Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρεται φίλες και φίλοι. 

Ανοίγω αυτό το θέμα για κάτι που μου συμβαίνει και θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος γιατί αλλιώς θα υπήρχε πρόβλημα.. Είμαι 3η λυκείου και κοντεύουν Χριστούγεννα και ΔΕΝ ξέρω τι σχολή να πάω. Δε ξέρω τι μ'αρέσει, δε ξέρω τίποτα. Από μικρός μ'άρεσε σαν ιδέα η αστυνομία αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω πάρει ΑΟΘ (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας) και έχω χάσει αρκετά μαθήματα... Είμαι Τεχνολογική κατεύθυνση... Προφανώς δε περιμένω λύσεις απλά να το κουβεντιάζαμε κάπως μια και οι περισσότεροι θα ρωτήσουν ''τι σου αρέσει να κανεις;''. Η απάντηση είναι : δεν ξέρω. Περνάω αρκετές ώρες στον υπολογιστή, είμαι gamer αλλά δε ξέρω αν θα ήθελα να γίνω προγραμματιστής ή να μπω πληροφορική ή μηχανικός υπολογιστών.. Το φαντάζομαι σαν ιδέα και απλά δε μου κάθεται να ασχολούμαι με αυτό το πράγμα όλη μου τη ζωή (που στην Ελλάδα, σιγά τα αυγά κιόλας...). Το μόνο που μου ακούγεται καλό και θα μου άρεσε θα ήταν Αστυνομία είτε αξιωματικός είτε αστυφύλακας.. Αλλά και αυτό δεν είναι κάτι σίγουρο... 

Καμιά ιδέα..; (Επίσης αν υπάρχει κανένας αστυνόμος εδώ θα με ενδιέφερε να μου έλεγε πόσο μισθό έχει και γενικώς το κλίμα και τι χρειάζεται για να μπεις αστυνομία καθώς και αν παίζουν σημαντικό ρόλο τα προβλήματα οράσεως.. Έχω λίγο αστιγματισμό αλλά πιστεύω με φακούς κατά την διάρκεια της βάρδιας μου είναι καλά;)

Επεξ/σία από GoDRiC-
Δημοσ.

Σχολες υπαρχουν πολλες... Διαθεση για διαβασμα υπαρχει;

το πιο σωστο, εφοσον δεν ξερεις ακομα τι θες, ειναι να γραψεις οσο το δυνατον περισσοτερα μορια μπορεις και αποφασιζεις το καλοκαιρι imo..

μην χανεις τζαμπα χρονο..

Δημοσ.

Βγάλε τα μόρια και το καλοκαίρι που θα έρθει η ώρα για το μηχανογραφικό και θα πρέπει εκεί να στρώσεις κώλο και να σκεφτείς τι θες, θα επιλέξεις αυτό που πραγματικά θέλεις.

Βέβαια, θα θέσω εγώ τώρα το ερώτημα: Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 35 χρόνια από τώρα;

Δημοσ.

Καταλαβαίνω πως τώρα θέλω απλά διάβασμα.. Φίλε Γιώργο δεν ξέρω, αλήθεια.. Τι με ρωτάς.. Πάντως δε θα με χάλαγε αν δούλευα στην ελληνική αστυνομία μια και πάντα ήθελα και τους θαύμαζα... Δηλαδή λέτε να το πάρω το ΑΟΘ αν και αργά..;

Δημοσ.

Δεν είναι δα και κανένα δύσκολο μάθημα. Ίσως από ολόκληρη την ύλη (θετική/τεχνολογική είσαι; ), είναι το πιο εύκολο. Τον φλεβάρη άλλωστε δε δηλώνεις για το αν θα το δώσεις;

Δημοσ.

Γενικότερα το ΑΟΘ βολεύει, γιατί δίνει περισσότερες ποιοτικές επιλογές στους καλούς μαθητές αλλά μπορεί να βολέψει και ένα μέτριο μαθητή καθώς υπάρχουν καλές σχολές με χαμηλά μορια στο 5ο πεδιο.

Δεν το είχα το ΑΟΘ, αλλά είμαι σίγουρος ότι προλαβαίνεις να φτάσεις τους συμμαθητες σου που το ξεκίνησαν κανονικά.

Δημοσ.

Αφου σου αρεσει κιολας, παρε ΑΟΘ οσο προλαβαινεις και πηγαινε για αστυνομια για αμεση αποκατασταση.
Παντως απο ο,τι ξερω πλεον δεν παιρνουν λογω περικοπων και δεν θα μπεις στη σχολη αμεσως απο την επομενη σεζον, θα μπεις σε 2-3 χρονια νομιζω....

Δημοσ.

Τεχνολογική είμαι είπαμε... Ναι νομίζω ισχύει αυτό για τον Φλεβάρη.. Αλλά που κολλάει; Αν θέλω αστυνομία πρέπει να το δώσω στο τέλος... Φίλε geortsaki όντως αλλά το ΑΟΘ θα το έπαιρνα μόνο για αστυνομία.. Επιπλέον, ξέρετε αν βοηθάει στον βαθμό το ΑΟΘ για σχολές και σε 2/4 πεδίο; Ή σου δίνει παραπάνω μόρια μόνο αν θες να μπεις στο 5ο;

Δημοσ.

Ναι νομίζω ισχύει αυτό για τον Φλεβάρη.. Αλλά που κολλάει; 

Κολλάει στο ότι θα πρέπει να το δηλώσεις ως μάθημα στο οποίο θα αξιολογηθείς στις πανελλήνιες.

Δημοσ.

Γιατί δεν κάνεις κάποιο από τα τεστ ικανοτήτων/προσανατολισμού για να δεις προς τα που θέλεις να πας;

Δηλαδή τι περίπου θα γούσταρες να κάνεις.

Στο εξωτερικό υπάρχουν κι οι ανάλογες mini-πρακτικές που βλέπεις για λίγο καιρό τι εστί κάθε επάγγελμα,στην Ελλάδα δεν ξέρω εάν μπορείς να το κάνεις.

Δημοσ.

Όπως είπε ο Orpheas1992 το ΑΟΘ μετράει για 2ο/4ο, αλλά ελάχιστα.. Εννοείται πως σε επιβαρύνει σε περίπτωση που δεν γράψεις καλά.. Για το πόσο ακριβώς κερδίζεις /χάνεις σε μορια ρώτα τους καθηγητές σου..

Δημοσ.

Καμιά ιδέα..; (Επίσης αν υπάρχει κανένας αστυνόμος εδώ θα με ενδιέφερε να μου έλεγε πόσο μισθό έχει και γενικώς το κλίμα και τι χρειάζεται για να μπεις αστυνομία καθώς και αν παίζουν σημαντικό ρόλο τα προβλήματα οράσεως.. Έχω λίγο αστιγματισμό αλλά πιστεύω με φακούς κατά την διάρκεια της βάρδιας μου είναι καλά ;)

Αν θες να πας για τα λεφτά τότε μην πας.

Το ΑΟΘ είναι πανεύκολο. Ακόμα και 2 μήνες πριν να το ξεκινήσεις αν σου κόβει λίγο άνετα γράφεις.

Τα προβλήματα όρασης δεν παίζουν ρόλο. Φοράς και γυαλιά κανονικά αν θες. 

Δημοσ.

Εκτός από μπάτσος σκέφτεσαι και για στρατό/αεροπορία?

Θα ξύνεσαι και θα πληρώνεσαι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...