Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην πολυκατοικία που νοικιάζω άλλαξαν διάφορα εξαρτήματα του ασανσερ (ρόδες θαλάμου, συρματόσχοινα κτλ) λόγω φθοράς από πολύχρονη χρήση.

Το θέμα είναι ότι έβαλαν το κόστος στα κοινόχρηστα των ενοικιαστών. Κανονικά αυτό δεν είναι έξοδο του ιδιοκτήτη του σπιτιού;

Όπως το σκέφτομαι εγώ (δε ξέρω αν ισχύει) πρέπει να μοιράζεται στα κοινόχρηστα (άρα στους ενοικιαστές) ΑΛΛΑ όχι εφάπαξ.

Δηλαδή το κόστος μιας γενικής συντήρησης θα πρέπει να "μοιράζεται" σε πολλούς λογαριασμούς, να δημιουργείται με το καιρό ποσό-πρόβλεψη για το σκοπό αυτό.

Έτσι αν πχ θα πρέπει να πληρώνεις ας πούμε 1-2-3 όσα βγαίνουν τελώς πάντων ευρώ ανα κοινόχρητα ώστε στα Χ χρόνια που απαιτείται γενική συντήρηση να έχει μαζευτεί το ποσό. Έτσι αυτός που θα μείνει για 1 χρόνο δεν είναι λογικό να πληρώσεις τα ίδια για γενική συνρτήρηση με αυτόν που θα μείνει 10.

Για την ακρίβεια, αν και δεν είμαι 100% σίγουρος, στη πολυκατοικία της μητέρας μου νομίζω αυτό γίνεται.

Δημοσ.

Όπως το σκέφτομαι εγώ (δε ξέρω αν ισχύει) πρέπει να μοιράζεται στα κοινόχρηστα (άρα στους ενοικιαστές) ΑΛΛΑ όχι εφάπαξ.

Δηλαδή το κόστος μιας γενικής συντήρησης θα πρέπει να "μοιράζεται" σε πολλούς λογαριασμούς, να δημιουργείται με το καιρό ποσό-πρόβλεψη για το σκοπό αυτό.

Έτσι αν πχ θα πρέπει να πληρώνεις ας πούμε 1-2-3 όσα βγαίνουν τελώς πάντων ευρώ ανα κοινόχρητα ώστε στα Χ χρόνια που απαιτείται γενική συντήρηση να έχει μαζευτεί το ποσό. Έτσι αυτός που θα μείνει για 1 χρόνο δεν είναι λογικό να πληρώσεις τα ίδια για γενική συνρτήρηση με αυτόν που θα μείνει 10.

Για την ακρίβεια, αν και δεν είμαι 100% σίγουρος, στη πολυκατοικία της μητέρας μου νομίζω αυτό γίνεται.

Αυτό θα το έβρισκα λογικό. Δηλαδή, εγώ μένω στο διαμέρισμα 2 χρόνια γιατί να χρειαστεί να πληρώσω όλο το ποσό για κάτι που χρειάζεται αλλαγή κάθε 8 με 10 χρόνια;

Δηλαδή εάν είχα μετακομίσει πριν από ένα μήνα θα έπρεπε να δώσω χρήματα για κάτι που έκαναν χρήση άλλοι επι δεκαετία και χάλασε;

Δημοσ.

Πώς δεν τον ενδιαφέρει; Υπάρχει διαφορετικός λογαριασμός που βαρύνει ιδιοκτήτες και διαφορετικός τους ενοικιαστές. Για παράδειγμα πριν από 5 μήνες βάψανε τα κάγκελα τις πολυκατοικίας και βγήκαν κοινόχρηστα μόνο για ιδιοκτήτες.

Τέλος πάντων, όποιον και να ρώτησα όλοι συμφωνούν οι δαπάνες για επιδιόρθωση (όχι την μηνιαία συντήρηση) του ανελκυστήρα αφορούν ιδιοκτήτες. Θα πάω αύριο να λύσω το θέμα

Σε γενικές γραμμές δεν τον ενδιαφέρει. Αν στην δική σου πολυκατοικία τα βγάζει ξεχωριστά, στην πλειοψηφία των πολυκατοικιών δεν γίνεται αυτό.

Και είπαμε, τα πληρώνεις και τα αφαιρείς από το ενοίκιο. Για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις μανούρες, πάρ'τον ένα τηλέφωνο και ενημέρωσέ τον πριν. Αν δεις και κάνει την πάπια ή τον δύσκολο, τότε δεν πληρώνεις τα κοινόχρηστα και δίνεις στον διαχειριστή το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη να τα βριυν μεταξύ τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...