NiVa013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα σας, θέλω το τελευταίο διάστημα να στήσω στην ταράτσα μου ένα Access Point. Ψάχνω κάτι με ταχύτητες στα 300Mbps και με αφαιρούμενες κεραίες. Και κατέληξα σε μια ριζοσπαστική λύση η οποία είναι και αναβαθμίσιμη, απλώς θέλω να μου πείτε την άποψη σας. http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Todaair-latest-2-4GHz-High-Power-outdoor-wireless-access-point-board-wireless-LAN-bridge/803906381.html
Zapee995 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Τι ακριβως θες να κανεις?? Να μοιραζεις ιντερνετ στους γυρω σου? Και αν ναι σε τι αποσταση?? Με 45 ευρω παντως το συγκεκριμενο δειχνει πατατα ασχετα το οτι δε κανει για εξωτερικο χωρο.
NiVa013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Όχι δεν θέλω να μοιράσω τίποτα, για προσωπική χρήση και ίσως συνδεθώ αργότερα με κάποιον φίλο. Θα μπεί σε κουτί με πιστοποίηση IP66 για στεγανοποίηση, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Πές μου γιατί σου φαίνεται πατάτα? Αν δλδ αλλάξω την κάρτα δικτύου του κιόλας δεν θα είναι μια χαρά? Δε λέω μπορώ να βρώ και έτοιμη λύση και με κεραίες μαζί και τροφοδοτικό με λιγότερα χρήματα.
Zapee995 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Ναι αλλα και παλι δε λες τι σκεφτεσαι να κανεις ακριβως για να παρεις μια γνωμη...Λες για προσωπικη χρηση και ισως συνδεθεις με καποιον φιλο. Εγω καταλαβαινω οτι θες να πιανεις ιντερνετ οταν βρισκεσαι στη ταρατσα ή να κανεις lan με καποιον φιλο σου.. Το πρωτο δε στεκει, το δευτερο ομως ναι. Θες να παρεις ιντερνετ απο καποιον αλλο?
NiVa013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Όχι ρε παιδιά! Έχω δικά μου γραμμή έτσι κι αλλιώς, δεν θέλω να κλέψω, Έτσι κι αλλιώς όλοι πλέον τα έχουν κλειδώσει (θέλω να νομίζω!).
Zapee995 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Ναι ρε αγορι να τη χαιρεσαι τη γραμμη σου αλλα ακομα δε λες τι το θες το access point...Εν ολιγης παρτο αυτο που δειχνεις στο λινκ, ειναι πολυ καλο εργαλειο και θα τα βγαλει τα λεφτα του.
NiVa013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δε το θέλω για κάτι συγκεκριμένο, απλώς θέλω να έχω στην ταράτσα ένα access point γιατί έτσι!! Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω!! Το επόμενο βήμα είναι να βάλω μια IP Camera στην αυλή μου και να καταγράφει στο NAS PC που έχω. Για πες μου λίγο την άποψη σου για το συγκεκριμένο Access Point, γιατί προηγουμένως το είπες πατάτα αλλά γιατί?
jkoukos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Αν πραγματικά θέλεις να βάλεις κάτι στην ταράτσα και ταυτόχρονα να μάθεις, τότε αντί για ημίμετρα (π.χ. αυτό που έδειξες), κοίτα σε Mikrotik. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συσκευές με κοινό σημείο το ίδιο λειτουργικό (RouterOs).
NiVa013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Αυτό μου φαίνεται ποιο ενδιαφέρον! Νομίζω ότι σε αυτά μπορείς να τρέξεις και Linux για αντίστοιχη χρήση. Ναι αλλά μήπως έχει πολλές ρυθμίσεις και με δυσκολέψει με αποτέλεσμα να μου σπάσει τα νεύρα?
poulinos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 παιζουν και Ubiquiti αλλα για πιο ετοιμες λυσεις.
jkoukos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Σε ρώτησε επανειλημμένα ο @Zapee995 γιατί θέλεις κάτι τέτοιο, φαντάζομαι για να γίνει κατάλληλη πρόταση. Όπως γράφει και ο @poulinos, υπάρχουν οι συσκευές της Ubiquity με το AirOS να είναι εύκολο στην ρύθμισή του αλλά δεν έχει τις δυνατότητες του RouterOS της Mikrotik, το οποίο όμως θέλει περισσότερες γνώσεις από τους χρήστες. Το RouterOS δεν μπαίνει σε Linux εκ των υστέρων. Είναι ήδη μία αυτόνομη διανομή που στηρίζεται στον Linux Kernel με σκοπό να μετατρέψει μια συμβατή συσκευή ή έναν υπολογιστή σε Router.
NiVa013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Άντε πάλι, δεν το θέλω για κάτι συγκεκριμένο, απλώς θέλω να έχω ένα δέκτη WiFi ανά πάσα στιγμή εγκατεστημένο. Θέλω κάτι απλό στον χειρισμό του όμως και χωρίς να χρειάζεται η απαίτηση εγκατάστασης κάποιου softaware, αλλά μόνο από την IP να μπορώ να το χειριστώ.
jkoukos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Ναι, αλλά αυτό είναι γενικό. Δεν είμαι αρνητικός (τουναντίον) στο τι θέλεις να κάνεις, αλλά ως προς το ποια περίπου θα είναι η χρήση του ΑΡ, ώστε να γίνει η κατάλληλη πρόταση. Έτσι όπως τα λες μέχρι τώρα, εγώ π.χ., θα πρότεινα κάποια συσκευή της Ubiquity. Εύκολο ως λογισμικό στη ρύθμιση και αξιόπιστη ως συσκευή στη λειτουργία της. Αν όμως θελήσεις στο μέλλον να παίξεις με hotspot ή με κανόνες περιορισμού bandwidth ανά χρήστη και πολλά άλλα σχετικά με routing, θ' ανακαλύψεις ότι χρειάζεται ξεχωριστός router με αυτές ακριβώς τις δυνατότητες ή/και επιπλέον λογισμικό. Όμως αυτά υπάρχουν εκ των προτέρων στα Mikrotik. Είναι άλλο πράγμα να στήσεις ένα απλό ΑΡ και να παίρνεις ή να δίνεις τοπικά, άλλο σε μακρινές αποστάσεις και άλλο αν σκοπεύεις να παίξεις ως κόμβος με πολλαπλές συνδέσεις. Μπορείς να τα κάνεις όλα με πολλές ή μόνο μία συσκευή, ανάλογα τι θέλεις να υλοποιήσεις.
NiVa013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Όχι δεν έχω σκοπό να μοιράσω σε κάποιον τίποτα, απλά ίσως χρειαστεί να κάνω μια σύνδεση με κάποιον στο μέλλον. Άρα τί να πάρω στην τελική?
jkoukos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Η σύνδεση θα είναι κοντινή ή μακρινή και πόσο περίπου; Σ' ενδιαφέρει μόνο η μεταφορά του Internet ή μεγαλύτερες ταχύτητες για μεταφορά αρχείων; Θέλεις κατευθυντική κεραία ή Omni; Πόσο περίπου είναι το budget που αντέχεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα