Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βοηθάτε παίδες. Πήρα κινεζιά repeater από eBay
( http://www.ebay.co.uk/itm/Quality-Brand-New-FW150RM-Portable-Mini-Wireless-Wifi-Router-AP-150Mbps-Repeater-/360697086839?pt=UK_Computing_Wireless_Routers&hash=item53fb38c377 )
, μετά από κάποια ζόρια μπήκα στο interface, αλλά είναι στα KINEZIKA  :sfyri  :sfyri

Από ό,τι κατάλαβα πρέπει να'ναι καμιά κινέζικη απομίμηση TPLink, γιατί και οι οδηγίες που έχει μέσα είναι για TP-Link, είναι παρόμοιες, απλά στις φωτογραφίες έχει TP-Link που έχει και mini-usb port..

Με τα πολλά, με κάτι οδηγούς, κάτι εικόνες κλπ, ΝΟΜΙΖΩ ότι το ενεργοποίησα ως repeater. Μου έβγαλε δηλαδή κάπου μια λίστα με τα ορατά δίκτυα, επέλεξα το δικό μου, έβαλα password κλπ, κάνει και reboot και όλα καλά...

Τώρα το θέμα είναι, εγώ πρέπει στην λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα να βλέπω 2 διαφορετικά; Ένα το "αρχικό" και ένα το δίκτυο του repeater; Γιατί πέραν του ότι δεν βλέπω πουθενά να ορίσω διαφορετικό SSID για το δίκτυο του repeater οπότε δεν ξέρω πώς ακριβώς θα έπρεπε να το ψάξω στην λίστα, όντας δίπλα και στα 2, στα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα βλέπω μόνο το αρχικό μου δίκτυο..

Τώρα πρόσεξα με το wifi analyzer app ότι εκεί βγάζει 2 δίκτυα με το ίδιο όνομα, αλλά καταλαβαίνω ποιο είναι ποιο από την mac address. Το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω με ποιο κριτήριο και πότε συνδέεται στο ένα ή στο άλλο. Γιατί μου πετάει και κάτι άσχετες αποσυνδέσεις στο ενδιάμεσο.. Άσε που χτες το βράδυ, βγάζω το repeater από την πρίζα, και μετά το κινητό μου δεν μπορούσε να συνδεθεί με τίποτα. Έβλεπε το router, αλλά κολλούσε στο "getting ip address", έστρωσε μόνο μετά από restart του router.

Μήπως πρέπει να προσέξω τίποτα με τις ρυθμίσεις; Έχει ίσως σημασία το channel (εδώ βάζει στο repeater αναγκαστικά το ίδιο με του router και όσο το ψαχούλευα χτες εν είχα καταφέρει να το αλλάξω) ή το DHCP ή τίποτα άλλο;

Δημοσ.

Σε λειτουργία repeater, όλες οι συσκευές, υποχρεωτικά (και αυτόματα χωρίς δυνατότητα επέμβασης) εκπέμπουν με ίδιο SSID, ρυθμίσεις ασφάλεια και κανάλι με το αρχικό Access Point.

Κανονικά όταν μια ασύρματη συσκευή θέλει να συνδεθεί στο δίκτυο, αυτόματα επιλέγει την ισχυρότερη εκπομπή εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Όσο λοιπόν είσαι κοντά στην εκπομπή, θα είσαι μόνιμα συνδεδεμένος με αυτή. Αν αρχίσεις να μετακινήσαι, για να συνδεθείς με την άλλη συσκευή που εκπέμπει, θα πρέπει το λαμβανόμενο σήμα να πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα ώστε να γίνει η εναλλαγή.

Για να μην υπάρχουν προβλήματα διενέξεων μεταξύ των διευθύνσεων θα πρέπει να δώσεις στο repeater μια σταθερή αχρησιμοποίητη διεύθυνση και έξω από το εύρος που χρησιμοποιεί ο DHCP server, ο οποίος θα είναι ένας και μοναδικός, αυτός του κανονικού modem/router, με τον αντίστοιχο του repeater απενεργοποιημένο.

Δημοσ.

Σε λειτουργία repeater, όλες οι συσκευές, υποχρεωτικά (και αυτόματα χωρίς δυνατότητα επέμβασης) εκπέμπουν με ίδιο SSID, ρυθμίσεις ασφάλεια και κανάλι με το αρχικό Access Point.

Κανονικά όταν μια ασύρματη συσκευή θέλει να συνδεθεί στο δίκτυο, αυτόματα επιλέγει την ισχυρότερη εκπομπή εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Όσο λοιπόν είσαι κοντά στην εκπομπή, θα είσαι μόνιμα συνδεδεμένος με αυτή. Αν αρχίσεις να μετακινήσαι, για να συνδεθείς με την άλλη συσκευή που εκπέμπει, θα πρέπει το λαμβανόμενο σήμα να πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα ώστε να γίνει η εναλλαγή.

Αυτό είναι καλό, σημαίνει πως δεν έκανα κάποιο λάθος...

Για να μην υπάρχουν προβλήματα διενέξεων μεταξύ των διευθύνσεων θα πρέπει να δώσεις στο repeater μια σταθερή αχρησιμοποίητη διεύθυνση και έξω από το εύρος που χρησιμοποιεί ο DHCP server, ο οποίος θα είναι ένας και μοναδικός, αυτός του κανονικού modem/router, με τον αντίστοιχο του repeater απενεργοποιημένο.

Αυτό πάλι είναι κακό, γιατί όπως είπα το interface είναι στα κινέζικα, θα παλέψω να βγάλω κάποια άκρη, θα επιστρέψω με νεότερα..

Δημοσ.

Δεν είμαι τόσο σίγουρος, στην περιγραφή έλεγε ότι έχει περασμένο κινέζικο firmware, απλά το πρόσεξα μετά..

Και να υπάρχει όμως, άντε να το βρω μέσα στις ζωγραφιές..

Δημοσ.

Του έστειλα ήδη, με παρέπεμψε στις οδηγίες του φυλλαδίου (στα κινέζικα με την αγγλική μετάφραση μόνο εκεί που θεωρούσε απαραίτητο, δηλαδή τα "next", "cancel" κλπ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...