Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η σοφή ρήση λέει πως ένας λαός οφείλει να θυμάται τα λάθη του για να μην τα επαναλάβει...για μένα και είμαι σίγουρος πολλούς της ηλικίας μου (30+) που μεγαλώσαμε στην Ελλάδα της ''χρυσής (?)'' εποχής των δεκαετιών 80 και 90, ο εορτασμός του Πολυτεχνείου ήταν πάντα μια σχολική αργία, ένα ευχάριστο διάλειμμα πριν το κλείσιμο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς...Από το Δημοτικό θυμάμαι το πρωτόκολλο της συγκεκριμένης μέρας, ποιήματα, ομιλίες και τραγούδια αλλά πόσο μπορούσαμε τότε πραγματικά να καταλάβουμε τι σήμαινε αυτό το γεγονός;

Έπρεπε να περάσουν χρόνια να έρθει το σήμερα της κρίσης-μιας κρίσης πολυεπίπεδης που δεν σταματά στην οικονομία αλλά έχει επεκταθεί και ριζωθεί μέσα στον καθένα μας-για να μπορέσω να καταλάβω το διακύβευμα της εξέγερσης των φοιτητών του 73. 

Θα μου πείτε γιατί τα λέω και τα γράφω όλα αυτά;

Έτυχε λοιπόν σήμερα να βρίσκομαι σε μια συζήτηση και έκπληκτος άκουγα ανθρώπους να αμφισβητούν το κατά πόσο υπήρξαν θύματα από την εξέγερση....

Τελικά ο αγώνας του Πολυτεχνείου τι ήταν; Πόσο εφικτό είναι σε μια κοινωνία που καθημερινά βουλιάζει να ορθώσει ανάστημα και φωνή και να διεκδικήσει τα αυτονόητα;...μήπως οι εποχές του ιδεαλισμού έχουν προ πολλού τελειώσει και είμαστε αναγκασμένοι να συμβιβαστούμε με τις επιταγές του σήμερα;

Κάποιοι πριν 40 χρόνια τόλμησαν να κάνουν μια κίνηση χωρίς να ξέρουν το τι θα επακολουθήσει...δεν έπαιξαν εκ του ασφαλούς...θέλανε απλά να ΖΗΣΟΥΝ σε μια ΕΛΛΑΔΑ που ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ....

Σήμερα όλοι ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η σοφή ρήση λέει πως ένας λαός οφείλει να θυμάται τα λάθη του για να μην τα επαναλάβει...για μένα και είμαι σίγουρος πολλούς της ηλικίας μου (30+) που μεγαλώσαμε στην Ελλάδα της ''χρυσής (?)'' εποχής των δεκαετιών 80 και 90, ο εορτασμός του Πολυτεχνείου ήταν πάντα μια σχολική αργία, ένα ευχάριστο διάλειμμα πριν το κλείσιμο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς...Από το Δημοτικό θυμάμαι το πρωτόκολλο της συγκεκριμένης μέρας, ποιήματα, ομιλίες και τραγούδια αλλά πόσο μπορούσαμε τότε πραγματικά να καταλάβουμε τι σήμαινε αυτό το γεγονός;

Έπρεπε να περάσουν χρόνια να έρθει το σήμερα της κρίσης-μιας κρίσης πολυεπίπεδης που δεν σταματά στην οικονομία αλλά έχει επεκταθεί και ριζωθεί μέσα στον καθένα μας-για να μπορέσω να καταλάβω το διακύβευμα της εξέγερσης των φοιτητών του 73. 

Έτυχε λοιπόν σήμερα να βρίσκομαι σε μια συζήτηση και έκπληκτος άκουγα ανθρώπους να αμφισβητούν το κατά πόσο υπήρξαν θύματα από την εξέγερση....

Τελικά ο αγώνας του Πολυτεχνείου τι ήταν; Πόσο εφικτό είναι σε μια κοινωνία που καθημερινά βουλιάζει να ορθώσει ανάστημα και φωνή και να διεκδικήσει τα αυτονόητα;...μήπως οι εποχές του ιδεαλισμού έχουν προ πολλού τελειώσει και είμαστε αναγκασμένοι να συμβιβαστούμε με τις επιταγές του σήμερα;

Κάποιοι πριν 39 χρόνια τόλμησαν να κάνουν μια κίνηση χωρίς να ξέρουν το τι θα επακολουθήσει...δεν έπαιξαν εκ του ασφαλούς...θέλανε απλά να ΖΗΣΟΥΝ σε μια ΕΛΛΑΔΑ που ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ....

Για το Πολυτεχνειο δεν θα σου πω γιατι δεν ξέρω. Αλλα αυτα που περναμε σημερα δυστυχως ολοι μας δεν ειναι μονο αποτελεσματα των πολιτικων ειναι αποτελεσμα συνολικης κακης διαχειρισης καθημερινα βλεπεις σκανδαλα σε νοσοκομεια απλοι διοικητικοι υπαλληλοι χωμενοι σε κομπινες γιατροι που υπερσυνταγογραφουν και αλλα τετοια. 

Δημοσ.

Αυτό που εγώ βλέπω σε καθημερινή βάση είναι μια γκρίνια και μια μιζέρια που την εστιάζουμε πρωτίστως σε πολιτικά πρόσωπα...όχι βέβαια χωρίς λόγο μιας και αυτοί κατέχουν τα αξιώματα....ξεχνάμε όμως πως την ευθύνη για την θέση που έχουν τους την έχουμε δώσει ΕΜΕΙΣ....

• Like 2
Δημοσ.

Κάποιοι πριν 40 χρόνια τόλμησαν να κάνουν μια κίνηση χωρίς να ξέρουν το τι θα επακολουθήσει...δεν έπαιξαν εκ του ασφαλούς...θέλανε απλά να ΖΗΣΟΥΝ σε μια ΕΛΛΑΔΑ που ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ....

Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι εάν θα κυνηγήσει κανείς τα αυτονόητα... αλλά ποια είναι αυτά. 

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα αναμασάμε με κακά ελληνικά, τις απόψεις της Όλγας και του Γιάννη. Αυτό.

Βλέπεις η εποχή που αναφέρεσαι είχε την πολυτέλεια να είναι ξεκάθαρη η πολιτική ανωμαλία. Πλέον έχουμε δημοκρατική κυβέρνηση και ένα εκλογικό σώμα / σύστημα που την στηρίζει.

Όλα καλά δηλαδή. Nothing to see here move along.

• Like 2
Δημοσ.

...ξεχνάμε όμως πως την ευθύνη για την θέση που έχουν τους την έχουμε δώσει ΕΜΕΙΣ....

Υπάρχει κάτι πιο βολικό από αυτό;

Δημοσ.

αποψη μου, ισως και να ηξεραν τι θα επακολουθησει, παλεψαν για τη δημοκρατια και φερανε τη μεταπολιτευση στη ελλαδα, εντελως διαφορετικες εποχες, τοτε δεν ημασταν δεσμιοι καποιων κανονων που αν τους αρνηθεις μπορει να σημαινει και την καταστροφη σου, τοτε ειχαν κατι πιο σιγουρο σημερα ειμαστε στο αγνωστο

Δημοσ.

Ουτε αγωνας ηταν ουτε τιποτα.Η 17Ν πρεπει να ειμαι μια μερα τιμης στους νεκρους εκεινη της μερας,τιποτα λιγοτερα τιποτα περισσοτερο.Δυστυχως το μονο που βγηκε απο εκεινη την μερα ειναι  αλλος ενας δικτατορας και πολιτικες και μη καριερες  ανθρωπων που κατεστρεψαν τα μετεπειτα χρονια την Ελλαδα.

Εγω σημερα ειδα μια συγκεντρωση ντροπης με ανθρωπους που εχουν ξεχασει τι μερα εχουμε,τι εγινε στις 17Ν ή δεν ξερουν καθολου.Ανθρωπους να τα πετανε εξω(???),ανθρωπους να φωναζουν για  τις απολυσεις(???),κομματοσκυλα πασπιτες  πρωτη μουρη με την σημαια και με τα συνθηματα τους(???),πασπιτες να μιλανε για τον ΠαυλοΦυσσα(???) και αλλα πολλα αλλα καλυτερα να μην συνεχισω...

• Like 1
Δημοσ.

Ουτε αγωνας ηταν ουτε τιποτα.Η 17Ν πρεπει να ειμαι μια μερα τιμης στους νεκρους εκεινη της μερας,τιποτα λιγοτερα τιποτα περισσοτερο.Δυστυχως το μονο που βγηκε απο εκεινη την μερα ειναι  αλλος ενας δικτατορας και πολιτικες και μη καριερες  ανθρωπων που κατεστρεψαν τα μετεπειτα χρονια την Ελλαδα.

Εγω σημερα ειδα μια συγκεντρωση ντροπης με ανθρωπους που εχουν ξεχασει τι μερα εχουμε,τι εγινε στις 17Ν ή δεν ξερουν καθολου.Ανθρωπους να τα πετανε εξω(???),ανθρωπους να φωναζουν για  τις απολυσεις(???),κομματοσκυλα πασπιτες  πρωτη μουρη με την σημαια και με τα συνθηματα τους(???),πασπιτες να μιλανε για τον ΠαυλοΦυσσα(???) και αλλα πολλα αλλα καλυτερα να μην συνεχισω...

Για ολα αυτα που αναφέρεις ενας μονο φταιει ο ελληνικος λαος.

Αν σε καθε εκλογικη αναμέτρηση ανέβαζε στην εξουσία και αλλους ανθρώπους τα πράγματα θα ηταν πολυ καλύτερα, αλλα βλέπεις οι πιο πολλοί απο εμας είμαστε με τον ενα η τον αλλο τροπο διαπλεκόμενοι.

Εμεις με την ψηφο μας κάναμε τους 300 δημόσιους υπαλλήλους, χρόνια και χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι

• Like 1
Δημοσ.

Το ξαναγραφω χωρις ''πολιτικη'' αναφορα...

Προφανως αναφεροταν αυτοι που ακουσες στο γεγονος οτι δεν υπηρξαν θυματα μεσα στο πολυτεχνειο. Κατα την εισοδο του τανκς δηλαδη...

Και αυτο ειναι φυσικα αληθεια. Κανενας δεν σκοτωθηκε μεσα στο πολυτεχνειο.

Εξω φυσικα, στους δρομους κλπ, σκοτωθηκαν ανθρωποι. Μεσα στο πολυτεχνειο ομως ΚΑΝΕΝΑΣ.

Θα μου πειτε εχει σημασια που σκοτωθηκαν? Αν σκοτωθηκαν μεσα ή εξω? Οχι φυσικα...

Αλλο αυτο ομως και αλλο η παραπληροφορηση πως σκοτωθηκαν μεσα στο πολυτεχνειο ή κατα την εισοδο του τανκς ατομα.

Ε δεν σκοτωθηκαν τι να κανουμε...

• Like 2
Δημοσ.

CROM271 αν και έχω χρόνια να ακούσω πως υπήρξαν νεκροί μέσα, εντάξει, οι ακραίες απόψεις πάντα κυριαρχούν ακριβώς επειδή είναι ακραίες. Εδώ άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξαν καθόλου νεκροί, πως ακόμα και η ανακοίνωση του καθεστώτως για τους πρώτους 11 ήταν προπαγάνδα (ποιανών; της χούντας; λολ όμως). Πάνω σε αυτά στηρίζονται κάποιοι για να υποβιβάσουν την αξία της εξέγερσης, έστω για τα «τότε» δεδομένα, την ίδια στιγμή που πολλοί από αυτούς τό '73 ήταν αγέννητοι. Go figure, εντάξει, τέτοια επιχειρήματα δεν είναι καν άξια αναφοράς.

Το θέμα είναι σαν λαός τι κάναμε από τότε. Ε εγώ σου λέω δεν κάναμε τίποτε. Έχουμε την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας, την οποία έχουμε μπασταρδοποιήσει, την επικαλούμε όποτε μας συμφέρει, είμαστε ακόμα χωρισμένοι σε δυο κύρια «στρατόπεδα» και βέβαια δεν έχουμε πολιτική συνείδηση και η έννοια της ευθύνης είναι σε εμάς άγνωστη. Έχουμε όμως την τάση να ξεχνάμε το παρελθόν μας ή να το προσαρμόζουμε όπως μας βολεύει.

Δημοσ.

Δεν υπήρξαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο λέει!Το ακούσαμε και αυτό!

Τρίζουν τα κόκκαλα της Ηλένιας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...