Προς το περιεχόμενο

Φορητός Compaq με χαλασμένο DVD/CD-RW...


vagpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

 

Έχω ένα φορητό Compaq 731EA ο οποίος έχει πάνω DVD/CD-RW drive το οποίο τον τελευταίο καιρό δε μας τα λέει όπως πρέπει... Μυρίζομαι βλάβη.

Το μηχάνημα είναι Αγγλία, δεν μπορεί να μεταφερθεί σε service point εκεί και θα έρθει στην Ελλάδα 15 ημέρες μετά την πάροδο της εγγύησής του, οπότε goodbye my darling (τους πήρα τηλέφωνο αλλά δεν δέχονται την αναγγελία της βλάβης και την αποστολή στο service του μηχανήματος μετά την πάροδο της εγγύσης, άλλες εταιρίες το κάνουν...)

 

Στο θέμα μας τώρα...

 

Υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσω το drive μόνος μου (δεν έχω ξανανοίξει φορητό, σε desktop τα έχω κάνει όλα βίδες)?

 

Πρέπει το drive να είναι το ίδιο ή υπάρχει συμβατότητα όπως και στα επιτραπέζια (ίδιο μέγεθος, συνδεσμολογία, ανάγκες ρεύματος κλπ)?

 

Πήρα ένα USB CD-RW. Σε περίπτωση που κάνω format, το συγκεκριμένο drive δεν θα με βοηθήσει να ξαναβάλω λειτουργικό, ή το βρίσκει από τη στιγμή που bootαρει το BIOS?

 

Ο δίσκος που έχει μέσα ο φορητός, με κατάλληλες πατέντες μπορεί να συνδεθεί με επιτραπέζιο υπολογιστή? (στην τελική θα μεταφέρω OEM λειτουργικό στο δίσκο και θα το συνδέσω πάλι στο φορητό για τα υπόλοιπα)

 

Αυτά τα ολίγα

Βαγγέλης

 

ΥΓ. Σε τι τιμές κυμαίνονται τα combo drives για φορητούς?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως θα δεις εδώ http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=355162 έχω το ίδιο πρόβλημα.

Με τη σειρά τώρα: (Με επιφύλαξη τα παρακάτω γιατί είναι από το παλιό Compaq του αδερφού μου που δεν το θυμάμαι και πολύ καλά)

1. Από κάτω θα βρεις εύκολα προβάσιμες βίδες (2 μάλλον) και από πάνω ίσως χρειαστεί να βγάλεις το πληκτρολόγιο για να ξεβιδώσεις άλλη μία και τραβώντας το θα βγει (ειναι σε ράγες, συρταρωτό). Όταν το βγάλεις θα καταλάβεις τον μηχανισμό και θα δεις ότι μερικά εξαρτήματα θα χρειαστούν για το καινούριο, άμα πάρεις.

2. Στην πλειψηφία τους είναι από μηχανικής άποψης ίδια καθώς και από πλευράς βυσμάτων.¨Ένα καινούριο Compaq που είδα πρόσφατα (ή HP ήταν; :oops: ) είχε το MATSHITA UJDA730 (το δικό μου έχει το 710) οπότε αυτό http://www.directron.com/sdr2412.html αλλά και τα περισσότερα άλλα που είδα ταιριάζουν. Από κατανάλωση δεν υπάρχει πρόβλημα.

Φυσικα όταν έρθει η στιγμή της αγοράς θα πρέπει να έχεις στα χέρια το παλιό για να σιγουρευτείς για τις διαστάσεις και το βύσμα σύνδεσης.

Σκαλίζοντας αυτό το εξειδικευμένο forum http://forum.rpc1.org/viewforum.php?f=14 βρήκα το μόνο πρόβλημα που ίσως παρουσιαστεί. Όπως θα ξέρεις οι desktop μονάδες έχουν πίσω jumbers επιλογής master/slave. Οι μονάδες για φορητά όμως έχουν την πληροφορία αυτή στο firmware οπότε αν το τωρινό DVD/CD-RW είναι master στον δευτερεύοντα δίαυλο IDE (το πιθανότερο) και το καινούριο στο firmware του θα πρέπει να είναι έτσι δηλωμένο. Αλιώς το BIOS του υπολογιστη, που περιμένει να βρει εκεί το μηχάνημα δεν θα το αναγνωρίζει. Υπάρχει λύση και για αυτό βέβαια αλλά ξεφεύγουμε πολύ.

Απο τιμές... το DVD/CD-RW του link παραπάνω στην Αγγλία το βρήκα πανάκριβο 150-200 λίρες και στη Γερμανία όσο περίπου και στην Αμερική 140-180 Ευρώ (και όλα τα άλλα τόσο περίπου στοιχίζουν).

Λοιπόν... από που παίρνουμε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα; Και όχι να περιμένουμε το καράβι από την Ιαπωνία ε; :lol:

Καμμιά ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Apo oti ksero tha exeis provlima me to usb cd giati den tha mporeis na kaneis boot apo ekei.

kai fisika yparxei adaptoras pou mporeis na syndeseis tob disko apo forito se pc

ton exo kai doulevei mia xara

 

file moy apo pou pires ton adaptora kai poso kai kani gia olous tous diskous?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη λεπτομερή αναφορά του τρόπου για να το ξηλώσω....

Δυστυχώς απογοητεύτηκα από τις τιμές αλλά δεν πειράζει....

Θα δείξει ο χρόνος...

 

Τα λέμε

Βαγγέλης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...