Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια και οι περισσότεροι εδώ είναι άντρες και όχι παιδιά (17 χρονών) σαν εμένα, θα ήθελα γνώμες για ένα σωστό ξύρισμα.. Κυρίως εννοώ, να ξυρίζομαι κόντρα ή όχι; Άλλοι λένε δεν έχει σημασία, άλλοι λένε καλύτερα κόντρα για καλύτερο αποτέλεσμα, άλλοι λένε καλύτερο κανονικά γιατί με την κόντρα είναι άγρια η τρίχα κλπ.. Εγώ απλά θέλω να έχω ένα ομοιόμορφο μουσάκι και γένια.. Έχω ξυριστεί 5 φορές στη ζωή μου, 4 κανονικά και 1 κόντρα.. Δε κατάλαβα και μεγάλη διαφορά. Και επίσης κάτι άλλου που μου ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ είναι πως η τρίχα δε βγαίνει όμορφα και ωραία σε όλα τα σημεία αλλά βγαίνει σαν ''μαλλιά'' δηλαδή κάπως μεγαλούτσικες και αραιές.. Τι μπορώ να κάνω για να το καταπολεμήσω αυτό και να έχω κάτι σχετικά απλό όπως στην φωτογραφία;

http://www.menshairstyletrends.com/wp-content/uploads/2013/01/Designer-Stubble1.jpg

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άλλοι ξυριζονται κόντρα κ γίνονται σαν το κωλο της μαϊμούς άλλοι ειναι μια χαρά. Το θέμα ειναι τι σε βολεύει κι το δεχετε το πρόσωπο σου.

Πχ εμένα δεν τη παλεύει με τις ηλεκτρικες.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Μια και οι περισσότεροι εδώ είναι άντρες και όχι παιδιά (17 χρονών) σαν εμένα, θα ήθελα γνώμες για ένα σωστό ξύρισμα.. Κυρίως εννοώ, να ξυρίζομαι κόντρα ή όχι; Άλλοι λένε δεν έχει σημασία, άλλοι λένε καλύτερα κόντρα για καλύτερο αποτέλεσμα, άλλοι λένε καλύτερο κανονικά γιατί με την κόντρα είναι άγρια η τρίχα κλπ.. Εγώ απλά θέλω να έχω ένα ομοιόμορφο μουσάκι και γένια.. Έχω ξυριστεί 5 φορές στη ζωή μου, 4 κανονικά και 1 κόντρα.. Δε κατάλαβα και μεγάλη διαφορά. Και επίσης κάτι άλλου που μου ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ είναι πως η τρίχα δε βγαίνει όμορφα και ωραία σε όλα τα σημεία αλλά βγαίνει σαν ''μαλλιά'' δηλαδή κάπως μεγαλούτσικες και αραιές.. Τι μπορώ να κάνω για να το καταπολεμήσω αυτό και να έχω κάτι σχετικά απλό όπως στην φωτογραφία;

http://www.menshairstyletrends.com/wp-content/uploads/2013/01/Designer-Stubble1.jpg

5 φόρες ξύρισμα όλες και όλες και θες μούσι; Πυκνο και όμορφο μούσι θα κάνεις εν καιρό. Λίγοι είναι τυχεροί και έχουν τέτοιο γέννι από τα 18 τους. Οταν μεγαλώνοντας δεις κάτι ξανθές τριχούλες σα χνούδι στα αραιά σημεία να ξέρεις ότι αυτές με τον καιρό θα γίνουν σκληρές και κανονικό μούσι, αλλά μέχρι τότες έχεις χρόνο. Ο τύπος στη φωτογραφία προφανώς έχει πυκνό γέννι δεν το απέκτησε απο τη μία μερα στην άλλη + ότι είναι σκούρο και το κάνει να δείχνει και πιο όμορφο.

Προσωπικά πιστεύω ότι το κόντρα ξύρισμα αν και προκαλεί ερεθισμούς σε αρκετό κόσμο, βοηθάει στο να αγριέψει η τρίχα και ίσως να βοηθήσει στην περίπτωση σου + ότι δίνει άλλη αίσθηση στο ξύρισμα.

Επίσης η διατροφή παίζει ρόλο. Να τρως καλά και ότι είναι να βγει θα βγει, γιατί είναι και γεννετικοί παράγοντες στη μέση....

Δημοσ.

Μυστικό του παππού μου στο ξύρισμα, δεν ξέρω αν ισχύει καθώς δε ξυρίζομαι με ξυράφι. Με όποιο τρόπο θα ξεκινήσεις να ξυρίζεσαι έτσι να συνεχίσεις, δηλαδή αν ξεκινήσεις κόντρα να τα παίρνεις συνεχώς και αν ξυρίζεσαι κανονικά τότε να συνεχίσεις κανονικά. Αν εναλάσσεις κάθε φορά το ξύρισμα αλλάζει τη φορά της η τρίχα και μπορεί να μολυνθείς.

Τα παραπάνω συμβουλή του παππού, δε παίρνω κανένα στο λαιμό μου.

Δημοσ.

Όσο που αργά βγάλεις σκληρή τρίχα, τόσο ποιο αργά θα αλλάξει χρώμα. Εγώ που είχα γένια κανονικά στα 18 στα 30 τα μισά είχαν ασπρίσει.

Επίσης, μπορεί να μην βγάλεις ποτέ πυκνό και ομοιόμορφο γένι. Ο πατέρας σου, έχει;

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις ένα δυό πράγματα, αλλά το τί γένια θα βγάλεις και πόσο πυκνά θα είναι δεν είναι δυστυχώς στο χέρι σου, όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι.

Απο εμένα, κανονικό ξύρισμα στην φορά της τρίχας τώρα που είσαι πιο μικρός. Ζεστό νερό στην μούρη πρίν ξεκινήσεις, βάζεις τους αφρούς, τζέλ η ότι άλλο θές και περιμένεις μισό λεπτάκι να ανοίξουν καλά οι πόροι. Ξυρίζεσε κανονικά, και ξεπλένεις με χλιαρό προς κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι πιο γρήγορα και να δείς λιγότερους ερεθισμούς. Για εμένα nivea για μετά το ξύρισμα, ειναι η καλύτερη. Κόντρα όχι ακόμα θα σου χαλάσει την φορά της τρίχας.

Θα το κάνεις όπως όλοι μας, και κάποια στιγμή με τον καιρό θα δεις τις τρίχες να είναι πιο σκληρές και ίσως σε μια ενιαία φορά. Τότε σκέφτεσαι για γένι, και εκεί είναι άλλη ιστορία. Καλύτερα να ξυριζεσαι παρά να αφήσεις μια τρίχα εδώ και μια εκεί 7 εκατοστά η κάθε μια όπως βλέπω πολλούς πιτσιρικάδες σήμερα. 

Αυτά :)

Δημοσ.

Ωραίες οι γνώμες σας αλλά έρχονται σε αντιπαράθεση οι 2 και προβληματίζομαι.. O  EvilEyes ή μάλλον ο παππούς υποστηρίζει να ξυριζόμαστε πάντα με τον ίδιο τρόπο... Ο Fusion7 έδωσε πιστεύω καλή γνώμη απλά έρχεται σε αντίθεση με του Evil.. Το ξέρω ότι είμαι μικρός ακόμα και έχω καιρό απλά θα ήθελα κάποιες γνώμες.. Επίσης κάτι που δε ρώτησα και θέλω οπωσδήποτε άποψη, κάθε πότε να ξυρίζομαι; Πχ τώρα έχω αρκετή τρίχα και θα ξυριστώ το Σάββατο... Μετά πότε να το κάνω; Να βάλω συγκεκριμένο ωράριο ή όποτε νιώσω εγώ ότι πρέπει να το κάνω ας πούμε..;

Δημοσ.

Εγώ ξυρίζομαι δύο φορές, μία σχετικά άτσαλα με την φορά της τρίχας και μία προσεχτικά κόντρα. Fusion pro glide ξυραφάκια και όταν δεν έχω after save βάζω λίγο conditioner (έχει αλκοόλ και ενυδατώνει)

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις ένα δυό πράγματα, αλλά το τί γένια θα βγάλεις και πόσο πυκνά θα είναι δεν είναι δυστυχώς στο χέρι σου, όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι.

Απο εμένα, κανονικό ξύρισμα στην φορά της τρίχας τώρα που είσαι πιο μικρός. Ζεστό νερό στην μούρη πρίν ξεκινήσεις, βάζεις τους αφρούς, τζέλ η ότι άλλο θές και περιμένεις μισό λεπτάκι να ανοίξουν καλά οι πόροι. Ξυρίζεσε κανονικά, και ξεπλένεις με χλιαρό προς κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι πιο γρήγορα και να δείς λιγότερους ερεθισμούς. Για εμένα nivea για μετά το ξύρισμα, ειναι η καλύτερη. Κόντρα όχι ακόμα θα σου χαλάσει την φορά της τρίχας.

Θα το κάνεις όπως όλοι μας, και κάποια στιγμή με τον καιρό θα δεις τις τρίχες να είναι πιο σκληρές και ίσως σε μια ενιαία φορά. Τότε σκέφτεσαι για γένι, και εκεί είναι άλλη ιστορία. Καλύτερα να ξυριζεσαι παρά να αφήσεις μια τρίχα εδώ και μια εκεί 7 εκατοστά η κάθε μια όπως βλέπω πολλούς πιτσιρικάδες σήμερα.

Αυτά :)

nivea βαζελινη ή after shave?
Δημοσ.

μια φορα την εβδομάδα θα είσαι οκ, πρόγραμμα και ξύρισμα δεν πάει :)

Επίσης πάρε μια nivea βαζελίνη και μια after shave, και σου εύχομαι καλα ξυρίσματα και καλά σπρωξίματα.

Δημοσ.

Εγω παλι που ειμαι 22 χρονων κ περιμετρικα απ το προσωπο κ στο πιγουνι εχω φουλ ενω στα μαγουλα 10-15 τριχες πως το εξηγειτε??

Πολυ περιεργο πραγμα τελικα αυτο το θαυμαστο φαινομενο που ονομαζεται τριχοφυια του προσωπου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...