Προς το περιεχόμενο

TRX vs Jungle Gym XT vs Bodylastics vs Free Weights

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφτιαξα ένα ξεχωριστό τόπικ για να συζητήσουμε λίγο τα υπέρ και τα κατά των μεθόδων εκγύμνασης, τι έχετε δοκιμάσει και τι προτείνετε.
Έχω αλτήρες στο σπίτι και σκεφτόμουν να πάρω και μια μπάρα για να γυμνάζομαι σπίτι, όμως στην πορεία κάποιοι φίλοι μου είπαν για εναλλακτικές μεθόδους, οι οποίες είναι το ίδιο αποδοτικές και δεν πιάνουν και χώρο στο σπίτι, οπότε το έψαξα λίγο παραπάνω.

Τα ελεύθερα βάρη όλοι ξέρουμε τι είναι, όλοι έχουμε πάει σε γυμναστήριο και έχουμε χρησιμοποιήσει αλτήρες και μπάρες, είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος εκγύμνασης.
Πλέον όμως έχουν βγει και νέες μέθοδοι είτε με λάστιχα με αντιστάσεις, ένα από τα καλύτερα είναι αυτά της bodylastics (http://www.bodylastics.com/) αλλά κυρίως η εκγύμναση με ιμάντες, η οποία βρίσκει το δρόμο της όλο και σε περισσότερα γυμναστήρια. Πρωτοπόρος στους ιμάντες είναι η TRX (http://www.trxtraining.com/) αλλά και το Jungle Gym XT (http://www.lifelineusa.com/jungle-gym-xt.html), το οποίο αν και έχει τη μισή τιμή από το TRX, από πολλούς θεωρείται καλύτερη επιλογή, κυρίως γιατί οι 2 ιμάντες του δεν έχουν την ίδια απόληξη αλλά μπορούν να καταλήξουν σε διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα να έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες στο εύρος της λαβής. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχω καταφέρει να το βρω πουθενά.

Κύρια διαφορά των 3 μεθόδων ότι στα βάρη σηκώνεις βάρη, στις αντιστάσεις προσαρμόζεις ανάλογα με τη λαβή και το μέγεθος της αντίστασης την κίνησή σου και στους ιμάντες χρησιμοποιείς το βάρος του σώματός σου.

Έχω αρχίσει και κλίνω προς τη λύση με τους ιμάντες αλλά θα ήθελα και τη δική σας γνώμη...

Δημοσ.

Νομίζω οτι απο ένα σημείο και μετά εξαρτάται και τον τύπο του σώματος που έχεις αλλα και το τι θέλεις να πετύχεις, κάθε μέθοδος είναι διαφορετική και νομίζω είναι άδικο να κάνουμε σύγκριση του τύπου: πιο είναι πιο αποτελεσματικό... Όλα έχουν αποτέλεσμα αναλόγως την προσπάθεια και την όρεξη που εσύ ο ίδιος έχεις...

Δημοσ.

Νομίζω οτι απο ένα σημείο και μετά εξαρτάται και τον τύπο του σώματος που έχεις αλλα και το τι θέλεις να πετύχεις, κάθε μέθοδος είναι διαφορετική και νομίζω είναι άδικο να κάνουμε σύγκριση του τύπου: πιο είναι πιο αποτελεσματικό... Όλα έχουν αποτέλεσμα αναλόγως την προσπάθεια και την όρεξη που εσύ ο ίδιος έχεις...

Δε διαφωνώ σε αυτά που λες και σίγουρα το ιδανικότερο θα ήταν αν κάποιος μπορούσε να συνδυάσει όλους τους τρόπους εκγύμνασης.. Αν όμως μπορείς να επιλέξεις μόνο έναν από τους 3, μπορεί η εκγύμναση με ιμάντες να αντικαταστήσει πλήρως τη γυμναστική με ιμάντες, έχοντας τα ίδια αποτελέσματα; H μεγαλύτερη ένσταση που έχω και το μόνο που με κρατάει ακόμα, είναι ότι δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς εξελίσεις την άσκησή σου με τους ιμάντες (πώς ανεβαίνεις κιλά δηλαδή σε αντιστοιχία με τα βάρη), εκτός αν η απάντηση είναι ότι αλλάζεις άσκηση. Θα πάω να δοκιμάσω από κοντά σε κάποιο γυμναστήριο για να έχω και προσωπική άποψη.

Ο στόχος ο δικός μου είναι να δυναμώσω τον κορμό μου και το πάνω μέρος του σώματός μου, να φτιάξω ένα γυμνασμένο σώμα

αλλά και να αυξήσω αλτικότητα και εκρηκτικότητα.

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε μου επειδή έχω και τα 3 στο σπίτι θα σου προτείνω με σειρά αυτά που ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ πως είναι πιο αποδοτικά.

1. Βάρη/αλτήρες. Πολύ απλά τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτά. Ήταν, είναι και θα είναι ότι καλύτερο υπάρχει, σε συνδυασμό με έναν πάγκο & μια pull up bar.

2. TRX-τύπος. Ναι, πάρε αν θες, είναι εξαιρετικά καλά για αυτό που προσφέρουν. Δεν μπορείς να φανταστείς πλήθος ασκήσεων που μπορείς να κάνεις και πόσο πολύ σε πιάνουν. Όγκο όμως δεν παίρνεις με αυτό, αλλά με τα βάρη. Επίσης η τιμή τους είναι απαράδεκτη. Προτίμησε olympic rings βάλτα σε τοίχο/ταβάνι και θα κάνεις την ίδια ακριβώς δουλειά, με κόστος μόλις 30€.

3. Resistance bands. Παραδόξως και μπράβο σου διάλεξες τα καλύτερα που υπάρχουν σε λάστιχα αντίστασης. Αν και αποδίδουν, θεώρησέ τα συμπληρωματικά δίπλα στα βάρη. Πιάνουν καλά, κάνεις εξαιρετικά πολλές παραλλαγες ασκήσεων, δεν πιάνουν καθόλου χώρο, και το κυριότερο είναι πως τα παίρνεις μαζί σου οπουδήποτε. Πολύ καλά για body toning προγράμματα όπως Tapout XT, Focus T25, κλπ.

Αφου το ψάχνεις λοιπόν αργότερα κοίταξε επίσης mma ball, medicine ball, swissball και φυσικά calisthenics (bodyweight exercises). Αλλά ξεκίνα και επένδυσε σε αλτήρες. Είναι ότι καλύτερο. Όλα τα υπόλοιπα είναι εξαιρετικά ώστε να σπάει η μονοτονία & να δίνεις διαφορετικούς ερεθισμούς στο σώμα σου.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν φίλε μου επειδή έχω και τα 3 στο σπίτι θα σου προτείνω με σειρά αυτά που ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ πως είναι πιο αποδοτικά.

1. Βάρη/αλτήρες. Πολύ απλά τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτά. Ήταν, είναι και θα είναι ότι καλύτερο υπάρχει, σε συνδυασμό με έναν πάγκο & μια pull up bar.

2. TRX-τύπος. Ναι, πάρε αν θες, είναι εξαιρετικά καλά για αυτό που προσφέρουν. Δεν μπορείς να φανταστείς πλήθος ασκήσεων που μπορείς να κάνεις και πόσο πολύ σε πιάνουν. Όγκο όμως δεν παίρνεις με αυτό, αλλά με τα βάρη. Επίσης η τιμή τους είναι απαράδεκτη. Προτίμησε olympic rings βάλτα σε τοίχο/ταβάνι και θα κάνεις την ίδια ακριβώς δουλειά, με κόστος μόλις 30€.

3. Resistance bands. Παραδόξως και μπράβο σου διάλεξες τα καλύτερα που υπάρχουν σε λάστιχα αντίστασης. Αν και αποδίδουν, θεώρησέ τα συμπληρωματικά δίπλα στα βάρη. Πιάνουν καλά, κάνεις εξαιρετικά πολλές παραλλαγες ασκήσεων, δεν πιάνουν καθόλου χώρο, και το κυριότερο είναι πως τα παίρνεις μαζί σου οπουδήποτε. Πολύ καλά για body toning προγράμματα όπως Tapout XT, Focus T25, κλπ.

Αφου το ψάχνεις λοιπόν αργότερα κοίταξε επίσης mma ball, medicine ball, swissball και φυσικά calisthenics (bodyweight exercises). Αλλά ξεκίνα και επένδυσε σε αλτήρες. Είναι ότι καλύτερο. Όλα τα υπόλοιπα είναι εξαιρετικά ώστε να σπάει η μονοτονία & να δίνεις διαφορετικούς ερεθισμούς στο σώμα σου.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Για τα trx-type δεν έχει άδικο για την τιμή, αν και έχω βρει και το trx και το jungle gym xt στα 120Ε, και πάλι τσιμπημένα βέβαια αλλά πιο ικανοποιητικά. Mε τον όρο olympic rings φαντάζομαι εννοείς τους κρίκους της ενόργανης, για ασκήσεις στα πόδια δε θα είναι και πολύ εύχρηστοι και θα χρειαστεί αγορά και καλού ιμάντα και εξαρτήματος για να μπαίνει σε τοίχο, ταβάνι ή σε πόρτα, οπότε δεν κερδίζεις και πολλά.

Οπότε από αυτά που λες, το θεωρείς καλύτερη λύση από τα resistance bands αλλά δεν αντικαθιστούν τα βάρη τελείως. Τα resistance bands θεωρείς ότι έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω αν έχεις trx ή όχι;

Eγώ έχω ήδη αλτήρες, θα πάρω μάλλον και trx-type τώρα και στο μέλλον θα επενδύσω και σε πάγκο και μπάρα (αν βρω χρήματα και χώρο). 

Δημοσ.

Το trx αφορα κυριως ασκησεις bodyweiht ενω τα λαστιχα χρησιμοποιουν αντισταση.

Για μενα μετα τα ελευθερα βαρη κ αλτηρες, ακολουθουν τα λαστιχα αντιστασης, με 60€ καθαρισες

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Για τα trx-type δεν έχει άδικο για την τιμή, αν και έχω βρει και το trx και το jungle gym xt στα 120Ε, και πάλι τσιμπημένα βέβαια αλλά πιο ικανοποιητικά. Mε τον όρο olympic rings φαντάζομαι εννοείς τους κρίκους της ενόργανης, για ασκήσεις στα πόδια δε θα είναι και πολύ εύχρηστοι και θα χρειαστεί αγορά και καλού ιμάντα και εξαρτήματος για να μπαίνει σε τοίχο, ταβάνι ή σε πόρτα, οπότε δεν κερδίζεις και πολλά.

Οπότε από αυτά που λες, το θεωρείς καλύτερη λύση από τα resistance bands αλλά δεν αντικαθιστούν τα βάρη τελείως. Τα resistance bands θεωρείς ότι έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω αν έχεις trx ή όχι;

Eγώ έχω ήδη αλτήρες, θα πάρω μάλλον και trx-type τώρα και στο μέλλον θα επενδύσω και σε πάγκο και μπάρα (αν βρω χρήματα και χώρο). 

Δεν θα είναι εύχρηστοι για ασκήσεις στα πόδια ακούω τα trx/olympic rings? Χεχε... δοκίμασε pistol squats και μετά θα αλλάξεις γνώμη :) Όχι, μην έχεις λάθος εντύπωση, κάνουν πολύ καλή δουλειά και υπάρχουν πάρα πολλές ασκήσεις για τα πόδια.

Η βάση δεν θα'πρεπε να είναι κάτι που θα σε απασχολεί τόσο πολύ. Πολύ απλά θα πάρεις 2 γάτζους τους βάζεις στο ταβάνι και ξεμπέρδεψες. Αντέχουν περίπου 130kg αν θυμάμαι καλά άρα είσαι κομπλέ.

αυτούς αγόρασα εγώ http://www.amazon.co.uk/Gymnastic-fitnessXzone-Bodyweight-Excercising-Suspension/dp/B005EER2VC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1385042387&sr=8-1&keywords=OLYMPIC+RINGS

και οι γάτζοι κόστισαν λιγότερο απο 10€.

Δημοσ.

πάντως καλυτερη γυμναστική απο την καλισθενικη δεν υπαρχει

μολίς καταφέρεις να κανεις τις πρωτες 50-60 επαναλήψεις στις κάμψεις και 5-6 επαναλήψεις σε μονόζυγο τοτε αρχίζει το πανυγήρι !!!

εγώ προσωπικά έχω πορωθει Αγριά!! :)

οι ασκήσεις που κάνω μετα απο 1.5 χρονο σκληρής καλισθενικης προπονησης:

κάμψεις με το ενα χερι(μετα ποδιά κολλητά το ενα με το άλλο)

κάμψεις με το ενα δάχτυλο

planche push up (μόλις 3 επαναλήψεις :) )

front lever

back lever (σε αυτό χρειάζομαι βελτιωσει )

μετα απο αυτές τις ασκήσεις θα είσαι άλλος άνθρωπος!!

με υπερηχητικη δυναμη

αυτά και καλη προπόνηση :)

Δημοσ.

ρε συ νίκο τα μαμημένα planche pushups πώς στο καλό τα έβγαλες? Κάνω 100 πολύ καλές κάμψεις, αλλά δεν μπορώ να βγάλω μια planche. Τι ασκήσεις σε βοήθησαν?

Δημοσ.

100καμψεις δεν βοηθάνε πρεπει να εχεις μεγάλη δυναμη στους ώμους στους τρικεφαλους, και την πίσω πλευρα,

γνωστές ασκήσεις που μπορείς να κανεις:

pseudo push up

wrist push up(για να δυναμωσεις τους καρπούς χεριων)

front lever tuck και advanced

Κανέ αυτά και μην πας κατευθείαν για full planche ξεκίνα πρωτα με το tuck planche

προσπάθησε να συγκρατησεις των εαυτό σου τουλαχιστον απο 30-60sec

όλα αυτά απο 4σετ το καθένα και πανω απο όλα υπομονή μην περιμένεις να το εκτελέσεις σε ενα μηνά το planche είναι ο βασιλίας των κάμψεων ;) :)

Δημοσ.

tuck planche δεν έχω θέμα λόγω γιόγκα και το έχω μάθει :)

wrist push up είμαι σούπερ οκ.

pseudo push up δεν τις ήξερα, θα τις ξεκινήσω απο αύριο!

front lever tuck και advanced τις έχω κάνει στο παρελθόν αλλά όχι αρκετά.

4sets επαναλήψεις μέχρι τέλους? Και πόση ώρα διάλειμα μεταξύ των σετ?

Δημοσ.

δηλαδή οι καρποί δεν σε πονανε καθόλου όταν πας να εκτελέσεις το planche αν ναι τοτε είσαι οκ ;)

ναι μέχρι τέλους

το διαλειμα εξαρτατε απο εσένα τι αντοχές εχεις ;)

επίσης σημαντικό ρολο παιζει και το βαρος του σωματος, ποσά κιλά είσαι?

εγώ 67κιλα :)

Δημοσ.

,σε ευχαριστω παρα πολυ για τις προτασεις σου νικο. Θα τα δοκιμασω ολα και θα σε ενημερωσω με πμ για τις εξελιξεις :)

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τη φάση με τα calisthenics όταν ένας αθλητής κρίκων κάνει τα ίδια. Τόσα χρόνια υπάρχουν οι κρίκοι, κανείς δεν είπε ''ε κοίτα τι γαμάτα πράγματα κάνουν''. Τώρα ανακαλύψαν το ghetto training και ''calisthenics''. Ε ρε μόδα που τρώμε στα μούτρα. 

Όσο για το TRX , τι κάνεις με δαύτο που δεν κάνεις με βάρη ακόμα δεν έχω μάθει. Ειδικά για το κάτω μέρος του σώματος (υπάρχει και αυτό). ¨Οσο για τα Pistol squats και όλες τις bodyweight ασκήσεις, αν είσαι 50 κιλά είναι εύκολες. Αν είσαι 100+ , μάλλον όχι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...