Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια.. δεν ανοιξε CASE

Εστειλε τα χρηματα.. ο αλλος δεν τα εκανε CLAIM και ΑΚΎΡΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΉ (αν δεν παραλαβει ο αλλος τα χρηματα δεν τα κανει ACCΕPT μπορεις να κανεις CANCEL).

Αν εχεις χρεωθεί απο την καρτα τοτε τα λεφτα θα μπουν λογικα την Εβδομαδα που μας ερχετε

Αν δεν ειχες χρεωθει ουτε γατα ουτε ζιμια

το θεμα ειναι οτι χρεωθηκα και τα λεφτα λειπουν απο το λογαριασμο, δεν ειναι απλα δεσμευμενα και θα μου τα αφησει ελευθερα απο την επομενη εβδομαδα θα παω αυριο το πρωι στην τραπεζα να δω

και δεν ειναι και λιγα τα χρηματα να πεις δεν πειραζει

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Κάτι τελευταίο. Η παραγγελία έγινε στις 18.10 και 23.10 πήρα το mail ότι πληρώθηκαν και το στέλνουν. 

Αλλάζει κάτι στις προθεσμίες;

Σου έβαλα ημερολογιακά ένα μήνα και μια μέρα από την αντίστοιχη της υποτίθεται αποστολής.

Αν ως τότε δεν έχεις παραλάβει, οποιαδήποτε δικαιολογία και να δώσει (ας πεί ότι θα σου ξαναστείλει και δεύτερο), εσύ ανοίγεις dispute και το ανάγεις σε PayPal claim, αλλιώς μετά την πάροδο 45 συνολικά ημερών χάνεις κάθε δικαίωμα επιστροφής χρημάτων από το PayPal. Οπότε μη σε ψαρώσει, άνοιξε case.

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι χρεωθηκα και τα λεφτα λειπουν απο το λογαριασμο, δεν ειναι απλα δεσμευμενα και θα μου τα αφησει ελευθερα απο την επομενη εβδομαδα θα παω αυριο το πρωι στην τραπεζα να δω

και δεν ειναι και λιγα τα χρηματα να πεις δεν πειραζει

Σε εχασα τελειως!!

Δημοσ.

Σε εχασα τελειως!!

Αν υπάρχει όντως βάσιμη υποψία για απάτη κι εξαπάτηση, μπορείς να κάνεις chargeback επικοινωνώντας με το τμήμα αμφισβητήσεων συναλλαγών της τράπεζάς σου και προβάλλοντας το αντίστοιχο έγγραφο αίτημα και τις αντίστοιχες πληροφορίες της χρέωσης της συναλλαγής. Θα κάνεις κάπου 45-60 μέρες να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, το PayPal θα σου μπλοκάρει το λογαριασμό σου, αλλά αν δε μπορείς αλλιώς να δικαιωθείς είναι η μόνη λύση.

Και μακρυά από Κινέζους, τα χουμε ξαναπεί. Αγορές μόνο από Ευρώπη, να έχετε περισσότερη ασφάλεια, αμεσότερους και ταχύτερους χρόνους παράδοσης και σίγουρα εκθετικά λιγότερα προβλήματα.

Δημοσ.

Αν υπάρχει όντως βάσιμη υποψία για απάτη κι εξαπάτηση, μπορείς να κάνεις chargeback επικοινωνώντας με το τμήμα αμφισβητήσεων συναλλαγών της τράπεζάς σου και προβάλλοντας το αντίστοιχο έγγραφο αίτημα και τις αντίστοιχες πληροφορίες της χρέωσης της συναλλαγής. Θα κάνεις κάπου 45-60 μέρες να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, το PayPal θα σου μπλοκάρει το λογαριασμό σου, αλλά αν δε μπορείς αλλιώς να δικαιωθείς είναι η μόνη λύση.

Και μακρυά από Κινέζους, τα χουμε ξαναπεί. Αγορές μόνο από Ευρώπη, να έχετε περισσότερη ασφάλεια, αμεσότερους και ταχύτερους χρόνους παράδοσης και σίγουρα εκθετικά λιγότερα προβλήματα.

Σε μενα απευθύνεσαι, εγω δεν ρώτησα κατι.

Παρ' ολα αυτα να σου πω οτι αν δεν υπήρχαν κινεζοι ενδέχεται να μην υπηρχε και το εβαυ :-D

Δημοσ.

Σε μενα απευθύνεσαι, εγω δεν ρώτησα κατι.

Παρ' ολα αυτα να σου πω οτι αν δεν υπήρχαν κινεζοι ενδέχεται να μην υπηρχε και το εβαυ :-D

Στον άλλον απευθύνομαι μορέ, απλά εκ παραδρομής έπιασε το δικό σου ως quote :D

Δημοσ.

All the best :)

Μακάρι να παραλάβεις και να μή ταλαιπωρηθείς.

Παλιότερα που είχα μπλέξει με chargeback με τράπεζα, έπρεπε να περιμένω περίπου 2 μήνες ημερολογιακά για να γυρίσει πίσω το ποσό. Και ήταν από Ευρώπη η αγορά θυμάμαι. Κινά 2 φορές έχω ψωνίσει όλες όλες, άντε 3 με τη βία. Και για πράγματα αξίας 30-50 USD.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλημερα για να μην ανοιγω νεο θεμα

εαν μου κανουν καταθεση στην Paypal (μεταφορα χρηματων) και κανω αποδοχη μπορει μετα να ακυρωθουν εαν δεν το επιθυμει ο αποστολεας για καποιον λογο?

και μετα για μεταφορα στον τραπεζικο μου λογαριασμο υπαρχει καποια χρεωση η καποιος αλλος φοβος ελεγχου κλπ?
ποσο περιπου 100ευρω

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, stelnanos είπε

εαν μου κανουν καταθεση στην Paypal (μεταφορα χρηματων) και κανω αποδοχη μπορει μετα να ακυρωθουν εαν δεν το επιθυμει ο αποστολεας για καποιον λογο?

και μετα για μεταφορα στον τραπεζικο μου λογαριασμο υπαρχει καποια χρεωση η καποιος αλλος φοβος ελεγχου κλπ?
ποσο περιπου 100ευρω

Εννοείς έμβασμα έτσι? Δεν μπορεί τρίτος να σου κάνει κατάθεση στο paypal λογαριασμό σου γιατί δεν είναι προσωπικός, αλλά εταιρίας. Τα χρήματα πρέπει να προέρχονται από τον ονομαστικό δικό σου τραπεζικό λογαριασμό. Σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα επιστρέφονται πίσω. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, stelnanos είπε

ποσο περιπου 100ευρω

Αν στα στείλουν σαν να είσαι πωλητής ναι μπορούν μετά να ανοίξουν dispute και να τα πάρουν πίσω, Επίσης δεν μπορείς να τα μεταφέρεις στο τραπεζικό σου λογαριασμό γιατί το PayPal τα δεσμεύει

Για να εχεις την ασφαλεια ώστε να μην τα πάρει πίσω πρέπει να στα στείλει σαν family, αλλά και πάλι δεν μπορεί να δεσμεύσεις στον αποστολέα για αυτή την επιλογή.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε

Εννοείς έμβασμα έτσι? Δεν μπορεί τρίτος να σου κάνει κατάθεση στο paypal λογαριασμό σου γιατί δεν είναι προσωπικός, αλλά εταιρίας. Τα χρήματα πρέπει να προέρχονται από τον ονομαστικό δικό σου τραπεζικό λογαριασμό. Σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα επιστρέφονται πίσω. 

βασικα εχω μια αγγελια εδω για κατι εξαρτηματα και  μου ζητησε να γινει η πληρωμη μεσω paypal

και ηθελα να ξερω μετα πως μπορω να τα μεταφερω στον τραπεζικο μου λογαριασμο

και πως μπορω να ξερω οτι δεν θα γινει καμια ακυρωση συναλλαγης κλπ μετα την αποστολη των εξαρτηματων

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stel106 είπε

βασικα εχω μια αγγελια εδω για κατι εξαρτηματα και  μου ζητησε να γινει η πληρωμη μεσω paypal

και ηθελα να ξερω μετα πως μπορω να τα μεταφερω στον τραπεζικο μου λογαριασμο

και πως μπορω να ξερω οτι δεν θα γινει καμια ακυρωση συναλλαγης κλπ μετα την αποστολη των εξαρτηματων

Όπως λέει και ο φίλος από επάνω υπάρχουν 2 τρόποι συναλλαγής. Στον ένα φαίνεσαι σαν έμπορος και ο άλλος μπορεί να ζητήσει επιστροφή ποσού, ενώ ο δεύτερος χαρακτηρίζεται ως οικειοθελή κατάθεση κάποιου προς τον λογαριασμό σου στο paypal το γνωστό (friends and family)

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα paypal.me με το ποσό που θες επιλέγοντας το friends and family και να δώσεις το link στον αγοραστή (η υπηρεσία αυτή έχει προμήθεια γύρο στο 2.9% + 0.30 ευρώ εάν θυμάμαι καλά)

Ο άλλος τρόπος είναι απλά να δώσεις το email που έχεις στο paypal και εκείνος να ολοκληρώσει την συναλλαγή, διαλέγοντας ο ίδιος σε πια από της 2 συναλλαγές να εντάξει την μεταφορά. Έχε υπόψιν ότι το paypal κρατάει μερικά χρήματα ως μεσάζοντας (παράδειγμα ο φίλος θα σου στείλει 10 ευρώ και το τελικό ποσό θα είναι μικρότερο). Το ποσό αυτό θα δεσμευτεί για μερικές ημέρες στο paypal και έπειτα θα σου δοθεί η δυνατότητα να το μεταφέρεις ως έμβασμα στην ελληνική τράπεζα σου.

Όσων αφορά την ακύρωση συναλλαγής δεν μπορείς να το ξέρεις από την στιγμή που θα δώσεις σε αυτόν το δικαίωμα να εντάξει την συναλλαγή σαν εμπορική. Σίγουρα όμως εάν στείλεις το πακέτο με αριθμό αποστολής και βγάλεις μερικές φωτογραφίες προκαταρτικά θα μπορείς να δικαιωθείς σε περίπτωση που εκείνος θελήσει για τους λόγους του να πάρει τα χρήματα πίσω. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Kostasallinone είπε

Όπως λέει και ο φίλος από επάνω υπάρχουν 2 τρόποι συναλλαγής. Στον ένα φαίνεσαι σαν έμπορος και ο άλλος μπορεί να ζητήσει επιστροφή ποσού, ενώ ο δεύτερος χαρακτηρίζεται ως οικειοθελή κατάθεση κάποιου προς τον λογαριασμό σου στο paypal το γνωστό (friends and family)

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα paypal.me με το ποσό που θες επιλέγοντας το friends and family και να δώσεις το link στον αγοραστή (η υπηρεσία αυτή έχει προμήθεια γύρο στο 2.9% + 0.30 ευρώ εάν θυμάμαι καλά)

Ο άλλος τρόπος είναι απλά να δώσεις το email που έχεις στο paypal και εκείνος να ολοκληρώσει την συναλλαγή, διαλέγοντας ο ίδιος σε πια από της 2 συναλλαγές να εντάξει την μεταφορά. Έχε υπόψιν ότι το paypal κρατάει μερικά χρήματα ως μεσάζοντας (παράδειγμα ο φίλος θα σου στείλει 10 ευρώ και το τελικό ποσό θα είναι μικρότερο). Το ποσό αυτό θα δεσμευτεί για μερικές ημέρες στο paypal και έπειτα θα σου δοθεί η δυνατότητα να το μεταφέρεις ως έμβασμα στην ελληνική τράπεζα σου.

Όσων αφορά την ακύρωση συναλλαγής δεν μπορείς να το ξέρεις από την στιγμή που θα δώσεις σε αυτόν το δικαίωμα να εντάξει την συναλλαγή σαν εμπορική. Σίγουρα όμως εάν στείλεις το πακέτο με αριθμό αποστολής και βγάλεις μερικές φωτογραφίες προκαταρτικά θα μπορείς να δικαιωθείς σε περίπτωση που εκείνος θελήσει για τους λόγους του να πάρει τα χρήματα πίσω. 

ωραια γιατι δεν μου ειχε ξανατυχει κατι παρομοιο και δεν γνωριζα καθολου την διαδικασια πως γινεται

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...