Silverage Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Καλά και ζώνη να φοράς είναι να μην τύχη.Αλλά δεν είναι δικαιολογία για να μην φοράς ζώνη.Παλιά ο πατέρας μου είχε τρακάρει με λίγα χιλιόμετρα 40-50 και έπεσε στον καθρέφτη και τον έσπασε.Όλο το μέτωπό του είχε τουμπανιάσει για πόσες μέρες.Φαντάσου με 100 τί θα γινότανε.
De@th L0rd Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Ελλάδα 2013, 2014 παρα ένα μήνα κ κάτι ψηλά. Κι ακόμη υπάρχουν άτομα που σκέφτονται έτσι με νοοτροπία Κουάλα Λουμπούρ. Εγώ εκτελώ την παρακάτω πρακτική: Δε τους βάζω στο αυτοκίνητο ούτε στο μηχανάκι. 6
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Κοιτα να δεις που φτασαμε... Να θεωρουμε οτι ατυχημα = αυτος που οδηγαει σα... Ελληνας. Μη πεσεις απο τα συννεφα, αλλα ατυχημα μπορει να παθε ο καθενας μας, για αυτο εξαλλου το λενε ατυχημα και οχι δεν_ξερει_να_οδηγαει Δεν ξερω γιατι εκανες quote το δικο μου ποστ, παντως οσα γραφεις δεν εχουν σχεση με το ποστ μου. Μαλλον σε αλλον ηθελες να απαντησεις.
PostHelper Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση της απλης, σκετης ανοησιας. Ενας φιλος του γιου μου γυρω σε 20 ετων ηλικια, τρεχει σαν τρελος. Δεν φοραει φυσικα ζωνη και μολις πηρε αμαξι 17 ετων(αλλο εγκλημα και αυτο αλλά ασχετο) συνεχως απο τοτε τρεχει σαν τρελος, προσπερναει σαν τρελος, σε στροφες, σε διπλη γραμμη, στα παντα. Πριν 8-9 μηνες τρακαρε παρα πολυ ασχημα στον περιφερειακο και για λιγο δεν εγκατελειψε τον κοσμο τουτο. Εσπασε ποδια χερια και παραλιγο οπως ειπα και το κεφαλι του. Μεγαλη τυχη που γλιτωσε ζωντανος. 6-7 μηνες βεβαια εμεινε με γυψους κλπ και 1 μηνα στο νοσοκομειο. Πριν κανα 1.5 μηνα(λιγο δηλαδη μετα που περασαν τα ποδια και τα χερια και ξανααρχισε να οδηγαει) ειδα εναν να προσπερναει σε μια στροφη και να τρεχει με 100-110 km/h (σε δρομο για 60 km/h αν και ειναι υπερβολη η πινακιδα και εγω τρεχω με 70 km/h τις περισσοτερες φορες--για 80 km/h δεν ειναι παντως). Τελικα εμαθα οτι ηταν αυτος! Και πριν μερικες εβδομαδες τρακαρε παλι γιατι προσπερασε λεωφορειο σε δρομο με διπλη γραμμη. Αυτος ειναι απλως ενας απο τους αρκετους εκει εξω που κατατασσονται στους ανοητους! Για αυτους δεν υπαρχει γιατρεια! Τους παιρνεις το διπλωμα και τελειωσε. Καλά και ζώνη να φοράς είναι να μην τύχη.Αλλά δεν είναι δικαιολογία για να μην φοράς ζώνη Ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο πόσο μαλλον το ΦΟΒΕΡΑ καλυτερο. Και μπορει η ζωνη να μην σωζει παντα, αλλά σωζει σε εναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ αριθμο των περιπτωσεων που αν δεν την φορουσαν θα ηταν νεκροι ή με πολλα άλλα προβληματα. Δικό του ειναι το κούτελο, ας το σπάσει όπως θέλει. Δεν παει ετσι γιατι οπως ειπα μην φορωντας ζωνη θετεις σε μεγαλο κινδυνο και τον συνοδηγο σου. Αν οδηγεις μόνος τοτε ενταξει ισχυει αυτο που λες. 1
arc Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δεν παει ετσι γιατι οπως ειπα μην φορωντας ζωνη θετεις σε μεγαλο κινδυνο και τον συνοδηγο σου. Αν οδηγεις μόνος τοτε ενταξει ισχυει αυτο που λες. Ως συνοδηγός θα φορέσω πάντα ζώνη γιατί τη δική μου κεφάλα τη θέλω άσπαστη. Το αν φορά ο οδηγός δεν με ενδιαφέρει (εκτός αν είναι αγαπημένο μου πρόσωπο). Αντίθετα με ενδιαφέρει πολύ η οδηγική συμπεριφορά του οδηγού. Αν ειναι σαν τον γνωστό σου, εννοείται δεν θα μπω ή αν μπω απο άγνοια, θα κατέβω στην πρώτη στραβή. Εν ολίγοις ο κάθε επιβάτης του αυτοκινήτου ειναι υπεύθυνος των επιλογών του. Ως οδηγός απαιτώ να φοράνε όλοι ζώνη και αν τύχουν "σκληροκέφαλοι" μετά από 2-3 προτροπές, απλώς τους γράφω κανονικά. Εξαίρεση κάποιες φορές που για να φοβίσω αγαπημένα μου άτομα (σε ελεγχόμενες συνθήκες και με χαμηλή ταχύτητα) τους μαγκώνω με το δεξί μου χέρι στο κάθισμα και πατάω αποτομα φρένο. Συνήθως πιάνει.
sphinxgr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Καλά και ζώνη να φοράς είναι να μην τύχη.Αλλά δεν είναι δικαιολογία για να μην φοράς ζώνη.Παλιά ο πατέρας μου είχε τρακάρει με λίγα χιλιόμετρα 40-50 και έπεσε στον καθρέφτη και τον έσπασε.Όλο το μέτωπό του είχε τουμπανιάσει για πόσες μέρες.Φαντάσου με 100 τί θα γινότανε. Η ταχύτητα δεν μετράται έτσι ακριβώς. Το πιθανότερο είναι αν τρακάρεις με 30 χμ σε ΤΟΙΧΟ, να πεθάνεις ακαριαία. Οπότε ουσιαστικά η αναφορά σου στα χμ δεν έχει ουσία. Απλά χτύπησε με πραγματική ταχύτητα 10 χμ. Η αρχική μπορεί να ήταν και 200. Το θέμα είναι πόση δύναμη μεταφέρεται σε κάθε χτύπημα του αυτοκινήτου ακέραια στους επιβάτες. Τα Crash Test γίνονται με 65 χμ γιατί έπειτα δεν έχει ουσία. Πεθαίνεις απο εσωτερική αιμορραγία. 1
liopyr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Η ταχύτητα δεν μετράται έτσι ακριβώς. Το πιθανότερο είναι αν τρακάρεις με 30 χμ σε ΤΟΙΧΟ, να πεθάνεις ακαριαία. Οπότε ουσιαστικά η αναφορά σου στα χμ δεν έχει ουσία. Απλά χτύπησε με πραγματική ταχύτητα 10 χμ. Η αρχική μπορεί να ήταν και 200. Το θέμα είναι πόση δύναμη μεταφέρεται σε κάθε χτύπημα του αυτοκινήτου ακέραια στους επιβάτες. Τα Crash Test γίνονται με 65 χμ γιατί έπειτα δεν έχει ουσία. Πεθαίνεις απο εσωτερική αιμορραγία. Ναι, αυτό είναι πασίγνωστο σε όλους τους εμπειρογνώμονες. Επίσης μετά τα 80 χιλιόμετρα παθαίνεις ρήξη μηνίσκου, και στα 100 σου φεύγουν τα σφραγίσματα. Πάνω που νόμιζα πως το τερμάτισες με τον εγωιστή ανάπηρο που θέλει να τον πληρώνουμε κι από πάνω... 3
aragorn Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Ελληνάρες φορ έβερ. Μια ζωή πώς θα ξεγελάσουμε το σύστημα αντί να ακολουθούμε τους ρημαδονόμους. Παράδειγμα από τη Μελβούρνη που ζω: για 10 (ΔΕΚΑ) χιλιόμετρα πάνω από το όριο, 180$ πρόστιμο, και για 25 χλμ σου παίρνουν την άδεια για 1 χρόνο. Για αυτούς που δε τα χωνεύουν εύκολα: σε δρόμο με όριο 60 χλμ, αν πας με 70 έφαγες πρόστιμο, αν πας με 85 λες hello public transport για 12 μήνες. Για ελάτε να δείτε αν υπάρχουν ελληνάρες αντίστοιχοι εδώ που κάνουν κόλπα στους δρόμους - σημειώνω ότι τα πρόστιμα και οι αφαιρέσεις διπλώματος και όλα αυτά τα όμορφα εδώ δεν γίνονται από μπάτσους στο δρόμο φάση "έλα μωρέ να σε κεράσω μια μπύρα να το ξεχάσουμε", αλλά όλα αυτόματα και ηλεκτρονικά, σούρχεται ένα ωραίο πρωινό η ειδοποίηση στο σπίτι και αν είσαι μάγκας μην συμμορφωθείς. Αλλά ξέχασα, εδώ είναι άγριοι, αμερικανάκια, όταν εμείς φτιάχναμε την ακρόπολη αυτοί ήταν στα δέντρα, βάρβαροι κλπ. 13
Superuser Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 [Ουγκ] Αυτά τα κλειδιά ελληνική πατέντα είναι?? Πάντα το 'χα απορία.. [/Ουγκ]
qsis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Αυτός που δεν φοράει ζώνη-κράνος, με ποιον τρόπο σκέφτεται μόνο τον εαυτό του; σε περίπτωση που τραυματιστεί σοβαρά θα επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο επειδή δε θα εργάζεται, θα χρειαστεί νοσηλεία και ενδεχομένως κάποια αναπηρική σύνταξη οπότε θεωρητικά είναι αντικοινωνική συμπεριφορά και η πολιτεία πρέπει να προστετεύσει και αυτόν και τους υπόλοιπους πολίτες για αυτό και κόβει κλήσεις 5
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Παντως πριν καμια 10ρια χρονια που τα προστιμα ηταν χαλαρα σχετικα με τη ζωνη, ελαχιστοι φορουσαν. Τωρα 2 σελιδες ποστς, ολοι ειναι φανατικοι υπερ ζωνης. Ελπιζω οχι -παλι- στη θεωρια. Επισης οσο αυξανονται τα προστιμα και οι ελεγχοι, τοσο μειωνονται οι παραβασεις. Απτην αλλη, δεν εχω δει καποιο Ελληνα να τον γραφουν και να λεει "καλα μου κανανε". Παντα φταιει "ο εισπρακτικος και οχι προοληπτικος τυπος των μπλοκων", φταινε οι μπατσοι, φταιει αυτος που μας εγραψε χωρις λογο κλπ. Θελω να πω, δεν υπαρχει και ιδιαιτερη συνοχη στο μυαλο του Ελληνα. Αυτη η υποκρισιαι και αντιφαση ειναι προκλητικη. Οπως και να χει, μακαρι να αυξηθουν τα μπλοκα και τα προστιμα οσο χρειαζεται μεχρι ο κωλοΕλληνας να μαθει να οδηγαει υπευθυνα. Και η ζωνη ειναι το τελευταιο κομματι στο οποιο πρεπει να εστιασουν. Προεχει επικινδυνη οδηγηση, κινητο, παραβιαση φαναριων, ορια ταχυτητας κλπ. Παραβιασεις που εκτος απτον βλακα οδηγο βαζουν σε κινδυνο και ζωη αλλων, σε αντιθεση με το κρανος-ζωνη που αν ειναι να σκοτωθει, θα σκοτωθει μονο ο βλαξ. 2
DrLo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Ti εννοεις? Βάση του ότι πληρωνω για το κράτος απο τότε που εργάζομαι, θα έπρεπε να κυκλοφορώ ξεβρακωτος και να μου πληρώνει ακόμα και το κρυολόγημα σε υπερλουξ νοσοκομειο παρέα με 3 20χρονες να μου κάνουν μασάζ και ότι άλλο φανταζομαστε... Αντιλαμβάνεσαι βάβαια ότι δεν πληρώνει ο καθένας τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ... Αυτος ειναι απλως ενας απο τους αρκετους εκει εξω που κατατασσονται στους ανοητους! Για αυτους δεν υπαρχει γιατρεια! Τους παιρνεις το διπλωμα και τελειωσε. Αυτούς τους χρεώνεις 100% τη νοσηλεία τους και αν δεν έχουν τους αφήνεις να πεθάνουν να καθαρίσει και λίγο η γονιδιακή δεξαμενή του είδους, 4
gatokoritso Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 προσωπικα εχω αρχίσει να ξεκοβω με ατομα που δεν νιωθουν να βαλουν ζωνη.δεν ειναι χαζομαρα δεν ειναι αφελεια ειναι απλη μαλακια.το δεν με βολευει το δεν τη θελω τα ακουω βερεσε.απο μικρη ετσι με εμαθαν οι δικοι μου και εχω δει αρκετα τροχαια για να ξερω καλυτερα.αν καποιος ενηλικας δεν μπορει να το καταλαβει αυτο ειναι χαμενη υποθεση. 2
Praetorianos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 σε περίπτωση που τραυματιστεί σοβαρά θα επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο επειδή δε θα εργάζεται, θα χρειαστεί νοσηλεία και ενδεχομένως κάποια αναπηρική σύνταξη οπότε θεωρητικά είναι αντικοινωνική συμπεριφορά και η πολιτεία πρέπει να προστετεύσει και αυτόν και τους υπόλοιπους πολίτες για αυτό και κόβει κλήσεις Και επειδή σε μερικούς δεν φτανει αυτός ο λογος (αν και πραγματικα αναρωτιέμαι γιατι δεν είναι αρκετός και πρεπει ακόμα και σε κάτι τόσο αυτονόητο οσο η ζώνη να ρωτάνε "ενοχλω κανενα;"). Εγώ φοραω ζώνη. Ο μαλακας στο πίσω κάθισμα όχι γιατί "πως επιβαρυνω το κοινωνικό σύνολο αν δεν φοραω;" Και σκάμε μετωπική. Κι εγώ τη γλιτωνω απο το τρακαρισμα γιατί αερόσακος και ζώνη αλλά του μαλακά το κεφάλι απο πίσω, που ειναι κυριολεκτικα και μεταφορικα σα μπετο, βρίσκει το δικο μου και μου το ανοίγει. Τι γίνεται; Αν επιβιωσει δεν πρεπει κάποιος να του το ανοίξει με γαλλικό κλειδί μετα; Και παρόλο που σε κάποιους θα φανεί αστείο η θα πουν εξυπνακιστικα "δεν θα κάθομαι πίσω απο τον οδηγό", κάποιος στο μεσαίο κάθισμα φεύγει άνετα απο το παρμπριζ χωρίς ζώνη. Οποτε αυτός ο βλακας είναι επικίνδυνος και για τους απέναντι. 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Τι πάει να πει "δεν με βολεύει η ζώνη"? Τι κάνετε μέσα στο αμάξι, pole dancing??? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις