Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Ψαχνω να αγορασω διοροφα κρεβατια/κουκετες αλλα ολα ειναι παιδικα και ασχημα. Τα θελω να τα βαλω ετσι ωστε να εξοικονομηθει χωρος στο δωματιο στο εξοχικο σπιτι. Ψαχνοντας βρηκα αυτο εδω http://www.texnotropieskaidiakosmisi.com/30-%CF%86%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%82-%E2%80%8B%E2%80%8B-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80/ και συγκεκριμενα μου μπηκε στο μυαλο η ιδεα απο την 2η εικονα που ειναι κρεμασμενο με σχοινια στο τοιχο. Ειναι ευκολο και ανθεκτικο κατι τετοιο; Το αντεχει ο τοιχος; Μιλαμε να μπορει να ξαπλωσει ενας ανθρωπος εως 100 κιλα πχ. Αν εχετε καμια ιδεα πειτε μου.

Δημοσ.

Καλή ιδέα. Δεν υπολογίζεις 100 κιλά, αλλά τουλάχιστον 300. Είναι το βάρος στρώματος, κρεβατιού, δικό σου, κανα εφήμερο γκομενάκι, όπως και αυξομειώσεις βάρους απο τις κινήσεις σου.

¨Οπως βλέπεις η μία πλευρά του κρεβατιού είναι σταθερή στον τοίχο. Η άλλη θα στερεωθεί με σκοινιά στον τοίχο όπου εκεί θα έχει κάποιες βίδες , υποθέτω 14αρές και βάθους 12 πόντων. Αυτές έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πρέπει να είναι αντοχής 200 κιλών η κάθε μια. Προφανώς και δεν θα φτάσεις αυτό το βάρος, αλλά πρέπει να είσαι σίγουρος για το χειρότερο.

Η αντοχή του τοίχου είναι άλλο θέμα και αυτό θα φοβόμουν εγω. Αν ήταν συμπαγές μπετό δεν θα είχες πρόβλημα. Αρκεί να μην ήταν κολόνα. Αν έχεις τούβλο, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος...

Φαντάσου τέτοια βίδα σε μεγάλο μέγεθος , για ν δένουν τα σχοινιά. Προφανώς και τα σχοινιά έχουν αντοχές, αλλά αυτές είναι τεράστιες

zamak_za-ar.jpg

Δημοσ.

Το σπιτι ειναι πολυ καλη και γερη κατασκευη με μπετο ολο. Αφου και στη βιβλιοθηκη που τρυπησα με το ζορι μπηκε η βιδα. Ειναι αρκετα σκληρο. Απλα δε ξερω αν θα ειναι τοσο γερο για να κρατησει ενα ατομο. Μη ξεχναμε υπαρχει και το κατω κρεβατι για καποιον πιο βαρυ. Αν και θα γινουν καποιες παραμετροποιησεις. Οπως οτι θα μπει στο πλαι κατι σαν σιδερενιο για να μη πεσει αυτος που θα κοιμαται πχ. Αλλα δε θα εχει μεγαλο βαρος αυτο.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος πως είναι απο μπετό όλο? Έτσι στη ζωή μου έχω δει να έχουν κατασκευασθεί μόνο 2-3 κτήρια και αυτά επαγγελματικά.

Δημοσ.

Στρατο εχεις παει;

Θυμασαι τα κρεβατια που ειχαν;

Πολυ απλη κατασκευη και γερη...

Φτιαξε δυο ολοιδια κρεβατια σε διαστασεις.

Το ενα θα βαλεις στις ακρες του θυλικα ορθογωνια σιδερα περιπου 7 ποντους και στο αλλο στις κατω ακρες αρσενικα σιδερα περιπου 7-10 ποντους..αλλα θελει να γινει σωστη κολληση...

Αλλιως παιρνεις 4 δοκους γωνια περιπου 2 μετρα φτιαχνεις δυο ορθογωνια με λεπτα σιδερα ενδιαμεσα, βαζεις στις αρκες του καθε ορθογωνιου απο μια δοκο, ειτε κολλωντας, ειτε με βιδες. Πολυ απλο ειναι αν πιανουν τα χερια σου...

Δημοσ.

Οχι ειμαι με αναβολη και θα παρω παλι λογω μεταπτυχιακου.

Απλα φοβαμαι αν θα το κρατησει ο τοιχος.

Δημοσ.

Αμα βαλεις ιμαντες τους αγκυρωνεις ειτε σε οροφη ειτε σε δοκαρι που ειναι μπετο και δεν παθαινει τιποτα. Προσοχη μονο σε τρυπες να μην κοψεις οπλισμο, κυριως στο δοκαρι.

Δημοσ.

Έτσι όπως το κόβω δε νομίζω να "κρατιέται" στα σχοινιά (αν είναι όντως σχοινιά).

Μάλλον απλά βοηθούν αλλά κυρίως στηρίζονται στο τοίχο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι αρκετά τανισμένα ώστε να μη παίζει το κρεβάτι που σημαίνε ότι 

1. θέλει "τρόπο" που μάλλον δεν θα τον πετύχεις

2. θέλει "καλά" σχοινιά/ιμάντες.συρματόσχοινα που θα είναι και ακριβά

θα σε συμβόλευα να κοιτάξεις κάτι άλλο. 

Δημοσ.

Oτι εχω κοιταξει σε αλλη ιδεα ειναι παιδικο και ασχημο. Ενωαυτο μου αρεσε σαν ιδεα. Θα ηθελα να δω ποσο θα παει σε κοστος πανω κατω.

Δημοσ.

Oτι εχω κοιταξει σε αλλη ιδεα ειναι παιδικο και ασχημο. Ενωαυτο μου αρεσε σαν ιδεα. Θα ηθελα να δω ποσο θα παει σε κοστος πανω κατω.

Google search την εικόνα φίλε και βρίσκεις τα πάντα, μέχρι και οδηγίες κατασκευής....

http://www.apartmenttherapy.com/a-trio-of-hanging-beds-for-a-r-136322

http://ana-white.com/2010/08/easiest-hanging-daybed.html

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο πρόβλημα είναι να πιάσει γερά και αξιόπιστα στον τοίχο.

Το σχοινί σηκώνει άνετα και δεκαπλάσιο βάρος από αυτό που θέλεις οπότε δεν είναι εκεί το θέμα(ούτε στο κόστος του).

Για το τοίχο(ή το ταβάνι) θα μπορούσες να πάρεις μια λαμαρίνα εξάρα, να κάνεις 6-10 τρύπες και να βάλεις βίδες για ούπα 10-12. Πάνω στην λαμαρίνα κολλάς με ηλεκτροσυγκόληση μισό κρίκο από αλυσίδα και πιάνεις εκεί το σχοινί. Το θέμα είναι να πιάσουν καλά τα ούπα

Δημοσ.

Δε το ηξερα οτι μπορεις να γκουγκλαρεις με εικονα.

Σκεφτηκα με μεγαλες βιδες να μπει το πλαινο με στηριγματα και μετα απο την αλλη μερια οπως το κανει να στηριζεται πιο πανω στο τοιχο.

Δημοσ.

Πριν περίπου 10 ημέρες έφτιαξα αυτό

Ναι μεν είναι για παιδικό κρεβάτι, αλλά χρησιμοποίησα ξύλα που μπαίνουν σε πέργολες, και βάζοντας όχι απλό πλαστικό ούπα, αλλά χημικά αγκύρια πραγματικά δεν φοβάται σχεδόν τίποτα.

Για καλό και για κακό έβαλα και μια κολώνα, στο σημείο που θα τρώει την μέγιστη καταπόνηση.

Συνολικό κόστος (με χρώματα, αγκύρια κλπ) ~120 Ευρώ.

Αν δεν έβαζα κολώνα, σίγουρα θα έβαζα μεταλλική ντίζα στο ταβάνι, πάλι με αντίστοιχα αγκύρια

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...