είχαμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Δεν νομίζω να είχες κάποιο πρόβλημα μετά την δήλωση απώλειας, σωστά;

Είναι όπως το χρήμα. Αν έχεις 1000 ευρώ και τα χάσεις, πάει τα έχασες.

Τουλάχιστον στην περίπτωση της πιστωτικής αν δηλώσεις απώλεια έγκαιρα, το γλιτώνεις το κακό. Αν όχι, την πάτησες μέχρι το πιστωτικό σου όριο.

πιο κομφορμιστική λογική δεν συνάντησα.. είσαι από αυτούς που ψηφίζουν ακόμη πασοκ? :P

Φυσικά και πρέπει να τον αποζημιώσει!

και όχι δεν γίνετε να τις δίναμε σε γνωστούς γιατί πολύ απλά θα μπούνε φυλακή....

Τέλος εντάξει συμβαίνουν αυτά (για να το γυρίσω στο topic) αλλα δεν νομίζω έτσι να βγαίνουν τα λεφτά από τις πιστωτικές...

Όταν δηλαδή ένας hacker πουλάει σε κάποιους 1000 πιστωτικές 10 euro την μια... ε αυτός που τις αγόρασε δεν θα σκόπευε να βγει παγανιά στην αγορά και να τις δοκιμάζει όλες μια μια και να παίρνει υλικά αγαθά με αυτές... (και μετά να ανοίξει ένα μαγαζί για να πουλήσει το εμπόρευμα :P )

Δημοσ.

Φιλε μου μαλακίες σου λένε καντους μήνυση... (Αν όντως σου κλέψανε την κάρτα... γιατί βλέπω κάτι δόσεις πιο κλέφτης παίρνει πράματα με δόσεις? :P )

EDIT: μετά διάβασα και το άλλο post... συλλυπητήρια..

Πάτε τους σε ευρωπαϊκό δικαστήριο είναι και citibank εκεί σίγουρα θα τον πιούνε και θα σας αποζημιώσουνε!

πιο κομφορμιστική λογική δεν συνάντησα.. είσαι από αυτούς που ψηφίζουν ακόμη πασοκ? :P

Φυσικά και πρέπει να τον αποζημιώσει!

και όχι δεν γίνετε να τις δίναμε σε γνωστούς γιατί πολύ απλά θα μπούνε φυλακή....

Την επόμενη φορά που θα βάλεις κάπου την υπογραφή σου να διαβάζεις τι υπογράφεις.

Αν δεν συμφωνείς με τους όρους, απλά δεν βγάζεις κάρτα, απλούστατο.

Σαφέστατοι είναι στους όρους, η κλοπή κάρτας πρέπει να δηλώνεται ΑΜΕΣΑ αλλιώς οι όποιες αγορές θα είναι εις βάρος σου.

Σιγά μην αποζημιώσει η τράπεζα από την στιγμή που είναι καλυμμένη.

Δημοσ.

Την επόμενη φορά που θα βάλεις κάπου την υπογραφή σου να διαβάζεις τι υπογράφεις.

Αν δεν συμφωνείς με τους όρους, απλά δεν βγάζεις κάρτα, απλούστατο.

Σαφέστατοι είναι στους όρους, η κλοπή κάρτας πρέπει να δηλώνεται ΑΜΕΣΑ αλλιώς οι όποιες αγορές θα είναι εις βάρος σου.

Σιγά μην αποζημιώσει η τράπεζα από την στιγμή που είναι καλυμμένη.

Τελευταία φορα που σου απαντώ πάνω σε αυτό (όχι για κανένα άλλο λόγο απλά είναι off topic αυτή η συζήτηση)

Το λέει ξεκάθαρα στην σύμβαση? ε και? από ποτε η σύμβαση (ποσο μάλλον ιδιοτικής εταιρίας) είναι ισχυρότερη ευρωπαϊκών διατάξεων και νομων του κράτους?

Και στον ΗΣΑΠ μου λέγανε ότι γραφει στον κανονισμό τους πως δεν αναγνωρίζεται τίποτα άλλο εκτος από πάσο για να έχεις φοιτητική έκπτωση στα εισιτήρια... και έτσι μου βάλανε πρόστιμο άκουσον άκουσον!

και εγώ είχα βεβαίωση σπουδών (ισχυρότερο έγγραφο νομικά από το πάσο)

αν είχαμε όλοι αυτή την κομφορμιστική λογική και λέγαμε "ναι ό,τι πείτε" απλά θα παρανομούσαν αυτοί εισβάρος μας!

Απλά έστειλα mail στα κεντρικά με το ανάλογο ΦΕΚ της κυβερνήσεως όπου λέει ότι ως φοιτητής δικαιούμαι έκπτωση 50% και τέλος. Δεν πλήρωσα πρόστιμο.

Δημοσ.

Τελευταία φορα που σου απαντώ πάνω σε αυτό (όχι για κανένα άλλο λόγο απλά είναι off topic αυτή η συζήτηση)

Το λέει ξεκάθαρα στην σύμβαση? ε και? από ποτε η σύμβαση (ποσο μάλλον ιδιοτικής εταιρίας) είναι ισχυρότερη ευρωπαϊκών διατάξεων και νομων του κράτους?

Και στον ΗΣΑΠ μου λέγανε ότι γραφει στον κανονισμό τους πως δεν αναγνωρίζεται τίποτα άλλο εκτος από πάσο για να έχεις φοιτητική έκπτωση στα εισιτήρια... και έτσι μου βάλανε πρόστιμο άκουσον άκουσον!

και εγώ είχα βεβαίωση σπουδών (ισχυρότερο έγγραφο νομικά από το πάσο)

αν είχαμε όλοι αυτή την κομφορμιστική λογική και λέγαμε "ναι ό,τι πείτε" απλά θα παρανομούσαν αυτοί εισβάρος μας!

Απλά έστειλα mail στα κεντρικά με το ανάλογο ΦΕΚ της κυβερνήσεως όπου λέει ότι ως φοιτητής δικαιούμαι έκπτωση 50% και τέλος. Δεν πλήρωσα πρόστιμο.

Περιμένω link που να αναφέρει τις ευρωπαικές διατάξεις και τους νόμους του κράτους.

Λογικά, για να επιμένεις το έχεις διαβάσει, έτσι;

Αλλιώς λόγια του αέρα λες......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...