Necro{Demon} Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους,Σήμερα εγκατέστησα νέο ρουτερ περιμένοντας την vdsl, ωστόσο ήδη με έχει ζαλίσει. Το πρόβλημα μου είναι οτι ενώ το repeater φαίνεται να παίζει, (tp link WA730RE v1), στην ουσία μόνο το λαπτοπ συνδέεται πάνω του, ενώ tablet/tv/κινητά πετάνε(ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ) obtaining IP και μένουν εκεί. Μια φορά συνδέθηκε καταλάθος η τηλεόραση, και μια φορά το κινητό για κάποια ώρα. Αλλά επειδή έχω δοκιμάσει ΑΠΕΙΡΟΥΣ συνδυασμους SSID, ENCRYPTIONS, κωδικούς κτλ, τίποτα δε δουλεύει ολοκληρώτικά, μέχρι που μάλιστα έφαγε χοντρό σκάλωμα το router, και του έκανα hard reset να επανέλθει όπου και το άφησα τελείως default ρυθμίσεις.Αν προσπαθήσω να συνδέσω κάτι ασύρματα πάνω του, ΚΑΙ ΟΧΙ απο το repeater, τότε συνδέεται κανονικότατα. Το repeater προηγουμένως ήταν πάνω σε sagem fast2404 και λειτουργούσε άψογα. Να πω επίσης οτι το σήμα ΠΑΝΤΑ είναι full, καθώς του έχω κολλήσει καλή κεραία πάνω. Ακόμα και τη τηλεόραση τη δοκίμασα σε free wifi γείτονα και λειτουργούσε κανονικότατα με 2 μπάρες. Είναι καθαρά θέμα repeater-router η φάση.Το repeater το εγκαθιστώ συνδέοντας lan καλώδιο πάνω του και πάνω σε laptop, το οποίο είναι ασύρματα συνδεδεμένο στο δίκτυο, και η οποία μέθοδος λειτουργούσε πάντα άψογα. Τέλος, να πω οτι δεν έχω πειράξει συγκεκριμένες ρυθμίσεις σε repeater, αν και μου φαίνεται απίστευτα γελοιο να μη ρυθμίζονται αυτόματα μέσα από το setup που τρέχει. Σας παρακαλω πολύ βοηθείστε με, έχασα όλο μου το Σάββατο σε αυτό το πράγμα.TL,DR: Πρόβλημα repeater-router, μόνο laptop συνδέεται πάνω στο repeater, όλα τα υπόλοιπα δε παίρνουν IP, δοκίμασα ΑΠΕΙΡΟΥΣ συνδυασμούς στο wlan του ρουτερ.- - - Updated - - -Αυτό εδώ περιγράφει επακριβώς το πρόβλημα μου, δοκίμασα να το κάνω στο tp link/zte αλλά δεν ξέρω αν τα μετέφερα σωστά.. πάντως δε δούλεψεhttps://discussions.apple.com/thread/3331287?tstart=0- - - Updated - - -Κανείς? Κοντεύω να τα παίξω...- - - Updated - - -Λοιπόν,έβαλα το channel 8, πήγα να δοκιμάσω την τηλεόραση, μπήκε με τη μία. Έβαλα μετά το laptop. Μπήκε. Πάω να βάλω και το κινητό μπαίνει. Αλλά λέω, κάτσε μια στιγμή...Όταν πήγα να βάλω και το ταμπλετ, πάλι τα ίδια. Μετα, πονηρεμένος, ξαναβάζω τη tv, τίποτα. Το μόνο που άλλαξε, είναι οτι πλέον στo android tablet, μου βγάζει authenticating και μετά obtaining IP. Εννοείται η τηλεόραση δεν επικοινωνεί με το δίκτυο πλέον. Φαίνεται πως μετά τις δύο συσκευές, υπάρχει κάποιο conflict, και μπουκώνει. Δεν ξέρω αν ευθύνεται το DHCP του ρουτερ, ή κάτι άλλο. Ο,τι μου πείτε θα το δοκιμάσω. Δοκίμασα να περάσω mac addresses, δοκίμασα να δουλέψω DHCP από tp link αντί για router, τίποτα δε δούλεψε, είμαι πια πεπεισμένος οτι το παλιό tp link με το zte δε μπορούν να δουλέψουν μαζί.
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Για δοκίμασε αυτόν τον οδηγό. Βασικά βλέπω στην τελευταία εικόνα ότι δεν έχεις ορίσει διεύθυνση Gateway (πρέπει να είναι αυτή του ZTE).
Necro{Demon} Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Καταρχήν να πω ένα ΥΠΕΡΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον χρήστη gdp77 που μου έδωσε τη λύση στο πιάτο, μετά από άπειρο πείραγμα 3 ημερών χωρίς αποτέλεσμα. Ακολουθεί η ανάλυση του προβλήματος που αφορά πάρα πολλά άτομα, με εικόνες και επεξήγηση του ΓΙΑΤΙ δε μπορούσε κανείς πριν από εκείνον να με βοηθήσει. Καταρχήν να πω για τη βοήθεια των υπολοίπων, ενώ όλοι προτείναν σωστά πράγματα, το θέμα ήταν πως εστιάζαν αλλού, καθώς το πρόβλημα είναι πολύ εξειδικευμένο και αφορά την επικοινωνία των ZTE με τα repeaters γενικότερα. Όπως και ο φίλος, έτσι και εγώ έχουμε ZTE router, διαφορετικό μοντέλο, το οποίο δυσκολευόταν μέσω repeater να δώσει IP στις νέες συσκευές του δικτύου. Οι περισσότεροι λοιπόν προτείνανε το καθιερωμένο, δηλαδή να βεβαιωθούμε ότι ήταν απενεργοποιημένοτ ο DHCP στο tp link, και ενεργοποιημένο στο ρουτερ, ώστε τη καίρια αυτή δουλειά να τη χειρίζεται το «γερό» εργαλείο και να μην υπάρχουν conflicts! Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω της αδυναμίας του ZTE, χρειάζεσαι ακριβώς αυτό! Δηλαδή να ενεργοποιήσεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και τα δύο DHCP, σε ρουτερ και repeater. Έτσι τι επιτυγχάνεις? Ότι προσπαθεί να συνδεθεί από το repeater, παίρνει IP από το repeater, και ότι απευθείας από το ρουτερ, παίρνει IP από αυτό. Το όλο θέμα δηλαδή είναι να ενεργοποιήσεις το DHCP στο tplink, αυτό που κατά πολλούς απαγορευόταν, ακριβώς για να αποφευχθούν τα προβλήματα! Και αυτό λόγω της αδυναμίας των ZTE(επειδή τα repeater που εμείς δοκιμάσαμε λειτουργούσαν τέλεια πριν τα ZTE). Να πω επίσης, όπως θα δείτε στις προσεχείς εικόνες, πως έχω σετάρει όπως εσείς μου προτείνατε, δηλαδή ΣΩΣΤΑ ρυθμίσεις στο TP link τις οποίες από μόνο του είτε δεν είχε θέσει, είτε τις είχε θέσει λάθος, ΧΩΡΙΣ όμως κατά πάσα πιθανότητα να αφορούν εν γένει το πρόβλημα. Εγώ ωστόσο, επειδή ξέρω πως σίγουρα έτσι ΔΟΥΛΕΥΕΙ, θα τα αφήσω έτσι και θα προτείνω να τα πειράξετε και εσείς καταλλήλως. Ακολουθούν οι εικόνες static και default θέλουμε του repeater και μετά του router αντίστοιχα!Και άλλες βασικές ρυθμίσεις που συνήθως τις πειράζει μόνο του το repeaterversion encryption και password ΟΛΑ καλού κακού το ίδιο ακριβώς με του ρουτερ, για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μαςΑνοιγουμε το DHCP, IP START και end θέλουμε μια μεγάλη περιοχή, αλλά να ΜΗΝ κάνει conflict με το βασικό μας ρουτερ(192.168.1.1 εδώ) αλλά και ΟΥΤΕ με το repeater μας(192.168.1.254 εδώ)default gateway και primary DNS, ΜΑΛΛΟΝ δεν χρειάζονται οπωσδήποτε, αλλά έβαλα την IP του ρουτερ μου όπως μου πρότειναν για να είμαι σίγουροςThere you have it! Τα συγχαρητήρια στον φίλο GDP77 και σε όλους όσους ασχολήθηκαν! 1
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μία διευκρίνηση, μία προτροπή και μία ερώτηση. α. Στοιχεία ασφάλειας υποχρεωτικά ίδια με το αρχικό Modem/router σε λειτουργία Repeater. β. Οι 2 DHCP να έχουν διαφορετικό Pool διευθύνσεων. Π.χ. του ZTE 192.168.1.100 έως .150 και του TP-Link από .200 έως .250, για να μην υπάρξει ποτέ διένεξη. Όλες οι άλλες θα χρησιμοποιηθούν για σταθερές εφόσον είναι επιθυμητό. γ. Επειδή πρώτη φορά το ακούω, υπάρχει κάποιο σχετικό link για το πρόβλημα του ZTE; Είναι γνωστό στην εταιρεία; 1
Necro{Demon} Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μία διευκρίνηση, μία προτροπή και μία ερώτηση. α. Στοιχεία ασφάλειας υποχρεωτικά ίδια με το αρχικό Modem/router σε λειτουργία Repeater. β. Οι 2 DHCP να έχουν διαφορετικό Pool διευθύνσεων. Π.χ. του ZTE 192.168.1.100 έως .150 και του TP-Link από .200 έως .250, για να μην υπάρξει ποτέ διένεξη. Όλες οι άλλες θα χρησιμοποιηθούν για σταθερές εφόσον είναι επιθυμητό. γ. Επειδή πρώτη φορά το ακούω, υπάρχει κάποιο σχετικό link για το πρόβλημα του ZTE; Είναι γνωστό στην εταιρεία; 1) Σωστός, απλά φαντάσου ούτε με αυτό δεν είχα προβληματιστεί με το προηγούμενο ρουτερ 2)Ακόμα πιο σωστός το δικό μου ρούτερ δεν μου έκανε τέτοια κόλπα και δεν έμεινα εκεί, προφανώς θέλει και αυτό προσοχή 3)Κοίτα, δύο διαφορετικά άτομα είχα πρόβλημα με δύο διαφορετικά ZTE routers, και δύο repeaters/AP netgear/TP link. Ίσως να μη βγάζουνε ακριβώς πρόβλημα ΟΛΑ τα ZTE με ΟΛΑ τα APs, αλλά φαντάσου ότι για κάθε 2 τέτοια ποστς που βλέπεις στο internet, πολλαπλασιάζεις επί 1000 τις περιπτώσεις που: 1)είτε ξέρανε advanced networking και παρακάμπτανε το πρόβλημα λόγω ρυθμίσεων χωρίς να το αντιμετωπίσουν ποτέ 2)είτε είναι τελείως άσχετοι χωρίς να φταίνε και προβληματιστικαν με το οτιδήποτε/επεστρεψαν hardware/άφησαν άλυτο το πρόβλημα Οπότε για μένα, αν δεν έρθει η εταιρία να μου πει, "να κοίτα φταίει ακριβως οτι έχεις windows 7 64bit me to service pack 532 και έχεις περάσει το security update 1223424 το όποιο σε συνδυασμό με τους sound drivers της xonar δημιουργεί conflicts στην κάρτα gigabyte network και δεν αποδίδει σωστά το μπλα μπλα μπλα" τότε πολύ απλά για μένα φταίνε τα ZTE εξ ολοκλήρου. Δεν κατηγορώ την εταιρία συγκεκριμένα, απλά χαίρομαι που μπόρεσα να επιλύσω το πρόβλημα και προτρύνω οποιονδήποτε σχετικό να δει τα topics που έστησα στο νετ για επιλυση και να χαρούνε το ZTE τους, ή τους παντελώς άσχετους με PC απλά να προτιμήσουν κάτι διαφορετικό για να μην έχουν θέματα. Αν ήταν γνωστό πιστεύω θα το είχα βρει στο google, το οποίο είχα κοσκινήσει επί 3 μέρες. ΑΚΟΜΑ και να το έχουν γνωστοποιήσει σαν πρόβλημα, τότε δεν έχουν κάνει καλό optimization για μηχανές αναζήτησης ή δεν έχουν βάλει σωστά keywords.
poulinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 επισης κοιτα και για firmware update για το ρουτερακι σου προληπτικα αμα δεν του εχεις κανει. both router and repeater.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα